Wout Poels: renner van het jaar 2011 in Limburg

Geschreven door Joost op donderdag 15 december 2011

Profwielrenner Wout Poels is door de Limburgse Club van 24 dit jaar uitgeroepen tot Renner van 2011 voor de provincie Limburg. Volgens de jury klimt Wout gestaag verder naar de top nadat hij het afgelopen seizoen vriend en vijand verraste met uitstekende prestaties.Ondanks het door ziekte uitvallen van de Tour de France wist Wout Poels vooral daarna de aandacht op zich te vestigen tijdens de Ronde van Spanje. Liefst twee tweede plaatsen in de zwaarste bergetappes svchreef hij achter zijn naam. De wielercommentatoren waren sprakeloos. Maar ook voor de Tour de France scoorde Wout al uitstekend met een 1ste plaats in het jongerenklassement in de Ronde van de Middellandse Zee en een 1ste plek in de derde etappe van de Tour de L'Ain. In het algemeen klassement eindigde de klimmer uit Blitterswijck op de tweede plaats. De uitslagenlijst van 2011 is indrukwekkend en er zit nog steeds progressie in het slanke lijf van de 24-jarige renner uit Blitterswijck (gemeente Venray).

De prijs, beste Wielrennmer van de provincie Limburg, werd donderdag 1 december bekend gemaakt en uitgereikt in Vilt. Danny Nelissen, zelf oud prof-wielrenner en tegenwoordig commentator bij Eurosport, noemde Wout Poels een zeer groot talent waar we de komende jaren nog veel plezier aan kunnen beleven. Hij overhandigde Wout de speciale ingelijst trui met de Limburgse vlag en een grote beker. Oud-sport verslaggever en presentator van de Renner van het Jaar 2011 Wiel Verheesen zei het heel treffend: "Heel wielerminnend Nederland en Limburg in het bijzonder kijken vol vertrouwen uit naar het verdere verloop van de weg omhoog die Wout Poels is ingeslagen." De uitreiking werd onder andere bijgewoond door familie van Wout, een delegatie van het bestuur van de Wout Poels Fanclub en namens het gemeentebestuur van Venray burgemeester Hans Gilissen en wethouder Lucien Peeters. Ook Frans Maasen, vriend van de familie Poels en ploegleider van de Rabobank-ploeg, was ook van de partij. Hij is overigens lid van de club van 24.

Omdat ook Mike Theunissen uit Ysselsteyn een van de drie genomineerden was van de Renner van het Jaar noemde Gilissen de gemeente Venray een kweekvijver voor wielertalent. Als alles volgens plan verloopt is de bekendmaking van de Renner van het Jaar 2012 volgend jaar in Venray. Dat hebben voorzitter Jos Waals en secretaris René Poels van de fanclub en burgemeester Hans Gilissen en wethouder Luzien Peeters met succes voorgesteld bij het bestuur van de Club van 24.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma