médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

Vuelta 2020 16e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 november 2020

De heuveletappe heeft in de top van het klassement geen verandering gebracht. Alleen Roglic wist door zijn 2de plaats 6 seconde te pakken op de overige renners. 
Magnus Cort heeft deze 16e etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was de snelste van een sterk uitgedund peloton. Alejandro Valverde stak zijn hand uit naar de ritwinst, maar hij viel toch nog stil in de sprint. Leider Primoz Roglic werd dus tweede en pakt daags voor de laatste bergrit nog 6 bonificatieseconden. Wout werd 11de en blijft nog 6de in het klassement. 
Morgen dus de laatste zware bergetappe, dan moet iedereen in de top 10 de kaarten op tafel leggen. Voor Wout is het dan ook de vraag kan ik naar voren in het klassement of moet ik oppassen voor de nummers 7 tot en met 10? Maar hij zal gewoon van zijn eigen kracht uitgaan en het maximale eruit proberen te halen in deze Ronde van Spanje waarin hij zeker heeft laten zien dat hij ook als ronderenner nog meetelt. 

Vuelta 2020 15e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 05 november 2020

De 6de plaats van Wout is vandaag in de langste etappe niet in gevaar gekomen. De harde wind, regen en kou hadden ook geen gevolgen voor zijn klassement.
De etappe over ruim 230 kilometer werd een prooi voor de Belg Jasper Philipsen. Hij bleek in Puebla de Sanabria, na bijna 6 en een half uur, de sterkste in de sprint van een uitgedund en verkleumd peloton. Het was zijn eerste zege in een grote ronde. De Duitser Pascal Ackermann werd tweede en diens landgenoot Jannik Steimle derde. Wout  was 55e. Klassementsleider Roglic behoudt 39 seconden voorsprong op Richard Carapaz. Hugh Carthy volgt op 47 tellen op de 3de plaats.
Morgen een 162 km lange heuveletappe.

Vuelta 2020 14de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 november 2020

De 14de etappe was er een naar Ourense, waar de aankomststreep lag op een helling van net geen twee kilometer. Onderweg kregen de renners na een bijzonder lastige aanloop achtereenvolgens de Alto de Escairón, de Alto de Guitara en de Alto de Abelaira al voor de wielen geschoven. Een etappe voor vluchters, zou was de verwachting. 
De groep van de dag duurde lang voor die er was. Meerdere groepen werden teruggefloten. Wout heeft ook geprobeerd weg te komen maar ze lieten hem niet gaan. Uiteindelijk waren het  Zdeněk Śtybar, Dylan van Baarle, Michael Woods, Tim Wellens en Marc Soler die wel wegkwamen. Ze bleven ook tot het einde voorop, het was uiteindelijk Tim Wellens die de etappe won. Woods werd tweede, Štybar derde.Het peloton kwam na drie driekwart minuut over de streep met de favorieten in dezelfde tijd. Zo gaat Primož Roglič donderdag opnieuw in het rood van start. In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 39 seconden op Richard Carapaz en 47 tellen op Hugh Carthy en Wout blijft 6de. 
De 15de etappe lijkt gemaakt voor de aanvallers. De rit naar Puebla de Sanabria kent onderweg 5 beklimmingen van 3e categorie en is bovendien de langste van allemaal, namelijk 230 kilometer.

Vuelta 2020 13de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 november 2020

Wout heeft in de tijdrit zijn 6de plaats in het algemeen klassement weten te verdedigen. Hij eindigde als 11de in de uitslag en dat was een puike prestatie. De etappe werd gewonnen door Roglic en die pakte hierdoor ook weer de rode trui. 
De 14de etappe is een heuveletappe. 

Ron Couwenhoven in cyclingopinions.nl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 02 november 2020

Bron: https://www.cyclingopinions.nl/2020/11/02/koersen-op-de-steile-alto-dangliru/

Angliru! Zeven letters maar, maar elke wielerliefhebber weet wat dat betekent: afzien van je kruin tot onder de voetzolen! Zo was het alle voorgaande keren. En zo was het deze zonnige eerste november ook in Asturië. Honderdennegen grimmige kilometers slingerden zich door het ruige landschap. Het peloton had er zin in. De handrem ging er nooit op. En toen het konijn uit de Hoge Hoed was, bleek het klassement verder ingekrompen: Richard Carapaz weer in het rood. Primoz Roglic op 10 seconden, Hugh Cathy op 32 tellen. Dan Martin nog drie secondjes verder. De Vuelta borrelt over van de spanning na deze moorddadige dag.En wie staat er op de zesde plek. Ja wel, Wout Poels. Hij boog, maar barstte niet. De Limburger klom drie plaatsen in het klassement. De brief gaat deze dag naar hem.

Beste Wout,

Na al dat geploeter in de Tour de France moet deze dag een opluchting voor jou zijn geweest. Goed, the Magnificent Seven moest je op 3600 meter van de meet laten gaan. Je vocht als een leeuw om er bij te blijven, maar er zat niks anders op dan over te schakelen op eigen tempo. En dat was goed genoeg voor een achtste plek in de daguitslag. Slechts een minuut en 35 tellen achter Hugh Carthy, die hier het hoogtepunt uit zijn carrière beleefde.

Natuurlijk, je staat meer dan vijf minuten achter Richard Carapaz in het klassement en vermoedelijk zit er niet meer in dan de zesde plaats waarop je nu staat, maar na het drama van Nice moet het jou toch de bevestiging hebben gegeven dat je nog steeds op het hoogste plan mee kan.

Even terug naar die rottige zaterdag 29 augustus. Het peloton had over de glibberige wegen rond Nice de veilige Promenade des Anglais bereikt. Zo leek het tenminste, maar plotseling lag er een berg renners op straat. Jij lag er ook bij. De schade was groot: een gescheurde rib, een gekneusde long en weg de illusie van een mooie Tour de France. Je besloot jou zelf op de pijnbank te leggen en in de race te blijven. Dat betekende dagen vol frustratie: overal gelost. Overal pijn, maar je beet door en verbeterde zo waar met een 29ste plek in de tijdrit naar La Planches des Belles Filles als mooi resultaat. Een test om te zien hoe je er voor stond na drie loodzware weken.

 

Het hadden de weken moeten worden, waarin je had willen bevestigen dat jouw overstap een prima keus was. Waarin je jouw eigen koers kon rijden. En waarin je op een top tien klassering wilde mikken. Vijf dagen Ronde van Polen sloten de periode van corona-stilstand af. Twee weken intensieve voorbereiding op de Tour volgden. Je was er klaar voor, maar daar lag je ineens.

De wil om te koersen overheerste het verstand. Raymond Kerckhoffs vertelde je op WielerFlits.nl dat je bang was dat de topkoersen zouden worden afgebroken als gevolg van de pandemie, zodat je toch maar liever in het zadel bleef in plaats van de rust van de divan thuis.

En dan was er vandaag de Angliru, dat monster van Asturië, een col waar je in 2017 als tweede boven kwam achter Alberto Contador. Het werd een dag vol taktisch vernuft – rustig in het spoor van de klassementstop en niets forceren – en twaalf kilometer ongelofelijk afzien. Ik pak de slotklim er maar even bij, want daar draaide het tenslotte allemaal om.

Op 24 kilometer van de streep zagen we zowaar een flitst van de oude Chris Froome. Met Richard Carapaz in het wiel sloeg hij een gaatje van een meter of tien, vijftien. De weg steeg tien procent op de Alto de Cordal. Robert Gesink reed het dicht. Jumbo-Visma dicteerde daar de wet en dat zou lang zo blijven. Het eerste slachtoffer was Esteban Chavez, ooit een toptalent. Nu gedwongen tot de parkeerstand en op twintig minuten gereden. De volgende was Marc Soler. Zijn Movistars hadden lang op kop gereden in een poging de Jumbo’s van Primoz Roglic onder druk te zetten, maar Soler was het eerste slachtoffer van de afmattende jacht van de Spanjolen.

 

Op de smalle weg van de Angliru zat je gelijk goed in de groep. Twaalfde, dertiende positie. Vlak achter Roglic en Carapaz die al snel in de eerste groep de enige coureur van Ineos was. Gesink gooide zich op kop tegen de steile wand aan. Nog 12.600 meter te gaan. De klok stond op 16 uur 35. Zijn tempo was hoog en indrukwekkend. Liefst 6000 meter hield hij het vol en daar was Jonas Vingegaard, een 23-jarig talent uit het Deense Hillerslev. Smal, bleek koppie. Nog niet eerder aan het front in een topkoers als de Vuelta, maar zijn klasse toonde hij drie kilometer lang. Driehonderd meter nadat hij op kop kwam moest Alejandro Valverde lossen. Mikel Nieve moest er af. Nog maar tien man bleven over. Jij zat aan het laatste wiel en dat was het wiel van Carapaz.

Het gevecht bereikte op 4000 meter van de streep een hoogtepunt. Enric Mas viel aan. Dat was hij wel verplicht na al het werk dat zijn Movistars hadden gedaan. De weg steeg vijftien procent. Jij moest terug. Maar Wout Poels knokte zich nog één keer terug voordat je besefte dat eigen tempo de enige redding was.

Voor Carapaz en Dan Martin braken er ook moeilijke momenten aan. Het tempo daalde tot 11, 12 kilometer per uur, terwijl de muur voor jullie met 19 procent omhoog ging. Mas pakte niet meer dan een meter of vijftig. Nog 2900 meter te gaan. Roglic moest voor het eerst passen. Kuss trapte op de rem en bleef bij hem. Nog maar zeven man waren er over aan het front: the Magnificent Seven zullen we maar zeggen. Wat een strijd! En dat in de doodse stilte van de Alto del Angliru, waar toeschouwers dit keer niet gewenst waren. Je hoorde als het ware het gekreun van de coureurs. Het kraken van hun spieren. Hier zagen we een gevecht op het allerhoogste niveau. Carapaz versnelde, maar hij kwam nauwelijks weg. Hij worstelde zich met Hugh Carthy in het wiel van Mas.

 

Hugh Carthy? Wie was dat nou weer? Al weer een man die zich nog niet eerder vertoonde in beslissende gevechten. Zesentwintig jaar. Brit en 37ste in de recente Tour de France. Maar een man die je om een boodschap kan sturen als de wegen steil tegen de bergwanden geplakt zitten. Dat toonde hij in de Tour de Provence toen hij derde werd op de Mont Ventoux, waar overigens de kale kruin niet hoefde te worden genomen omdat het spandoek bij Chalet Reynard hing. Hugh zag er deze dag op de Angliru uit als een getailleerde tuinslang. Afgetraind tot op het bot. Magere benen. Mager lijf, maar dat magere lijf zat stampvol energie en dat gooide hij er in die laatste supersteile meters uit op weg naar een prachtoverwinning.

De beelden waren sprekend. Carapaz kwam op zestien seconden binnen. Hij hing minuten sprakeloos over zijn stuur. Roglic had tien seconden meer nodig. Hij verloor zijn rode trui, stapte op zijn hometrainer maar had ook daar even niet de kracht om zijn benen nog rond te laten gaan. Hij had afgezien tot op het bot. Het was maar goed dat Sepp Kuss bij hem was, want anders was de schade veel groter geweest.

Precies 43 minuten duurde deze ongehoorde beklimming. Tempo 17 kilometer en 400 meter per uur! Dat zegt genoeg. En dat op versnellingen van 34 x 30, waarmee je per paedaalomwenteling bijna achteruit rijdt.

 

Nou Wout, met jouw achtste plek heb jij je prima uit deze slag getrokken. Ik ben benieuwd naar dinsdag: 34 kilometer tegen het horloge. Een nieuwe krachtproef, maar ongetwijfeld ga je er met vertrouwen tegen aan. Ik wens je veel succes.


Vuelta 2020 12de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 01 november 2020

Zoals aangegeven vandaag de 12 etappe met aankomst op de Alto de l’Angliru. Etappe waar menig renner al van tevoren tegen op keek. Het beest van Asturië is niet voor niets de bijzondere bijnaam van de pittige col. Het was direct flink aanpoten voor de klassementsrenners. Een voor een vielen de kopmannen af, tot er nog een kleine groep overbleef die streed om de eindzege. Wout zat er nog bij tot op 4,8 km van de streep. Hij zat al een tijdje aan het elastiek, maar helaas knapte het toen. 

 

Daarna was het Enric Mas die  opende op ’Los Cobayos’, bij een stijging van 18%l. Mas kreeg uiteindelijk gezelschap van Hugh Carthy en Carapaz, die aan Roglic was ontsnapt. De Sloveen kon het tempo niet bijbenen en verloor zijn rode trui aan de kopman van Ineos Grenadiers. Carthy kwam uiteindelijk als ritwinnaar uit de bus. Wout kwam als 8ste boven. Hierdoor steeg hij in het algemeen klassement naar plaats 6. 
Morgen is er een rustdag en dinsdag een 33,7 kilometer lange vrij lastige tijdrit van Muros naar Mirado de Ézaro.

Over het algemeen een vlakke tijdrit, met aan het eind nog een behoorlijke kort maar pittige klim. De coureurs rijden de laatste 1,8 kilometer bergop en krijgen te maken met een helling die een gemiddelde stijging kent van 14,6%. 

Vuelta 2020 11de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 31 oktober 2020

Kleine terugblik over de afgelopen 2 dagen. Door drukte van uw verslaggever kan ik alleen zeggen dat Wout nog steeds in de top van het klassement begint aan de rit nummer 11. 
Etappe 9 was een sprintetappe die gewoon werd door Bennett, echter door de jury omgezet werd in een overwinning voor Pascal Ackermann. 
Etappe 10 was een heuvel etappe die in de sprint gewonnen werd door Roglic die hierdoor de rode trui weer terug veroverde op Carapaz. Als kwam dat doordat hij meer punten in het puntenklassement heeft aangezien ze exact gelijk staan in het Algemeen Klassement. 
Etappe 11 was een flinke berg rit, David Gaudu heeft deze bergrit met aankomst bovenop de Alto de la Farrapona gewonnen. De Fransman klopte na bijna 170 kilometer koers zijn vluchtgezel Marc Soler, met wie hij in de slotfase was weggereden. De favorieten hielden hun kaarten zaterdag tegen de borst. Wout kon goed mee naar boven en kwam 7 seconde achter het groepje Roglic binnen. Hierdoor blijft hij 9de in Algemeen klassement.

Bron: https://www.wielerflits.nl/nieuws/interview-wout-poels-op-tijd-klaar-voor-de-angliru/ 

Door Raymond Kerckhoffs

De geschiedenis is slechts 21 jaar oud, maar toch heeft deze klim al een mythische status. De Alto de El Angliru is ruim twaalf kilometer lang, maar vooral de strook op zo’n drie kilometer voor het einde met een stijgingspercentage van 23,6% is voor de renners angstaanjagend. Zondag is deze klim dé grote uitdaging voor Wout Poels, die al twee keer tweede werd op dit monster van Asturië. “Gelukkig ben ik er conditioneel weer klaar voor”, kijkt Poels vooruit.

 

 

De huidige Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout zei ooit: “De Angliru is artiestenwerk. Je moet bijna in je fiets kruipen om boven te geraken.” Alberto Contador, de laatste winnaar op de klim in de Vuelta a España van 2017, oordeelde: “Een aanval kun je op dit geitenpad nauwelijks plaatsen, je moet slechts in je ritme blijven.”

 

Toch wordt vooral de naam van David Millar aan de Angliru verbonden. Terwijl de weergoden de renners in de vijftiende rit van de Vuelta 2002 geselden met hagel, regen en windstoten ging de Brit op de klim drie keer onderuit. Eén meter voor de finish kneep hij demonstratief in de remmen. Hij trok zijn rugnummer af en liet het vervolgens met gevoel voor dramatiek op de grond dwarrelen. Ondanks zijn negende plek in het klassement, weigerde hij de wedstrijd te vervolgen.

 

Wout Poels lacht om het voorval. De Limburger kijkt juist gretig vooruit naar Angliru. Vorig jaar kreeg hij in de Dauphiné te horen dat hij alsnog tot de winnaar van de Angliru-rit in de Vuelta in 2011 werd uitgeroepen. Doordat alle uitslagen van Juan José Cobo van 2009 tot en met 2011 met terugwerkende kracht werden geschrapt op basis van abnormale bloedwaardes in zijn biologisch paspoort, staat Poels nu ineens op de erelijst van deze epische berg.

 

Papieren zege

 

“Een papieren zege, waar ik eerlijk gezegd niet zoveel waarde aan hecht”, is hij eerlijk. “Natuurlijk is het wel leuk dat mijn naam nu op dit lijstje staat, maar het liefst wil je met je handen in de lucht over de streep gaan en boven op die berg gehuldigd worden. Nu heb ik nooit de echte euforie gevoeld.”

Ook in 2017 was Poels volgens velen de beste man op de Angliru. Hij moest toen de stalorders binnen Team Sky volgen en bij leider Chris Froome blijven om diens rode trui te verdedigen. Daardoor mocht hij niet reageren op een uitval van Alberto Contador en kwam hij zeventien seconden later dan de Madrileen over de finish.

 

“De Nederlandse wielersupporters roepen in hun euforie al snel dat ik daar had kunnen winnen. Ik vind het te makkelijk gezegd dat ik nog een tandje had kunnen bijsteken om Contador te volgen. Zoveel overschot had ik uiteindelijk op die klim ook niet meer. Als, als… daar kopen we niks voor.”

 

Het is de nuchterheid die Poels kenmerkt. Grootspraak is niet aan hem besteed. Humor typeert hem daarentegen des te meer. Zeker nu hij weer in de voorste regionen van het klassement vertoeft en zich in deze Vuelta a España met de betere klimmers kan meten, krult de glimlach weer rond zijn mondhoeken.

 

“Natuurlijk ben ik enorm opgelucht dat het nu lekker gaat. In 2020 heb ik tot dusver alleen in februari in Valencia mijn niveau kunnen laten zien. Ik kom dit jaar voor het eerst voor Bahrain-McLaren uit en in een nieuwe ploeg wil je je toch bewijzen. Door de coronalockdown en de valpartij in de eerste rit in de Tour de France heb ik nauwelijks meer goede wedstrijden gereden. Vooral de val in de Tour kwam hard aan. In de trainingen in de aanloop naar de start in Nice voelde ik me bergop heel sterk.”

 

Gescheurde rib

Bij een valpartij op drie kilometer voor de finish van de eerste rit naar Nice scheurde Poels een rib en kneusde hij zijn long. Zijn Ronde van Frankrijk werd een martelgang. Twee weken lang streed hij tegen de pijn en de tijdslimieten. “In de laatste week kwam ik er doorheen en kon ik me nog twee ritten van voren laten zien.”

 

 

“Of ik in de Tour heb overwogen om te stoppen om me helemaal op een andere grote ronde te richten? Eigenlijk niet. In een normaal jaar had ik dat waarschijnlijk wel gedaan. Door de pandemie wisten wij renners ook niet waar we aan toe waren. Zou de Tour Parijs halen? Kon de Giro tot in Milaan geraken? En zou de Vuelta nog wel van start gaan? Met al die onzekerheden mocht ik blij zijn dat ik met een rugnummer in koers was. Daarom ben ik doorgefietst.”

Stiekem hoopte Poels op goede klasseringen in de Ardennenklassiekers. Als gewezen winnaar van Luik-Bastenaken-Luik (2016) heeft hij in het Waalse land immers een eer hoog te houden. “Ik weet niet waarom, maar juist in die klassieker kwam ik niet vooruit (Poels eindigde als 87e, red.). Dat was mentaal wel een opdoffer. Daarom was ik ook happig om de Vuelta te rijden. Ik wil graag nog iets recht zetten.”

 

Coronabubbels

Het leven in de coronabubbels stoort hem nauwelijks. Tijdens de grote rondes leven de ploegen tegenwoordig helemaal afgezonderd van de buitenwereld. “Maar in andere jaren ben je in een grote ronde eigenlijk ook alleen met je ploeg op stap. Het is fietsen, masseren, eten en slapen. Je focus is helemaal op de wedstrijd gericht, waardoor je ook geen afleiding gaat zoeken.”

 

In zijn laatste trainingsblokken richting de Ronde van Spanje voelde Poels dat zijn vorm stijgende was. Al verloor hij in de eerste twee zware ritten wel het nodige terrein. “Die hardheid van die twee ritten had ik waarschijnlijk nodig.”

 

 

In de derde etappe naar La Laguna Negra de Vinuesa arriveerde hij bergop net achter Dan Martin, Primož Roglič en Richard Carapaz op de vierde plaats. Een ongelooflijke opsteker. Juist wanneer Poels het vertrouwen weer aan zijn zijde heeft kan hij boven zichzelf uitsteken. Inmiddels staat hij negende in het klassement. “Misschien dat ik dit weekend naar plek zes kan doorschuiven. Het verschil met de drie renners voor me bedraagt slechts negentien seconden. Met deze twee zware ritten zijn er zeker mogelijkheden.”

 

En natuurlijk kijkt hij uit naar de rit van zondag met de finish op de Alto de El Angliru. Na twee tweede plaatsen wordt het daar toch eens tijd om echt te shinen. “Ik hoop er lekker als vanouds van voren te rijden”, kijkt de inmiddels 33-jarige Noord-Limburger vooruit.

 

Steile klimmen

“De vraag waarom deze klim me goed ligt, kan ik niet beantwoorden. Op de een of andere manier verteer ik de extreem steile stukken goed. Op de Muur van Hoei voel ik me al in mijn element. Maar zeker in de langere klimmen met stroken met stijgingspercentages van meer dan twintig procent kom ik goed tot mijn recht. Zo reed ik in de Giro d’Italia ook al twee keer goed omhoog op de Monte Zoncolan. Gelukkig heb ik juist op tijd voor de Angliru mijn goede benen weer teruggevonden.”

Vuelta 2020 8ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 28 oktober 2020

Wout kwam vandaag goed voor de dag. In deze etappe met finish bergop werd hij 6de. Primož Roglič heeft deze etappe op zijn naam gezet. Na een spannend duel met Richard Carapaz was de Sloveen 
de beste op de Alto de Moncalvillo. Daarmee naderde hij de Ecuadoraan tot op dertien tellen in de strijd om het rood.

In het klassement wisselden Roglič en Carthy van plaats. De Sloveen staat nu tweede, de Brit is de nieuwe nummer vier. Door het tijdsverlies van Soler, schoven Chaves en Valverde een plaats op. Wout klom drie plekken en bekleedt nu de tiende positie met uitzicht op meer. 
De etappe morgen is meer een vlakke etappe. 

 

 

Vuelta 2020 7de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 27 oktober 2020

In deze heuveletappe is Wout goed doorgekomen. De dag na de rustdag ging een grote groep ervan tussen. We begonnen zo met vijf koplopers aan de laatste tien kilometer, al zat een achtervolgende groep nog niet al te ver. Het verschil tussen beide groepen was op een gegeven moment vijftien tellen.

 

Vooraan was de samenwerking wel een beetje zoek en dus zagen we versnellingen van Martin, Peters en snelle man Valverde, maar de renners wisten elkaars bewegingen te schaduwen. Op zes kilometer van de streep zagen we een nieuwe demarrage van Valverde en dit keer wist de ervaren rot een klein gaatje te slaan. De Spanjaard leek even ribbedebie, maar Peters was de man die naar het wiel van Valverde wist te springen.

Met nog drie kilometer te gaan keken de vijf koplopers weer naar elkaar, maar de achtervolgers bleven hangen op een twintigtal seconden. Fraile was de volgende renner met een alles-of-nietspoging en de Spanjaard leek weg te rijden met Woods, maar de pokerende Valverde had nog genoeg over om een kloofje te dichten. De Spanjaard had echter geen antwoord meer op een versnelling van Woods.
De renner van EF Pro Cycling wist net voor de laatste kilometer te profiteren van een moment van onachtzaamheid, ging vol door en kwam met ruime voorsprong als eerste over de finish.
Wout kwam in de groep met favorieten binnen op 56 seconde en kwam hiermee op plaats 27. 
In het algemeen klassement zakt hij wel van 11 naar 13 omdat er enkele renners kleine winst boekte. 
Morgen een echte bergetappe met aankomst op Alto de Moncalvillo. Deze slotklim is ruim 11 kilometer met een stijgingspercentage van 7,6%. 

Vuelta 2020 6de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 25 oktober 2020

Wout heeft de weg in klassement bergop gevonden. Na de 6de etappe is hij 11de in klassement. Ook is de eerste in dit klassement is iemand anders. Roglic verloor de trui aan Carapaz. In de laatste klim, in de regen, was het iedereen voor zichzelf. Wout oogde sterk en ging in de laatste kilometers nog eens versnellen waardoor hij nog wat naar voren kwam. Ion Izagirre heeft in de  bergetappe naar Aramón Formigal gewonnen.Op drie kilometer van het einde plaatste Ion Izagirre aan kop van de koers een versnelling. De Bask bleef uit de greep van zijn achtervolgers en soleerde naar de overwinning. Na ritzeges in de Giro (2012) en de Tour (2016) heeft hij nu ook zijn etappe in de Vuelta binnen. Roglic verloor 43 seconden op Carapaz, die na de rustdag de Vuelta vervolgt in de leiderstrui. De Sloveen zakt naar een vierde plaats in het klassement, op een halve minuut van Carapaz. Hugh Carthy is nu tweede, op achttien tellen van leider Carapaz.

 

Vuelta 2020 5de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 24 oktober 2020

Na de vlakke etappe van gisteren waarin niets veranderde kwam er vandaag een etappe met een finish heuvel op. 
Uit een grote kopgroep bleven 3 man over. Tim Wellens, Guillaume  Martin en Thymen Arensman. 

Tijdens de beklimming van de Alto de Petralba zette Total Direct Energie zich nog aan kop van het peloton. De voorsprong nam af, maar de Franse formatie kon niet verhinderen dat de drie als eerste boven kwamen. 

 

In de afdaling richting Sabiñanigo bleven de drie goed samenwerken, waardoor zij onderling om de ritzege mochten strijden. Arensman plaatste een kilometer voor het einde een verrassingsaanval, waarna aanvankelijk enkel Wellens kon volgen. Martin kon nog terugkeren.Op de oplopende finishstraat ging Wellens vanaf kop de sprint aan. Arensman moest afhaken en ook een versnelling van Martin werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Wellens passeerde als eerste de finish en won zo. 
Het sprintje van het peloton werd gewonnen door Primož Roglič. Hij pakte daarmee nog wat extra secondes op de nummer twee Daniel Martin, die in de slotkilometer bovendien betrokken bij een valpartij. Doordat de drie-kilometer-regeling van toepassing was, kostte hem dat geen extra tijdsverlies. Wout zat ook weer goed voorin en werd 11de. In het klassement blijft hij 17de. 
De volgende etappe is er een finish op 1787 meter hoogte. Dus wie weet! 

Vuelta 2020 3de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 22 oktober 2020

Wout is prachtig vierde geworden in de 3de etappe. Hij kwam net achter de winnaar Dan Martin over de streep. In een sprint bergop op de lastige slotklim troefde de Ier Primoz Roglic af. Roglic behoudt wel de rode leiderstrui.Dan Martin kwam na 166 kilometer met een lastige slotklim als eerste boven. Roglic werd dus tweede, voor de Ecuadoraan Richard Carapaz en vierde was dus Wout.

In het algemeen klassement klimt Wout langzaam weer een aantal plekjes op. Hij staat nu 17e op 3:13. 

 

Vuelta 2020 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 21 oktober 2020

Marc Soler heeft de tweede rit van de Vuelta 2020 op zijn naam geschreven. De 26-jarige Spanjaard van Movistar kwam na een etappe van 151,6 kilometer tussen Pamplona en Lekunberri als eerste over de finish, nadat hij in de afdaling van de slotklim wegsprong uit de kopgroep. Wout was goed maar helaas niet super. Hij kwam op 1:15 als 25e binnen. In het algemeen klassement komt hij op plaats 21. 
Primoz Roglic heeft zijn rodeleiderstrui in de tweede (zware) etappe van de Vuelta a Espana wel weten te behouden, ondanks meerdere pogingen van Movistar om diens trui te ontfutselen. 

Vuelta 2020 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 20 oktober 2020

In de Vuelta van 2020 konden de klassementsman meteen de kaarten op tafel leggen. Meteen een etappe met flinke beklimmingen. De eerste etappe werd gewonnen door titelverdediger Primoz Rogli. Hij komt vanzelfsprekend hierdoor ook in de rode leiderstrui Wout verloor direct kostbare tijd op zijn concurrenten en lijkt zich te kunnen gaan richten op een etappeoverwinning in plaats van een topklassement te gaan rijden. Wout is door zijn ploeg naar voren geschoven als absolute kopman voor het klassement, maar daar leek hij zelf nog over te twijfelen. ,,Ik wil dat wel, maar dit seizoen loopt het nog niet zoals ik wil, dus ik bulk niet van het zelfvertrouwen. Mijn primaire doel is het klassement, maar de eerste ritten liegen er niet om. We gaan meteen de bergen in. Ik heb er in elk geval wel zin in: de koffer zit vol moraal.”
Wout heeft vaak aanlooptijd nodig in een grote ronde. ,,Dat spookt door mijn hoofd en vind ik wel spannend, ja. Vaak heb ik een paar ritten nodig om in mijn ritme te komen, al heb ik in korte etappekoersen wel eens vaker vanaf het begin goed gereden.”

Primoz Roglic won de sprint bergop van de uitgedunde groep en pakt de leiderstrui meteen weer. De Ecuadoraan Richard Carapaz werd tweede, de Ier Daniel Martin derde. Wout verloor 1:51 en staat hiermee 27ste.  Chris Froome rijdt zijn laatste kunstje in dienst van de Ineos, maar diens carrière bij Ineos lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Hij kwam op 11 minuten van Roglic binnen. Ook EF had een slechte dag. Kopmannen Daniel Martinez (val) en Michael Woods (pech) konden met pijn en moeite aanhaken, al moest eerstgenoemde er alsnog af in de slotkilometers. Net als de bijna eeuwige pechvogel Thibaut Pinot, die ook meteen alweer veel tijd (10 minuten) verloor.

 

Wout Poels voor eigen kansen in Spaanse Vuelta

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 13 oktober 2020

De uit Blitterswijck afkomstige prof wielrenner  Wout Poels is opgenomen in de Vuelta-selectie van zijn ploeg Bahrain McLaren.

Omdat Mikel Landa de ronde van Spanje niet gaat rijden heeft de ploeg geen uitgesproken kopman. Wout, die in Monaco woont, kan daardoor voor eigen succes gaan rijden, zowel voor het algemeen klassement als voor winst in etappes.

Hersteld

Poels is goed hersteld van de gebroken rib, die hij bij een vervelende val in het begin van de Tour de France opliep. Ondanks de pijn bleef hij de Tour de France rijden. In de slotweek van de ronde van Frankrijk kon de renner uit Blitterswijck zijn kopman Landa regelmatig goed bijstaan in de bergetappes. 

Ardennenklassiekers

Na de Tour is Wout Poels van start gegaan in de Ardennenklassiekers. In de Waalse Pijl werd hij met finish op de Muur van Huy zestiende en in Luik-Bastenaken-Luik eindigde hij in de achterhoede op plaats 87.

 

De Vuelta telt dit jaar maar achttien etappes. Normaal bestaat een grote ronde uit 21 etappes. De 75e editie van de Ronde van Spanje begint over ruim een week in het Baskenland in Irún. De 75e editie van La Vuelta gaat van start op dinsdag 20 oktober in Irún. De ronde begint met een bergetappe over 196.5 kilometer. Hierna leggen de wielrenners meerdere etappes af (18 in totaal), waarna ze op zondag 8 november eindigen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Oorspronkelijk zou de Ronde van Spanje starten in Utrecht, maar door het Coronavirus zijn er een aantal aanpassingen gemaakt in het programma waardoor de wedstrijd niet meer door Nederland zal gaan. Ook is de start verplaatst van 14 augustus naar 20 oktober. Tom Dumoulin (JUMBO-VISMA) is ook van de partij. Het is te hopen dat het Corona-virus roet in het eten gooit.