médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Tour de France 2021 etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 13 juli 2021

Wout  mag nog een dag langer de bolletjestrui dragen in de Tour de France. Zijn leidende positie kwam in de 16de rit naar Saint-Gaudens niet in gevaar. “Het was een goede dag, ondanks het slechte weer”, vat de klimmer van Bahrain Victorious samen.

“Als de mogelijkheid zich voordeed had ik mee willen springen in de ontsnapping, terwijl ik ook de bewegingen van mijn rivalen voor de bergtrui in het oog moest houden. Uiteindelijk belandde niemand van ons in de vlucht, waardoor ik in staat was om mijn benen wat te kunnen sparen voor de komende dagen”.

De etappe vandaag werd gewonnen door Patrick Konrad. De Oostenrijkse kampioen van BORA - Hansgrohe was na 169 kilometer door de Pyreneeën, met aankomst in Saint-Gaudens, de beste vanuit een vroege vlucht. Het peloton gaf de aanvallers alle ruimte om te strijden om de ritoverwinning, al schoten de favorieten in de finale nog in gang op het laatste klimmetje. Wout kon toen zoals hij zelf al aangaf zijn benen sparen en kwam op 3 minuten achter de favorietengroep binnen. Hierdoor leverde hij in het algemeen klassement 1 plaatsje in. Hij staat nu weer 18e. 

 

Morgen een echter bergrit, Wout hierover: 
“Ik hoop de rit te winnen morgen. Ik probeer in de ontsnapping te zitten en mee te blijven doen op de slotklim. Zeker ook om wat punten te scoren voor het bergklassement, omdat bij de finish bergop dubbele bergpunten te verdienen zijn”.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen