médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de UAE etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 28 februari 2020

De tweede aankomst bergop heeft het klassement in de UAE Tour niet door elkaar geschud. Leider Adam Yates domineerde opnieuw op de Jebel Hafeet, Tadej Pogacar snoepte nipt de dagzege af van Aleksei Loetsenko.

Déjà-vu in de UAE Tour: net als eergisteren moesten de renners in de Arabische hitte de Jebel Hafeet bedwingen, een slotklim van 10 kilometer. Leider Adam Yates, die de derde etappe had gewonnen in een recordtijd, wist dus wat hem opnieuw te wachten stond.

De pionnetjes van Mitchelton-Scott hielden het peloton stevig in hun greep, omdat de kans op waaiers groot was door de stevige wind. Slechts vijf avonturiers kregen groen licht om de voorhoede te kleuren.

De koplopers zongen het uit tot aan de voet van de slotklim, maar dan was het elk voor zich. James Knox, vorig jaar nog 11e in de Vuelta, toonde meteen zijn klimmerscapaciteiten en ging eenzaam op zoek naar de top. De favorieten hielden zich lang koest en de 24-jarige Brit droomde al van de ritzege.

Tot Tadej Pogacar zijn duivels ontbond. Maar liefst vijf keer probeerde de jonge Sloveen Yates af te schudden, maar steevast zonder succes. De klassementsstrijd was gestreden, de top 4 mocht nog vechten om de ritzege. Loetsenko (Astana) was in de sprint iets te zeker van zijn stuk, Pogacar snelde hem net voor de streep nog voorbij. 

Wout kwam al een stuk beter uit de verf en eindigde op 1:09. Morgen en zaterdag nog 2 sprintettapes te gaan. 

UPDATE 

De UAE Tour wordt stopgezet vanwege het coronavirus. Vanwege twee infecties bij stafleden van een wielerploeg heeft de organisatie uit voorzorg de laatste twee etappes afgelast.

 

 

 

Renners hebben van de autoriteiten te horen gekregen dat zij het hotel niet mogen verlaten. Alle renners en ondersteunend personeel zullen getest worden op het virus.

Tour de UAE etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 26 februari 2020

De 4de etappe van de UAE Tour is gewonnen door Dylan Groenewegen. De sprinter van Jumbo-Visma won na 173 kilometer de massasprint voor Fernando Gaviria en Pascal Ackermann.  Adam Yates behield de leiderstrui.

Een dag na de machtsvertoning van Adam Yates op In de ultieme sprintvoorbereiding won Mitchelton-Scott het gevecht om als eerste door de laatste bocht te komen, maar daarachter zaten alle grote namen klaar om erop en erover te gaan. Onder hen Groenewegen. Hij volgde lange tijd het wiel van Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep), om daar precies op het juiste moment uit te komen. In de resterende meters tot de finish kon niemand de aalvlugge Nederlander meer passeren, waardoor hij zijn eerste WorldTour-zege van het seioen wist te boeken.stond er een vlakke rit op het programma. Over 173 kilometer ging het van Zabeel Park naar Dubai City Walk. 
In de ultieme sprintvoorbereiding won Mitchelton-Scott het gevecht om als eerste door de laatste bocht te komen, maar daarachter zaten alle grote namen klaar om erop en erover te gaan. Onder hen Groenewegen. Hij volgde lange tijd het wiel van Sam Bennett, om daar precies op het juiste moment uit te komen. In de resterende meters tot de finish kon niemand hem meer passeren, waardoor hij zijn eerste WorldTour-zege van het seizoen wist te boeken. Wout kwam als 77e over de streep. Morgen weer een etappe met de finish weer op de Jabel. 

Tour de UAE etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 25 februari 2020

In de UAE Tour heeft Adam Yates een serieuze stap gezet op weg naar de eindzege. In de derde etappe met aankomst op Jebel Hafeet was hij met overmacht de beste. Hij had aan de finish een dikke minuut voorsprong op nummer twee Tadej Pogačar. De Brit nam tevens de leiderstrui over van Caleb Ewan. 

Een kopgroep maakte het mooie weer in de woestijn.  De vluchters vier reden in de bloedhitte een maximale voorsprong van ruim zeven minuten bijeen, maar uitzicht op een stunt was er nooit. Dankzij de werken van UAE Emirates werd de voorsprong van het kopkwartet steeds iets minder groot. Hoewel de koplopers lekker doorreden, konden ze niet voorkomen dat ze aan de voet van Jebel Hafeet (10,8 kilometer aan 5,4% gemiddeld) eraan waren voor de moeite.
Op de brede wegen van de klim nam CCC het commando over. De Spanjaard Victor De La Parte had op een gegeven moment een klein gaatje op het peloton. Daarachter was het de ene na de andere renner die het peloton moest laten rijden. Wout was op 7,2 km  van de streep een van hen.
Even daarna was het Adam Yates die aan de boom ging schudden. En was ras alleen. 

Yates liet zich dit cadeautje echter niet meer afpakken. Op de grote plaat bleef hij doorrijden en hij zou zijn voorsprong alleen maar vergroten. 

 

Aan de finish moest Pogačar al 1’30” toegeven. Lutsenko zou op anderhalve minuut van de winnaar over de streep komen, met Gaudu en de opstomende Rafal Majka in zijn wiel. Diego Ulissi kwam als zesde over de streep, op bijna twee minuten. Wout kwam op 3:54 als 37e over de streep. Zijn reactie was: 

That was a hot finish today, unfortunately not my day😢 Couldn’t go faster, but the nice thing is we can try again on Thursday!

 

#whereiswout #suffering🤬#seeyou

Tour de UAE etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 24 februari 2020

Caleb Ewan heeft de tweede rit in de UAE Tour gewonnen. De Australiër sprintte net als vorig jaar het snelst naar boven op de steile Hatta Dam. Hij haalde het voor Sam Bennett die 2de werd en Arnaurd Démare. 

De finale van de tweede etappe in de UAE Tour begon op goed 10 kilometer van de finish. Movistar legde op de laatste heuvelzone een moordend tempo op, waardoor renners als klassementleider Pascal Ackermann, Mark Cavendish (Bahrein-McLaren) en Chris Froome.  moesten lossen. 

Maar voor 1 man ging het niet snel genoeg. Victor Campenaerts, pakte uit met een stevige demarrage en fietste samen met de Italiaan Conci een voorsprong van 20 seconden bij elkaar. Campenaerts werd op 5 kilometer van de streep tot halt geroepen. 

Caleb Ewan en Sam Bennett zaten in de laatste kilometers uitstekend gepositioneerd. Aan de voet van de steile aankomst op de Hatta Dam (300 meter met stijgingspercentages tot 17%) ging Bennett meteen aan. Ewan wachtte een fractie langer, en verraste Bennett en snelde afgetekend naar de ritwinst. Bennett finishte als tweede, Démare als derde, Wout kwam in het eerste groepje over de streep als 22e.

Ewan pakt ook de rode leiderstrui over van Ackermann. 

Tour de UAE etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 23 februari 2020

Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft de eerste etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen, de tweede rittenkoers van de WorldTour dit jaar. In een chaotische ontknoping in Dubai hield de Duitser Caleb Ewan, Rudy Barbier en Dylan Groenewegen achter zich.  Vroeg in de etappe sloegen vier renners de handen ineen voor de lange ontsnapping. Ploegmaats Nikolay Cherkasov en Cristian Scaroni (Gazprom-RusVelo) vonden Leonardo Tortomasi en Veljko Stojnić van Vini Zabù-KTM en hun voorsprong werd voor lange tijd tussen de tweeënhalf en drie minuten gehouden.

 

Door toedoen van de sprintersploegen werd de voorsprong van de kopgroep teruggebracht en nadat eerder al Scaroni en Stojnić waren ingerekend, werden in de laatste vijftien kilometer ook Cherkasov en Tortomasi bijgehaald. Uiteindelijk zou de etappe uitdraaien op de verwachte massasprint.

 

Het was dringen geblazen in de slotfase, waarin de teams hun snelle mannen zo goed mogelijk probeerden te positioneren. Luka Mezgec werd in een zetel afgezet door zijn ploeggenoten van Mitchelton-Scott, maar terwijl de Sloveen zijn sprint inzette, ging ook Pascal Ackermann aan. Die hield vervolgens vol tot aan de finish.

Wout kwam als 26e over de streep. Onderweg kwam hij weer een oude bekende tegen die zijn rentree maakte na een val vorige jaar waarbij Wout toen aanwezig was. 5de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 09 februari 2020

Wout heeft geen plaats meer kunnen winnen in de laatste etappe van de Ronde van Valencia. De etappe eindigde in een massasprint. Ditmaal won Jacobsen voor Groenewegen. 

Hierdoor komt Wout op de 6de plaats in het eindklassement. 

De slotrit werd gekleurd door een ontsnapping van vier renners. De Canadees Hugo Houle (Astana), de Italiaan Francesco Romano (Bardiani-CSF-Faizanè) en de Spanjaarden Sergio Samitier (Movistar) en Jon Agirre (Kern Pharma) kozen al vroeg in de rit voor de aanval. Het peloton liet het viertal echter niet te ver wegrijden. Op initiatief van Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step bleef het verschil lang in de buurt van een minuut. Op acht kilometer van het einde volgde er een hergroepering.

 

 

In de straten van Valencia bleef de voorspelde massasprint onontkoombaar. Jakobsen werd door zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step in een zetel naar de finish gebracht. Groenewegen kwam nog dichtbij, maar slaagde er niet in de regerend Nederlands kampioen van zijn eerste seizoenszege af te houden.

4de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 08 februari 2020

Wout heeft in de 4de etappe van de Ronde van Valencia een verdienstelijke 2de plaats behaald. Achter de ongenaakbare Sloveen Tadej Pogačar. Op het moment dat de laatste vluchter van de vroege ontsnapping, Van Avermaet, werd ingerekend door de bergtrein van Team Ineos ging Tadej Pogačar op de pedalen staan. De Sloveen, die eerder deze week ook al de eerste aankomst bergop op zijn naam wist te schrijven, nam direct enkele fietslengtes afstand. Wout waagde de oversteek, maar hij was niet opgewassen tegen het klimgeweld van het jonge goudhaantje van UAE Emirates. In de laatste meters waagde Wout nog een ultieme poging, maar meer dan een tweede plaats op een seconde of vijf zat er niet in.

Vlak na Wout klokte Geoghegan Hart als nummer drie af, op de voet gevolgd door Dan Martin (Israel Cycling Academy) en klassementsleider Jack Haig (Mitchelton-Scott), die zijn gele trui kwijtraakte aan de jonge Sloveense springveer. 

 

3de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 07 februari 2020

In de derde etappe reed het peloton over 175 kilometer van Orihuela naar Torrevieja. Na de vlakke openingsfase kregen de renners met de Hondón de los Frailes de enige klim van de dag voor de wielen geschoven, maar de top lag behoorlijk ver van de streep. Vanaf daar was het nog ruim zeventig kilometer koersen.
In Torrevieja was Dylan Groenewegen, net als twee dagen geleden in Villareal, sneller dan Fabio Jakobsen in een massasprint.
Jack Haig nam de leiderstrui over van Tadej Pogačar.
Morgen is de etappe 4 van Calpe naar Altea (Sierra de Bernia). Hier is leuke aankomst gemaakt. Een geitenpad is geasfalteerd. Dus weer iets voor klimmers. 

3de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 07 februari 2020

In de derde etappe reed het peloton over 175 kilometer van Orihuela naar Torrevieja. Na de vlakke openingsfase kregen de renners met de Hondón de los Frailes de enige klim van de dag voor de wielen geschoven, maar de top lag behoorlijk ver van de streep. Vanaf daar was het nog ruim zeventig kilometer koersen.
In Torrevieja was Dylan Groenewegen, net als twee dagen geleden in Villareal, sneller dan Fabio Jakobsen in een massasprint.
Jack Haig nam de leiderstrui over van Tadej Pogačar.
Morgen is de etappe 4 van Calpe naar Altea (Sierra de Bernia). Hier is leuke aankomst gemaakt. Een geitenpad is geasfalteerd. Dus weer iets voor klimmers. 

2de etappe Ronde van Valencia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 06 februari 2020

De tweede etappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Tadej Pogačar. Het Sloveense toptalent versloeg Alejandro Valverde na zijn specialiteit: een sprint bergop. Dylan Teuns eindigde als derde op de Radar de Cullera. De Sloveen van UAE Emirates neemt tevens de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.
De finishstreep was getrokken op de Radar de Cullera, even buiten de stad, na een beklimming van goed drie kilometer aan ruim 7%. Dus kon er stevig geklommen aan het einde. De vroege vlucht bestond uit louter hardrijders met Rémi Cavagna, Jos van Emden, Alessandro De Marchi, Álvaro Cuadros en Héctor Sáez. Het peloton liet al snel begaan, waardoor de voorsprong van de vijf koplopers opliep tot meer dan zes minuten. Met nog tien kilometer te gaan was het verschil tussen de koplopers en het peloton geslonken tot een halve minuut en nog voor de voet van de Radar de Cullera werden de vluchters ingerekend. Cavagna probeerde het nog even alleen, maar de Franse hardrijder van Deceuninck-Quick-Step bleek ook een hapklaar brokje voor de ploegen met een favoriet voor de ritzege. In het peloton steeg de nervositeit, met een valpartij als gevolg.De eerste aanval kwam op naam van Gonzalo Serrano. De Spanjaard wist een mooie voorsprong uit te bouwen, maar werd nog voor het ingaan van de laatste kilometer ingerekend door Jan Polanc. De Sloveen van UAE Emirates voelde zijn moment gekomen, maar Valverde leek zijn sprint opnieuw perfect te hebben getimed in de laatste honderden meters. De Spaanse kampioen ging aan, leek op weg naar de zege, maar Tadej Pogačar bleek over een nog betere punch te beschikken. Wout kwam als 18e over de streep op ongeveer 19 seconde. Zijn ploeg neemt wel de leiding in het ploegenklassement. Morgen weer een etappe die de sprinters beter zal liggen. 

1ste etappe Ronde van Valencia 2020

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 05 februari 2020

De kop is er af. De eerste rit van Wout voor Bahrida Mclaren is gereden. Het was een etappe gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo-Visma troefde Fabio Jakobsen af in deze eerste etappe van de Ronde van Valencia.

 

De vier vluchters Cédric Beullens, Cristian Scaroni, Oscar Sevilla en Julen Irizar werden zo'n 10 kilometer voor de meet ingerekend, waardoor de vlakke eerste rit van 180 kilometer zoals verwacht ontaardde in een massasprint.

Groenewegen moest van ver komen in finishplaats Villarreal, maar wist zijn wiel net iets eerder over de streep te drukken dan landgenoot Jakobsen. De derde plek werd opgeëist door de Noor Alexander Kristoff.
De tweede etappe van de Ronde van Valencia voert de renners donderdag van Torrent naar Cullera over een heuvelachtig parcours van 181 kilometer. De rittenkoers, die geen WorldTour-status heeft, duurt nog tot en met zondag.

 

https://www.1limburg.nl/video-poels-nu-echt-begonnen-aan-nieuw-hoofdstuk-carriere?utm_source=twitter_1limburg&utm_medium=social_media&utm_campaign=twitter_clicks&utm_content=video-poels-nu-echt-begonnen-aan-nieuw-hoofdstuk-carriere

Interview

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 05 februari 2020

Door: Gerrit van Loon (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Het zal misschien even wennen zijn om Wout Poels niet meer in de donkere kleuren van Team Sky of INEOS te zien rijden. Nee, in de Ronde van Valencia maakt de tengere klimmer zijn debuut in de felle kleuren van Bahrain-McLaren. Poels zelf heeft er wel zin in, zo bleek uit een interview met In de Leiderstrui: ‘Dat kleedt lekker af.’

 

Veel wielerfans zullen er maling aan hebben of oranje nou een mooie kleur is of niet, maar de aanwinst van Bahrain-McLaren ziet er wel al een voordeel in. Grappend over het Nederlands elftal heeft hij alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking tussen hem en zijn nieuwe team: ‘Die combineren ook altijd lekker. Dat voorspelt dus wel wat.’

 

Onlangs mocht hij op het trainingskamp in de omgeving van Altea voor het eerst zijn nieuwe collega’s ontmoeten. Sommigen kent hij al een beetje, zoals mede-kopman Mikel Landa, maar voor de rest voelt alles nieuw en onwennig: ‘Alsof het mijn eerste dag op een nieuwe school was. Het was toch wel een beetje spannend. Je moet toch alle mensen eerst weer leren kennen.’

 

Die spanning was achteraf nergens goed voor. ‘Ik ben warm welkom geheten’, vertelt hij opgetogen. ‘Alles is goed geregeld bij het team en de voertaal is gewoon Engels.’ Toch moet hij wel waken voor iets anders, als we zijn grap mogen geloven: ‘Ik moet wel oppassen dat de verzorgers mij niet insmeren met de olie van de mekaniekers.’ Het is typerend voor de rust waarmee Poels ons te woord staat: een ontspannen renner die zich op zijn gemak voelt in een nieuwe omgeving.

 

Ontspannen Poels strijdlustig 2020 in

 

We zijn inmiddels een paar weken verder dan het gesprek en het debuut van Poels staat voor de deur. De Ronde van Valencia mag het toneel spelen van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, op hetzelfde toneel dus als waar hij in 2016 schitterde met een eindzege. Als we de Limburger mogen geloven gaan we hem al direct zien. ‘Ik rijd niet mee om het meerijden’, zo stelt hij zijn algemene instelling vast.

 

‘In elke wedstrijd die ik ga rijden ga ik het beste uit mijzelf halen.’ Het is een zin die iedere wielrenner zou uitspreken, maar Poels zegt het op een manier dat het toch nog geloofwaardig overkomt. Nodig is het ook, gezien de moordende concurrentie die er bestaat voor één van zijn doelen: de Olympische Spelen. De benen laten spreken lijkt de meest geschikte optie om die plek af te dwingen, maar ook Poels weet: ‘De keuze is niet aan mij alleen.’

 

Waar zou hij dat beter kunnen tonen dan in de Tour de France? La Grande Boucle staat kort gepland voor de Spelen wat het een prima plek maakt om jezelf nog in de kijker te rijden. Toch start hij met niet al te grote ambities aan die ronde: ‘Ik wil kort staan in de eerste week, maar ik weet niet wat dat dat betekent voor de rest van de ronde. Daar kan ik nu weinig over zeggen.’ Samen met mede-kopman Landa kijken ze wel hoe ze ervoor staan: ‘Ik richt mij nu nog niet specifiek op bijvoorbeeld een top-vijf.’

 

In de Ronde van Valencia gaan we zien of Poels nog steeds dezelfde ontspannen indruk maakt. We kunnen kijken of hij zich aan zijn woord houdt dat hij zich direct aan de Nederlandse wielerfans laat zien. We kunnen zelfs kijken of dat oranje Bahrain-pakje daadwerkelijk zo lekker afkleedt. In de Leiderstrui houdt het in ieder geval allemaal nauwlettend in de gaten. 

 

Lees meer mooie wielerverhalen op de site van: www.indeleiderstrui.nl

Vuelta 2019 18e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 12 september 2019

Wederom is de opzet van Wout om een etappe te winnen niet gelukt.  De Ineos-renner zat samen met ploeggenoot Tao Geoghegan Hart mee in de kopgroep van de dag en mocht heel even dromen van een etappeoverwinning. ,,Maar toen de klassementsmannen kwamen wist ik dat het over was. Ik ben flink naar de kloten.”

Waar de ene na de andere aanval strandde, slaagde Wout er in de beginfase van de achttiende etappe wel in om weg te rijden. Hij kreeg uiteindelijk twaalf renners met zich mee, waaronder  de latere ritwinnaar Sergio Higuita. Wout kwam als eerste boven op de eerste van vier beklimmingen en sprokkelde zo wat bergpunten mee, maar dat was niet zijn hoofddoel. ,,Ik heb niet echt gedacht aan de bergtrui. De bergtruigrager Geoffrey Bouchard zat namelijk ook mee. Het belangrijkste was om voor een rit te gaan.”

 

Op de derde van vier beklimmingen kreeg Wout het lastiger en moest hij de kopgroep even later rijden, maar uiteindelijk wist hij wel samen met zijn vluchtgenoten de top te bereiken. De voorsprong op de klassementsmannen was op dat moment echter nihil.

,,We zijn hier nu toch, dus dan kunnen we er beter iets van proberen te maken", zei hij voor de camera van Eurosport. ,,Het zag er best mooi uit en we hadden een flinke voorsprong. Toen de klassementsmannen zich met het koersverloop gingen bemoeien, wist ik dat het over was.”

Wout finishte op 4.50 minuten van Higuita in een groepje met Wilco Kelderman en Robert Gesink. ,,Vrijdag ga ik proberen om de benen te sparen, zodat ik zaterdag weer wat kan proberen.”

Higuita kwam met nog 25 kilometer te gaan als eerste boven op de Puerto de Cotos en verdedigde in de afdaling een voorsprong van 45 seconden op López, Roglic, Valverde en Majka. López deed er ondertussen alles aan om Quintana en Pogacar op achterstand te houden. In de laatste kilometers gaf Higuita nog wat terrein prijs, maar wist hij een knappe solo wel succesvol af te ronden. Het is voor de Colombiaan zijn allereerste profzege.

Roglic won op vijftien seconden achterstand de sprint om plek twee en pikte zes bonificatieseconden mee. Valverde werd derde voor Majka en López. Quintana en Pogacar gaven een minuut toe op de groep van Roglic, waardoor López de nieuwe leider in het jongerenklassement is en klimt naar de vierde plaats in het klassement. Roglic blijft leider voor Valverde en Quintana. 

Vuelta 2019 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 11 september 2019

Phlilip Gilbert rondt ploegenspel af na knotsgekke waaierrit, Deceuninck-Quick Step heeft een kabinetstukje opgevoerd in de 17e Vuelta-rit. Philippe Gilbert rondde het ploegenspel perfect af in Guadalajara, goed voor zijn 2e ritzege. Nairo Quintana ging mee met de juiste waaier en pakte veel tijd terug op zijn concurrenten en wipt naar 2e plaats.

Wie daags na de rustdag de langste rit inplant, wordt meestal door het peloton bedankt met een dagje slenteren, rekenen en klassikaal knallen aan de finish. Maar in deze Vuelta besliste een andere factor daar helemaal anders over: de wind. Iedereen was bij de start op zijn hoede voor de Spaanse windvlagen, maar bijna alle klassementsmannen lieten zich toch nog verrassen. Enkel Quintana, Kelderman en Knox waren bij de les toen een groep van ruim 40 renners zich op de glooiende wegen al onmiddellijk had losgescheurd. Wout zat er ook bij namens team Ineos. 

De coup van Movistar, Sunweb en Deceuninck-Quick Step (dat met 7 man aan boord was) zag er bijzonder rooskleurig uit. Roglic werd in het nauw gedreven, maar mocht van geluk spreken dat ook Pogacar en Lopez niet op zaten te letten. 
De eerste waaier fietste meer dan 6 minuten bijeen, maar toen op 80 km van de finish de wind van de flank naar de rug verhuisde, geraakte de cohesie meer en meer zoek. Steeds meer renners begonnen aan dagwinst te denken, minuten pakken op Roglic en co interesseerde alleen de blokken van Quintana, Kelderman en Knox.

Met zijn bondgenoten knabbelde Roglic aan de achterstand en bij het aansnijden van het laatste wedstrijduur kwam ook de gebruikelijke twijfelachtige Movistar-zet. Valverde en zijn maats scheurden vanuit het niets de groep van Roglic aan flarden.

De rode trui geraakte zo helemaal geïsoleerd, maar aan het einde van het verhaal had vooral Quintana extra seconden ingeleverd. En als klap op de vuurpijl redden ook nog eens de Astana’s het hachje van de Sloveense leider, die uiteindelijk 5 minuten verloor tegenover Quintana, nieuwkomer op het podium.
Stybar rolde met zijn aanval de rode loper uit, zeker toen Bennett niet koelbloedig was en zijn sprint al op 600 meter van de finish lanceerde. De benen van de Ier liepen leeg, één man ging nog met de vingers in de neus op en over Bennett: Gilbert. 
Wout kwam als 15de  over de streep in de etappe waarin het gemiddelde boven de 50 km per uur uit kwam.