Amstel Gold Race 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 16 april 2023

Waar Wout vooraf al bang voor was, bleek ook uit te komen. Tadej Pogacar heeft op imponerende wijze de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. De kopman van UAE-Team Emirates won de Nederlandse wielerklassieker bij zijn tweede deelname na een solo van net iets minder dertig kilometer. Wout gaf tijdens zijn interview voor de race al aan dat hij bang was voor het scenario dat het lijkt of de rest van het peloton amateurs lijken. Het begon al op 90 km voor de finish dat hij al aan de boom schudden. Door een aanval van Gianni Vermeersch werd het bal der favorieten geopend. Hij kreeg een man of 15 mee met daarbij topfavoriet Tadej Pogacar. Ook Tom Pidcock en Aleksey Lutsenko gingen mee, helaas voor Wout zat hij of iemand van de ploeg erbij. 
 Zodoende moest Bahrain-Victorius achtervolgen, maar dichter bij dan twintig seconden kwamen ze niet. Ook de andere achtervolgende ploegen, Jumbo en Trek-Segafredo, konden het gat niet dichtrijden. Bovendien was er in het peloton op dik 50 kilometer een grote valpartij, waardoor de groep gehalveerd werd.
Ook vooraan werd de groep beetje bij beetje uitgedund. Dat gold aan de voet van de Kruisberg ook even voor Pogacar. Hij moest van fiets wisselen, maar kwam op indrukkende wijze razendsnel terug bij de rest van de koplopers. Een paar kilometer later trok de hij ook weer ten aanval op de Eyserbosweg. Pidcock kon net volgen en even na de top haakte ook nog Ben Healy aan. Lutsenko en Andreas Kron zaten net achter dit elitegroepje. Op de Keutenberg ging Pogacar wederom op de pedalen staan. Hierdoor moest eerst Healy en vervolgens ook Pidcock lossen en kon hij verder solo naar de streep. Op respectabele achterstand werd Healy tweede en Piddock met hangen en wurgen nog derde voor Kron en Lutsenko. 
Wout zagen we als 22e over de streep komen op ruim 3 minuten. 
Woensdag is Wout te zien in Waalse Pijl, helaas is Pogacar daar ook weer present, net als een bus met supporters van de fanclub van Wout. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma