médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Wout naar Tour de France 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 25 juni 2012

Vacansoleil-DCM start zaterdag 30 juni met vijf Nederlanders in de Tour de France: Kenny van Hummel (29), Johnny Hoogerland (29), Wout Poels (24), Rob Ruijgh (25) en nieuwbakken nationaal kampioen tijdrijden Lieuwe Westra (29). Wout staat te popelen om in Luik van start te gaan en hoop met zijn ploeg een etappe te winnen.  

 

De formatie kent met de 25-jarige Belg Kris Boeckmans één debutant. Het negental van Vacansoleil-DCM wordt gecompleteerd door de Zweed Gustav Larsson (31), de Italiaan Marco Marcato (28) en de Spanjaard Rafaël Valls (25), die deze week zijn contract met één jaar verlengde tot eind 2013. Sportief doel van het Nederlandse World Tour-team is het winnen van een etappe. Om die ambitie net als in de Giro d'Italia te verwezenlijken, heeft een kern van de ploeg in mei een aantal ritten van de 99e Tour de France verkend.

 

“We hebben dit seizoen een stap voorwaarts gezet”, vindt ploegleider Hilaire Van der Schueren. “Daarom ziet de ploeg er iets anders uit dan vorig jaar en starten we met een iets andere aanpak. In de Tour hopen we de volgende stap voorwaarts te kunnen maken.” Op klassementen en truien wil de Vlaming zich niet blind staren. “Ons hoofddoel is het winnen van een etappe”, laat hij weten.

 

Operationeel manager Jean-Paul van Poppel sluit zich daarbij aan. “Onze mannen zijn langzamerhand in topvorm. We hebben sprinters, weliswaar outsiders, die op het vlakke iets kunnen en we hebben renners die goed tegen een berg op klauteren”, aldus Van Poppel. Daarnaast is er een gezonde instelling. “We willen ons blijven verbeteren. Ons geheim is dat we nooit tevreden zijn.”

 

De voormalig sprinter speelt daarin zelf een voorname rol. Zo houdt Van Poppel zich bezig met videoanalyses en zal hij tijdens de Tour dagelijks vooruit rijden om de etappes te verkennen. “Hoe staat de wind? Waar moet je de sprint aangaan? Wanneer gaat het op en af?”, somt hij de vragen op die hij in Frankrijk zal beantwoorden.

 

Vacansoleil-DCM staat in Frankrijk onder leiding van de managers Daan Luijkx en Jean-Paul van Poppel en de sportdirecteuren Hilaire Van der Schueren en Michel Cornelisse.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen