Brabantse Pijl 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 12 april 2023

Wout heeft vandaag de Brabantse Pijl gereden. Hij probeerde op 63km voor de finish weg te komen door een tempo versnelling, helaas ging er niemand mee waardoor hij niet verder aandrong. De finale brak even later wel echt open. Benoît Cosnefroy opende op de Hagaard, waarna Lotto Dstny en Alpecin-Deceuninck meesprongen. Het peloton werd stevig uitgedund en meerdere elitegroepjes reden weg. 

Rémi Cavagna probeerde te anticiperen. In natte omstandigheden sprong hij naar Meens, Townsend en Gudmestad, de laatste overblijvers van de vroege vlucht, maar het peloton zat hem op de hielen.
Daaruit ontsnapte 2 lokale rondes voor het einde een groep van vier:  Dorian Godon, Andreas Kron, Ben Healy en Lucas Eriksson.

Zij vonden aansluiting bij Cavagna en Gudmestad, waardoor zes koplopers met ruim een halve minuut voorsprong aan de laatste 45 kilometer begonnen.
Vervolgens reed Healy, die bergop de sterkste was, alleen weg, maar hij zakte terug in de kopgroep. Het groepje reed ondertussen steeds verder weg van het uitgedunde peloton met daarin Wout, waar de achtervolging moeilijk op gang kwam.

Bij het ingaan van de laatste ronde van 22 kilometer, met daarin de Hagaard, de Hertstraat, de kasseien van de Moskesstraat, de Holstheide en de S-bocht, was het gat 55 seconden. Healy, Godon en Cavagna reden op de Hagaard weg, waarna de Fransman op de lastige Hertstraat de rol moest lossen. Daardoor bleven de twee sterksten bergop over: Healy en Godon.

De Ier en de Fransman, die bij elkaar bleven op de Moskesstraat, pakten al snel 20 seconden op Cavagna en 40 seconden op Kron en Eriksson. Die verschillen liepen alsmaar verder op, waardoor Healy en Godon mochten gaan denken aan de zege. De EF-renner besloot te pokeren, waardoor Godon de kop op gedrongen werd in de laatste twee kilometers.

 

Healy liet het aankomen op een sprint, maar daarin werd er straf opgelegd door Godon, die met overmacht de overwinning greep. Healy moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Benoît Cosnefroy nog derde werd. Hij passeerde in extremis nog Cavagna en zorgde voor twee AG2R-mannen op het podium.

 

Het peloton strandde op 25 seconden van Godon. Daar won Axel Zingle de sprint om de vijfde plaats. Wout liet deze groep op het einde lopen en werd 30ste op 45 seconde. 
 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma