Articles in Category: Laatste nieuws

3de etappe ronde van Algarve 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 16 februari 2013

De derde etappe is gewonnen door Sky renner Sergio Henao voor Rui Costa en op de derde plaats kwam Vacansoleil-DCM ploeggenoot Lieuwe Westra. In de etappe met flink wat klimmetjes kwam op de 1ste heuvel  van de derde categorie Wout als eerste door, daarna reed een grote groep weg met daarin 2 ploeggenoten  Bjorn Leukemans en Bertjan Lindeman weg. 
Zij werden op 5 km voor de streep teruggepakt. Waarna de etappe bergop beslist werd. Wout kwam keurig als 14de over de streep op 24 seconde. Hij had na de etappe een goed gevoel om weer eens volle bak te kunnen rijden. Hij gaf wel aan dat hij te ver naar achteren was begonnen aan de laatste klim. Anders had hij nog meer naar voren kunnen eindigen. Maar toch lekker om zo weer mee te rijden in de eerste koers was de opgetogen reactie. Dat hij op de eerste berg de sprint won was een impulsieve actie, die wel erg goed voor de moraal is. 
 

Portimão - Alto do Malhão (193,0 km) uitslag

1 Sergio Henao (Sky) 4:53:15

2 Rui Costa (Movistar) +0:03

3 Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) +0:05

4 Rigoberto Urán (Sky) +0:07

5 Tiago Machado (RadioShack-Leopard)

6 Andreas Klöden (RadioShack-Leopard)

7 Joshua Edmonson (Sky)

8 Denis Menchov (Katusha)

9 Jesús Herrada (Movistar) +0:12

10 Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step)

11 Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) +0:18

12 Miguel Minguez (Euskaltel-Euskadi) +0:24

13 André Cardoso (Caja Rural) +0:33

14 Wout Poels (Vacansoleil-DCM))

15 Jonathan Castroviejo (Movistar)

 

Algemeen klassement

1 Sergio Henao (Sky) 14:50:49

2 Rui Costa (Movistar) +0:07

3 Tiago Machado (RadioShack-Leopard) +0:11

4 Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM)

5 Andreas Klöden (RadioShack-Leopard) +0:17

6 Rigoberto Urán (Sky)

7 Denis Menchov (Katusha)

8 Joshua Edmonson (Sky)

9 Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) +0:19

10 Jesús Herrada (Movistar) +0:22

11 Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) +0:28

12 Miguel Miguez (Euskaltel-Euskadi) +0:34

13 André Cardoso (Caja Rural) +0:43

14 Jonathan Castroviejo (Movistar)

15 Jan Bakelants (RadioShack-Leopard)

 
Morgen wordt de ronde afgesloten met een tijdrit van 34,8 km. Wout heeft zin in deze etappe en zal dan zoals altijd volle bak er voor gaan rijden. Het zal tussen de echte tijdrijders gaan zoals Toni Martin, Lieuwe Westra, Costa, Machado, Klöden, Menchov, en Castroviejo etc gaan. 
 Höhenprofil Volta ao Algarve 2013 - Etappe 4

2de etappe ronde van de algarve 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 15 februari 2013

Vandaag tijdens de 2de etappe is Wout opnieuw in het peloton over de streep gekomen. Op de 76ste plaats kwam hij binnen. Theo Bos heeft deze 2de etappe gewonnen en neemt daarmee ook de leiding in het klassement over. De Blanco-renner bleef de Portugees Bruno Sancho voor in de massasprint, met start en finish in Lagoa. Ploeggenoot Bertjan Lindeman van Vacansoleil-DCM bevond zich in de kopgroep van tien renners, die na 30 kilometer ontstond. Het elftal wist uit te lopen tot acht minuten voorsprong. Het peloton haalde de groep op vijf kilometer van de meet echter weer in. De Italiaan Manuele Boaro, de Spanjaard Alejandro Marque en Bos’ ploeggenoot Sep Vanmarcke uit België voegden zich als laatsten daar weer bij, om vervolgens in een massasprint te eindigen. Ploeggenoot Kris Boeckmans werd vijfde in deze sprint. Wout gaf aan dat hij Kris in de sprint nog een beetje had kunnen helpen. Onderweg was een er een beklimming maar hier werd niet hard gereden maar het gaf Wout wel een goed gevoel.
Het was wel jammer dat hij niet voor Wilhemien, zijn moeder, een bloemetje voor haar verjaardag heeft verdient. Ze moest het doen met een telefoontje van Wout. Wel was het Wout opgevallen dat de fanclub weer hun spuitbussen hebben getest. 


Morgen in de derde etappe is het lastiger het zal dan de gehele dag op en af gaan met een finish bergop. De etappe is 193 km. Zie hieronder het profiel van de etappe.  


 

1ste etappe Ronde van Algarve 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 14 februari 2013

Wout heeft zijn rentree in het peloton gemaakt. Na een afwezigheid van zeven maanden was hij vandaag bij de start aanwezig. De moraal was goed en met rugnummer 87 op zijn Vacansoleil-DCM shirt ging hij dan ook weer van start voor de 200 km. 

Hij heeft zich goed kunnen handhaven in het peloton en eindigde dan keurig in peloton, na de finish reageerde hij ook opgelucht dat hij zicb okay voelde en was dan ook blij lekker mee had kunnen fietsen. Hij finishte als 56ste en wilde zelfs nog meesprinten om de dagzege.

Paul Martens heeft de eerste etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De Duitser van Blanco Pro Cycling was de beste in de sprint en mag gelijk ook de leiderstrui aantrekken. Eduard Vorganov, Sérgio Paulinho, Amets Txurruka, Marco Corti en Christopher Jones behoorden tot de vlucht van de dag.

De groep werd echter in de slotfase van de etappe teruggehaald, waarna het peloton zich kon opmaken voor een massasprint.
 H
et was Blanco-renner Paul Martens won.  Radio Shack rennerTiago Machado werd tweede, Theo Bos zette Blanco nog meer op de kaart met een derde plaats. 

 

1.ª Etapa: Faro – Albufeira, 198,8 km

 

1.º Paul Martens (Blanco), 5h07m29s (Média: 38,792 km/h)

2.º Tiago Machado (RadioShack-Leopard), mt

3.º Theo Bos (Blanco), mt

4.º Giacomo Nizzolo (RadioShack-Leopard), mt

5.º Thomas Sprengers (Topspor Vlaanderen-Baloise), mt

6.º Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), mt

7.º Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise), mt

8.º Rui Costa (Movistar), mt

9.º Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare), mt

10.º Samuel Caldeira (OFM-Quinta da Lixa), mt

 Morgen een etappe van 195 km met daarin na 82 km een bergtop van 1000 meter.  Misschien dat Wout dan iets voor zijn jarige moeder probeert te doen. 

Ronde van de Algarve 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 13 februari 2013

Wout is helemaal klaar om morgen zijn rentree in het wielerpeloton te maken. Voor Wout is dat zijn eerste wedstrijd sinds zijn dramatische val in de Tour van afgelopen jaar. Na een lange revalidatie is het nu weer tijd om te rijden in het peloton. Hij is blij dat hij weer een wedstrijd kan rijden, maar start wel zonder hoge verwachtingen.

Verder zegt hij: "Ik wil kijken hoever ik sta. Ik hoop dat ik met een goed gevoel kan uitrijden, zodat ik met een goed gevoel terug naar huis kan keren was zijn reactie voor het vertrek. Nu moet ik hier zien welk niveau ik heb en de ritten zijn van een mooie lengte om wedstrijd kilometers te maken. Daarna krijg ik langzaam meer inzicht in de doelen die ik kan stellen."

Hij verschijnt met zeven ploegmaats aan de start: Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Willem Wauters, Frederik Veuchelen, Kris Boeckmans, Lieuwe Westra en Bert-Jan Lindeman.

Ritten

14-02-2013 1e etappe Faro - Albufeira198,8 

15-02-2013 2e etappe Lagoa - Lagoa195 

16-02-2013 3e etappe Portimão - Alto de Malhão193 

17-02-2013 4e etappe Castro Marim - TaviraInd. tijdrit34,8 

 

 

Trainingskamp Spanje

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 13 januari 2013

Terwijl het hier lekker vriest en de zon heerlijk schijnt genieten twee neven Poels in Spanje van zomerse temperaturen. Wout fietst de sterren van de hemel en Marijn legt de fietsende sterren op film vast.

 preview

Spreekbeurt

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 25 november 2012

Wout Poels bezoekt basisschool Megelsheim Meerlo

Spreekbeurt

Afgelopen vrijdag 23 november was het voor Fieke Deenen en Lynn Wismans uit Meerlo een spannende dag, hun spreekbeurt stond op het programma in groep 5 van Juffrouw Anne Timmermans op Basisschool Megelsheim te Meerlo.

 

Fieke en Lynn,  nichtjes  van  maar vooral super fans van Vacansoleil-DCM prof wielrenner  Wout Poels konden dan ook maar één onderwerp bedenken voor hun spreekbeurt! Namelijk; Wout Poels.

 

De 2 meiden hadden Wout tijdens de voorbereiding gevraagd, of hij naar school wilde komen ten tijde van de spreekbeurt. Dit bleek lastig, Wout heeft veel verplichtingen en moet veel trainen in binnen- en buitenland om  na zijn enorme val tijdens de Tour de France 2012 weer op zijn oude topniveau te komen. De meiden hadden hier begrip voor, ze weten dat Wout veel moet trainen en de gezondheid van hem gaat voorop. 

Weken van voorbereiding gingen voorbij, verzamelen van spulletjes en na  het maken van een powerpoint presentatie waren ze er klaar voor.  “Net voordat we naar school wilde gaan, belde Wout op, en zei dat hij toch kon komen! We waren super blij!” vertelt Lynn heel trots. “Het was een verrassing voor de hele klas!” vult Fieke aan. De meiden vonden het super cool om hun beroemde neef nou eens aan iedereen te showen..

De spreekbeurt ging super goed onder het wakend oog van Wout zelf natuurlijk die vooraan in de klas mocht zitten.  Daarna was er nog tijd om vragen te stellen aan de wielrenner zelf.  Iedereen kreeg nog een handtekening ook de kinderen in groep 6 en 7, de juf ging zelf samen met Wout op de foto! Cool he! Wout twittert die middag;  “Bij spreekbeurt geweest van twee nichtjes van me. Ging over mij, nooit gedacht dat dat kon” Het was een middagje op Megelsheim om nooit meer te vergeten.

preview

 

 preview

Fan van jaar 2012 Rob Schrooten uit Amsterdam

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 29 oktober 2012

Fan van jaar 2012 Rob Schrooten uit Amsterdam

Amsterdammer Fan van het

Jaar 2012 Wout Poels fanclub

 preview

De 26-jarige Rob Schrooten uit Amsterdam is vandaag, 27 oktober, Fan van het jaar 2012 geworden van de Fanclub Wout Poels. Hij won deze titel tijdens de tweede fanclubdag in de woonplaats van Wout, Blitterswijck, na een spannende wedstrijd petje-af, petje-op.

De in Venray geboren Amsterdammer werd meteen ook uitgeroepen tot een van de sportiefste fans. Hij had de afstand Amsterdam-Blitterswijck diezelfde dag per racefiets afgelegd. “Ik ben om negen uur vanochtend vertrokken in Amsterdam en arriveerde rond twee uur in Blitterswijck. Net op tijd voor de wedstrijd”, aldus Rob Schrooten die nog aan het bijkomen was van de bijna tweehonderd kilometer lange tocht toen de wedstrijd om de fel begeerde titel begon. Alle ogen waren gericht op de winnaar van vorig jaar, Hay Hermkens uit Meerlo. Hij moest het deze keer toch afleggen tegen de Amsterdammer.

Vier jaar geleden is Ron Schrooten gestart met wielrennen en hij is al van begin af aan een bewonderaars voor de Vacansoleilrenner uit Blitterswijck. Naast de titel won hij ook een reischeque ter waarde van honderd gulden van Vacansoleil vakanties en een origineel Vacansoleil shirt.

De titelstrijd was een van de hoogtepunten van deze geslaagde fanclubdag. Die clubdag begon ’s morgens om half elf met de Henk Poels Memorial Toertocht van 50 kilometer. Onder de grote blauwe Vacansoleil boog gaf moeder Wilhelmien Poels-Berden het startsein voor de tocht waar niet alleen Wout Poels maar ook zijn twee broers Jos en Norbert en ruim vijftig renners aan deelnemen. Ze fietsten het parcours dat Wout doorgaans gebruikt als trainingsritje.

Daarna was er op het dorpsplein en in clublokaal De Zwart vanalles te doen. Kinderen vermaakten zich op het springkussen terwijl de sportievelingen op de fietssimulator van Dekkers Tweewielers probeerden in korte tijd deze Alpenreus te beklimmen. Grote belangstelling was er ook voor de Vacansoleil rennersbus die speciaal naar Blitterswijck was gekomen. “Ik heb meer dan driehonderd mensen in de bus gehad en tekst en uitleg gegeven”, vertelde een enthousiaste Vacansoleilchauffeur Henk Keller na afloop. Hij complimenteerde de fanclub voor de organisatie van deze fanclubdag. In het café kon de jeugd zich nog vermaken met allerlei spellen en kleuropdrachten die in het teken stonden Wout Poels. 

Hoogtepunt op het dorpsplein was de veiling van een bijzonder airbrusch schilderij van Wout Poels door burgemeester Hans Gillissen van Venray. Als een volleerde veilingmeester praatte hij de vele biedingen vlot elkaar en voerde geregeld de spanning op, samen met muzikant Ad Haans . Na ruim een kwartier bieden werd uiteindelijk € 560 geboden door Marcel Bax van Bax Financieel Adviseur uit Venray. Hij werd de eigenaar van het prachtige schilderij. De fanclub schonk de helft van de opbrengst aan Kika, het kinderfonds tegen kanker. Dat fonds had samen met oud-wielrenner Peter Winnen een stand bij de nieuwe Peter Winnen racefietsen die op het dorpsplein te bezichtigen waren.

Wout Poels genoot zichtbaar van de vele activiteiten en de grote belangstelling van de fans. Geregeld moest hij poseren met grote en kleine fans. “Het is een prachtige dag geworden waar ik met plezier aan terug zal denken”, aldus Wout Poels die zich goed hersteld van de zware val in de Tour de France. Hij hoopt volgend jaar weer een woordje mee te spreken in het grote prof peloton. Voorzitter Jos Waals van de fanclub kondigde aan dat de fanclub volgend jaar georganiseerd naar de Waals Pijl (de muur van Huy), de Tour de France en het WK wielrenner in Florence wil gaan. “De goeie en sympathieke renner uit Blitterswijck verdiend alle steun van ons”, aldus Waals.  

 

Fanclubdag 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 17 oktober 2012

27 oktober 2012


 

Met de Henk Poels Memorial toertocht

 

Tweede Wout Poels fanclubdag

zaterdag 27 oktober te Blitterswijck

 

Blitterswijck – Op zaterdag 27 oktober wordt voor de tweede keer de Wout Poels fanclubdag gehouden in zijn woonplaats Blitterswijck. Voor Wout Poels was het afgelopen jaar er een van hoogte- en dieptepunten. In de aanloop naar de Tour de France groeide zijn vorm en liet hij uitstekende resultaten zien. Het begin van de Tour de France was sterk tot die fatale massale valpartij op vrijdag 6 juli tijdens de etappe naar Metz. Nu, drie maanden later, is Wout weer zover hersteld dat hij de trainingen heeft hervat. Zeer gemotiveerd werkt hij aan een come-back.

 

Tijdens de Wout Poels fanclubdag is hij natuurlijk het middelpunt. Die fanclubdag begint met een bijzondere toertocht: de Henk Poels Memorial toertocht. Vernoemd naar de begin dit jaar overleden grootste fan en vader van Wout, Henk Poels. De vijftig kilometer lange toertocht is voor iedereen opengesteld met een sport- of racefiets. Het startsein wordt om 10.30 uur gegeven op het dorpsplein te Blitterswijck onder de grote blauwe Vacansoleil boog  door de moeder van Wout, Wilhelmien Poels-Berden.     

 

De eigenlijk fanclubdag begint ’s middag om 13.00 uur. Op en bij het dorpsplein en in café De Zwart in Blitterswijck zijn talrijke activiteiten voor jong en oud. Zo is er een groot springkussen, zijn er mountainbike demonstraties en is er een heuse fietssimulator waar sportievelingen de Alpe d’Huez kunnen bestijgen. Peter Winnen toont zijn nieuwe fiets bij een stand van Kika, het fonds voor nader onderzoek ter bestrijding van kinderkanker, dat meelift met het succes van de witte Winnen fiets.

Natuurlijk wordt ook dit jaar de fan van het jaar gekozen via het spel Petje-op petje-af. Blijft Hay Hermkens uit Meerlo de fan van het jaar of krijgt hij een opvolger. Burgemeester Hans Gilissen van de gemeente Venray is ook van de partij en hij zal op zeker moment een prachtig airbrusch schilderij van Wout Poels gaan veilen. Dit schilderij is gemaakt door fan Paul van Sambeek uit Boxmeer.  Onder de vele gasten is ook ploegleider Michael Cornelissen van de Vacansoleil-DCM ploeg.

Summa koopt schilderwerk Wout

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 24 september 2012

Tijdens de LIONS Veiling afgelopen zaterdag 22 september in Venray voor de actie "Spieren voor Spieren' heeft directeur Jan Janssen namens SUMMA Oirlo het schilderij van Wout Poels gekocht voor € 2600. Hij sms-te het meteen na de veiling door naar de fanclub die toen in het VIP-centre van de WK was: "Schilderij van Wout gekocht op Lions Veiling door Summa voor in het businesscentrum Oelders Halte in Oirlo! € 2600 euro voor het goede doel met dank aan de schilderkunsten van Wout. We zijn er blij en trots mee. Het is een product uit de regio voor het bedrijf dat staat voor de regio. Groet Jan Janssen.

SUMMA en Jan Janssen zeer bedankt mede namens de kinderen die lijden aan de spierziekte en die met het aankoopbedrag geholpen kunnen worden.

 

Wout de schilder

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 21 september 2012

Wout de schilder

Wout als schilder

 

Wout Poels heeft t.b.v. een prachtig sponsorproject  ‘Spieren voor Spieren’ van Lions Venray een schilderij gemaakt in samenwerking met kunstenares Anne Haeyen uit Venray. Het resultaat wordt zaterdag 22 september geveild en de opbrengst gaat naar het fonds voor kinderen die lijden aan spierdystrofie. ASan dit project deden ook mee Tineke Schouten,  Ruud van Nistelrooij, Naomi van As, Wieke Dijkstra, minister Ivo Opstelten en Frans Bauer. Onderstaande tekst heeft Wout bij het schilderij geplaatst.

 

"Ik ben geen schilder maar wel een kunstenaar op de fiets. Daarom hebben Anne en ik de fiets centraal gesteld in mijn schilderij. Het is voor mij een teken van kracht en doorzettingsvermogen. Hoop dat mijn 'kunstwerk' voor een glimlach zorgt bij de nieuwe eigenaar en vooral bij de kinderen die lijden aan spierdystrofie. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt."

 

(was getekend) Wout Poels, prof wielrenner Vacansoleil-DCM, Blitterswijck

Wout Poels Fanclubdag 27 oktober 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 20 september 2012

Wout Poels Fanclubdag 27 oktober 2012

Het bestuur van de Wout Poels Fanclub maakt bekend dat de tweede Wout Poels Fanclubdag plaatsvindt op zaterdag 27 oktober op het Dorpsplein en in Café De Zwart in Blitterswijck. Aanvankelijk was de fanclubdag gepland op zaterdag 20 oktober maar dan is de Vacansoleil Fanclubdag in Limburg.

 

Het programma start om 10.30 uur met de Henk Poels Memorial toertocht. Deze tocht is vernoemd naar de begin dit jaar overleden vader en grootste fan van Wout, Henk Poels. Als het even meezit fietst Wout zelf ook mee. De tocht is circa 50 kilometer. Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom. Voor kleedruimtes wordt gezorgd.

 

Het officiële programma van de Wout Poels Fanclubdag is van 13.00 tot 16.00 uur op het Dorpsplein en in café De Zwart met o.a. de officiële opening, Demo Mountain Bike, Vacansoleil Springkussen

Fietssimulator Alpe d’Huez, muziek en Verkiezing fan van het jaar 2012. Wie wordt de opvolger van Hay Hermkens.

 

Nadere info: www.woutpoels.nl  of 0478-531230 / 0478698241

Uitzending TV Limburg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 14 september 2012

15-09-2012

Vanaf zaterdagmorgen (15 september) 9.00 uur zendt TV Limburg een speciale editie van Sport Arena uit met als hoofdgast Wout Poels en als tafelgast Gert Jakobs (oud-wielrenner en tv-bekendheid van Tour de Jour). Bovendien komt secretaris René Poels van de Wout Poels fanclub aan het woord en zijn de sportieve dames en heren van de Toer en Wielerclub Noord-Limburg te gast. Ze onthullen de plannen voor een 800 meter lange wielerbaan in Venlo. Een flitsend programma dat gepresenteerd wordt door Maurice Graef. Het programma wordt zaterdag en zondag op de oneven uren uitgezonden. En om met Gert Jakobs te spreken: Kieke wow!!!!

Na de sessie werden nog foto's gemaakt waaronder een samen met de 77-jarige Jaap Kersten uit Siebengewald (lid van de TWC Noord-Limburg) die vijf keer de Tour de France heeft uitgereden en nu nog dagelijks 50 tot 80 kilometer fietst.

 

 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma