Articles in Category: Laatste nieuws

Voorbereiding op 2de gedeelte van het seizoen

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 09 mei 2012

Na de voorjaarsklassiers heeft Wout na een periode van rust de spullen gepakt en met Lieuwe Westra naar Spanje vertrokken. Lieuwe heeft daar een huisje van waar ze trainingstochten kunnen maken. Het zijn dan tochten die de bergen in gaan. Ze duren ongeveer 5 uur. Het weer is natuurlijk ook iets waarvoor hij Spanje gaat trainen, het is er nu rond de 25 graden. 

De volgende wat op het programma staat is een verkenningstraining van enkele touretappes, samen met Lieuwe Westra, Rob Ruijgh, Johnny Hoogerland en Rafael Valls gaan Wout enkele dagen naar Frankrijk om etappes te verkennen. De renners zullen zowel Alpen- als Pyreneeëntoppen verkennen.
Na deze trainingsstage gaat het verder met de Ronde van Luxembourg en de Ronde van Zwitserland.   
 

Filmpje: windtunnel test

Geschreven door Joost op donderdag 03 mei 2012

Het VacansoleilDCM is als team hard gegroeid wil in de toekomst nog meer groeien. In januari reisde de ploeg naar Magny Cours in Frankrijk voor een windtunnel test. Hier een mooi filmpje.

Luik - Bastenaken - Luik

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 22 april 2012

256km

De Kazach Maxim Iglinsky (Astana) wist na een spannende finale Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) voorbij te streven en solo over de meet te komen en zo de wedstrijd te winnen. De winnaar van de Amstel Gold Race, Enrico Gasparotto (Astana), won de sprint van de achtervolgende groep en werd derde. 

Simon Geschke, Dario Cataldo en Kevyn Ista waren de eerste drie renners die het lukte om een vlucht op te zetten. Het drietal kreeg gezelschap van de trainingsmaat van Wout,  Reinier Honig, Alessandro Bazzana en Gregory Habaux. Het zestal kreeg een voorsprong van maximaal 12'30". Geschke viel letterlijk onderaan de Stockeu uit de kopgroep na een tuimeling. Reinier Honig was de volgende die moest lossen toen het weer omsloeg naar flinke regenval. 

Vasil Kiryienka, Pierre Rolland, David Lelay  wisten bij de overgebleven koplopers aan te sluiten. Na de beklimming va La Redoute bleven enkel  Vasil Kiryienka en Pierre Rolland over te blijven. Dario Cataldo wist echter ook weer aan te sluiten.

Tijdens de beklimming van de Roche aux Faucons was het gedaan met de vluchters. Vincenzo Nibali koos in de afdaling de aanval en reed weg van zijn concurrenten. Maxim Iglinsky ging in de achtervolging en wist de Italiaan in de slotkilometer bij te halen en ging er op en er over  waarna hij naar de finish soleerde.

Wout werd op 8:54 76ste. 

 

Foto's Waalse Pijl

Geschreven door Joost op donderdag 19 april 2012

De "redactie" heeft vandaag nog van enkele fans (Harrie van Elst en Floris Poels) foto's ontvangen van de Waalse Pijl.

Waalse Pijl 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 18 april 2012

195km

Joachin Rodriguez heeft de 76e editie van La de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. Hij wist op de slotklim van de Mur de Huy weg te rijden bij de concurrentie en kwam met kleine voorsprong 

over de meet. De Zwitser Michael Albasini kwam als tweede over de streep voor Phillipe Gilbert. Wout werd op elf seconden vijftiende. 

Vacansoleil-DCM vertrok in de Waalse Pijl met Wout als kopman. Hij toonde onder meer in de Ronde van Spanje 2011 en de Ronde van Baskenland 2012 aan goed mee te kunnen op steile aankomsten. De ploeg deed zijn werk en zette Wout  af aan de voet van de Muur. 

 

Met een vijftiende plaats kwam Wout net tekort: "Ik was een stuk beter dan zondag en voelde me goed onderweg. De ploeg heeft me goed afgezet maar ik kon helaas de versnelling van de eerste mannen net niet volgen. De top-10 waar ik op mikte heb ik niet gehaald maar ik heb alweer zin in zondag."

 

 

De koers kende een verloop dat erg vergelijkbaar was met het koersverloop van de Amstel Gold Race van afgelopen zondag.

Dirk Bellemakers  koos na ruim een uur koers voor de  aanval. De Fransman Anthony Roux sloot bij hem aan waarna het tweetal een voorsprong opbouwde van ruim zeven minuten. Onder leiding van vooral de renners van Lotto-Belisol wist het peloton het verschil te verkleinen.

Op 25 kilometer van de meet proberen Giovanni Visconti en Tom-Jelte-Slagter naar de twee koplopers te rijden. Negen kilometer later weet het duo aan te sluiten bij de twee vroege vluchters. Het peloton heeft op dat moment nog maar een achterstand van vijftien seconden.

Op de Côte d'Amay weten Visconti en Slagter van de twee vroege koplopers Bellemakers en Roux weg te rijden maar het peloton weet kort daarop aan te sluiten. De Noor Lars-Petter Nordhaug en de Canadees Rider Hesjedal wisten op acht kilometer van de meet een gaatje te slaan op een peloton van zo'n 50 renners en begonnen met dertien seconde voorsprong aan de slotklim van de Mur de Huy.  In de slotklim wist de gedoodverfde favoriet Rodriguez weg te rijden van de concurrentie en kon ruim voor de meet al zijn handen in de lucht steken. 

 

Amstel Gold Race 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 15 april 2012

255km

Enrico Gasparotto heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Italiaan was op de Cauberg de snelste in een sprint met Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) en Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Het drietal passeerde op 100 meter  voor de finish Oscar Freire, die op 8 kilometer van de finish in de aanval was gegaan. Freire werd uiteindelijk vierde.

 

Vroeg in koers gingen zeven renners in de aanval, later sloten er nog twee aan. De kopgroep, bestaande uit Romain Bardet, Raymond Kreder, Cedric Pineau, ,Alex Howes, Simone Stortoni , Pello Bilbao Steven Caethoven, Sebastien Delfosse en Eliot Lietaer, bouwde een riante voorsprong op van dertien minuten. In het peloton werd het tempo bepaald door BMC, Katusha en RadioShack-Nissan-Trek.

Met 37 kilometer te gaan ging Bardet in de aanval, Pineau, Caethoven en Lietaer moesten passen. In het peloton werden ook de eerste speldenprikjes uitgedeeld, maar dit leidde niet tot een definitieve aanval. Even later lieten Bardet en Howes hun medevluchters achter. De eerste grote schifting in het peloton werd gemaakt na de Eyserbosweg, na doortrekken van BMC en Omega Pharma-Quickstep.

Edvald Boasson Hagen vond het tempo te traag en reed met nog 14 kilometer te gaan weg uit het peloton, maar werd op de Keutenberg weer gegrepen. Bardet had de Amerikaan op de Keutenberg achter gelaten en reed solo voorop, voordat hij werd gegrepen door het uitgedunde peloton.

Freire plaatste een aanval op 8 kilometer voor het einde. In de groep met favorieten die achtervolgde werd het tempo gemaakt door Lampre enBMC. Niki Terpstra plaatste ook nog een aanval, maar werd tijdens de beklimming van de Cauberg ingehaald door de favorieten. Freire hield lang stand op de slotklim, maar werd op 100 meter voor de finish ingehaald door Gasparotto, Vanendert en Sagan. Gasparotto stak zijn wiel net voor Vanendert over de finish en won de Amstel Gold Race.

Voor Wout was de AGR dit jaar niet de leukste wedstrijd, een lekke band vlak voor de Gulperenberg en de kou deed hem geen goed, hij voelde zich niet lekker genoeg vandaag om vol mee te gaan, en besloot met het oog op woensdag,  de Waalse Pijl, om na 180 km maar te stoppen. Hij kijkt dan ook weer met een goed gevoel naar deze wedstrijd uit. Verder was hem vandaag opgevallen hoe vaak zijn naam op het wegdek geschilderd stond. Hij baalde daarom wel dat hij de wedstrijd niet meer kleur had kunnen geven. 

 

Start Amstel Gold Race

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 april 2012

Wout doet zondag toch mee in de Amstel Gold Race. Hij vervangt zijn ploeggenoot Björn Leukemans, die kampt met een knieblessure.

“Ik had mijn twijfels. Ik wilde mijn beslissing laten afhangen van mijn vorm in de Ronde van Baskenland. Want daar moet je in orde zijn om ook in de Amstel Gold Race een rol van betekenis te kunnen spelen”, liet Wout aan het De Limburger weten. Wout verwacht dat Vacansoleil-DCM een hoofdrol gaat spelen in de koers aanstaande zondag. “Normaal moet Rabobank de wedstrijd dragen. Maar onze ploeg verschijnt sterk aan de start en het lijkt erop dat wij de rol van de bankiersformatie overnemen. Dat is alleen maar goed voor het Nederlandse wielrennen”, aldus Wout.

VUELTA CICLISTA AL PAIS VASCO - ETAPPE 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 april 2012

183km

Joaquin Rodriguez heeft zijn 2de ritzege geboekt in de Ronde van het Baskenland en daarmee zijn leidende positie verder  verstevigd. De Spanjaard wist samen met Samuel Sanchez  in de slotkilometers aan te sluiten bij de eenzame vluchter Robert Kiserlovski. In de sprint wist Rodriguez zijn landgenoot af te troeven. De vermoeide Kiserlovski kwam twee seconden later als derde over de meet. Bauke Mollema  kwam op de 16de plaats op twaalf seconden  als beste Nederlander over de meer. Wout Poels op 23 seconden werd 18e. In het AK zakte Wout hierdoor enkele plaatsen, hij is 14de op 51 seconde.  

Morgen wordt de Ronde van het Baskenland afgesloten met een individuele tijdrit van 18.9 kilometer rond Oñati, het zit nog dicht bij elkaar dus met een beetje geluk toch een top-10 plaats in. Verschil me de huidige nr 10 is maar 7 seconde.  Maar ja achter Wout staan ook nog enkele rijders die hogerop willen. Spanning genoeg dus. 

 

Finish verslag op : http://www.youtube.com/watch?v=RZFTVdSndNg&feature=player_embedded

 

Uitslag etappe: 

1º 41 RODRIGUEZ, Joaquin ESP KAT 4:27:16 

2º 171 SÁNCHEZ, Samuel ESP EUS m.t. 

3º 72 KISERLOVSKI, Robert CRO AST a 2 

4º 26 KIRYIENKA, Vasili BLR MOV a 5 

5º 15 NORDHAUG, Lars Petter NOR SKY a 5 

6º 52 RATTO, Daniele ITA LIQ a 5 

7º 112 SCARPONI, Michele ITA LAM a 5 

8º 111 CUNEGO, Damiano ITA LAM a 7 

9º 23 FARIA DA COSTA, Rui Alberto POR MOV a 7 

10º 82 PERAUD, Jean-Christophe FRA ALM a 7 

11º 131 VAN DEN BROECK, Jurgen BEL LTB a 7 

12º 88 RIBLON, Christophe FRA ALM a 7 

13º 13 HENAO, Sergio Luis COL SKY a 10 

14º 153 DANIELSON, Thomas USA GRM a 10 

15º 154 HESJEDAL, Ryder CAN GRM a 12 

16º 143 MOLLEMA, Bauke NED RAB a 12 

17º 4 ZAUGG, Oliver SUI RNT a 23 

18º 32 POELS, Wout NED VCD a 23 

19º 92 PINOTTI, Marco ITA BMC a 23 

20º 107 VICHOT, Arthur FRA FDJ a 23 

21º 102 JEANNESSON, Arnold FRA FDJ a 23 

22º 121 MARTIN, Tony GER OPQ a 23 

23º 3 HORNER, Christopher USA RNT a 23 

24º 43 SPILAK, Simon SLO KAT a 23 

25º 162 NAVARRO, Daniel ESP SAX a 23

 

Algemeen Klassement na etappe 5: 

1º 41 RODRIGUEZ, Joaquin ESP KAT 20:29:18 

2º 171 SÁNCHEZ, Samuel ESP EUS a 9 

3º 72 KISERLOVSKI, Robert CRO AST a 26 

4º 15 NORDHAUG, Lars Petter NOR SKY a 33 

5º 112 SCARPONI, Michele ITA LAM a 33 

6º 13 HENAO, Sergio Luis COL SKY a 34 

7º 131 VAN DEN BROECK, Jurgen BEL LTB a 35 

8º 154 HESJEDAL, Ryder CAN GRM a 40 

9º 111 CUNEGO, Damiano ITA LAM a 40 

10º 3 HORNER, Christopher USA RNT a 44 

11º 143 MOLLEMA, Bauke NED RAB a 45 

12º 82 PERAUD, Jean-Christophe FRA ALM a 45 

13º 26 KIRYIENKA, Vasili BLR MOV a 50 

14º 32 POELS, Wout NED VCD a 51 

15º 43 SPILAK, Simon SLO KAT a 51 

16º 23 FARIA DA COSTA, Rui Alberto POR MOV a 52 

17º 121 MARTIN, Tony GER OPQ a 56 

18º 153 DANIELSON, Thomas USA GRM a 1:11 

19º 88 RIBLON, Christophe FRA ALM a 1:23 

20º 162 NAVARRO, Daniel ESP SAX a 1:29

 

Vuelta Ciclista al Pais Vasco - Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 05 april 2012

151km

Joaquin Rodriguez heeft de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Wout probeerde in de laatste 500 meter een moedige gooi naar de ritzege te doen, maar kwam zichzelf helaas een beetje tegen op de laatste steile stroken. De tweede plaats was voor Samuel Sanchez, die zijn leiderstrui verloor aan Rodriguez.

 

Wout werd uiteindelijk achtste op zestien seconden van Rodriguez. De vierde rit in de World Tourwedstrijd - van Eibar naar Bera over 151 km - eindigde op de Alto de Ibardin, een klim van 6,3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna zes procent. Evgeni Petrov was de eerste die het lukte om een gat te slaan met het peloton. De Rus kreeg Maciej Paterski, Diego Ulissi, Marcos Garcia en Angel Madrazo mee. Veel ruimte kreeg de kopgroep niet. Onder leiding van de renners van Euskaltel was het verschil maximaal twee minuten. Naarmate de etappe vorderde konden steeds meer renners aansluiten vooraan, allereerst Christian Meier en Wesley Sulzberger. Later sloot ook Patxi Vila aan. Bij de beklimming van de Alto de Ibardin waren vooraan alleen nog Petrov over met Michael Albasini en Nicki Sorensen die ondertussen waren komen aansluiten. Op twee kilometer voor de top werden de drie gegrepen door het peloton, dat werd aangevoerd door de renners van Omega Pharma-Quickstep. 

Bij het ingaan van de laatste kilometer zaten alle favorieten nog bij elkaar. Wout  probeerde aan te vallen, maar kon geen groot gat slaan. Vervolgens was het Joaquin Rodriguez die in de aanval ging. De Spanjaard sloeg een gat en niemand kon met hem mee, waardoor Rodriguez solo over de finish kwam.

 

Voor een finish verslag kijk op:

 http://www.youtube.com/watch?v=3Booa63RL-Q&feature=player_embedded

 

1.Joaquim Rodríguez (Katusha) 3:55:56 

2. Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 9 

3. Sergio Luis Henao (Sky) a 12 

4. Robert Kiserlovski (Astana) m.t. 

5. Lars Petter Nordhaug (Sky) a 16 

6. Damiano Cunego (Lampre-ISD) m.t. 

7. Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) a 17 

8. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) m.t. 

9. Simon Spilak (Katusha) m.t. 

10. Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) m.t. 

11. Dani Navarro (Saxo Bank) m.t. 

12. Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 21 

13. Tony Martin (OPQS) m.t. 

14. Chris Horner (Radioshack) m.t. 

15. Bauke Mollema (Rabobank) m.t. 

16. Daniel Moreno (Katusha) a 26 

17. Crhistophe Riblon (Ag2R - La Mondiale) a 27 

18. Thomas Danielson (Garmin) m.t. 

19. Hubert Dupont (Ag2R - La Mondiale) m.t. 

20. Jean-Christophe Peraud (Ag2R - La Mondiale) m.t.

In het Algemeen klassement Wout nu op 28 seconde op een 7de plaats. 

Morgen een vlakkere etappe van 183 km. Bera de Bidasoa naar Oñati

 

Vuelta Ciclista al Pais Vasco - Etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 april 2012

164km

Wout is vandaag 15de  geworden in de derde etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. De Bask Samuel Sanchez wist de etappe te winnen voor Joachin Rodriguez en Chris Horner . Het drietal wist op de slotklim (Alto de Usartza) weg te rijden uit de groep der favorieten. Het is de derde keer op rij dat Samuel Sanchez de etappe naar Santuario de Arrate weet te winnen. Bauke Mollema won op twaalf seconden de sprint van de achtervolgende groep voor Damiano Cunego en Tony Martin. Wout  kwam in dezelfde groep als vijftiende over de meet.

 

Samuel Sanchez neemt tevens de leiding in het algemeen klassement over van  zijn landgenoot José Joachin Rojas Gil . Wout staat op 12 seconde 5de in het AK

 

Uitslag etappe: 

Sanchez 

Rodriguez 

Horner 

Mollema +12 

Cunego 

Martin 

Scarponi 

Henao 

Kiserlovski 

Nordhaug 

Moreno 

Spilak 

Costa 

Dupont 

Poels 

Hesjedal 

Kiryienka 

Peraud 

JvdB 

Lopez 

Danielson+35 

Pinotti+50 

Riblon 

Naverro

 

Morgen een etappe van 151km met wederom een finish bergop. 

 

Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 03 april 2012

157km

Daryl Impey heeft de  2de etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan wist in de slotkilometer weg te rijden uit het peloton en het dan ook nog nipt voor te blijven. Allan Davis werd op enkele meters 2de voor de Italiaan Davide Appollinio.

Mads Christensen koos na zeven kilometer al de aanval en kreeg gezelschap van een viertal andere renners. Dit vijftal kreeg een voorsprong van maximaal zeven minuten. Op 13 kilometer van de meet werd het vijftal door het peloton opgeslokt.

De Liquigas renner Dominik Nerz probeerde in de laatste klim op ruim 10 kilometer van de finish nog weg te komen maar de sprintersploegen wisten hem al snel weer terug te halen.Team Astana bepaalde in de slotafdaling het tempo om hun sprinter Francesco Gavazzi goed af te zetten.

In de slotkilometer plaatste Daryl Impey van GreenEDGE een demarrage en wist het peloton nipt voor te blijven. Wout werd in het peloton 60ste. 

José Joachin Rojas Gil (Movistar) werd vierde en blijft leider in het algemeen klassement. Er is nog geen tijdsverschil tussen de nummers 1 en 93. Deze staan allemaal in dezelfde tijd geklasseerd. 

Morgen een etappe over 164 km met finish bergop! 

 

Vuelta Ciclista al Pais Vasco Etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 02 april 2012

153km

preview

 

Wout is in de eerste etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco tweede geworden. Na een etappe van 153 kilometer van en naar Guënes moest  hij alleen de Spaanse kampioen Jose Joachin Rojas Gil voor zich dulden. De Duitser Fabian Wegmann maakte het podium compleet.

Voor een finishverslag kijk op: www.youtube.com/watch?v=mL2lSQvEAE0&feature=player_embedded        

Uitslag 1ste etappe: 

 

1. J. Joaquín Rojas (Movistar Team) 3:57:44 

2. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) m.t. 

3. Fabian Wegmann (Garmin-Barracuda) m.t. 

4. Arthur Vichot (FDJ-BigMat) m.t. 

5. Daniele Ratto (Liquigas-Cannondale) m.t. 

6. Rydes Hesjedal (Garmin-Barracuda) m.t. 

7. Gianni Meersman (Lotto-Belisol) m.t. 

8. Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi) m.t. 

9. Francesco Gavazzi (Astana) m.t. 

10. Paolo Bailetti (AG2R) m.t. 

20. Matteo Carrara (Vacansoleil-DCM) m.t. 

24. Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) m.t. 

Voor Wout kwam die tweede plaats als een volslagen verrassing. "Ik dacht heel even dat ik ging winnen maar zag toen nog Rojas passeren. Ik heb geen ervaring in een massasprint en meestal rijden er nog een hoop voor me. Je ziet ook in de laatste meters van de sprint dat die ervaring ontbreekt", aldus Wout.

Het betekende voor Wout al zijn vijfde tweede plaats in een World Tour-koers, maar dus op een heel ander terrein. "Het was heel cool geweest als ik mijn eerste World Tour koers had gewonnen in een massasprint na bijvoorbeeld een tweede plek op de Angliru", lacht Wout. Hij kijkt uit naar het restant van de Ronde. "Ik heb vanaf de Tirreno hard getraind en bewust niet gekoerst maar de klassiekers in de Ardennen verkend. Ik ben fris met goede benen en ik zal in de lastigere ritten attent moeten blijven."

Op de vraag wat de ploeg zei was zijn antwoord, Michel Cornelisse wil dat ik de Scheldeprijs woensdag kom rijden, en of hij nu in de bergetappes in de bus ging rijden. Waarop hij weer antwoorden: Ze grappen allemaal maar ik ben mooi 2de . 

 

47TH TIRRENO - ADRIATICO - ETAPPE 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 13 maart 2012

9,3km

Wout heeft het jongerenklassement van de Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij  mocht in de afsluitende tijdrit  van 9.3 kilometer 19 seconden verliezen op Cameron Meyer, zijn directe concurrent. Meyer klokte 10'52"  en was daarmee slechts elf seconden sneller dan Wout. Hij wist tevens zichzelf nog in de top 10 te rijden omdat o.a Danilo di Luca veel tijd verloor. Wout werd in de etappe 22ste. 

Vincenzo Nibali heeft de 47e editie van de Tirreno Adriatico gewonnen. In de afsluitende tijdrit van 9.3 kilometer was hij met 10'56" ruimschoots de snelste van de klassementsrenners. Roman Kreuziger klokte 11'23" en Chris Horner, de klassementsleider voor aanvang van de afsluitende tijdrit , zette een tijd neer van 11'15" en was daarmee 19 seconden trager dan Nibali. Hij mocht slechts zes seconden verliezen.

De tijdrit werd gewonnen door Fabian Cancellara in 10'36" en was daarmee drie seconden trager dan zijn winnende tijd in 2011.  Wout zijn ploeggenoot bij Vacansoleil-DCM Johnny Hoogerland  wist door een goede tijdrit in 11'14"  nog een plaats op te schuiven in het algemeen klassement. Hij werd uiteindelijk vijfde. Wout eindigde als achtste in het eindklassement op 1:25 van de winnaar Nibali. 

 

47TH TIRRENO - ADRIATICO - ETAPPE 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 12 maart 2012

181km

Joachin Rodriguez heeft de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De renner van Team Katusha van wist na een etappe van 181 kilometer van en naar Offida in de slotkilometer weg te rijden uit de groep der favorieten. Vincenzo Nibali kwam op nog geen tel als tweede over de meet voor Danilo di Luca en klassementsleider Chris Horner. Wout kwam als zesde over de meet en stijgt naar de tiende plaats in het algemeen klassement. Teamgenoot Johnny Hoogerland werd tiende en blijft zesde in het algemeen klassement.

Carlos Alberto Betancur Gomez, Luis Felipe Laverde, Arthur Vichot, Andrei Amador, Branislau Samoilau  Serge Pauwels en  andere ploeggenoot van Wout  Mirko Selvaggi  maakten deel uit van de vlucht van de dag. Op vijf kilometer van de meet werden de laatste vier overgebleven renners van de kopgroep ingerekend waarna de favorieten de finale bepaalden.

Dinsdag wordt de Tirreno-Adriatico afgesloten met een  individuele tijdrit van 9.3 kilometer over een volledig vlak parkoers in San Benedetto del Tronto

http://www.youtube.com/watch?v=q5aUfX_lYIs&feature=player_embedded  

Truc speciaal Poels geslaagd   (bron www.telegraaf.nl)

 

Door Raymond Kerckhoffs

OFFIDA -  Verwonderd bestudeerde hij daags voor de start in San Vicenzo de deelnemerslijst van de Tirreno-Adriatico. Achter zijn naam ontdekte Wout Poels niet de letter G, die voor Giovane (jongere) staat. Was hij met zijn 24 jaar al zo oud dat hij niet meer in aanmerking kwam voor de witte trui? Dat kon niet, want zelfs de enkele maanden oudere Steven Kruijswijk viel wel nog binnen die leeftijdscategorie.

 

Nee, de Italiaanse organisatie was de olijke Limburger gewoon vergeten. Ploegleider Michel Cornelisse besloot uiterst leep om niet direct in protest te gaan. "Laten we dat pas doen als je je trui hebt”, toonde hij zijn Amsterdamse slimmigheid.

’Maglia Bianca’

Zondagavond op Prati di Tivo lachten ze nog toen de stand van het jongerenklassement bekend werd. Slechts één seconde stond Poels achter Meyer, maar de Australiër zou het wellicht ontgaan zijn wie daadwerkelijk zijn grote concurrent voor de ’Maglia Bianca’ was. Een etmaal later in Offida bleek dat de truc speciaal perfect uitpakte.

GreenEdge

Achter het podium zat de aussie van GreenEdge keurig te wachten op zijn huldiging, toen Poels ineens op het toneel verscheen. Zijn zesde plaats in de door Joaquin Rodriguez gewonnen rit bleek voldoende om Meyer van zich af te schudden. „Ik zag hem zitten bij het podium, maar ik heb hem niet aangekeken”, zei Poels.

’Scusa, Scusa’

Heel verbaasd en quasionschuldig informeerde Cornelisse na afloop van de zesde rit of ze Poels niet vergeten waren voor het jongerenklassement. ’Scusa, Scusa’, excuseerden de Italianen zich nadat ze de lijsten hadden nagekeken. Binnensmonds werd er bij Vacansoleil-DCM gelachen, zoals er de afgelopen dagen zo veel te lachen valt bij de Brabantse campingploeg.

Wout heeft  tevens de jongerentrui in de Tirreno-Adriatico gepakt. Dankzij zijn zesde plaats in de rit naar Offida passeerde hij  zijn directe concurrent de Australiër Cameron Meyer. ,,Een goed klassement was mijn doel en dan doe je automatisch mee voor het jongerenklassement”, aldus Wout.

,,Natuurlijk voelt dit bijzonder. Zo vaak sta ik niet op het podium. En zeker als jongere is het toch een teken dat je als beste tussen allemaal oudere renners presteert. Ik ben in deze Tirreno continue bij de eerste twintig geëindigd. Dat geeft aan dat ik hier heel constant heb gereden. Wat dat betreft ben ik weer een stap verder als vorig jaar.” 

 

 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma