médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de UAE 2021 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 25 februari 2021

Jonas Vingegaard heeft de bergetappe in de UAE Tour naar Jebel Jais gewonnen. De Deense klimmer van Jumbo-Visma was na een etappe van 170 kilometer als eerste boven op de twintig kilometer lange slotklim in de Verenigde Arabische Emiraten. 
De etappe werd gekenmerkt door de ontsnapping van 8 man. 
De ploeg van Adam Yates hield het tempo hoog, maar omdat Jebel Jais een echte ‚Äėloper‚Äô is bleef de favorietengroep behoorlijk groot. Op tien kilometer van de meet was het verschil tussen de vrpege vluchter¬† Lutsenko en het peloton ruim een minuut. INEOS-helper Brandon Rivera was niet in staat om het gat snel dicht te rijden, waardoor Lutsenko mocht blijven hopen op de ritzege.¬†
Daniel Felipe Martínez trok de overgebleven elitegroep vervolgens op een lint, waarna Vincenzo Nibali hoopte te profiteren van een stil moment. Harm Vanhoucke zag zijn kans om met de ervaren Italiaan mee te springen, maar hij kon het gat niet meteen dichten. Een tegenaanval van een groepje met onder meer Wout werd gecounterd door João Almeida, die alle achtervolgers op Lutsenko terugbracht.

Het viel vervolgens wel compleet stil in de favorietengroep, waardoor Jonas Vingegaard voor de aanval koos. De kleine klimmer van Jumbo-Visma had onder de boog van de laatste kilometer nog een achterstand van tien seconden op Lutsenko, maar liep snel in op de Kazach. Op 300 meter van de streep sloot Vingegaard aan bij Lutsenko, waarna de jonge Deen in de sprint wist te winnen.
Wout werd nog 8ste op 8 seconde. Daardoor komt hij plaats 21 in het algemeen klassement. 
Morgen weer een 165 kilometer lange etappe die vrijwel vlak is. 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen