médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

3de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 07 februari 2020

In de derde etappe reed het peloton over 175 kilometer van Orihuela naar Torrevieja. Na de vlakke openingsfase kregen de renners met de Hondón de los Frailes de enige klim van de dag voor de wielen geschoven, maar de top lag behoorlijk ver van de streep. Vanaf daar was het nog ruim zeventig kilometer koersen.
In Torrevieja was Dylan Groenewegen, net als twee dagen geleden in Villareal, sneller dan Fabio Jakobsen in een massasprint.
Jack Haig nam de leiderstrui over van Tadej Pogačar.
Morgen is de etappe 4 van Calpe naar Altea (Sierra de Bernia). Hier is leuke aankomst gemaakt. Een geitenpad is geasfalteerd. Dus weer iets voor klimmers. 

3de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 07 februari 2020

In de derde etappe reed het peloton over 175 kilometer van Orihuela naar Torrevieja. Na de vlakke openingsfase kregen de renners met de Hondón de los Frailes de enige klim van de dag voor de wielen geschoven, maar de top lag behoorlijk ver van de streep. Vanaf daar was het nog ruim zeventig kilometer koersen.
In Torrevieja was Dylan Groenewegen, net als twee dagen geleden in Villareal, sneller dan Fabio Jakobsen in een massasprint.
Jack Haig nam de leiderstrui over van Tadej Pogačar.
Morgen is de etappe 4 van Calpe naar Altea (Sierra de Bernia). Hier is leuke aankomst gemaakt. Een geitenpad is geasfalteerd. Dus weer iets voor klimmers. 

2de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 06 februari 2020

De tweede etappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Tadej Pogačar. Het Sloveense toptalent versloeg Alejandro Valverde na zijn specialiteit: een sprint bergop. Dylan Teuns eindigde als derde op de Radar de Cullera. De Sloveen van UAE Emirates neemt tevens de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.
De finishstreep was getrokken op de Radar de Cullera, even buiten de stad, na een beklimming van goed drie kilometer aan ruim 7%. Dus kon er stevig geklommen aan het einde. De vroege vlucht bestond uit louter hardrijders met Rémi Cavagna, Jos van Emden, Alessandro De Marchi, Álvaro Cuadros en Héctor Sáez. Het peloton liet al snel begaan, waardoor de voorsprong van de vijf koplopers opliep tot meer dan zes minuten. Met nog tien kilometer te gaan was het verschil tussen de koplopers en het peloton geslonken tot een halve minuut en nog voor de voet van de Radar de Cullera werden de vluchters ingerekend. Cavagna probeerde het nog even alleen, maar de Franse hardrijder van Deceuninck-Quick-Step bleek ook een hapklaar brokje voor de ploegen met een favoriet voor de ritzege. In het peloton steeg de nervositeit, met een valpartij als gevolg.De eerste aanval kwam op naam van Gonzalo Serrano. De Spanjaard wist een mooie voorsprong uit te bouwen, maar werd nog voor het ingaan van de laatste kilometer ingerekend door Jan Polanc. De Sloveen van UAE Emirates voelde zijn moment gekomen, maar Valverde leek zijn sprint opnieuw perfect te hebben getimed in de laatste honderden meters. De Spaanse kampioen ging aan, leek op weg naar de zege, maar Tadej Pogačar bleek over een nog betere punch te beschikken. Wout kwam als 18e over de streep op ongeveer 19 seconde. Zijn ploeg neemt wel de leiding in het ploegenklassement. Morgen weer een etappe die de sprinters beter zal liggen. 

1ste etappe Ronde van Valencia 2020

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 05 februari 2020

De kop is er af. De eerste rit van Wout voor Bahrida Mclaren is gereden. Het was een etappe gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo-Visma troefde Fabio Jakobsen af in deze eerste etappe van de Ronde van Valencia.

 

De vier vluchters Cédric Beullens, Cristian Scaroni, Oscar Sevilla en Julen Irizar werden zo'n 10 kilometer voor de meet ingerekend, waardoor de vlakke eerste rit van 180 kilometer zoals verwacht ontaardde in een massasprint.

Groenewegen moest van ver komen in finishplaats Villarreal, maar wist zijn wiel net iets eerder over de streep te drukken dan landgenoot Jakobsen. De derde plek werd opgeëist door de Noor Alexander Kristoff.
De tweede etappe van de Ronde van Valencia voert de renners donderdag van Torrent naar Cullera over een heuvelachtig parcours van 181 kilometer. De rittenkoers, die geen WorldTour-status heeft, duurt nog tot en met zondag.

 

https://www.1limburg.nl/video-poels-nu-echt-begonnen-aan-nieuw-hoofdstuk-carriere?utm_source=twitter_1limburg&utm_medium=social_media&utm_campaign=twitter_clicks&utm_content=video-poels-nu-echt-begonnen-aan-nieuw-hoofdstuk-carriere

Interview

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 05 februari 2020

Door: Gerrit van Loon (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Het zal misschien even wennen zijn om Wout Poels niet meer in de donkere kleuren van Team Sky of INEOS te zien rijden. Nee, in de Ronde van Valencia maakt de tengere klimmer zijn debuut in de felle kleuren van Bahrain-McLaren. Poels zelf heeft er wel zin in, zo bleek uit een interview met In de Leiderstrui: ‘Dat kleedt lekker af.’

 

Veel wielerfans zullen er maling aan hebben of oranje nou een mooie kleur is of niet, maar de aanwinst van Bahrain-McLaren ziet er wel al een voordeel in. Grappend over het Nederlands elftal heeft hij alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking tussen hem en zijn nieuwe team: ‘Die combineren ook altijd lekker. Dat voorspelt dus wel wat.’

 

Onlangs mocht hij op het trainingskamp in de omgeving van Altea voor het eerst zijn nieuwe collega’s ontmoeten. Sommigen kent hij al een beetje, zoals mede-kopman Mikel Landa, maar voor de rest voelt alles nieuw en onwennig: ‘Alsof het mijn eerste dag op een nieuwe school was. Het was toch wel een beetje spannend. Je moet toch alle mensen eerst weer leren kennen.’

 

Die spanning was achteraf nergens goed voor. ‘Ik ben warm welkom geheten’, vertelt hij opgetogen. ‘Alles is goed geregeld bij het team en de voertaal is gewoon Engels.’ Toch moet hij wel waken voor iets anders, als we zijn grap mogen geloven: ‘Ik moet wel oppassen dat de verzorgers mij niet insmeren met de olie van de mekaniekers.’ Het is typerend voor de rust waarmee Poels ons te woord staat: een ontspannen renner die zich op zijn gemak voelt in een nieuwe omgeving.

 

Ontspannen Poels strijdlustig 2020 in

 

We zijn inmiddels een paar weken verder dan het gesprek en het debuut van Poels staat voor de deur. De Ronde van Valencia mag het toneel spelen van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, op hetzelfde toneel dus als waar hij in 2016 schitterde met een eindzege. Als we de Limburger mogen geloven gaan we hem al direct zien. ‘Ik rijd niet mee om het meerijden’, zo stelt hij zijn algemene instelling vast.

 

‘In elke wedstrijd die ik ga rijden ga ik het beste uit mijzelf halen.’ Het is een zin die iedere wielrenner zou uitspreken, maar Poels zegt het op een manier dat het toch nog geloofwaardig overkomt. Nodig is het ook, gezien de moordende concurrentie die er bestaat voor één van zijn doelen: de Olympische Spelen. De benen laten spreken lijkt de meest geschikte optie om die plek af te dwingen, maar ook Poels weet: ‘De keuze is niet aan mij alleen.’

 

Waar zou hij dat beter kunnen tonen dan in de Tour de France? La Grande Boucle staat kort gepland voor de Spelen wat het een prima plek maakt om jezelf nog in de kijker te rijden. Toch start hij met niet al te grote ambities aan die ronde: ‘Ik wil kort staan in de eerste week, maar ik weet niet wat dat dat betekent voor de rest van de ronde. Daar kan ik nu weinig over zeggen.’ Samen met mede-kopman Landa kijken ze wel hoe ze ervoor staan: ‘Ik richt mij nu nog niet specifiek op bijvoorbeeld een top-vijf.’

 

In de Ronde van Valencia gaan we zien of Poels nog steeds dezelfde ontspannen indruk maakt. We kunnen kijken of hij zich aan zijn woord houdt dat hij zich direct aan de Nederlandse wielerfans laat zien. We kunnen zelfs kijken of dat oranje Bahrain-pakje daadwerkelijk zo lekker afkleedt. In de Leiderstrui houdt het in ieder geval allemaal nauwlettend in de gaten. 

 

Lees meer mooie wielerverhalen op de site van: www.indeleiderstrui.nl

Vuelta 2019 18e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 12 september 2019

Wederom is de opzet van Wout om een etappe te winnen niet gelukt.  De Ineos-renner zat samen met ploeggenoot Tao Geoghegan Hart mee in de kopgroep van de dag en mocht heel even dromen van een etappeoverwinning. ,,Maar toen de klassementsmannen kwamen wist ik dat het over was. Ik ben flink naar de kloten.”

Waar de ene na de andere aanval strandde, slaagde Wout er in de beginfase van de achttiende etappe wel in om weg te rijden. Hij kreeg uiteindelijk twaalf renners met zich mee, waaronder  de latere ritwinnaar Sergio Higuita. Wout kwam als eerste boven op de eerste van vier beklimmingen en sprokkelde zo wat bergpunten mee, maar dat was niet zijn hoofddoel. ,,Ik heb niet echt gedacht aan de bergtrui. De bergtruigrager Geoffrey Bouchard zat namelijk ook mee. Het belangrijkste was om voor een rit te gaan.”

 

Op de derde van vier beklimmingen kreeg Wout het lastiger en moest hij de kopgroep even later rijden, maar uiteindelijk wist hij wel samen met zijn vluchtgenoten de top te bereiken. De voorsprong op de klassementsmannen was op dat moment echter nihil.

,,We zijn hier nu toch, dus dan kunnen we er beter iets van proberen te maken", zei hij voor de camera van Eurosport. ,,Het zag er best mooi uit en we hadden een flinke voorsprong. Toen de klassementsmannen zich met het koersverloop gingen bemoeien, wist ik dat het over was.”

Wout finishte op 4.50 minuten van Higuita in een groepje met Wilco Kelderman en Robert Gesink. ,,Vrijdag ga ik proberen om de benen te sparen, zodat ik zaterdag weer wat kan proberen.”

Higuita kwam met nog 25 kilometer te gaan als eerste boven op de Puerto de Cotos en verdedigde in de afdaling een voorsprong van 45 seconden op López, Roglic, Valverde en Majka. López deed er ondertussen alles aan om Quintana en Pogacar op achterstand te houden. In de laatste kilometers gaf Higuita nog wat terrein prijs, maar wist hij een knappe solo wel succesvol af te ronden. Het is voor de Colombiaan zijn allereerste profzege.

Roglic won op vijftien seconden achterstand de sprint om plek twee en pikte zes bonificatieseconden mee. Valverde werd derde voor Majka en López. Quintana en Pogacar gaven een minuut toe op de groep van Roglic, waardoor López de nieuwe leider in het jongerenklassement is en klimt naar de vierde plaats in het klassement. Roglic blijft leider voor Valverde en Quintana. 

Vuelta 2019 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 11 september 2019

Phlilip Gilbert rondt ploegenspel af na knotsgekke waaierrit, Deceuninck-Quick Step heeft een kabinetstukje opgevoerd in de 17e Vuelta-rit. Philippe Gilbert rondde het ploegenspel perfect af in Guadalajara, goed voor zijn 2e ritzege. Nairo Quintana ging mee met de juiste waaier en pakte veel tijd terug op zijn concurrenten en wipt naar 2e plaats.

Wie daags na de rustdag de langste rit inplant, wordt meestal door het peloton bedankt met een dagje slenteren, rekenen en klassikaal knallen aan de finish. Maar in deze Vuelta besliste een andere factor daar helemaal anders over: de wind. Iedereen was bij de start op zijn hoede voor de Spaanse windvlagen, maar bijna alle klassementsmannen lieten zich toch nog verrassen. Enkel Quintana, Kelderman en Knox waren bij de les toen een groep van ruim 40 renners zich op de glooiende wegen al onmiddellijk had losgescheurd. Wout zat er ook bij namens team Ineos. 

De coup van Movistar, Sunweb en Deceuninck-Quick Step (dat met 7 man aan boord was) zag er bijzonder rooskleurig uit. Roglic werd in het nauw gedreven, maar mocht van geluk spreken dat ook Pogacar en Lopez niet op zaten te letten. 
De eerste waaier fietste meer dan 6 minuten bijeen, maar toen op 80 km van de finish de wind van de flank naar de rug verhuisde, geraakte de cohesie meer en meer zoek. Steeds meer renners begonnen aan dagwinst te denken, minuten pakken op Roglic en co interesseerde alleen de blokken van Quintana, Kelderman en Knox.

Met zijn bondgenoten knabbelde Roglic aan de achterstand en bij het aansnijden van het laatste wedstrijduur kwam ook de gebruikelijke twijfelachtige Movistar-zet. Valverde en zijn maats scheurden vanuit het niets de groep van Roglic aan flarden.

De rode trui geraakte zo helemaal geïsoleerd, maar aan het einde van het verhaal had vooral Quintana extra seconden ingeleverd. En als klap op de vuurpijl redden ook nog eens de Astana’s het hachje van de Sloveense leider, die uiteindelijk 5 minuten verloor tegenover Quintana, nieuwkomer op het podium.
Stybar rolde met zijn aanval de rode loper uit, zeker toen Bennett niet koelbloedig was en zijn sprint al op 600 meter van de finish lanceerde. De benen van de Ier liepen leeg, één man ging nog met de vingers in de neus op en over Bennett: Gilbert. 
Wout kwam als 15de  over de streep in de etappe waarin het gemiddelde boven de 50 km per uur uit kwam. 

Vuelta 2019 16e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 09 september 2019

De 16de etappe was weer een bergetappe. Op voorhand een mogelijk voor Wout om zijn  doel, etappe te winnen, te realiseren. Het lukte echter niet om in de ontsnapping van de dag te komen. Dit in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Hart. Die eindigde als tweede. Winnaar van de dag was Fulsang. De renner van Astana, die geen rol speelt in het algemeen klassement, kwam na een rit over 144 kilometer met drie zware beklimmingen als eerste boven op Alto de la Cubilla, waar de finishlijn was getrokken.
Fuglsang zat mee in de vluchtgroep van de dag die vele minuten voorsprong nam op het peloton, met daarin de mannen voor het klassement. De Deen kreeg alle ruimte, omdat hij geen bedreiging vormde voor de rode trui van Primoz Roglic. Op de flanken van de 18 kilometer lange slotklim van de buitencategorie voerde Fuglsang het tempo op en reed hij iedereen uit zijn wiel.

Roglic, de Sloveense kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, pareerde ook in deze bergrit alle aanvallen van zijn concurrenten en kwam op 6 minuten van Fuglsang binnen in het gezelschap van zijn landgenoot Tadej Pogacar (Team Emirates) en de Colombiaan Miguel Ángel López (Astana). Hij hulde zich nog steviger in de rode trui, want naaste belager Alejandro Valverde (Movistar) verloor zelfs weer wat tijd. Roglic heeft nu bijna 3 minuten voorsprong op de Spaanse wereldkampioen.

 

 

Hoewel er nog twee stevige bergritten op het programma staan in de Vuelta, lijkt Roglic zich te kunnen opmaken voor zijn eerste eindzege in een grote ronde. De Sloveen is tot nog toe ijzersterk bergop en kan steeds tot diep in de etappes leunen op zijn helpers van Jumbo-Visma, onder wie de Amerikaan Sepp Kuss en Robert Gesink.
Voor team Ineos worden de kansen op een etappe daarin met de dag minder. Maar wie weet! Morgen een rustdag en woensdag komt er een relatief vlakke rit. 

Vuelta 2019 13e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 september 2019

Wout is vandaag weer gehele dag in beeld geweest tijdens ontsnappingen. Hij was de grote aanjager van de grote kopgroep van de dag. Hij bleef vooruit tot op 5 km voor de finish. Ondanks alle inspanningen dus wederom geen etappe zege voor Wout,echter het was genieten voor de liefhebbers thuis aan de tv. 

Het peloton was inmiddels uitgedund tot amper acht renners, waarbij Nairo Quintana een kleine voorsprong had genomen. Marc Soler, Alejandro Valverde, Rafał Majka, rode trui Primož Roglič, Miguel Ángel López en Tadej Pogačar kwamen op vier kilometer van de finish weer bij de winnaar van de rit naar Calpe, op een luttele minuut van Latour. Roglič en Pogačar sloegen dan de handen ineen, waarbij aanvankelijk alleen Alejandro Valverde kon volgen.

 

Toen de wereldkampioen was afgeschud, kon alleen Roglič het wiel van de piepjonge Pogačar nog volgen. Samen haalden de Slovenen koploper Latour bij in de laatste anderhalve kilometer, maar ook de Fransman, zelf toch ook geen onverdienstelijke klimmer, kon het moordende tempo van het duo niet volgen. Roglič en Pogačar bleven samenwerken, waarna de jongeling van UAE Emirates de overwinning kon pakken. Eerder was hij al de beste op Cortals d’Encamp.

Voor de tegenstand waren de verliezen daadwerkelijk groot geworden. Achter Pogačar en Roglič pakte Latour de derde plek op 27 seconden achterstand, in het bijzijn van Valverde, Quintana en Majka. Voor López liep de schade al op tot 1:01. Behalve dat Roglič in het klassement opnieuw uitliep, klom Pogačar op naar de derde plaats ten koste van López en Quintana. Valverde hield zijn tweede plaats vast.
Voor Wout rest niet anders als kijken naar de volgende kans om een gooi te doen naar zijn doel. 

Vuelta 2019 etappe 10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 03 september 2019

Na een aantal etappes waarin Wout dagelijks geprobeerd heeft om voor de dagprijs te gaan, wat helaas niet gelukt is, was er vandaag de tijdrit. 
Voor Wout een dag om relatief rustig aan te doen aangezien het klassement er niet meer toe doet. Dus uiteindelijk eindigde hij op  5:44 op plaats 90. 
De winst ging afgetekend naar Roglic hij pakte de overwinning en ook de rode trui. In het klassement heeft hij nu 1:52 voorsprong op Valverde. Derde is Lopez op 2:11. Maar ja, het is de Vuelta en de komende etappes zijn heuvelachtig en bergachtig. Dus Wout zal wel weer gaan proberen om zijn etappe te gaan pakken. 

Vuelta 2019 6de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 29 augustus 2019

Wout heeft zich vandaag goed laten zien in de 6de etappe. Helaas leverde het alleen punten voor de bergtrui op. Hij is meerdere keren weggesprongen.Alleen in de beslissende ontsnapping ontbrak hij. 

Wout versnelde op de Puerto de Nogueruelas, een 9 km lange klim met een stijgingspercentage van 4,5. Lawson Craddock en Stéphane Rossetto voegden zich kort daarna bij hem.

Het drietal werd na veertig kilometer opgeslokt door het peloton, waarna een groep van 11 renners met onder anderen Gesink, Teuns, De La Cruz en Herrada aan de haal ging. De elf bouwden gestaag aan een voorsprong. 80 km voor de finish in Ares del Maestrat ging het peloton massaal onderuit en was de Vuelta voorbij voor Urán, Roche, De la Parte en Carthy.

Op de Puerto de Culla ontsnapte Grmay uit de kopgroep. Hij kreeg gezelschap van Oliveira. Zij begonnen met een halve minuut voorsprong aan de laatste klim. Teuns en Herrada maakten de oversteek en lieten het tweetal achter zich.

Teuns hield de vaart erin op jacht naar de leiderstrui. In de slotkilometer liet Herrada de Belg achter zich en kwam met zeven seconden voorsprong op Teuns over de finishstreep. Teuns is de nieuwe leider in het klassement.

Vuelta 2019 4de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 27 augustus 2019

Wout heeft in de 4de etappe van de Vuelta a España opnieuw tijd verloren. Hij moest in de rit van Cullera naar El Puig ruim 4 minuten toegeven op de klassementsrenners, die in dezelfde tijd als winnaar Fabio Jakobsen in El Puig over de streep kwamen.
Remi Cavagna probeerde in de laatste kilometers nog een gat te slaan en te ontsnappen aan werd massasprint, maar werd in de slotkilometer ingerekend. Fabio Jakobsen werd door zijn ploeggenoten vervolgens prima gelanceerd en hield na bestudering van de finishfoto de Ier Sam Bennett van zijn tweede etappezege af.

Vuelta 2019 3de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 26 augustus 2019

De 3e etappe van de Vuelta iis op naam gekomen van Sam Bennett. De Ierse kampioen van BORA-hansgrohe was na een ‘Spaans vlakke’ etappe van 188 kilometer naar Alicante de beste in de massasprint. Edward Theuns en Luka Mezgec werden tweede en derde. 
Doordat het grootste deel van de finale in dalende lijn gingen, kwam het peloton in rotvaart aan in Alicante. Onder de boog van de drie kilometer meldden Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe zich op de voorposten, evenals Team Sunweb. In de massasprint bleek er geen maat te staan op Bennett, die Theuns en Mezgec op enkele fietslengtes reed. Wout zat in het peloton. 

Openingsweekend Vuelta 2019

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 26 augustus 2019

Dat Wout op het laatste moment toch naar de Vuelta ging was een verrassing. Hij is de aangewezen kopman van Team Ineos. Het begon zaterdag met een ploegentijdrit, deze werd gewonnen door Astana. Team Ineos werd 11de op 25 seconde. 
Gisteren was de 2de etappe, Wout  zag zijn ambities voor een goed klassement meteen sneuvelen in de eerste rit in lijn van de Vuelta a España. Op weg naar Calpe verloor hij ruim negen minuten op Nairo Quintana, die de etappe wist te winnen. Wout gaat zich nu richten op dagsuccessen.
Ik kon niet volgen”, gaf Wout aan, die juist aan de ploeg had gevraagd of hij de Vuelta a España mocht rijden. “Ik moet duidelijk groeien in deze Vuelta. Hopelijk kan ik een gooi doen naar ritzeges”, kondigde hij in De Telegraaf al zijn strijdplan aan.