Succesvolle rentree Vacansoleil-DCM wielrenner Wout Poels in Portugal

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 februari 2013

“Poels, welcome back!”

De Blitterswijckse Vacansoleil-DCM wielrenner Wout Poels is terug in het professionele wielerpeloton. Na zijn zware val in de Tour de France van 2012 maakte hij afgelopen week zijn entree in de Ronde van Algarve (Portugal). “Het is weer heerlijk om na het herstel en al die trainingen in het peloton te koersen. En het gaat lekker!”, aldus Wout Poels. Voor Wout was deze ronde een testcase hoe hij er voorstaat na het ongeval. Vriend en vijand (mocht hij die hebben) verraste hij door tijdens de zwaarste bergetappe met de betere in het peloton voorop te rijden en zelfs tijdens de laatste klim bergop te sprinten.

Het eerste optreden na de onfortuinlijke val werd gadegeslagen door twee boezemvrienden Pieter van de Water en Roel Pijpers uit Blitterswijck en de ooms van Wout, Jos en René Poels. “We moesten erbij zijn om Wout te ondersteunen en kregen waar voor ons geld”, zegt Roel Pijpers. Aan het begin van de derde en zwaarste etappe meldde Pieter van de Water Wout via twitter dat de supporters op de top van de eerste klim zouden staan. “Oké”, reageerde Wout. Terwijl Wout aan de wedstrijd begon en dansend op de pedalen de eerste col bedwong spoot Pieter van de Water op het wegdek enkele spuitbussen witte verf leeg met de tekst: “Poels, welcome back!” en hingen Roel Pijpers en oom Jos de bannieren en vlaggen van de fanclub op. En tot verrassing van velen meldde Wout zich met ruime voorsprong als eerste op de top van de col. “Ik wist dat hij dat voor ons zou doen”, aldus een zelfverzekerde Van de Water. “Hoorde je het ook. Wout riep nog: hé Pietje!”.

In totaal zes spuitbussen heeft Pieter op het wegdek in Algarve leeggespoten en vele malen de letters POELS groot neergezet.  Ook op de berghelling waar de verf nog nauwelijks droog was toen een herder met veertig schapen, een oude ezel en een kreupele hond over de aanmoedigen van de fanclub trok. Wout genoot van de ondersteuning tijdens deze eerste wedstrijd van zijn boezemvrienden en ooms. Voor elke etappe meldde hij zich bij hen om een praatje te maken en na elke rit was er altijd tijd om de cours met de volgelingen te bespreken. “Ging echt lekker vandaag. Ja toch?”vroeg hij zich af na binnenkomst van de laatste bergetappe. “Het gaat echt lekker. Voel me goed en geniet van wedstrijd.” Pieter van de Water: “Ik was kei zenuwachtig. Zo spannend vond ik het.”

De verrichtingen van Wout werden ook gadegeslagen door tientallen bejaarde overwinteraars in de Algarve uit de Benelux. “We hebben Wout goed gevolgd na de val tot nu toe en komen elke dag kijken. Mooie sportman”, aldus een van de overwinteraars uit Hasselt. Ook de NOS en L1 Limburg hebben speciaal voor de rentree van Wout cameraploegen en verslaggevers ingevlogen.

Met name op de zwaarste Col de Malhão liet Wout zien wat een van zijn grote specialiteiten is. Deze hoge en steile berg moest op het einde van de bijna tweehonderd kilometer lange wedstrijd twee keer worden beklommen. Bij de eerste passage leidde Wout het peloton onder gejuich van de supporters en tijdens de tweede klim had hij nog energie en kracht om een sprint te trekken. Hij eindige op de veertiende plek. “En wat oogde hij toch weer goed. Ongelooflijk wat een kanjer. Wout is terug van weggeweest”, verwoordde oom Jos. Boezemvriend Pieter vult aan: “We gaan weer een mooie wielerzomer tegemoet met onze Wout. Toch fantastisch om dit allemaal mee te mogen maken”. 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma