Articles in Category: Laatste nieuws

Ronde van Baskenland etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 01 april 2013

Simon Gerrans heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Australiër was de snelste in een kopgroep van 17 renners, die zich in de rit over 156 kilometer met start en aankomst in Elgoibar los wisten te maken van het peloton. De 17 renners maakten zich los na een valpartij in de slotkilometers van de etappe. De Belg Jurgen Van den Broeck was een van de slachtoffers en liep een beschadigde elleboog op. Hij finishte op grote achterstand en kan een goede klassering in het eindklassement van de Spaanse rittenkoers vergeten.

Wout zat in de 2de groep die op 5 seconde eindigde. Op plaats 34 kwam hij binnen. 

UITSLAG RIT

1 AUS Simon Gerrans OGE 4u06'33"
2 SLW Peter Velits OPQ +0"
3 SPA Ángel Vicioso KAT +0"
4 ITA Francesco Gavazzi AST +0"
5 DEN Jakob Fuglsang AST +0"
6 COL Sergio Henao SKY +0"
7 SPA Alberto Contador TST +0"
8 AUS Richie Porte SKY +0"
9 COL Nairo Quintana MOV +0"
10 NED Pieter Weening OGE

+0"

34 NED Wout Poels VCD +5"

Finishverslag Eurosport: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kPD3kNsqeAE#!

Druk bezochte première RETOUR

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 27 maart 2013

Druk bezochte première RETOUR

De neven, Vacansoleil wielrenner Wout Poels en filmmaker Marijn Poels, stonden na afloop van de première van RETOUR –over de terugkeer van Wout Poels in het peloton- lachend voor een volle filmzaal in bioscoop ZIEN in Eindhoven. Tevredenheid alom! Marijn heeft de afgelopen maanden genoten achter de camera om Wout te volgen vanaf de eerste meters op de fiets tot en met zijn come-back in de Ronde van Algarve. Dat leverde ontroerende, bijzondere, indringende, humoristische en prachtige beelden op. Wout liet de camera’s lopen en deed wat hij moest doen: hard werken om na de enorme val in de Tour de France weer te herstellen. Samen met driehonderd familieleden, vrienden en fans genoot hij met zijn vriendin Anouk Ligthart van het resultaat: RETOUR. “Ik vind het een prachtige documentaire. Heb er van genoten. Marijn heeft er iets heel bijzonders van gemaakt”, aldus Wout Poels. Neef Marijn is ook tevreden met het resultaat. “Ik registreer als filmmaker wat Wout allemaal doet om weer terug te komen op topniveau en kreeg van Wout alle vrijheid. RETOUR is een documentaire over vallen en opstaan”, aldus Marijn Poels. Vanuit Blitterswijck reden twee bussen met honderd supporters naar Eindhoven om de documentaire te bekijken. In de Lichtstad sloten nog eens honderd fans aan. De reacties van de supporters waren overweldigend. “Wat een film! Tranen, vreugde. Alles zat er in. Wat een toppers die twee neven Poels. Goed dat L1 TV de opdracht heeft gegeven voor deze documentaire”, aldus een van de fans na afloop.  Voorzitter Jos Waals van de Wout Poels fanclub was ook gegrepen door de film: “De documentaire toont de menselijke en onmenselijke kant van topsport en schets indringend het karakter van Wout Poels die beide kanten van topsport beheerst en zowel als mens als sporter door een dramatisch ongeval is gegroeid. Een echte kampioen.”

De documentaire is gemaakt in opdracht van L1 TV. Hoofdredacteur leo Hauben liet vooraf weten dat dergelijke documentaires een belangrijk onderdeel zijn van hun programmering. “Bovendien koesteren wij de wielersport. We volgen veel wedstrijden live. Deze documentaire is een logische opdracht in die reeks. En filmmaker Marijn Poels kennen wij al langer al maker van maatschappelijk indringende films”, aldus hoofdredacteur van L1 Radio en TV. Algemeen manager Daan Luijkx van Vacansoleil-DCM bekeek de documentaire samen met ploegleider Michiel Cornelisse. Luijkx: “De film geeft een perfect beeld van het karakter van de sportman Wout. Zo kennen wij hem ook. Wij hebben erg veel vertrouwen in deze sportman en Marijn Poels heeft het fantastisch in beeld gebracht”. Cornelisse onderstreept de woorden van zijn baas. “We weten dat we met Wout Poels een sporter op wereldniveau in huis hebben. Hij straalt het uit”. Wout hoort het allemaal rustig aan. Hij kijkt vooruit naar de komende wedstrijden die er allemaal op gericht zijn om gezond én in vorm aan de start te verschijnen van de Tour de France. L1 TV zendt de film Twee Paasdag enkele keren uit. Ook bij Peel en Maas TV Venray is de documentaire binnenkort te bewonderen.

 preview

Foto: Commercieel manager van Vacansoleil-DCM Frank Kwanten interviewt Wout en Marijn Poels na afloop van de première.

Mini-helicopter volgt Wout Poels voor RETOUR

Geschreven door Joost op maandag 18 maart 2013

Mini-helicopter volgt Wout Poels voor RETOUR
Afgelopen weekend werden in Meerlo en Blitterswijck de laatste maar zeer bijzondere filmopnames gemaakt voor de documentaire RETOUR. De aangrijpende film over de onwaarschijnlijke terugkeer van Vacansoleil-DCM profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck.

Tirreno etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 12 maart 2013

Tijdrit 9 km

Tony Martin heeft de slotrit in de Tirreno gewonnen. De Duitser van Omega Pharma-Quick Step was de snelste in een korte tijdrit. De tweede eindzege op rij van Vincenzo Nibali kwam niet meer in gevaar. Fabian Cancellara had de twee afgelopen jaren de korte tijdrit in San Benedetto del Tronto gewonnen en de Zwitser was ook nu de grote favoriet op de dagzege. Hij verbeterde de tijd van zijn ploegmaat Hayden Roulston op natte wegen. Snel werd duidelijk dat Cancellara niet zou winnen. Adriano Malori dook onder de tijd van de Zwitser. De Italiaan van Lampre was 6 seconden sneller. Toen was het wachten op Tony Martin. De wereldkampioen deed zijn regenboogtrui alle eer aan en reed met een gemiddelde snelheid van bijna 53 km/u naar de ritzege. Vincenzo Nibali gaf de eindzege niet meer uit handen. De strijd om de laatste podiumplaats was wel spannend. Alberto Contador hield maar net Michal Kwiatkowski af, Joaquim Rodriguez viel terug naar de vijfde plaats. Wout werd 48ste op 53 seconde. Met een tiende plek in het eindklassement van Tirreno-Adriatico is Wout terug gekeerd in de top van het mondiale wielrennen. “Ik heb geen enkele slechte dag gehad. Dat heeft me wel verbaasd”, aldus Wout na de afsluitende tijdrit. “Ik zat er elke dag goed bij en daar ben ik heel blij mee. Ik had hier wel op gehoopt, maar het niet verwacht. Zeven, acht maanden terug kon ik helemaal niets, en nu blijf ik in een lastige ritten toppers als de World Tour-winnaar van vorig jaar voor.” Wout genoot zichtbaar aan de Adriatische kust. “Het is toch hartstikke mooi om laat te starten in een tijdrit? Dat betekent dat je er goed voor staat. Nu is het even afwachten hoe ik herstel. Ik hoop deze lijn door te trekken en op termijn weer klassementen te rijden.”

Wout bezegelde zijn goede eindklassement met een degelijke tijdrit. “Ik heb ‘vol’ gereden en wilde zo kapot mogelijk aankomen. Ik probeerde snel een goed ritme te pakken en dat zo lang mogelijk vast te houden. Ik stond nu met een doel aan de start; die tiende plaats vast te houden. Al was het geen ramp geweest, als het niet gelukt was. Maar een tijdrit vind ik altijd belangrijk. Je hebt ze nodig als je goede klassementen wilt rijden.”

UITSLAG RIT

1 DUI Tony Martin OPQ 10'25"
2 ITA Adriano Malori LAM +6"
3 CRI Andrey Amador MOV +10"
4 ZWI Fabian Cancellara RLT +12"
5 SPA Jonathan Castroviejo MOV +14"
6 GBR Chris Froome SKY +15"
7 NZL Hayden Roulston RLT +20"
8 POL Michal Kwiatkowski OPQ +21"
9 ITA Dario Cataldo SKY +23"
10 GBR Alex Dowsett MOV +23"
48 NED Wout Poels VCD +53"

 

Eindklassement 

1 ITA Vincenzo Nibali AST 28u08'17"
2 GBR Chris Froome SKY +23"
3 SPA Alberto Contador TST +52"
4 POL Michal Kwiatkowski OPQ +53"
5 SPA Joaquim Rodríguez KAT +54"
6 USA Chris Horner RLT +1'21"
7 ITA Mauro Santambrogio VIN +2'03"
8 CRI Andrey Amador MOV +2'42"
9 POL Przemyslav Niemiec LAM +3'19"
10 NED Wout Poels VCD +3'35"

Tirreno etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 11 maart 2013

Handhaven voorin

De Slovaak Peter Sagan heeft de zesde rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Cannondale-renner klopte na een heuvelachtige rit Vincenzo Nibali en Joaquim Rodriguez in een spurt met zijn drieën. Nibali is de nieuwe leider. 
 De etappe rond Porto Sant'Elpidio werd een heroïsche etappe. Een kopgroep van 16 renners, met onder meer Cancellara, Boom en Cunego, reed vroeg in de etappe weg onder een leuk zonnetje.Maar even later gingen de hemelsluizen open en het regende dan ook opgaves. Onder anderen Andy Schleck, Nicki Terpstra, Jelle Vanendert en Mark Cavendish stapten af. Niet alleen het weer maakte de etappe lastig, enkel langs de zee was het vlak en de klimmetjes waren heel steil. Sommige renners moesten zelfs voet aan de grond zetten.In de finale spatte de kopgroep uiteen en bleef Intxausti alleen over. Ook het peloton viel uiteen en Intxausti werd bijgehaald en achtergelaten door Nibali en Sagan. Enkel Rodriguez kon nog aanpikken. In de sprint was Sagan wederom een maatje te groot, zijn tweede ritzege in deze Tirreno. Nibali kan zich troosten met de leiderstrui. Sky had de hele dag gewerkt en in de slotfase raakte Froome geïsoleerd. Hij verloor bijna een minuut. Hij kwam in de derde groep over de streep in deze groep zat ook Wout. Die wederom liet zien waarom Vacansoleil-DCM hem zo ziet zitten als klassementsrijder. Morgen nog de afsluitende tijdrit over 9 km. 

Reactie via www.vacansoleildcm.com  Mir
ko Selvaggi reed de hele dag in de kopgroep en bekroonde dat met een sterke finale, terwijl Wout Poels in de hevige regenval en dankzij de supersteile beklimmingen van 27% opschoof naar de tiende plaats in het algemeen klassement. “Zo’n parcours heb ik nog nooit gezien”, blikte Poels terug op de monsterrit. “Maar als je goed bent, dan is het wel leuk”, sprak hij uit eigen ervaring. “De sterksten bleven over.”

Met zijn twaalfde plaats in de rituitslag sloop Poels naar de tiende plek in het klassement. Morgen resteert nog een individuele tijdrit ter afsluiting. “Maar zelfs met een slechte tijdrit is mijn Tirreno geslaagd”, refereerde hij aan het zware blessureleed dat achter hem ligt. “Ik ga uiteraard volle bak. Het zou wat zijn zeg als ik in mijn eerste World Tour-koers al bij de beste tien hoor. In de Ronde van de Algarve was ik veertiende in een bergrit, maar het niveau in de Tirreno is van een andere orde. En nu werd ik al achtste in een bergrit. Ik maak stappen. Ik ben er nog niet, maar ik ben op de goede weg.”

UITSLAG RIT

1   Peter Sagan   5u45'17"
2   Vincenzo Nibali   +2"
3   Joaquim Rodríguez   +2"
4   Mauro Santambrogio   +44"
5   Samuel Sánchez   +44"
6   Chris Horner   +44"
7   Alberto Contador   +44"
8   Jürgen Roelandts   +50"
9   Thor Hushovd   +50"
10   Simon Geschke   +50"

 

ALGEMEEN

1   Vincenzo Nibali   27u57'26"
2   Chris Froome   +34"
3   Joaquim Rodríguez   +37"
4   Alberto Contador   +48"
5   Michal Kwiatkowski   +58"
6   Chris Horner   +1'05"
7   Mauro Santambrogio   +1'20"
8   Przemyslav Niemiec   +2'54"
9   Andrey Amador   +2'58"
10   Wout Poels   +3'08"

Tirreno etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 maart 2013

keurig 18e

Joaquim Rodriguez heeft de vijfde rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. Op de steile slotklim in Chieti was hij sterker dan Bauke Mollema en Alberto Contador. Froome werd zesde en neemt de leiderstrui over van Michal Kwiatkowski. Acht vluchters kleurden het wedstrijdbegin. In het groepje zaten mooie namen zoals Vacansoleil-DCM rijder Flecha en Langeveld. En ook Stijn Devolder kwam nog eens boven water. Ondertussen hadden onder anderen Steegmans en Vanmarcke al opgegeven. Die laatste liep een knieblessure op en vreest voor de klassiekers.

Op de Passo Lanciano, de tweede klim van de dag, spatte de kopgroep uiteen. Cunego ging solo verder. Ondertussen gaven de mannen van Team Sky gas voor kopman Chris Froome.

Op minder dan tien kilometer van het einde moest Cunego zich gewonnen geven. In de steile slotkilometers in Chieti plaatste Joaquim Rodriguez een verschroeiende demarrage. Aan de finish had hij acht seconden voorsprong op Bauke Mollema en Alberto Contador. Chris Froome werd zesde en neemt de leiderstrui over van Michal Kwiatkowski. 

Uitslag: 

1 SPA Joaquim Rodríguez KAT 6u06'43"
2 NED Bauke Mollema BLA +8"
3 SPA Alberto Contador TST +8"
4 ITA Mauro Santambrogio VIN +8"
5 USA Chris Horner RLT +8"
6 GBR Chris Froome SKY +8"
7 ITA Vincenzo Nibali AST +17"
8 POL Przemyslav Niemiec LAM +22"
9 TSJ Roman Kreuziger TST +22"
10 IER Daniel Martin GRS

+28"

Wout werd 18e op 1:07 

In het algemeen klassement veranderde er wel wat. 

ALGEMEEN

1 GBR Chris Froome SKY 22u11'53"
2 SPA Alberto Contador TST +20"
3 ITA Vincenzo Nibali AST +20"
4 POL Michal Kwiatkowski OPQ +24"
5 USA Chris Horner RLT +37"
6 ITA Mauro Santambrogio VIN +52"
7 SPA Joaquim Rodríguez KAT +55"
8 COL Rigoberto Urán SKY +57"
9 TSJ Roman Kreuziger TST +1'27"
10 COL Sergio Henao SKY +1'51"

Wout staat hierin nu nog steeds keurig 14de. 

Morgen staat er een etappe voor de sprinters op de planning. 

Tirreno etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 09 maart 2013

prachtige 8ste plaats

Wout heeft zich laten zien dat hij weer goed op de weg terug is. Tijdens de etappe kwam hij als 8ste over de finish van de koninginnenrit van de Tirreno. Chris Froome (Sky) heeft deze etappe in Tirreno-Adriatico naar zijn hand gezet. In de slotkilometer op de Prato di Nevi kon niemand hem volgen. Michal Kwiatkowski, de Pool van de Omega Pharma-Quick Step-ploeg, klom mee met de besten en is de nieuwe leider in de Tirreno. De koninginnenrit van deze 48e Tirreno serveerde een pittig slot met de Prato di Nevi, een col van eerste categorie: 15 kilometer klimmen en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. De finish lag op de top in een ondergesneeuwd landschap. De toppers in het peloton lieten de vier vluchters van de dag (Kessiakoff, Roux, Vacansoleil-DCM rijder Marczynski en Failli) begaan tot aan de voet van de slotklim. Toen nam Sky het heft resoluut in handen voor Chris Froome. Het tempo was moordend. De vier vluchters werden opgeraapt en al vroeg moesten Fabian Cancellara, Peter Sagan en Andy Schleck lossen. Cadel Evans was halfweg de klim het volgende grote slachtoffer. Alberto Contador was wél mee bij de tien vooraan en gooide twee bommetjes. Wout  bleef lang bij de groep der favorieten. Hij moest pas lossen toen op 2.7 kilometer van de top Alberto Contador de finale opende.  Maar telkens bleef Froome, samen met zijn ploegmaats Uran en Henao, rustig. Contador werd twee keer bijgehaald. Net na de rode vod van de laatste kilometer vond Froome het welletjes. De Brit haalde zelf uit en rondde het labeur van de Sky-ploeg af, voor Santambrogio en Nibali. Michal Kwiatkowski verbaasde zichzelf en het peloton door met de besten mee naar boven te klimmen. De Omega Pharma-Quick Step-renner eindigde als vierde en is de nieuwe leider. Hij heeft 4 seconden bonus op Froome, die nu tweede staat in het klassement.

Reactie van Wout (via telegraaf.nl): In de laatste paar honderd meter zag hij Joaquim Rodriguez nog voor hem rijden. ,,Ik heb er toen nog een sprint uitgeperst om perse voor hem te eindigen. Het geeft toch een goed gevoel om de WorldTour-winnaar van vorig jaar dan nog voorbij te gaan.”

,,Met een top-twintig klassering was ik al tevreden, maar dit geeft natuurlijk iets extra’s. Zeker als je ziet dat ik op anderhalve kilometer gewoon nog in het wiel bij mannen als Alberto Contador en Chris Froome zat.”

 

Reactie via www.vacansoleildcm.com

“Wie had zeven maanden geleden kunnen denken dat ik in de Tirreno in de toptien van een bergrit zou finishen? Niemand!”, plaatste Poels zijn knappe prestatie in het juiste perspectief. “Ik had het trouwens ook nu nog niet verwacht. Tot anderhalve kilometer van de finish zat ik bij de voorste.  Als je weet welke toppers daar reden, zegt dat wel wat. En dit was toch een lastige klim van veertien kilometer.”

Poels blijft ondanks deze prestatie realistisch. “Ik weet nu dat ik het nog kan, maar morgen heb ik misschien weer een mindere dag. Maar nu geeft het wel een heel lekker gevoel. Dat is zeker een opsteker en het bewijst dat we het, met het team, in de winter goed hebben aangepakt. Nu moet ik proberen een vaste waarde te worden. Dit is in elk geval een goed signaal, ook naar mijn ploegmaten. Die steunen me fantastisch, maar nu weten ze dat ze ook nog echt wat aan me hebben. Ik ben mijn kunstje niet verleerd.”

Verslag van de laatste km's op youtube:  http://www.youtube.com/watch?v=AA-R37jUwWY&feature=player_embedded Foto Cor Vos 

 UITSLAG RIT

1 GBR Chris Froome SKY 4u41'31"
2 ITA Mauro Santambrogio VIN +6"
3 ITA Vincenzo Nibali AST +11"
4 POL Michal Kwiatkowski OPQ +13"
5 USA Chris Horner RLT +15"
6 SPA Alberto Contador TST +15"
7 COL Rigoberto Urán SKY +20"
8 NED Wout Poels VCD +43"
9 SPA Joaquim Rodríguez KAT +43"
10 TSJ Roman Kreuziger TST +58"

ALGEMEEN KLASSEMENT NA 4de ETAPPE

1 POL Michal Kwiatkowski OPQ 16u04'59"
2 GBR Chris Froome SKY +4"
3 ITA Vincenzo Nibali AST +16"
4 SPA Alberto Contador TST +30"
5 COL Rigoberto Urán SKY +33"
6 USA Chris Horner RLT +40"
7 ITA Mauro Santambrogio VIN +55"
8 SPA Jonathan Castroviejo MOV +1'04"
9 TSJ Roman Kreuziger TST +1'16"
10 SPA Joaquim Rodríguez KAT +1'16"
11 AUS Cadel Evans BMC +1'18"
12 COL Sergio Henao SKY +1'27"
13 SPA Daniel Moreno KAT +1'31"
14 NED Wout Poels VCD +1'36"
15 ITA Eros Capecchi MOV +1'45"

 

Tirreno etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 08 maart 2013

Na de zege van Goss gisteren hoopten de sprinters zoals Cavendish en Greipel op een nieuwe kans. 
Drie renners reden samen weg in wat de traditionele lange vlucht van de dag zou worden. De Spanjaard Garikoitz Bravo en de Italianen Cesare Benedetti en Francesco Failli kregen snel bijna negen minuten. Bravo moest de twee Italianen laten gaan en verloor zijn bergtrui aan Benedetti.Benedetti en Failli werkten goed samen, maar werden in de finale gegrepen. Het regende aanvallen. Pogingen van onder meer Uran, Flecha, een reactie van Cancellara en een flinke demarrage van Boom leverden niks op. Lagoetin was de laatste die het probeerde, maar in de laatste rechte lijn was de Oezbeek van Vacansoleil-DCM er ook aan voor de moeite.
In de spurt dook Sagan uit het wiel van Greipel. Mark Cavendish blijft leider.

 

Uitslag:

1 SLW Peter Sagan CAN 5u15'12"
2 GBR Mark Cavendish OPQ +0"
3 DUI André Greipel LTB +0"
4 DUI Gerald Ciolek MTN +0"
5 AUS Matthew Goss OGE +0"
6 ITA Davide Cimolai LAM +0"
7 USA Tyler Farrar GRS +0"
8 NOO Thor Hushovd BMC +0"
9 ITA Manuel Belletti ALM +0"
10 DUI Simon Geschke ARG +0"

Wout kwam in het 1ste peloton binnen op plaats 78.

Reactie van Wout via twitter: Lastige finale wat gekleurd werd met veel water! In eerste groep gefinisht. Nu lkkr in bus naar hotel en rusten.

Tirreno etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 07 maart 2013

 

De Australiër Matthew Goss heeft de verwachte massaspurt in de 2de etappe van Tirreno-Adriatico gewonnen. Na een dag vol regen was Goss sneller dan Manuel Belletti en Gerald Ciolek. Leider Mark Cavendish werd vijfde.

Kevin Hulsmans had zin in een avontuur in de langste etappe (232 km) van deze Tirrreno. De Belg van Vini Fantini kreeg met Bravo en Benedetti twee kompanen mee. Bravo viel nog voor de finale door de mand en met twee waren Hulsmans en Benedetti kansloos. Met nog 30 km voor de boeg hadden de sprintersploegen de achtervolging afgerond.  De organisatie besliste om geen tijdsverschillen in de laatste drie kilometer door te rekenen. Zo hoefden de klassementsrenners zich niet in de onvermijdelijke sprint te moeien. De aankomststrook nodigde uit voor een duel tussen Cavendish en Greipel. Maar de Brit moest van te ver komen en Greipel kon het niet waarmaken. Matthew Goss had zijn jump wel perfect getimed en schoot in de slotmeters Belletti voorbij op weg naar de winst.

Wout kwam in het peloton als 107e binnen in dezelfde tijd als de winnaar. 

 

Verslag van de finale van deze etappe.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5TYpj4yvnz8

 Uitslag 2de etappe

1 AUS Matthew Goss OGE 5u48'41"
2 ITA Manuel Belletti ALM +0"
3 DUI Gerald Ciolek MTN +0"
4 ITA Roberto Ferrari LAM +0"
5 GBR Mark Cavendish OPQ +0"
6 FRA Arnaud Démare FDJ +0"
7 DUI André Greipel LTB +0"
8 ITA Kristian Sbaragli MTN +0"
9 SLW Peter Sagan CAN +0"
10 ITA Davide Appollonio ALM +0"

Ploegentijdrit Tirreno

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 06 maart 2013

17km

De Omega Pharma-Quick Step-ploeg heeft de ploegentijdrit gewonnen in de Tirreno-Adriatico 2013. De Belgische ploeg eindigde in de openingsrit vóór Movistar en BMC.

Door de zege mag Mark Cavendish morgen in  de leiderstrui starten, wanneer de tweede etappe op de agenda staat. Omega Pharma kwam in de 16,9 kilometer lange rit, die van San Vincenzo naar Donoratico ging, in regenachtige omstandigheden tot een tijd van 19.24.

De Nederlandse ploegen deden niet mee om de prijzen. Blanco Pro Cycling eindigde als elfde op 37 seconden, Argos-Shimano als veertiende op 51 seconden en Vacansoleil-DCM met Wout eindigde als negentiende op 1.04 minuut.

Uitslag:

1 - Omega Pharma-Quick Step 19.24 
2 - Movistar 19.35 
3 - BMC 19.40 
4 - Cannondale 19.43 
5 - Astana 19.44 
6 - Orica-GreenEdge 19.48 
7 - Sky 19.49 
8 - Saxo-Tinkoff 19.53 
9 - Lampre 19.59 
10 - RadioShack 20.00 
11 - Blanco 20.01 
12 - NetApp-Endura 20.03 
13 - Katusha 20.08 
14 - Argos-Shimano 20.15 
15 - Lotto-Belisol 20.18 
16 - Garmin-Sharp 20.21 
17 - MTN-Qhubeka 20.24 
18 - FDJ 20.26 
19 - Vacansoleil 20.28 
20 - AG2R 20.29 
21 - Vini Fantini 20.30 
22 - Euskaltel 20.30

Morgen: 

San Vincenzo - Indicatore (232,0 km) 


Start: 10.30 

11:35 - 11:43 | km 044,6 | Berg: Massa Marittima (16,8 km à 1,9%, max. 8,0%) 
12:35 - 12:49 | km 085,3 | Berg: Cantoniera Montebello (7,7 km à 2,2%, max. 9,0%) 
13:26 - 13:45 | km 122,2 | Eten: Casetta 
14:50 - 15:18 | km 182,4 | Sprint: Indicatore (2. x) 
15:22 - 15:53 | km 207,2 | Sprint: Indicatore (4. x) 
15:53 - 16:28 | km 232,0 | Finish: Indicatore 

thumb_uc_196228_506_Hoehenprofil_Tirreno_-_Adriatico_2013_-_Etappe_2.jpg


GP Camaiore

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 28 februari 2013

Peter Sagan heeft de GP Camaiore gewonnen. De Cannondale-renner was de beste van een vluchtersgroep en klopte Diego Ulissi en Rinaldo Noncentini. De 23-jarige Slowaak was na 183 kilometer koersen in Toscane de snelste van de kopgroep die zich op de laatste beklimming van de Monte Pitoro losmaakten van het peloton. Wout kwam in het eerste peloton binnen op 40 seconde en werd 33ste. 

 

Uitslag:

1  Peter SAGAN             SVK CAN 4:17:34 
2  Diego ULISSI            ITA LAM +0    
3  Rinaldo NOCENTINI          ITA ALM +0    
4  Matthew BUSCHE           USA RLT +0    
5  Mauro SANTAMBROGIO         ITA VIN +0    
6  Miguel Angel RUBIANO CHAVEZ     COL AND +0    
7  Francesco REDA           ITA AND +0    
8  Denis MENCHOV            RUS KAT +0    
9  Giampaolo CARUSO          ITA KAT +0    
10  Michele SCARPONI          ITA LAM +0    
11  Vincenzo NIBALI           ITA AST +0    
12  Moreno MOSER            ITA CAN +0    
13  Giacomo NIZZOLO           ITA RLT +40   
14  Enrico BARBIN            ITA BAR +40   
15  Mauro FINETTO            ITA VIN +40   
16  Peter KUSZTOR            HUN UNA +40   
17  Jonathan FUMEAUX          SUI IAM +40   
18  Frederico ROCCHETTI         ITA UNA +40   
19  Biel KADRI             FRA ALM +40   
20  Jarlinson PANTANO          COL COL +40   
21  Sergey LAGUTIN           UZB VCD +40   
22  Andre Fernando S. Martins CARDOSO  POR CJR +40   
23  Matteo RABOTTINI          ITA VIN +40   
24  Ivan VELASCO MURILLO        ESP CJR +40   
25  Patrick SCHELLING          SUI IAM +40   
26  Mikael CHEREL            FRA ALM +40   
27  Ben GASTAUER            LUX ALM +40   
28  Laurent DIDIER           LUX RLT +40   
29  Edoardo ZARDINI           ITA BAR +40   
30  Matthias BRANDLE          AUT IAM +40   
31  Jan BAKELANTS            BEL RLT +40   
32  Maxim IGLINSKY           KAZ AST +40   
33 Wout POELS NED VCD +40   
34  Amets TXURRUKA           ESP CJR +40   
35  Yury TROFIMOV            RUS KAT +40  
 
 

Clasica de Almeria

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 24 februari 2013

Mark Renshaw heeft in Spanje de Clásica de Almeria gewonnen. Het is de negende seizoenszege voor de ploeg van Blanco en de eerste overwinning van Renshaw. De Australiër was de beste na een massasprint. Wout kan in het 2de peloton binnen op 2:51. 

 

Uitslag:

1º   6  RENSHAW, Mark           AUS  BLANCO PRO CYCLING T  4:30:14      

   2º  86  JANSE VAN REN., Re.     RSA  TEAM ARGOS-SHIMANO       mt.       

   3º  37  LASCA, Francesco        ITA  CAJA RURAL               mt.       

   4º  17  LOBATO, Juan Jose       ESP  EUSKATEL EUSKADI         mt.       

   5º 107  POULHIES, Estephane     FRA  COFIDIS SOLUTIONSA C     mt.       

   6º  28  VENTOSO, Francisco Jos  ESP  MOVISTAR TEAM            mt.       

   7º 123  MATYUSIAK, Bartlomiej   POL  CCC.POLSAT               mt.       

   8º  66  VANENDERT, Dennis       BEL  LOTTO BELISOL            mt.       

   9º 116  SCHMIDT, Fabien         FRA  SOJASUN                  mt.       

  10º  73  LIGTHART, Pim           NED  VACANSOLEIL DCM PRO      mt.   

  87º  75  POELS, Wout             NED  VACANSOLEIL DCM PRO  a  02:51 

Ronde van Murcia

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 23 februari 2013

Murcia - Alto Castillo de Lorca (182,5 km)

De ronde van Murcia 2013 is gewonnen door Spanjaard Daniel Navarro. Hij kwam solo over de streep. 

Wedstrijdverloop:
Jan Barta, Lukasz Owsian, Antonio Piedra en Jon Larrinaga kozen meteen de aanval. Het groepje kreeg een voorsprong van maximaal 3’40”. Tijdens de beklimming van de Alto de Espuña op ruim 50 kilometer voor de meet werden ze door het peloton ingerekend. 
Op de Alto del Collado Bermejo kwam Kevin Seeldraeyers als eerste boven. In de afdaling breidde hij zijn voorsprong uit naar een minuut. Zes renners gingen in de achtervolging.  Andrey Zeits, Iker Camaño, Manuel Garate Wilco Kelderman, Daniel Navarro, en Karol Domagalski sloten op tien kilometer voor de finsih aan bij Seeldraeyers. Het peloton volgde op dat moment op een kwart minuut. In de laatste kilometer van de slotklim van de Alto del Castillo reed Navarro weg  en wist zijn voorsprong te behouden. De overige zes werden nog door het peloton opgeraapt en wist Bauke Mollema de strijd om de tweede plaats te winnen van Alejandro Valverde. Wout kwam prima als vijftiende over de streep op een kleine achterstand. 

Zijn reactie na de wedstrijd: Harde koers vandaag, 15e. Blij dat ik ff op bed lig. Morgen Almeria.

Uitslag:

1NAVARRO GARCIA DanielCofidis Solutions Crédits4:40:32 

2MOLLEMA BaukeBlanco Pro Cycling Team,, 

3VALVERDE BELMONTE AlejandroMovistar Team,, 

4GESINK RobertBlanco Pro Cycling Team,, 

5MATE MARDONES Luis AngelCofidis Solutions Crédits,, 

6ANTON HERNANDEZ IgorEuskaltel - Euskadi,, 

7REBELLIN DavideCCC Polsat Polkowice,, 

8FUGLSANG JakobAstana Pro Team,, 

9HIVERT JonathanSojasun,, 

10MOYANO Enzo JosueCaja Rural-Seguros RGA,, 

11QUINTANA ROJAS Nairo AlexanderMovistar Team 0:03 

12SILIN EgorAstana Pro Team0:06 

13COPPEL JéromeCofidis Solutions Crédits0:07 

14PIMENTA MENDES José Joao CostaTeam NetApp – Endura0:08 

15 POELS WoutVacansoleil - DCM  0:26 

16EDET NicolasCofidis Solutions Crédits0:28 

17KEIZER MartijnVacansoleil - DCM0:44 

18KELDERMAN WilcoBlanco Pro Cycling Team0:46 

19BRAJKOVIč JanezAstana Pro Team,, 

20TEN DAM LaurensBlanco Pro Cycling Team0:49 

Succesvolle rentree Vacansoleil-DCM wielrenner Wout Poels in Portugal

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 februari 2013

“Poels, welcome back!”

De Blitterswijckse Vacansoleil-DCM wielrenner Wout Poels is terug in het professionele wielerpeloton. Na zijn zware val in de Tour de France van 2012 maakte hij afgelopen week zijn entree in de Ronde van Algarve (Portugal). “Het is weer heerlijk om na het herstel en al die trainingen in het peloton te koersen. En het gaat lekker!”, aldus Wout Poels. Voor Wout was deze ronde een testcase hoe hij er voorstaat na het ongeval. Vriend en vijand (mocht hij die hebben) verraste hij door tijdens de zwaarste bergetappe met de betere in het peloton voorop te rijden en zelfs tijdens de laatste klim bergop te sprinten.

Het eerste optreden na de onfortuinlijke val werd gadegeslagen door twee boezemvrienden Pieter van de Water en Roel Pijpers uit Blitterswijck en de ooms van Wout, Jos en René Poels. “We moesten erbij zijn om Wout te ondersteunen en kregen waar voor ons geld”, zegt Roel Pijpers. Aan het begin van de derde en zwaarste etappe meldde Pieter van de Water Wout via twitter dat de supporters op de top van de eerste klim zouden staan. “Oké”, reageerde Wout. Terwijl Wout aan de wedstrijd begon en dansend op de pedalen de eerste col bedwong spoot Pieter van de Water op het wegdek enkele spuitbussen witte verf leeg met de tekst: “Poels, welcome back!” en hingen Roel Pijpers en oom Jos de bannieren en vlaggen van de fanclub op. En tot verrassing van velen meldde Wout zich met ruime voorsprong als eerste op de top van de col. “Ik wist dat hij dat voor ons zou doen”, aldus een zelfverzekerde Van de Water. “Hoorde je het ook. Wout riep nog: hé Pietje!”.

In totaal zes spuitbussen heeft Pieter op het wegdek in Algarve leeggespoten en vele malen de letters POELS groot neergezet.  Ook op de berghelling waar de verf nog nauwelijks droog was toen een herder met veertig schapen, een oude ezel en een kreupele hond over de aanmoedigen van de fanclub trok. Wout genoot van de ondersteuning tijdens deze eerste wedstrijd van zijn boezemvrienden en ooms. Voor elke etappe meldde hij zich bij hen om een praatje te maken en na elke rit was er altijd tijd om de cours met de volgelingen te bespreken. “Ging echt lekker vandaag. Ja toch?”vroeg hij zich af na binnenkomst van de laatste bergetappe. “Het gaat echt lekker. Voel me goed en geniet van wedstrijd.” Pieter van de Water: “Ik was kei zenuwachtig. Zo spannend vond ik het.”

De verrichtingen van Wout werden ook gadegeslagen door tientallen bejaarde overwinteraars in de Algarve uit de Benelux. “We hebben Wout goed gevolgd na de val tot nu toe en komen elke dag kijken. Mooie sportman”, aldus een van de overwinteraars uit Hasselt. Ook de NOS en L1 Limburg hebben speciaal voor de rentree van Wout cameraploegen en verslaggevers ingevlogen.

Met name op de zwaarste Col de Malhão liet Wout zien wat een van zijn grote specialiteiten is. Deze hoge en steile berg moest op het einde van de bijna tweehonderd kilometer lange wedstrijd twee keer worden beklommen. Bij de eerste passage leidde Wout het peloton onder gejuich van de supporters en tijdens de tweede klim had hij nog energie en kracht om een sprint te trekken. Hij eindige op de veertiende plek. “En wat oogde hij toch weer goed. Ongelooflijk wat een kanjer. Wout is terug van weggeweest”, verwoordde oom Jos. Boezemvriend Pieter vult aan: “We gaan weer een mooie wielerzomer tegemoet met onze Wout. Toch fantastisch om dit allemaal mee te mogen maken”. 

 

4de etappe ronde van Algarve 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 februari 2013

De 34,8 km lange tijdrit is met grote overmacht gewonnen door de Dutse wereldkampioen tijdrijden Tony Martin. Hiermee won hij tevens het eindklassement. Ploeggenoot bij Vacansoleil-DCM  Lieuwe Westra eindigde vierde in de tijdrit en wordt derde in het algemeen klassement, achter de Pool Kwiatkowski. Wout werd 35e met een tijd van 50:04. Hierdoor werd hij in algemeen klassement 23e op een achterstand van 5:10. 

Etappe

1. Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) 45:09

2. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) 46:16

3. Jesse Sergent (RadioShack-Leopard) 46:24

4. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) 46:25

5. Jonathan Castroviejo (Movistar Team) 46:39

6. Denis Menchov (Katusha) 46:41

7. Tiago Machado (RadioShack-Leopard) 46:56

8. Rui Costa (Movistar Team) 46:56

9. Andreas Kloden (RadioShack-Leopard) 47:13

10. Jan Bakelants (RadioShack-Leopard) 47:41

35. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) 50:04

 Eindklassement: 

1. Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) 15:36:26

2. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) a 58

3. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) a 59

4. Denis Menchov (Katusha) a 1:21

5. Rui Costa (Movistar Team) a 1:26

6. Tiago Machado (RadioShack-Leopard) a 1:30

7. Jesser Sergent (RadioShack-Leopard) a 1:40

8. Jonathan Castroviejo (Movistar Team) a 1:45

9. Andreas Kloden (RadioShack-Leopard) a 1:53

10. Rigoberto Urán (Sky) a 2:31

23. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) a 5:10 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma