Fanclubdag geslaagd!

Geschreven door Joost op maandag 31 oktober 2011

De 67-jarige wielerliefhebber Hay Hermkens uit Meerlo is zaterdag tijdens de eerste Wout Poels Fanclubdag in Blitterswijck uitgeroepen tot 'fan van het jaar 2011'. Dat gebeurde tijdens de quiz 'Petje Af,Petje Op' over de wielercarrière van de Vacansolei–renner Wout Poels. Van de honderd deelnemers bleven er uiteindelijk twee over, Ton van Summeren en Hay Hermkens, die kans maakten op de prijs: een professionele outfit van Vacansoleil en de titel "fan van het jaar". Hermkens won. Hij is al van begin af aan een groot fan van de Blitterswijckse wielrenner en kent bijna alle uitslagen van de Vacansoleilrenner uit zijn hoofd. Als het even kan bezoekt hij wedstrijden van Wout. "Geweldig om als eerste deze titel te krijgen", aldus de fan van het jaar.

 

De verkiezing 'fan van het jaar' was een van de vele hoogtepunten van de druk bezochte eerste Wout Poels fanclubdag. Het begon zaterdagmorgen al met een fietstocht met Wout Poels waarvan het startsein werd gegeven door de gildekoning Leon Thiesen van het Sint Antonius Abt Gilde uit Blitterswijck. Vijftig amateur wielrenners passeerden in Blitterswijck de startlijn onder de grote blauwe Vacansoleil-boog en koersten vervolgens 48 kilometer door een rood- en goudbruin gekleurd Maasduinen gebied. "Het is een geweldige ervaring om samen met zo'n bekende en goede renner mee te mogen koersen", vertelde na afloop een van de amateurs. Wout liet zich in het peloton langzaam afzakken zodat hij met iedereen kon fietsen en praten. 's Middags waren op het dorpsplein en in clublokaal café De Zwart diverse activiteiten voor de wielerliefhebbers. De fietssimulator, 350 meter de Alp D'Huez beklimmen bij Dekkers Tweewielers uit Wanssum, viel bij de meeste in de smaak. Uiteindelijk won Mark Rongen met 49 seconden de wedstrijd. Tweede werd Ruud Loenen met 52 seconden en derde Scott Raadschelders met 54 seconden. Op het schoolplein verzorgde Robert Beurkens mountainbikes demonstraties en in een speciale kinderhoek werden tekening van Wout ingekleurd door de jongste fans. Burgmeester Hans Gilissen van Venray sprak de succesvolle wielrenner toe en noemde Wout een geweldige sportieve ambassadeur van de gemeente Venray. Hij vond het geweldig dat een inwoner uit zijn gemeente nu al behoort bij de groten van de wielersport terwijl Wout Poels nog maar aan het begin van zijn carrière staat. Speciale gast Michiel Cornelisse, ploegleider van Wout, noemde Wout een gouden parel waarvan de Nederlandse wielerliefhebbers de komende jaren nog veel moois van kunnen verwachten. "Hij is een groot talent en zal zich de komende jaren laten zien in de grote rondes. Wout is nog jong en heeft nog de nodige progressie", aldus Cornelisse. Zo'n grote en sfeervolle fanclubdag voor één individuele renner had Cornelisse, die speciaal uit Amsterdam was gekomen, niet eerder meegemaakt. Ook het feit dat Peter Winnen zaterdag een van de gasten was sprak Cornelisse aan omdat hij in het verleden in de ploeg van Peter Post samen met Winnen heeft gereden. En Wout zelf was erg blij met de grote opkomst tijdens de fanclubdag, naar schatting 350 bezoekers, en hoopte dat hij het komend seizoen minstens net zo goed gaat presteren als het afgelopen jaar. Over het programma van 2012 kon de wielrenner nog niets zeggen. Dat wil hij samen met zijn ploegleider de komende winter gaan vaststellen maar dat de Tour de France daarbij hoort is zo goed als zeker. Op dit moment verblijft hij tien dagen op Curaçao voor de Ronde van Curaçao en een korte vakantie.

Voorzitter Jos Waals van de fanclub sprak na afloop over een prachtige en geslaagde dag. "Ik denk dat Wout het ook als een steun in de rug gevoeld heeft voor het volgende seizoen. Dan gaan we in nog grotere getale achter hem staan", aldus de voorzitter.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma