médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Ronde van Cataloni√ę 2e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 23 maart 2021

De tweede etappe was een tijdrit van 18,5 km. Wout Werd 63ste op 1:40 van de winnaar Rohan Dennis. 
De Australische tijdritspecialist van INEOS Grenadiers was Rémi Cavagna vijf seconden te snel af in deze tijdrit rond Banyoles. João Almeida werd derde en veroverde daarmee de leiding in het algemeen klassement.

Ronde van Cataloni√ę 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 maart 2021

Nadat Wout door een knieblessure niet kon meedoen aan Parijs - Nice heeft hij vandaag zijn rentree gemaakt in de Ronde van Cataloni√ę.¬†
Hij moest vandaag de toppers laten gaan en zich bezig houden met ritme opdoen. Hij kwam op ruime achterstand binnen. Op bij een kwartier van de winnaar Andreas Kron. 

Tour de UAE 2021 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 25 februari 2021

Jonas Vingegaard heeft de bergetappe in de UAE Tour naar Jebel Jais gewonnen. De Deense klimmer van Jumbo-Visma was na een etappe van 170 kilometer als eerste boven op de twintig kilometer lange slotklim in de Verenigde Arabische Emiraten. 
De etappe werd gekenmerkt door de ontsnapping van 8 man. 
De ploeg van Adam Yates hield het tempo hoog, maar omdat Jebel Jais een echte ‚Äėloper‚Äô is bleef de favorietengroep behoorlijk groot. Op tien kilometer van de meet was het verschil tussen de vrpege vluchter¬† Lutsenko en het peloton ruim een minuut. INEOS-helper Brandon Rivera was niet in staat om het gat snel dicht te rijden, waardoor Lutsenko mocht blijven hopen op de ritzege.¬†
Daniel Felipe Martínez trok de overgebleven elitegroep vervolgens op een lint, waarna Vincenzo Nibali hoopte te profiteren van een stil moment. Harm Vanhoucke zag zijn kans om met de ervaren Italiaan mee te springen, maar hij kon het gat niet meteen dichten. Een tegenaanval van een groepje met onder meer Wout werd gecounterd door João Almeida, die alle achtervolgers op Lutsenko terugbracht.

Het viel vervolgens wel compleet stil in de favorietengroep, waardoor Jonas Vingegaard voor de aanval koos. De kleine klimmer van Jumbo-Visma had onder de boog van de laatste kilometer nog een achterstand van tien seconden op Lutsenko, maar liep snel in op de Kazach. Op 300 meter van de streep sloot Vingegaard aan bij Lutsenko, waarna de jonge Deen in de sprint wist te winnen.
Wout werd nog 8ste op 8 seconde. Daardoor komt hij plaats 21 in het algemeen klassement. 
Morgen weer een 165 kilometer lange etappe die vrijwel vlak is. 

 

Tour de UAE 2021 Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 24 februari 2021

Nadat gisteren Pogacar gisteren won, en Wout op 2:11 als 19e boven op de Jebel Hafeet was er vandaag een etappe voor de sprinters. 

Sam Bennett was oppermachtig in de sprint in rit 4 van de UAE Tour. David Dekker werd tweede, Caleb Ewan derde.
Wout kwam in het peloton als 110e over de streep. 

Morgen is het weer een etappe die bergop gaat eindigen. Dus zal er waarschijnlijk meer te beleven zijn. 

 

Onze kopman is niet meer

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 23 februari 2021

Fanclub Wout Poels mist voorzitter Jos Waals

 

 

 

‚ÄúOnze kopman is niet meer‚ÄĚ

Door: René Poels

De fanclub van Wout Poels is geschokt door het plotseling overlijden van hun eminente en sympathieke voorzitter Jos Waals.¬† De oud-burgemeester van Venray is vanaf het eerste moment betrokken bij de 300 leden tellende fanclub van prof wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck. Waals was een echte wielerliefhebber. Hij volgde de grote wedstrijden en kende de mannen van het peloton. ¬†Ook maakte hij geregeld van de mogelijkheid gebruik om wedstrijden te bezoeken met de fans naar onder andere de finale van de Tour de France in Parijs, het WK wielrenner in Insbruck en de finish van de Waalse Pijl in Hoei. Vanuit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour) laat Wout Poels weten enorm geschrokken te zijn van het overlijden van Jos Waals. ‚ÄúHij was een pracht mens die grote interesse had met in wat ik deed en hoe ik mij voelde. Een warme persoonlijkheid. Ik zal hem missen‚ÄĚ, aldus Wout Poels.

Tien jaar geleden werd de fanclub Wout Poels opgericht in clublokaal Café De Zwart in Blitterswijck. Het initiatief ging uit van enkele vrienden van Wout samen met de familie Poels. Jos Waals werd benaderd met de vraag of hij ook wilde meedoen waarop hij volmondig ja zei. En hij vulde aan dat hij eigenlijk alleen maar kon voorzitten. Hij werd met algemene stemmen aangenomen. De bestuursvergaderingen in het clublokaal onder leiding van Jos Waals waren altijd een feest. Kort de agenda bespreken en daarna onder het genot van een glas rode wijn ouwehoeren over de wielrennerij. Onder zijn leiding startte de fanclub met de jaarlijkse druk bezochte fanclub dag op het dorpsplein in Blitterswijck en de huldiging na het winnen van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Mede dankzij zijn vele contacten werd de jaarlijkse wielerprijs Beste Wielrenner van Limburg door de Club van 24 georganiseerd in Venray. Een van de hoogtepunten van de fanclubdagen was de tourrit met Jos Waals als onze Christian Prudhomme (de baas van de Tour de France) die met een vlag in de hand in een open jurywagen voorop reed.

Het succes, de uitstraling en de status van de Wout Poels fanclub is mede te danken aan Jos Waals. Zijn inzet was groot en zijn warme interesse voor de bestuursleden en hun families was hartverwarmend. De fanclub mist Jos Waals. ‚ÄúDe kopman van onze ploeg is niet meer.‚ÄĚ

 

 

Tour de UAE etappe 2 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 februari 2021

Wout heeft vandaag in de tijdrit gereden, hij is 35e geworden.
Hij eindigde op 58 seconde. 

Voor de fanclub van Wout was er droevig nieuws. Vanmiddag kwam het bericht dat voorzitter Jos Waals plotseling op 77 jarige leeftijd plotseling is overleden. 

We gaan je missen Jos. 

Tour de UAE 2021 Etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 21 februari 2021

Na de Tour de Provence waarin de laatste etappe in een massasprint eindigde. Trouwens gewonnen door ploeggenoot  Phil Bauhaus en daardoor de 4de plaats voor Wout in het Algemeen Klassement. Is Wout nu naar de Verenigde Emiraten vertrokken voor de Tour de UAE. 

Maar na de eerste etappe kan Wout een goed klassement wel op zijn buik schrijven. Doordat er waaiers ontstonden kwam vanaf plaats 24 iedereen op ruim 8 minuten binnen. 
De etappe werd dus betwist door de 23 man in het eerste peloton. Het was een sprint die gewonnen werd door Mathieu van der Poel voor David Dekker. 

Tour de la Provence Etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 13 februari 2021

Zoals gisteren al aangegeven vandaag de Mont Ventoux op het programma. Dus een dag waarop iedereen zijn kaarten op de tafel moest leggen. Door de sneeuw was het nog even spannend of het allemaal wel doorging. Gelukkig voor Wout was dit wel het geval. Hij heeft zich mooi in de kijker kunnen rijden. Met een compleet peloton begon men  aan de laatste 15 kilometer naar de finish bij Chalet Reynard. Het tempo werd gemaakt door de mannen van Astana en Bora. Ineos nam het commando over en wanneer de werkkrachten hun laatste meters op kop hadden gesleurd, trok de Colombiaan Ivan Sosa op pad. Hij pakte meteen 15 seconden. Een sterke Vansevenant bracht wereldkampioen Julian Alaphilippe enkele tellen dichterbij, maar moest dan ook afhaken.

Het sein voor de Fransman om zelf aan te gaan. Alaphilippe kreeg wel waakhond Bernal met zich mee, die zo het perfecte scenario voor Ineos schreef. Ook met hulp van de sterk teruggekeerde Wout  kwamen de achtervolgers niet meer tot bij Sosa. Wout moest de 2 de laatste 1,5 kilometer laten gaan. 
Sosa rondde het knap staaltje ploegwerk van Ineos af aan een ijskoude finish. Bernal snelde nog voorbij Alaphilippe naar plek twee, de wereldkampioen moest tevreden zijn met een derde stek en Wout vlak daar achter vierde. 

De 23-jarige Sosa pakte naast de ritwinst ook meteen de leiderstrui. Die trui moet hij morgen verdedigen in de vlakke slotetappe, waar de sprinters nog hun kans krijgen. Zonder kleerscheuren wordt hij dus ook eindwinnaar in de Provence. Wout komt op de 4de plaats in klassement. 

Tour de la Provence Etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 12 februari 2021

Ook op de 2de dag van de Tour de la Provence is Wout goed doorgekomen, hij verloor weliswaar 6 seconde maar kwam als 17e binnen. Deze 2e etappe  bracht het peloton over een heuvelachtig parcours van Cassis tot Manosque.

5 renners kozen na enkele kilometers voor de aanval: Baptiste Bleier, Samuel Leroux, Eduard Grosu, J√©r√īme Cousin en¬† Filippo Conca.¬†Ondertussen maakten de mannen van Deceuninck-Quick-Step de koers hard in het peloton. Zij¬† rolden de rode loper uit voor Alaphilippe en brachten hem telkens in een zetel naar de voet van de beklimmingen.
Op de top van de laatste klim van de dag (Col Montfuron) werd de laatste vluchter Conca gegrepen.

Het was dus wachten op de laatste kilometers die ook nog stevig omhoog gingen. De wereldkampioen, Julian Alaphilippe, had de beste papieren om te winnen, maar een val in de slotkilometers,gooide roet in het eten. Gelukkig voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step was Davide Ballerini ook nog over de bergjes geraakt en kon hij mee doen in de sprint om de overwinning.

Ballerini ging van heel ver aan, Ciccone, die gisteren ook al goed uit de verf kwam, kon nog even tot aan zijn achterwiel komen, maar verder dan dat kwam hij niet. Ballerini wint voor de 2e keer op een rij en verstevigt zo zijn leiderspositie.

Op dag drie zullen de maskers definitief afvallen, aangezien dan de koninginnenrit op het menu staat richting de Mont Ventoux. De renners klauteren ook dit jaar niet naar het allerhoogste punt, maar het is als betere klimmer zeker mogelijk om het verschil te maken.

Tour de la Provence Etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 februari 2021

Het seizoen 2021 is vandaag begonnen voor Wout. De start dit jaar is in Tour de la Provence. 

Het was wereldkampioen Julian Alaphilippe, die samen met Moscon en Ciccone op meer dan 70 kilometer van de finish op avontuur trok. In het peloton wisten ze toen al dat ze alle zeilen zouden moeten bijzetten. De drie smeten zich vol overgave over de kronkelende Provençaalse wegen. 
In de finale bleef nog maar 20 seconde voorsprong over. 
Op een laatste hellende strook deed Alaphilippe nog een ultieme poging, maar toen ook die op niets uitdraaide, zette hij zich braaf in het gareel om Ballerini te helpen in de voorbereiding op de sprint.
Die voorbereiding verliep door de smalle straatjes en de wind wat chaotisch. Als een kanonskogel kwam Démare er uiteindelijk toch uit. In de Giro won hij zo enkele keren op verbluffende wijze, maar deze keer viel hij net voor de finish stil.Davide Ballerini kon hem zo nog voorbijrazen.
Wout bleef mooi voorin en kwam als 34e over de streep. Een goed begin van deze ronde. 
Morgen in de tweede etappe komt aan het einde nog een mooie finish waar de streep is gelegen op een vervelende kuitenbijter.

Bloemen voor goed presterende Wout Poels in Vuelta 2020

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 november 2020

Blitterswijck/Monaco ‚Äď Profwielrenner Wout Poels heeft de Vuelta a Espa√Īa zondag afgesloten op de 6de plaats. Beste Nederlandse renner in de Vuelta! In 2017 eindigde Wout in de Ronde van Spanje ook op de zesde plaats, toen als knecht van de eindwinnaar Chris Froome. Maar de klassering nu gaf Wout meer voldoening omdat hij voor zichzelf heeft gereden. Voor de start van deze derde grote ronde van dit jaar liet Wout doorschemeren een klassering bij de eerste tien na te streven. En dat is gelukt. ,,Het waren hele zware dagen koersen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat", zei Poels die op de steilste bergen in Spanje tot vlak voor de eindstreep met de beste meekon..

Wout is er erg blij mee. Op facebook blikt hij even terug: ‚ÄúEen strijd van drie weken La Vuelta en als 6e ge√ęindigd in het eindklassement. Super blij met het optreden en dank aan het team van Bahrain-Mclaren voor de steun in de afgelopen weken! Nu is het tijd om achterover te leunen en een beetje te ontspannen. Tot ziens allemaal, op naar het volgend seizoen en voor nu wees veilig!‚ÄĚ

*Zwaar

De in Monaco woonachtige Poels kwam in augustus hard ten val in de eerste etappe van de Tour de France. Terwijl velen na zo‚Äôn val huiswaarts zouden keren trapte Poels door. Ruim 2 weken lang met pijn door een scheurtje in een van zijn ribben en een gekneusde long. Opgeven staat niet in het woordenboek van de 33-jarige renner. In de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk kon hij zelfs zijn kopman Landa weer helpen. Hij heeft overigens enige tijd getwijfeld of hij na de zware Tour de France en zijn letsel zou starten in Spanje. In Dagblad De Telegraaf zei hij daarover: ‚ÄúIk was in eerste instantie van mening dat het allemaal wat te zwaar zou zijn, maar het heeft heel goed uitgepakt. Die rib voel ik nog wel als ik word gemasseerd, maar niet tijdens het rijden‚ÄĚ. In de Spaanse ronde verloor Poels tijd in de eerste twee dagen, maar knokte hij zich daarna de top 10 in, met de 6de plaats als eindresultaat. ‚ÄúNa de eerste twee etappes twijfelde ik wel even of een korte klassering mogelijk was. Maar toen ik tijdens de derde rit vierde werd, had ik het gevoel dat er meer in zat. Of ik dan baal, omdat er zonder dat tijdverlies in het begin meer in had gezeten? Aan de ene kant wel, maar je kunt er toch niets aan veranderen. In dat negativisme blijven hangen, gaat het niet beter maken. Ik ben gewoon tevreden met dit resultaat en dit geeft veel vertrouwen voor het volgend seizoen. Al ga ik nu even wat rust nemen, want met al die koersen zo op elkaar gepropt ben ik daar wel aan toe‚ÄĚ.

In Blitterswijck en Venray bij de fanclub werden de verrichtingen dagelijks via de tv-gevolgd. Twee bestuursleden reisde speciaal voor Wout naar de Angliru, de berg met af een toe een stijgingspercentage van boven de 25%. ¬†De Whats app van de fanclub en de familie Poels stond soms roodgloeiende als Wout weer met de beste mee de steile bergen trotseerden. Dat de Nederlandse TV-commentatoren hem meestal niet zagen en niet noemden is voor de fans vaak aanleiding om de verrichtingen te volgen via de Belgische zender. De Belgen werden steeds groter fans van Wout! Voorzitter Jos Waals van de fanclub is lyrisch over de prestatie van Wout tijdens deze laatste grote wedstrijd van dit jaar. ‚ÄúWout heeft geweldig goed gereden, hij imponeerde‚ÄĚ.

De fanclub heeft Wout en zijn Engelse vriendin Alice verrast door in Monaco deze week een groot boeket bloemen te bezorgen. Vergezeld van de tekst:  "Wout, je fanclub is onder de indruk van het prestaties in de Vuelta 2020. Een zesde plaats in het algemeen klassement is top.  Maar zeker top is de wijze waarop je op een imponerende wijze je sport hebt beoefend. Alles wat de wielersport zo boeiend maakt  heb je ons laten zien. Techniek, tactiek, durf, course inzicht! We zijn erg trots op je.  Als dank voor de vele mooie uren aan de buis, en voor Roy en Pieter op de Angliru, deze mooie bos bloemen voor jullie beide". 

Jos/Norbert/René/Pieter/Theo/Kim /Roy/Ido/Joost en 310 leden!

Vuelta 2020 18e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 08 november 2020

De Vuelta 2020 zit erop. Wout is  6de geworden in het Algemeen Klassement. Dus hij mag terugkijken op een geslaagde ronde. Het vreemde seizoen 2020 zit er nu op. Tijd om weer bij te tanken en dan op naar, hopelijk, een normaal seizoen. 


Vuelta 2020 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 november 2020

De laatste bergetappe heeft Wout overleeft. Hij blijft 6de in het algemeen klassement. Het was op nippertje maar dat maakt niet uit. Net zoals het maar een kleine marge is voor Roglic, hij hield ook maar een paar tellen over na de alle etappes. Hierdoor gaat Primoz Roglic gaat zondag zijn tweede opeenvolgende Vuelta winnen. Hij verdedigde in de 17de etappe over 178,2 km van Sequeros naar Alto de la Covatilla net aan zijn rode trui.David Gaudu pakte zijn 2de etappezege.      
Met alleen nog een sprintetappe voor de boeg moet Richard Carapaz met een 2de plaats genoegen gaan nemen.
De Ecuadoraan van Ineos moest 0.45 goedmaken op Roglic en op de slotklim (11,7 km/6,9%) plaatste hij pas op twee km van de meet zijn aanval. Roglic kwam alleen te zitten en moest Carapaz laten gaan. Die vocht voor wat hij waard was, maar met een gat van 0.21 op zijn concurrent kwam de Giro-winnaar in 2019 net tekort.

Dat Roglic niet ineenstortte had hij deels te danken aan Lennard Hofstede. De Jumbo-knecht zat in de kopgroep van de  dag, liet zich in de finale afzakken en kon zo nog net wat kopwerk voor zijn kopman doen. Daarma had hij geluk dat de Movistar renners Mas en Soler hem richting de streep sleepte.  In die kopgroep van oorspronkelijk 34 man bleek Gaudu de sterkste klimmer. De Fransman, die al een rit had gewonnen, achterhaalde de weggesprongen Izagirre en Mäder en passeerde solo de streep. Hij bleef gelukkig net achter Wout in het Algemeen Klassement.

   Klassement na 17de rit:           

   1. Primoz Roglic,Slo,Jum     69.17.59

   2. Richard Carapaz,Ecu,Ins    +  0.24

   3. Hugh Carthy,GB,Edu         +  0.47

   4. Daniel Martin,Ier,ISN      +  2.43

   5. Enric Mas,Spa,Mov          +  3.36

   6. WOUT POELS,Bhr             +  7.16

   7. David De La Cruz,Spa,Emi   +  7.35

   8. David Gaudu,Fra,Grp        +  7.45

   9. Fel.Grossschartner,Oos,Bor +  8.15

 

  10. Alejandro Valverde,Spa,Mov +  9.34

 

Vuelta 2020 16e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 november 2020

De heuveletappe heeft in de top van het klassement geen verandering gebracht. Alleen Roglic wist door zijn 2de plaats 6 seconde te pakken op de overige renners. 
Magnus Cort heeft deze 16e etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was de snelste van een sterk uitgedund peloton. Alejandro Valverde stak zijn hand uit naar de ritwinst, maar hij viel toch nog stil in de sprint. Leider Primoz Roglic werd dus tweede en pakt daags voor de laatste bergrit nog 6 bonificatieseconden. Wout werd 11de en blijft nog 6de in het klassement. 
Morgen dus de laatste zware bergetappe, dan moet iedereen in de top 10 de kaarten op tafel leggen. Voor Wout is het dan ook de vraag kan ik naar voren in het klassement of moet ik oppassen voor de nummers 7 tot en met 10? Maar hij zal gewoon van zijn eigen kracht uitgaan en het maximale eruit proberen te halen in deze Ronde van Spanje waarin hij zeker heeft laten zien dat hij ook als ronderenner nog meetelt. 

Vuelta 2020 15e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 05 november 2020

De 6de plaats van Wout is vandaag in de langste etappe niet in gevaar gekomen. De harde wind, regen en kou hadden ook geen gevolgen voor zijn klassement.
De etappe over ruim 230 kilometer werd een prooi voor de Belg Jasper Philipsen. Hij bleek in Puebla de Sanabria, na bijna 6 en een half uur, de sterkste in de sprint van een uitgedund en verkleumd peloton. Het was zijn eerste zege in een grote ronde. De Duitser Pascal Ackermann werd tweede en diens landgenoot Jannik Steimle derde. Wout  was 55e. Klassementsleider Roglic behoudt 39 seconden voorsprong op Richard Carapaz. Hugh Carthy volgt op 47 tellen op de 3de plaats.
Morgen een 162 km lange heuveletappe.