Mini-helicopter volgt Wout Poels voor RETOUR

Geschreven door Joost op maandag 18 maart 2013

Mini-helicopter volgt Wout Poels voor RETOUR
Afgelopen weekend werden in Meerlo en Blitterswijck de laatste maar zeer bijzondere filmopnames gemaakt voor de documentaire RETOUR. De aangrijpende film over de onwaarschijnlijke terugkeer van Vacansoleil-DCM profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck.
Filmmaker Marijn Poels had alle opnames klaar behalve een viertal special-shots vanuit de lucht. “Ik wil de emotie van de eerste buitentraining van Wout op film krijgen - eindelijk weer vrij van de slangetjes en weer de wijde wereld in met zijn fiets - deze opnames hebben die emotie”, aldus de in Berlijn en Swolgen woonachtige Poels. Hij kreeg contact met Job Veldpaus uit Venray die samen met Willen de Groot en Kim Hoogervorst een bijzonder bedrijf in Amsterdam heeft: Kiwi Aerial Shots. Dit jonge bedrijf is gespecialiseerd in het maken van professionele luchtopnames. Dit doen ze met behulp van zelfgebouwde multicopters zogeheten drones. Een vernuftig apparaat met een achttal klein motortjes waaronder een camera wordt bevestigd. Deze drones worden met handbediening vanaf de grond bestuurd en kunnen wel driehonderd meter hoog en vijfhonderd meter ver vliegen.
Voor de documentaire RETOUR moest Poels nog vier speciale luchtopnames hebben. “Het was wel erg spannend want die drone vliegt vlak over en langs je heen”, aldus Wout Poels. “Het ziet er wel heel bijzonder uit”. Het filmen met een drone is een precies werk. Kim Hoogervorst bestuurd de drone en Willem de Groot bediend vanaf de grond de camera. “Het is een samenspel en je moet geduld hebben en niet snel tevreden zijn. Wij leggen onze lat hoog”, vertelt Job Veldpaus. Reden dat Wout het ‘trainingsritje’ regelmatig overnieuw moest doen.
Marijn Poels, die ’s avonds de beelden bekeek was tevreden. “Nu kan ik de film afmaken want binnen twee weken speelt de film al op het witte doek”, aldus filmmaker Poels. De documentaire RETOUR gaat dinsdag 26 maart in Eindhoven in Bioscoop ZIEN in première. Daar wordt de documentaire uitgezonden door opdrachtgever L1 op Tweede Paasdag (1 april) om 11.00, 13.00, 15.00 en 21.00 uur. U kunt de trailer hieronder bekijken.

Reacties (1)

  • Lucy Vonk

    Lucy Vonk

    05 juli 2013 op 10:27 |
    op de foto Willem de Groot met de helicopter en Kim Hoogervorst samen met Wout Poels

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma