médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Bloemen voor goed presterende Wout Poels in Vuelta 2020

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 november 2020

Blitterswijck/Monaco – Profwielrenner Wout Poels heeft de Vuelta a España zondag afgesloten op de 6de plaats. Beste Nederlandse renner in de Vuelta! In 2017 eindigde Wout in de Ronde van Spanje ook op de zesde plaats, toen als knecht van de eindwinnaar Chris Froome. Maar de klassering nu gaf Wout meer voldoening omdat hij voor zichzelf heeft gereden. Voor de start van deze derde grote ronde van dit jaar liet Wout doorschemeren een klassering bij de eerste tien na te streven. En dat is gelukt. ,,Het waren hele zware dagen koersen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat", zei Poels die op de steilste bergen in Spanje tot vlak voor de eindstreep met de beste meekon..

Wout is er erg blij mee. Op facebook blikt hij even terug: “Een strijd van drie weken La Vuelta en als 6e geëindigd in het eindklassement. Super blij met het optreden en dank aan het team van Bahrain-Mclaren voor de steun in de afgelopen weken! Nu is het tijd om achterover te leunen en een beetje te ontspannen. Tot ziens allemaal, op naar het volgend seizoen en voor nu wees veilig!”

*Zwaar

De in Monaco woonachtige Poels kwam in augustus hard ten val in de eerste etappe van de Tour de France. Terwijl velen na zo’n val huiswaarts zouden keren trapte Poels door. Ruim 2 weken lang met pijn door een scheurtje in een van zijn ribben en een gekneusde long. Opgeven staat niet in het woordenboek van de 33-jarige renner. In de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk kon hij zelfs zijn kopman Landa weer helpen. Hij heeft overigens enige tijd getwijfeld of hij na de zware Tour de France en zijn letsel zou starten in Spanje. In Dagblad De Telegraaf zei hij daarover: “Ik was in eerste instantie van mening dat het allemaal wat te zwaar zou zijn, maar het heeft heel goed uitgepakt. Die rib voel ik nog wel als ik word gemasseerd, maar niet tijdens het rijden”. In de Spaanse ronde verloor Poels tijd in de eerste twee dagen, maar knokte hij zich daarna de top 10 in, met de 6de plaats als eindresultaat. “Na de eerste twee etappes twijfelde ik wel even of een korte klassering mogelijk was. Maar toen ik tijdens de derde rit vierde werd, had ik het gevoel dat er meer in zat. Of ik dan baal, omdat er zonder dat tijdverlies in het begin meer in had gezeten? Aan de ene kant wel, maar je kunt er toch niets aan veranderen. In dat negativisme blijven hangen, gaat het niet beter maken. Ik ben gewoon tevreden met dit resultaat en dit geeft veel vertrouwen voor het volgend seizoen. Al ga ik nu even wat rust nemen, want met al die koersen zo op elkaar gepropt ben ik daar wel aan toe”.

In Blitterswijck en Venray bij de fanclub werden de verrichtingen dagelijks via de tv-gevolgd. Twee bestuursleden reisde speciaal voor Wout naar de Angliru, de berg met af een toe een stijgingspercentage van boven de 25%.  De Whats app van de fanclub en de familie Poels stond soms roodgloeiende als Wout weer met de beste mee de steile bergen trotseerden. Dat de Nederlandse TV-commentatoren hem meestal niet zagen en niet noemden is voor de fans vaak aanleiding om de verrichtingen te volgen via de Belgische zender. De Belgen werden steeds groter fans van Wout! Voorzitter Jos Waals van de fanclub is lyrisch over de prestatie van Wout tijdens deze laatste grote wedstrijd van dit jaar. “Wout heeft geweldig goed gereden, hij imponeerde”.

De fanclub heeft Wout en zijn Engelse vriendin Alice verrast door in Monaco deze week een groot boeket bloemen te bezorgen. Vergezeld van de tekst:  "Wout, je fanclub is onder de indruk van het prestaties in de Vuelta 2020. Een zesde plaats in het algemeen klassement is top.  Maar zeker top is de wijze waarop je op een imponerende wijze je sport hebt beoefend. Alles wat de wielersport zo boeiend maakt  heb je ons laten zien. Techniek, tactiek, durf, course inzicht! We zijn erg trots op je.  Als dank voor de vele mooie uren aan de buis, en voor Roy en Pieter op de Angliru, deze mooie bos bloemen voor jullie beide". 

Jos/Norbert/René/Pieter/Theo/Kim /Roy/Ido/Joost en 310 leden!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen