Articles in Category: Laatste nieuws

Nederlands kampioenschap

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 24 juni 2012

229 km

Niki Terpstra heeft bij het NK wielrennen voor de 2de keer in zijn loopbaan de titel veroverd. Na 2010 werd de 28-jarige renner van Omega Pharma-Quick Step opnieuw kampioen hij liet op het kletsnatte parkoers in de omgeving van Kerkrade de concurrentie met een knappe solo achter zich. Door de zege van Terpstra greep de Raboploeg voor het derde jaar achtereen naast de zege op het NK. Lars Boom pakte wel de tweede plaats voor Vacansoleil -DCM renner  Bert Jan Lindeman die zeer knap 3de werd. Het parcours in het heuvelachtige Zuid-Limburg was loodzwaar en vanwege de regen waren de wegen soms spekglad. Hierdoor bereikten amper 16 man de finish. Terpstra volgt Pim Ligthart op, die vorig jaar het kampioenschap won. Wout is afgestapt nadat hij net naar de kopgroep gereden was.

Reactie van Wout: “Ik voelde me heel goed en sprong mee toen de finale begon. Een halve ronde later werd ik bevangen door de kou en stroomde de energie ineens uit mijn lichaam. In de Tour de France ga ik gewoon proberen om weer mooie dingen te laten zien en dan is dit kampioenschap snel vergeten”.

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 juni 2012

etappe 8 216km

Rui Alberto Faria da Costa heeft de Ronde van Zwitserland gewoonen. De Portugees wist zich in een spannende koers stand te houden in de groep der favorieten. De slotetappe werd gewonnen door Astana renner Tanel Kangert die zijn medevluchter Jerémy Roy wist te kloppen in de sprint. 

Na een serieuze poging van Frank Schleck om het klassement overhoop te gooien koos Steven Kruijswijk voor de aanval. Hij wist een voorsprong van maximaal 35 seconden op te bouwen. Alejandro Valverde wist de kloof niet te dichten maar toen Rui Alberto Faria da Costa zelf op kop ging rijden wist hij het gat  tot op slechts 2 seconden te verkleinen. 

In het algemeen klassement wist Robert Gesink zijn vierde plaats te handhaven. Steven Kruijswijk werd uiteindelijk achtste. Wout wist zich ook voorin te handhaven en steeg daardoor naar de vijftiende plaats in het eindklassement. 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 16 juni 2012

etappe 7

Het klassement is flink door elkaar geschud in de Ronde van Zwitserland. De Portugees Rui Costa wist zijn leiderstrui maar net te behouden. Frank Schleck is nu de nummer twee, voor Levi Leipheimer en Robert Gesink. Michael Albasini won de etappe, die over 148 kilometer van Bischofszell naar Arosa ging. Albasini was de enige overgebleven renner van een vroege kopgroep waar ook Thomas Dekker deel van uitmaakte. Op de slotklom sprong de Zwitser weg, waarna alle andere vluchters werden ingerekend door de eerste groep waar Laurens ten Dam tempo maakte voor zijn Rabo kopmannen. Op een kilometer op vijf van de finish moest Ten Dam van kop en kreeg ook Gesink het moeilijker. Schleck, Leipheimer en Nieve wisten weg te rijden bij de Nederlander. De Spanjaard werd tweede, voor de Amerikaan en de Luxemburger. Gesink kwam als vijfde op negentien seconden van zijn concurrenten binnen. Wout kwam op 3:57 als 25ste binnen. n het algemeen klassement heeft Costa nog veertien tellen voorsprong op Schleck. Leipheimer staat op 21 tellen, Gesink op 25 en Wout staat op 4:35 op plaats 22.
Zondag volgt nog een zware bergetappe van 216 km naar de finishplaats Sörenberg, waarna het eindklassement wordt opgemaakt.

 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 15 juni 2012

Etappe 6 tijdrit 34km

Frederik Kessiakoff heeft de tijdrit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Zweed was twee seconden sneller dan Fabian Cancellara. Na 34.3 kilometer zette Kessiakoff een tijd neer van 46:36. Rui Costa zorgde er met een zevende plaats voor dat hij de leiding in het algemeen klassement kon behouden. Robert Gesink vijfde in de tijdrit, stijgt naar plaats drie, op 55 seconden van de Spanjaard.

Cancellara zette een zeer scherpe tijd neer met 46:38, maar lang kon de Zwitser niet van zijn leiding genieten. Even later was het Kessiakoff die met een klein verschil de beste tijd neerzette. Niemand kon meer aan de tijd van Kessiakoff komen, waardoor de Zweed zijn eerste zege van het seizoen boekte. Wout  de beoogde kopman van Vacansoleil-DCM in de Tour, werd 29e in 48.17. Zijn reactie op twitter was: 29ste op 1.41min. Tevreden. Morgen en overmorgen nog twee lastige ritten!!

In het algemeen klassement staat hij 23ste op 2:43 van de leider. 

Morgen gaat de etappe over 148 km van Bischofszell naar Arosa 

 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 14 juni 2012

Etappe 5 199km

Peter Sagan heeft opnieuw een etappe op zijn naam geschreven in de Ronde van Zwitserland, nadat hij in een sprint Ben Swift en Allan Davis  versloeg. Rui Costa blijft de leider in het algemeen klassement.

Het duurde even voordat er een kopgroep gevormd kon worden, maar uiteindelijk waren er vijf renners die mochten wegrijden. Baden Cooke, Vicente Reynes, Troels Ronning Vinther, Matteo Montaguti en Rubens Bertogliati  waren de vijf die in de aanval gingen. Bertogliati, die goed staat in het algemeen klassement, liet zich later terugzakken. 

De vlucht werd op drie kilometer voor de sprint geneutraliseerd en er werd uiteindelijk gesprint voor de zege. Sagan was iedereen te snel af en boekte zijn twaalfde zege van het seizoen. Hij heeft samen met Reinardt Janse van Rensburg en Andre Greipel de meeste overwinningen behaald dit seizoen.
Wout werd 15de en blijft 24ste in het algemeen klassement.

Morgen een tijdrit over 34,3 km

 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 13 juni 2012

Etappe 4 193km

 Vladimir Isajtsjev heeft woensdag de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 26-jarige Rus van Katoesja was na 192 kilometer de sterkste in de sprint van een kopgroep van zes, waarin ook de Nederlander Karsten Kroon zat. Kroon eindigde op de vierde plaats.

Het peloton liet de kopgroep, waarin geen gevaarlijke mannen voor het klassement zaten, al vroeg in de wedstrijd wegrijden. Geletruidrager Rui Costa eindigde in de grote groep en behield de leiding in het klassement. Wout eindigde voorin het peloton en blijft in AK op plaats 24. 

morgen wederom een relatief vlakke etappe over 199 km van Aargau  naar   Bischofszell. 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 12 juni 2012

etappe 3 189km

Peter Sagan heeft na de proloog en de 2de etappe ook de 3de etappe van de ronde van Zwitserland op zijn naam gebracht. De renner van Liquigas won na een etappe van 189 kilometer van Aarberg naar Trimbach de sprint van Jose Joaquin Rojas Gil en Michael Albasini. Wout sprintte naar de achtste plaats van het tot 55 renners uitgedunde peloton, ondanks hij net voor de laatste klim lek gereden was. 

De volledige top 20 van het algemeen klassement bevond zich in het eerste peloton. De PortugeesRui Alberto Faria Da Costablijft leider in hetalgemeen klassement. Wout 24ste op 1.43.

 

Morgen, 193km van Trimbach naar Gansingen.  

 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 11 juni 2012

etappe 2 195km

Peter Sagan heeft maandag zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van Zwitserland. 2 dagen nadat hij zich verrassend de sterkste toonde in een korte tijdrit, was de Slowaak ook succesvol op zijn specialiteit: de massasprint. Sagan bleef na een etappe over 194 kilometer Baden Cooke en Ben Swift voor.
 De Portugees Rui Costa behield de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 8 seconden voorsprong op de Luxemburger Frank Schleck. De etappe kende een klassiek verloop. Al vroeg kozen drie renners de aanval. Michael Morkov, Guillaume Bonnafond en Jonas van Genechten kregen een voorsprong van elf minuten. In de finale moest de Belg zijn twee medevluchters laten gaan. De twee overgebleven vluchters werden in de laatste kilometer door het peloton opgeslokt waarna Sagan de sprint wist te winnen.

Wout bleef in het peloton en werd 58ste. In algemeen klassement staat hij 25ste op 1.43 van Rui Costa. 

Morgen 190 km van Aarlberg naar Trimbach.

 

 

 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 11 juni 2012

Etappe 1 213 km

De loodzware eerste etappe van de Tour de Suisse is gewonnen door Rui Costa. De Portugees  klopte Fränk Schleck in een sprint bergop tijdens de 213 kilometer lange rit tussen Verbania en Verbier. 

Alessandro Bazzana en Ryan Anderson  gingen vroeg in de etappe op avontuur. Ze bewdongen samen de Simplonpass (buitencategorie) en kregen een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton. Rabobank en RadioShack-Nissan bepaalden lange tijd het tempo in het peloton en zorgden ervoor dat de twee vluchters aan de voet van de slotklim werden ingerekend.

Op de slotklim naar Verbier, eveneens van de buitencategorie, trok Laurens ten Dam even ten aanval. Het tempo in de groep met favorieten lag echter hoog, waardoor hij geen gat kon slaan. Even later lukte dat Schleck wel. Terwijl klimgeit John Gadret zonder succes in de tegenaanval trok, moest Wout lossen uit de groep met favorieten en verliest uiteindelijk 1,46. Na opnieuw een mislukte poging van Thomas Danielson was Costa was de volgende renner die aanviel en deed dat met succes. De Portugese klimmer achterhaalde Schleck in de laatste kilometer en versloeg hem vervolgens eenvoudig in de sprint. Mikel Nieve werd derde.

In het algemeen klassement is Costa ook de nieuwe leider. Hij neemt de trui over van Peter Sagan, die gisteren de openingstijdrit won.  Wout staat 26ste in het algemeen klassement. 

Ronde van Zwitserland 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 09 juni 2012

proloog 7,3km

De proloog van de ronde van Zwitserland is gewonnen door Peter Sagan, 2de werd Fabian Cancellera. Derde werd Moreno Moser. Wout eindigde op 25 van de winnaar op de 18de plaats. Maar heeft het goed gedaan.

Morgen een 213 km lange etappe. 

49th Gp Des Kantons Aargau / Gp Gippingen

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 07 juni 2012

182km

Wout's ploeggenoot bij Vacansoleil-DCM Sergey Lagutin heeft vandaag de GP Canton d’Argovie gewonnen. Op de lastige omloop reed de Oezbeeks kampioen met twee medevluchters al na een half uur weg uit het peloton. Op de meet hielde de drie ruim dertig seconden over op een groep van zeven achtervolgers. Lagutin bleek de rapste: “Toen we bij de laatste beklimming nog maar een minuut voorsprong hadden koos ik ervoor om op mijn sprint te vertrouwen. Ik heb lang op een zege moeten wachten en ben heel blij. Na de Giro wist ik dat de conditie goed was al heb ik daar veel afgezien, dit is een mooie bevestiging.”

 

Vacansoleil-DCM was met zes van de acht renners voor de Ronde van Zwitserland reeds in het Alpenland neergestreken, waaronder Wout . Ploegleider Hilaire Van Der Schueren genoot van de zege: “Lagutin rijdt al sinds 2009 in onze ploeg en hij zet zich altijd in voor de ploeg. Het is mooi dat hij nu zelf eens kan winnen nadat hij al vaak dichtbij winst was.” Met Lagutin hebben nu acht verschillende Vacansoleil-DCM renners een koers gewonnen in 2012. 

Wout kwam als 13e over de streep op 52 seconde. 

In de Ronde van Zwitserland komen zaterdag vijf renners uit de voorselectie van de Ronde van Frankrijk aan de start: Behalve Wout ook Johnny Hoogerland, Kris Boeckmans (België), Marco Marcato (Italië) en Rafael Valls (Spanje). De ploeg wordt gecompleteerd door Sergey Lagutin (Oezbekistan), Nikita Novikov (Rusland) en Martin Mortensen (Denemarken).
In 2011 wist Vacansoleil-DCM met Borut Bozic en met Thomas De Gendt een rit te winnen in de Zwitserse WorldTour koers.

 

Vier dagen na de Ronde van Zwitserland maakt het team van Vacansoleil-DCM in Breda haar Tourselectie bekend. 

Skoda tour de Luxembourg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 03 juni 2012

4de etappe 154 km

Wout is zondag als tweede geëindigd in het eindklassement van de Ronde van Luxemburg. Hij moest alleen de Deen Jakob Fuglsang van Radioshack voor zich laten. Frank Schleck maakte het erepodium compleet in zijn eigen land. Wout legde de basis voor zijn tweede stek door de koninginnenrit van zaterdag te winnen. Daarin reed hij met Fuglsang en Schleck naar de meet en versloeg hij de beide Radioshack-renners in de sprint. In de etappe van zondag kwam die plek niet meer in gevaar.In de slotetappe moesten de renners 153.5 kilometer afleggen tussen Mersch en Luxemburg. Vier renners kozen voor de aanval, waaronder de Nederlander Tom Stamsnijder. Hij kreeg Jimmy Casper, Jurgen Roelandts  en Damien Gaudin met zich mee en bouwde een voorsprong op van drie minuten. Bij het ingaan van de lokale ronden was het enkel Roelandts die nog vooraan zat. Terwijl Roelandts zijn voorsprong alleen maar uitbouwde, stapten steeds meer renners uit de koers. De Belg kon voorop blijven en werd niet meer bedreigd voor de dagzege, waardoor Roelandts solo over de finish kon komen in Luxemburg. 
Wout kwam als vijfde over de streep. De renners kregen in de slotetappe te maken met veel regen en veel renners hielden het dan ook voor gezien. 

" Ik heb nu een ritzege en de jongerentrui en ben daar zeker blij mee”, zei Poels zaterdag na afloop van de rit. Hij voelde zich de hele week al goed, die begon met een knappe 14e plek in de proloog. Later deze maand start de Limburger in de Ronde van Zwitserland, ter voorbereiding op de Tour de France. Het weer tijdens de slotetappe was zeer slecht, waardoor er zoveel renners afstapten dat uiteindelijk maar zo'n 60 de einduitslag haalden.

 

Wout wint koninginnerit Tour de Luxembourg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 02 juni 2012

etappe 3 204km

Wout wint koninginnerit Tour de Luxembourg

Wout heeft de 3de etappe in de Skoda Tour de Luxembourg gewonnen. Hij won de etappe nadat hij aan de finish Frank Schleck en Jakob Fuglsang van zich afschudde. Wout boekte hiermee zijn 1e zege van het seizoen. In het algemeen klassement gaat de leiding naar Fuglsang. Wout stijgt naar de tweede plaats, op twee seconden van Fuglsang.

In de etappe kregen de renners een heuvelachtig parcours voor de kiezen over 204 kilometer van Eschweiler naar Differdange. Vijf renner zochten al vroeg in de etappe elkaar op voor een vlucht, waaronder Albert Timmer. Hij reed met Jerome Cousin, Mathew Hayman, Jens Debusschere en Staf Scheirlinckx ruim zeven minuten voorsprong bij elkaar en pikte onderweg ook nog punten op voor de bergtrui. 

Bij het ingaan van de lokale rondes op 35 kilometer van de finish werden de vijf gegrepen door het peloton. Frank Schleck opende de aanval op de Col de l'Europe en kreeg ploegmaten Jakob Fuglsang en Andreas Kloden en natuurlijk Wout mee. Kloden lostte als eerste uit deze groep, die een voorsprong van bijna een minuut opbouwde. 

waarna de RadioShack-coureurs tevergeefs probeerden om Poels 'overboord te gooien'. Maar Wout verweerde zich knap en spurtte vervolgens naar de dagzege.

Wout steeg dankzij zijn prestatie naar de tweede plaats in de rangschikking, terwijl Fuglsang de leidende positie overnam van de Fransman Jimmy Engoulvent.

 

Morgen de laatste etappe van 154km van Mersch naar Luxembourg

Skoda-tour De Luxembourg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 01 juni 2012

Etappe 2 184 km

André Greipel heeft zijn tweede ritzege op rij geboekt in de Tour de Luxembourg.  De sprinter van Lotto-Belisol wist, net als in de 1ste etappe, de Italiaan Davide Appollonio voor te blijven in de massasprint. Jurgen Roelandts maakte het podium kompleet. De sprinter van Vacansoleil- DCM Feillu werd vierde. Wout eindigde op keurige 10de plaats.
Proloogwinnaar Jimmy Engoulvent  blijft leider in het algemeen klassement. Waarin Wout op de 14de plaats blijft staan. 
André Greipel boekte hiermee zijn elfde seizoenszege. 

 

Morgen 3de etappe. Die gaat over 205km van Eschweiler naar Differdange. 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma