médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de UAE 2021 Etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 21 februari 2021

Na de Tour de Provence waarin de laatste etappe in een massasprint eindigde. Trouwens gewonnen door ploeggenoot  Phil Bauhaus en daardoor de 4de plaats voor Wout in het Algemeen Klassement. Is Wout nu naar de Verenigde Emiraten vertrokken voor de Tour de UAE. 

Maar na de eerste etappe kan Wout een goed klassement wel op zijn buik schrijven. Doordat er waaiers ontstonden kwam vanaf plaats 24 iedereen op ruim 8 minuten binnen. 
De etappe werd dus betwist door de 23 man in het eerste peloton. Het was een sprint die gewonnen werd door Mathieu van der Poel voor David Dekker. 

Tour de la Provence Etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 13 februari 2021

Zoals gisteren al aangegeven vandaag de Mont Ventoux op het programma. Dus een dag waarop iedereen zijn kaarten op de tafel moest leggen. Door de sneeuw was het nog even spannend of het allemaal wel doorging. Gelukkig voor Wout was dit wel het geval. Hij heeft zich mooi in de kijker kunnen rijden. Met een compleet peloton begon men  aan de laatste 15 kilometer naar de finish bij Chalet Reynard. Het tempo werd gemaakt door de mannen van Astana en Bora. Ineos nam het commando over en wanneer de werkkrachten hun laatste meters op kop hadden gesleurd, trok de Colombiaan Ivan Sosa op pad. Hij pakte meteen 15 seconden. Een sterke Vansevenant bracht wereldkampioen Julian Alaphilippe enkele tellen dichterbij, maar moest dan ook afhaken.

Het sein voor de Fransman om zelf aan te gaan. Alaphilippe kreeg wel waakhond Bernal met zich mee, die zo het perfecte scenario voor Ineos schreef. Ook met hulp van de sterk teruggekeerde Wout  kwamen de achtervolgers niet meer tot bij Sosa. Wout moest de 2 de laatste 1,5 kilometer laten gaan. 
Sosa rondde het knap staaltje ploegwerk van Ineos af aan een ijskoude finish. Bernal snelde nog voorbij Alaphilippe naar plek twee, de wereldkampioen moest tevreden zijn met een derde stek en Wout vlak daar achter vierde. 

De 23-jarige Sosa pakte naast de ritwinst ook meteen de leiderstrui. Die trui moet hij morgen verdedigen in de vlakke slotetappe, waar de sprinters nog hun kans krijgen. Zonder kleerscheuren wordt hij dus ook eindwinnaar in de Provence. Wout komt op de 4de plaats in klassement. 

Tour de la Provence Etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 12 februari 2021

Ook op de 2de dag van de Tour de la Provence is Wout goed doorgekomen, hij verloor weliswaar 6 seconde maar kwam als 17e binnen. Deze 2e etappe  bracht het peloton over een heuvelachtig parcours van Cassis tot Manosque.

5 renners kozen na enkele kilometers voor de aanval: Baptiste Bleier, Samuel Leroux, Eduard Grosu, J√©r√īme Cousin en¬† Filippo Conca.¬†Ondertussen maakten de mannen van Deceuninck-Quick-Step de koers hard in het peloton. Zij¬† rolden de rode loper uit voor Alaphilippe en brachten hem telkens in een zetel naar de voet van de beklimmingen.
Op de top van de laatste klim van de dag (Col Montfuron) werd de laatste vluchter Conca gegrepen.

Het was dus wachten op de laatste kilometers die ook nog stevig omhoog gingen. De wereldkampioen, Julian Alaphilippe, had de beste papieren om te winnen, maar een val in de slotkilometers,gooide roet in het eten. Gelukkig voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step was Davide Ballerini ook nog over de bergjes geraakt en kon hij mee doen in de sprint om de overwinning.

Ballerini ging van heel ver aan, Ciccone, die gisteren ook al goed uit de verf kwam, kon nog even tot aan zijn achterwiel komen, maar verder dan dat kwam hij niet. Ballerini wint voor de 2e keer op een rij en verstevigt zo zijn leiderspositie.

Op dag drie zullen de maskers definitief afvallen, aangezien dan de koninginnenrit op het menu staat richting de Mont Ventoux. De renners klauteren ook dit jaar niet naar het allerhoogste punt, maar het is als betere klimmer zeker mogelijk om het verschil te maken.

Tour de la Provence Etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 februari 2021

Het seizoen 2021 is vandaag begonnen voor Wout. De start dit jaar is in Tour de la Provence. 

Het was wereldkampioen Julian Alaphilippe, die samen met Moscon en Ciccone op meer dan 70 kilometer van de finish op avontuur trok. In het peloton wisten ze toen al dat ze alle zeilen zouden moeten bijzetten. De drie smeten zich vol overgave over de kronkelende Provençaalse wegen. 
In de finale bleef nog maar 20 seconde voorsprong over. 
Op een laatste hellende strook deed Alaphilippe nog een ultieme poging, maar toen ook die op niets uitdraaide, zette hij zich braaf in het gareel om Ballerini te helpen in de voorbereiding op de sprint.
Die voorbereiding verliep door de smalle straatjes en de wind wat chaotisch. Als een kanonskogel kwam Démare er uiteindelijk toch uit. In de Giro won hij zo enkele keren op verbluffende wijze, maar deze keer viel hij net voor de finish stil.Davide Ballerini kon hem zo nog voorbijrazen.
Wout bleef mooi voorin en kwam als 34e over de streep. Een goed begin van deze ronde. 
Morgen in de tweede etappe komt aan het einde nog een mooie finish waar de streep is gelegen op een vervelende kuitenbijter.

Bloemen voor goed presterende Wout Poels in Vuelta 2020

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 november 2020

Blitterswijck/Monaco ‚Äď Profwielrenner Wout Poels heeft de Vuelta a Espa√Īa zondag afgesloten op de 6de plaats. Beste Nederlandse renner in de Vuelta! In 2017 eindigde Wout in de Ronde van Spanje ook op de zesde plaats, toen als knecht van de eindwinnaar Chris Froome. Maar de klassering nu gaf Wout meer voldoening omdat hij voor zichzelf heeft gereden. Voor de start van deze derde grote ronde van dit jaar liet Wout doorschemeren een klassering bij de eerste tien na te streven. En dat is gelukt. ,,Het waren hele zware dagen koersen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat", zei Poels die op de steilste bergen in Spanje tot vlak voor de eindstreep met de beste meekon..

Wout is er erg blij mee. Op facebook blikt hij even terug: ‚ÄúEen strijd van drie weken La Vuelta en als 6e ge√ęindigd in het eindklassement. Super blij met het optreden en dank aan het team van Bahrain-Mclaren voor de steun in de afgelopen weken! Nu is het tijd om achterover te leunen en een beetje te ontspannen. Tot ziens allemaal, op naar het volgend seizoen en voor nu wees veilig!‚ÄĚ

*Zwaar

De in Monaco woonachtige Poels kwam in augustus hard ten val in de eerste etappe van de Tour de France. Terwijl velen na zo‚Äôn val huiswaarts zouden keren trapte Poels door. Ruim 2 weken lang met pijn door een scheurtje in een van zijn ribben en een gekneusde long. Opgeven staat niet in het woordenboek van de 33-jarige renner. In de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk kon hij zelfs zijn kopman Landa weer helpen. Hij heeft overigens enige tijd getwijfeld of hij na de zware Tour de France en zijn letsel zou starten in Spanje. In Dagblad De Telegraaf zei hij daarover: ‚ÄúIk was in eerste instantie van mening dat het allemaal wat te zwaar zou zijn, maar het heeft heel goed uitgepakt. Die rib voel ik nog wel als ik word gemasseerd, maar niet tijdens het rijden‚ÄĚ. In de Spaanse ronde verloor Poels tijd in de eerste twee dagen, maar knokte hij zich daarna de top 10 in, met de 6de plaats als eindresultaat. ‚ÄúNa de eerste twee etappes twijfelde ik wel even of een korte klassering mogelijk was. Maar toen ik tijdens de derde rit vierde werd, had ik het gevoel dat er meer in zat. Of ik dan baal, omdat er zonder dat tijdverlies in het begin meer in had gezeten? Aan de ene kant wel, maar je kunt er toch niets aan veranderen. In dat negativisme blijven hangen, gaat het niet beter maken. Ik ben gewoon tevreden met dit resultaat en dit geeft veel vertrouwen voor het volgend seizoen. Al ga ik nu even wat rust nemen, want met al die koersen zo op elkaar gepropt ben ik daar wel aan toe‚ÄĚ.

In Blitterswijck en Venray bij de fanclub werden de verrichtingen dagelijks via de tv-gevolgd. Twee bestuursleden reisde speciaal voor Wout naar de Angliru, de berg met af een toe een stijgingspercentage van boven de 25%. ¬†De Whats app van de fanclub en de familie Poels stond soms roodgloeiende als Wout weer met de beste mee de steile bergen trotseerden. Dat de Nederlandse TV-commentatoren hem meestal niet zagen en niet noemden is voor de fans vaak aanleiding om de verrichtingen te volgen via de Belgische zender. De Belgen werden steeds groter fans van Wout! Voorzitter Jos Waals van de fanclub is lyrisch over de prestatie van Wout tijdens deze laatste grote wedstrijd van dit jaar. ‚ÄúWout heeft geweldig goed gereden, hij imponeerde‚ÄĚ.

De fanclub heeft Wout en zijn Engelse vriendin Alice verrast door in Monaco deze week een groot boeket bloemen te bezorgen. Vergezeld van de tekst:  "Wout, je fanclub is onder de indruk van het prestaties in de Vuelta 2020. Een zesde plaats in het algemeen klassement is top.  Maar zeker top is de wijze waarop je op een imponerende wijze je sport hebt beoefend. Alles wat de wielersport zo boeiend maakt  heb je ons laten zien. Techniek, tactiek, durf, course inzicht! We zijn erg trots op je.  Als dank voor de vele mooie uren aan de buis, en voor Roy en Pieter op de Angliru, deze mooie bos bloemen voor jullie beide". 

Jos/Norbert/René/Pieter/Theo/Kim /Roy/Ido/Joost en 310 leden!

Vuelta 2020 18e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 08 november 2020

De Vuelta 2020 zit erop. Wout is  6de geworden in het Algemeen Klassement. Dus hij mag terugkijken op een geslaagde ronde. Het vreemde seizoen 2020 zit er nu op. Tijd om weer bij te tanken en dan op naar, hopelijk, een normaal seizoen. 


Vuelta 2020 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 november 2020

De laatste bergetappe heeft Wout overleeft. Hij blijft 6de in het algemeen klassement. Het was op nippertje maar dat maakt niet uit. Net zoals het maar een kleine marge is voor Roglic, hij hield ook maar een paar tellen over na de alle etappes. Hierdoor gaat Primoz Roglic gaat zondag zijn tweede opeenvolgende Vuelta winnen. Hij verdedigde in de 17de etappe over 178,2 km van Sequeros naar Alto de la Covatilla net aan zijn rode trui.David Gaudu pakte zijn 2de etappezege.      
Met alleen nog een sprintetappe voor de boeg moet Richard Carapaz met een 2de plaats genoegen gaan nemen.
De Ecuadoraan van Ineos moest 0.45 goedmaken op Roglic en op de slotklim (11,7 km/6,9%) plaatste hij pas op twee km van de meet zijn aanval. Roglic kwam alleen te zitten en moest Carapaz laten gaan. Die vocht voor wat hij waard was, maar met een gat van 0.21 op zijn concurrent kwam de Giro-winnaar in 2019 net tekort.

Dat Roglic niet ineenstortte had hij deels te danken aan Lennard Hofstede. De Jumbo-knecht zat in de kopgroep van de  dag, liet zich in de finale afzakken en kon zo nog net wat kopwerk voor zijn kopman doen. Daarma had hij geluk dat de Movistar renners Mas en Soler hem richting de streep sleepte.  In die kopgroep van oorspronkelijk 34 man bleek Gaudu de sterkste klimmer. De Fransman, die al een rit had gewonnen, achterhaalde de weggesprongen Izagirre en Mäder en passeerde solo de streep. Hij bleef gelukkig net achter Wout in het Algemeen Klassement.

   Klassement na 17de rit:           

   1. Primoz Roglic,Slo,Jum     69.17.59

   2. Richard Carapaz,Ecu,Ins    +  0.24

   3. Hugh Carthy,GB,Edu         +  0.47

   4. Daniel Martin,Ier,ISN      +  2.43

   5. Enric Mas,Spa,Mov          +  3.36

   6. WOUT POELS,Bhr             +  7.16

   7. David De La Cruz,Spa,Emi   +  7.35

   8. David Gaudu,Fra,Grp        +  7.45

   9. Fel.Grossschartner,Oos,Bor +  8.15

 

  10. Alejandro Valverde,Spa,Mov +  9.34

 

Vuelta 2020 16e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 november 2020

De heuveletappe heeft in de top van het klassement geen verandering gebracht. Alleen Roglic wist door zijn 2de plaats 6 seconde te pakken op de overige renners. 
Magnus Cort heeft deze 16e etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was de snelste van een sterk uitgedund peloton. Alejandro Valverde stak zijn hand uit naar de ritwinst, maar hij viel toch nog stil in de sprint. Leider Primoz Roglic werd dus tweede en pakt daags voor de laatste bergrit nog 6 bonificatieseconden. Wout werd 11de en blijft nog 6de in het klassement. 
Morgen dus de laatste zware bergetappe, dan moet iedereen in de top 10 de kaarten op tafel leggen. Voor Wout is het dan ook de vraag kan ik naar voren in het klassement of moet ik oppassen voor de nummers 7 tot en met 10? Maar hij zal gewoon van zijn eigen kracht uitgaan en het maximale eruit proberen te halen in deze Ronde van Spanje waarin hij zeker heeft laten zien dat hij ook als ronderenner nog meetelt. 

Vuelta 2020 15e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 05 november 2020

De 6de plaats van Wout is vandaag in de langste etappe niet in gevaar gekomen. De harde wind, regen en kou hadden ook geen gevolgen voor zijn klassement.
De etappe over ruim 230 kilometer werd een prooi voor de Belg Jasper Philipsen. Hij bleek in Puebla de Sanabria, na bijna 6 en een half uur, de sterkste in de sprint van een uitgedund en verkleumd peloton. Het was zijn eerste zege in een grote ronde. De Duitser Pascal Ackermann werd tweede en diens landgenoot Jannik Steimle derde. Wout  was 55e. Klassementsleider Roglic behoudt 39 seconden voorsprong op Richard Carapaz. Hugh Carthy volgt op 47 tellen op de 3de plaats.
Morgen een 162 km lange heuveletappe.

Vuelta 2020 14de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 november 2020

De 14de etappe was er een naar Ourense, waar de aankomststreep lag op een helling van net geen twee kilometer. Onderweg kregen de renners na een bijzonder lastige aanloop achtereenvolgens de Alto de Escairón, de Alto de Guitara en de Alto de Abelaira al voor de wielen geschoven. Een etappe voor vluchters, zou was de verwachting. 
De groep van de dag duurde lang voor die er was. Meerdere groepen werden teruggefloten. Wout heeft ook geprobeerd weg te komen maar ze lieten hem niet gaan. Uiteindelijk waren het¬†¬†Zdenńõk Ňötybar, Dylan van Baarle, Michael Woods, Tim Wellens en Marc Soler die wel wegkwamen. Ze bleven ook tot het einde voorop, het was uiteindelijk Tim Wellens die de etappe won.¬†Woods werd tweede, ҆tybar derde.Het peloton kwam na drie driekwart minuut over de streep met de favorieten in dezelfde tijd. Zo gaat PrimoŇĺ Roglińć donderdag opnieuw in het rood van start. In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 39 seconden op Richard Carapaz en 47 tellen op Hugh Carthy en Wout blijft 6de.¬†
De 15de etappe lijkt gemaakt voor de aanvallers. De rit naar Puebla de Sanabria kent onderweg 5 beklimmingen van 3e categorie en is bovendien de langste van allemaal, namelijk 230 kilometer.

Vuelta 2020 13de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 november 2020

Wout heeft in de tijdrit zijn 6de plaats in het algemeen klassement weten te verdedigen. Hij eindigde als 11de in de uitslag en dat was een puike prestatie. De etappe werd gewonnen door Roglic en die pakte hierdoor ook weer de rode trui. 
De 14de etappe is een heuveletappe. 

Ron Couwenhoven in cyclingopinions.nl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 02 november 2020

Bron: https://www.cyclingopinions.nl/2020/11/02/koersen-op-de-steile-alto-dangliru/

Angliru! Zeven letters maar, maar elke wielerliefhebber weet wat dat betekent: afzien van je kruin tot onder de voetzolen! Zo was het alle voorgaande keren. En zo was het deze zonnige eerste november ook in Asturi√ę. Honderdennegen grimmige kilometers slingerden zich door het ruige landschap. Het peloton had er zin in. De handrem ging er nooit op. En toen het konijn uit de Hoge Hoed was, bleek het klassement verder ingekrompen: Richard Carapaz weer in het rood. Primoz Roglic op 10 seconden, Hugh Cathy op 32 tellen. Dan Martin nog drie secondjes verder. De Vuelta borrelt over van de spanning na deze moorddadige dag.En wie staat er op de zesde plek. Ja wel, Wout Poels. Hij boog, maar barstte niet. De Limburger klom drie plaatsen in het klassement. De brief gaat deze dag naar hem.

Beste Wout,

Na al dat geploeter in de Tour de France moet deze dag een opluchting voor jou zijn geweest. Goed, the Magnificent Seven moest je op 3600 meter van de meet laten gaan. Je vocht als een leeuw om er bij te blijven, maar er zat niks anders op dan over te schakelen op eigen tempo. En dat was goed genoeg voor een achtste plek in de daguitslag. Slechts een minuut en 35 tellen achter Hugh Carthy, die hier het hoogtepunt uit zijn carrière beleefde.

Natuurlijk, je staat meer dan vijf minuten achter Richard Carapaz in het klassement en vermoedelijk zit er niet meer in dan de zesde plaats waarop je nu staat, maar na het drama van Nice moet het jou toch de bevestiging hebben gegeven dat je nog steeds op het hoogste plan mee kan.

Even terug naar die rottige zaterdag 29 augustus. Het peloton had over de glibberige wegen rond Nice de veilige Promenade des Anglais bereikt. Zo leek het tenminste, maar plotseling lag er een berg renners op straat. Jij lag er ook bij. De schade was groot: een gescheurde rib, een gekneusde long en weg de illusie van een mooie Tour de France. Je besloot jou zelf op de pijnbank te leggen en in de race te blijven. Dat betekende dagen vol frustratie: overal gelost. Overal pijn, maar je beet door en verbeterde zo waar met een 29ste plek in de tijdrit naar La Planches des Belles Filles als mooi resultaat. Een test om te zien hoe je er voor stond na drie loodzware weken.

 

Het hadden de weken moeten worden, waarin je had willen bevestigen dat jouw overstap een prima keus was. Waarin je jouw eigen koers kon rijden. En waarin je op een top tien klassering wilde mikken. Vijf dagen Ronde van Polen sloten de periode van corona-stilstand af. Twee weken intensieve voorbereiding op de Tour volgden. Je was er klaar voor, maar daar lag je ineens.

De wil om te koersen overheerste het verstand. Raymond Kerckhoffs vertelde je op WielerFlits.nl dat je bang was dat de topkoersen zouden worden afgebroken als gevolg van de pandemie, zodat je toch maar liever in het zadel bleef in plaats van de rust van de divan thuis.

En dan was er vandaag de Angliru, dat monster van Asturi√ę, een col waar je in 2017 als tweede boven kwam achter Alberto Contador. Het werd een dag vol taktisch vernuft ‚Äď rustig in het spoor van de klassementstop en niets forceren ‚Äď en twaalf kilometer ongelofelijk afzien. Ik pak de slotklim er maar even bij, want daar draaide het tenslotte allemaal om.

Op 24 kilometer van de streep zagen we zowaar een flitst van de oude Chris Froome. Met Richard Carapaz in het wiel sloeg hij een gaatje van een meter of tien, vijftien. De weg steeg tien procent op de Alto de Cordal. Robert Gesink reed het dicht. Jumbo-Visma dicteerde daar de wet en dat zou lang zo blijven. Het eerste slachtoffer was Esteban Chavez, ooit een toptalent. Nu gedwongen tot de parkeerstand en op twintig minuten gereden. De volgende was Marc Soler. Zijn Movistars hadden lang op kop gereden in een poging de Jumbo’s van Primoz Roglic onder druk te zetten, maar Soler was het eerste slachtoffer van de afmattende jacht van de Spanjolen.

 

Op de smalle weg van de Angliru zat je gelijk goed in de groep. Twaalfde, dertiende positie. Vlak achter Roglic en Carapaz die al snel in de eerste groep de enige coureur van Ineos was. Gesink gooide zich op kop tegen de steile wand aan. Nog 12.600 meter te gaan. De klok stond op 16 uur 35. Zijn tempo was hoog en indrukwekkend. Liefst 6000 meter hield hij het vol en daar was Jonas Vingegaard, een 23-jarig talent uit het Deense Hillerslev. Smal, bleek koppie. Nog niet eerder aan het front in een topkoers als de Vuelta, maar zijn klasse toonde hij drie kilometer lang. Driehonderd meter nadat hij op kop kwam moest Alejandro Valverde lossen. Mikel Nieve moest er af. Nog maar tien man bleven over. Jij zat aan het laatste wiel en dat was het wiel van Carapaz.

Het gevecht bereikte op 4000 meter van de streep een hoogtepunt. Enric Mas viel aan. Dat was hij wel verplicht na al het werk dat zijn Movistars hadden gedaan. De weg steeg vijftien procent. Jij moest terug. Maar Wout Poels knokte zich nog één keer terug voordat je besefte dat eigen tempo de enige redding was.

Voor Carapaz en Dan Martin braken er ook moeilijke momenten aan. Het tempo daalde tot 11, 12 kilometer per uur, terwijl de muur voor jullie met 19 procent omhoog ging. Mas pakte niet meer dan een meter of vijftig. Nog 2900 meter te gaan. Roglic moest voor het eerst passen. Kuss trapte op de rem en bleef bij hem. Nog maar zeven man waren er over aan het front: the Magnificent Seven zullen we maar zeggen. Wat een strijd! En dat in de doodse stilte van de Alto del Angliru, waar toeschouwers dit keer niet gewenst waren. Je hoorde als het ware het gekreun van de coureurs. Het kraken van hun spieren. Hier zagen we een gevecht op het allerhoogste niveau. Carapaz versnelde, maar hij kwam nauwelijks weg. Hij worstelde zich met Hugh Carthy in het wiel van Mas.

 

Hugh Carthy? Wie was dat nou weer? Al weer een man die zich nog niet eerder vertoonde in beslissende gevechten. Zesentwintig jaar. Brit en 37ste in de recente Tour de France. Maar een man die je om een boodschap kan sturen als de wegen steil tegen de bergwanden geplakt zitten. Dat toonde hij in de Tour de Provence toen hij derde werd op de Mont Ventoux, waar overigens de kale kruin niet hoefde te worden genomen omdat het spandoek bij Chalet Reynard hing. Hugh zag er deze dag op de Angliru uit als een getailleerde tuinslang. Afgetraind tot op het bot. Magere benen. Mager lijf, maar dat magere lijf zat stampvol energie en dat gooide hij er in die laatste supersteile meters uit op weg naar een prachtoverwinning.

De beelden waren sprekend. Carapaz kwam op zestien seconden binnen. Hij hing minuten sprakeloos over zijn stuur. Roglic had tien seconden meer nodig. Hij verloor zijn rode trui, stapte op zijn hometrainer maar had ook daar even niet de kracht om zijn benen nog rond te laten gaan. Hij had afgezien tot op het bot. Het was maar goed dat Sepp Kuss bij hem was, want anders was de schade veel groter geweest.

Precies 43 minuten duurde deze ongehoorde beklimming. Tempo 17 kilometer en 400 meter per uur! Dat zegt genoeg. En dat op versnellingen van 34 x 30, waarmee je per paedaalomwenteling bijna achteruit rijdt.

 

Nou Wout, met jouw achtste plek heb jij je prima uit deze slag getrokken. Ik ben benieuwd naar dinsdag: 34 kilometer tegen het horloge. Een nieuwe krachtproef, maar ongetwijfeld ga je er met vertrouwen tegen aan. Ik wens je veel succes.


Vuelta 2020 12de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 01 november 2020

Zoals aangegeven vandaag de 12 etappe met aankomst op de Alto de l‚ÄôAngliru. Etappe waar menig renner al van tevoren tegen op keek.¬†Het beest van Asturi√ę is niet voor niets de bijzondere bijnaam van de pittige col. Het was direct flink aanpoten voor de klassementsrenners. Een voor een vielen de kopmannen af, tot er nog een kleine groep overbleef die streed om de eindzege. Wout zat er nog bij tot op 4,8 km van de streep. Hij zat al een tijdje aan het elastiek, maar helaas knapte het toen.¬†

 

Daarna was het Enric Mas die  opende op ’Los Cobayos’, bij een stijging van 18%l. Mas kreeg uiteindelijk gezelschap van Hugh Carthy en Carapaz, die aan Roglic was ontsnapt. De Sloveen kon het tempo niet bijbenen en verloor zijn rode trui aan de kopman van Ineos Grenadiers. Carthy kwam uiteindelijk als ritwinnaar uit de bus. Wout kwam als 8ste boven. Hierdoor steeg hij in het algemeen klassement naar plaats 6. 
Morgen is er een rustdag en dinsdag een 33,7 kilometer lange vrij lastige tijdrit van Muros naar Mirado de √Čzaro.

Over het algemeen een vlakke tijdrit, met aan het eind nog een behoorlijke kort maar pittige klim. De coureurs rijden de laatste 1,8 kilometer bergop en krijgen te maken met een helling die een gemiddelde stijging kent van 14,6%. 

Vuelta 2020 11de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 31 oktober 2020

Kleine terugblik over de afgelopen 2 dagen. Door drukte van uw verslaggever kan ik alleen zeggen dat Wout nog steeds in de top van het klassement begint aan de rit nummer 11. 
Etappe 9 was een sprintetappe die gewoon werd door Bennett, echter door de jury omgezet werd in een overwinning voor Pascal Ackermann. 
Etappe 10 was een heuvel etappe die in de sprint gewonnen werd door Roglic die hierdoor de rode trui weer terug veroverde op Carapaz. Als kwam dat doordat hij meer punten in het puntenklassement heeft aangezien ze exact gelijk staan in het Algemeen Klassement. 
Etappe 11 was een flinke berg rit, David Gaudu heeft deze bergrit met aankomst bovenop de Alto de la Farrapona gewonnen. De Fransman klopte na bijna 170 kilometer koers zijn vluchtgezel Marc Soler, met wie hij in de slotfase was weggereden. De favorieten hielden hun kaarten zaterdag tegen de borst. Wout kon goed mee naar boven en kwam 7 seconde achter het groepje Roglic binnen. Hierdoor blijft hij 9de in Algemeen klassement.

Bron: https://www.wielerflits.nl/nieuws/interview-wout-poels-op-tijd-klaar-voor-de-angliru/ 

Door Raymond Kerckhoffs

De geschiedenis is slechts 21 jaar oud, maar toch heeft deze klim al een mythische status. De Alto de El Angliru is ruim twaalf kilometer lang, maar vooral de strook op zo‚Äôn drie kilometer voor het einde met een stijgingspercentage van 23,6% is voor de renners angstaanjagend. Zondag is deze klim d√© grote uitdaging voor Wout Poels, die al twee keer tweede werd op dit monster van Asturi√ę. ‚ÄúGelukkig ben ik er conditioneel weer klaar voor‚ÄĚ, kijkt Poels vooruit.

 

 

De huidige Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout zei ooit: ‚ÄúDe Angliru is artiestenwerk. Je moet bijna in je fiets kruipen om boven te geraken.‚ÄĚ Alberto Contador, de laatste winnaar op de klim in de Vuelta a Espa√Īa van 2017, oordeelde: ‚ÄúEen aanval kun je op dit geitenpad nauwelijks plaatsen, je moet slechts in je ritme blijven.‚ÄĚ

 

Toch wordt vooral de naam van David Millar aan de Angliru verbonden. Terwijl de weergoden de renners in de vijftiende rit van de Vuelta 2002 geselden met hagel, regen en windstoten ging de Brit op de klim drie keer onderuit. Eén meter voor de finish kneep hij demonstratief in de remmen. Hij trok zijn rugnummer af en liet het vervolgens met gevoel voor dramatiek op de grond dwarrelen. Ondanks zijn negende plek in het klassement, weigerde hij de wedstrijd te vervolgen.

 

Wout Poels lacht om het voorval. De Limburger kijkt juist gretig vooruit naar Angliru. Vorig jaar kreeg hij in de Dauphiné te horen dat hij alsnog tot de winnaar van de Angliru-rit in de Vuelta in 2011 werd uitgeroepen. Doordat alle uitslagen van Juan José Cobo van 2009 tot en met 2011 met terugwerkende kracht werden geschrapt op basis van abnormale bloedwaardes in zijn biologisch paspoort, staat Poels nu ineens op de erelijst van deze epische berg.

 

Papieren zege

 

‚ÄúEen papieren zege, waar ik eerlijk gezegd niet zoveel waarde aan hecht‚ÄĚ, is hij eerlijk. ‚ÄúNatuurlijk is het wel leuk dat mijn naam nu op dit lijstje staat, maar het liefst wil je met je handen in de lucht over de streep gaan en boven op die berg gehuldigd worden. Nu heb ik nooit de echte euforie gevoeld.‚ÄĚ

Ook in 2017 was Poels volgens velen de beste man op de Angliru. Hij moest toen de stalorders binnen Team Sky volgen en bij leider Chris Froome blijven om diens rode trui te verdedigen. Daardoor mocht hij niet reageren op een uitval van Alberto Contador en kwam hij zeventien seconden later dan de Madrileen over de finish.

 

‚ÄúDe Nederlandse wielersupporters roepen in hun euforie al snel dat ik daar had kunnen winnen. Ik vind het te makkelijk gezegd dat ik nog een tandje had kunnen bijsteken om Contador te volgen. Zoveel overschot had ik uiteindelijk op die klim ook niet meer. Als, als‚Ķ daar kopen we niks voor.‚ÄĚ

 

Het is de nuchterheid die Poels kenmerkt. Grootspraak is niet aan hem besteed. Humor typeert hem daarentegen des te meer. Zeker nu hij weer in de voorste regionen van het klassement vertoeft en zich in deze Vuelta a Espa√Īa met de betere klimmers kan meten, krult de glimlach weer rond zijn mondhoeken.

 

‚ÄúNatuurlijk ben ik enorm opgelucht dat het nu lekker gaat. In 2020 heb ik tot dusver alleen in februari in Valencia mijn niveau kunnen laten zien. Ik kom dit jaar voor het eerst voor Bahrain-McLaren uit en in een nieuwe ploeg wil je je toch bewijzen. Door de coronalockdown en de valpartij in de eerste rit in de Tour de France heb ik nauwelijks meer goede wedstrijden gereden. Vooral de val in de Tour kwam hard aan. In de trainingen in de aanloop naar de start in Nice voelde ik me bergop heel sterk.‚ÄĚ

 

Gescheurde rib

Bij een valpartij op drie kilometer voor de finish van de eerste rit naar Nice scheurde Poels een rib en kneusde hij zijn long. Zijn Ronde van Frankrijk werd een martelgang. Twee weken lang streed hij tegen de pijn en de tijdslimieten. ‚ÄúIn de laatste week kwam ik er doorheen en kon ik me nog twee ritten van voren laten zien.‚ÄĚ

 

 

‚ÄúOf ik in de Tour heb overwogen om te stoppen om me helemaal op een andere grote ronde te richten? Eigenlijk niet. In een normaal jaar had ik dat waarschijnlijk wel gedaan. Door de pandemie wisten wij renners ook niet waar we aan toe waren. Zou de Tour Parijs halen? Kon de Giro tot in Milaan geraken? En zou de Vuelta nog wel van start gaan? Met al die onzekerheden mocht ik blij zijn dat ik met een rugnummer in koers was. Daarom ben ik doorgefietst.‚ÄĚ

Stiekem hoopte Poels op goede klasseringen in de Ardennenklassiekers. Als gewezen winnaar van Luik-Bastenaken-Luik (2016) heeft hij in het Waalse land immers een eer hoog te houden. ‚ÄúIk weet niet waarom, maar juist in die klassieker kwam ik niet vooruit (Poels eindigde als 87e, red.). Dat was mentaal wel een opdoffer. Daarom was ik ook happig om de Vuelta te rijden. Ik wil graag nog iets recht zetten.‚ÄĚ

 

Coronabubbels

Het leven in de coronabubbels stoort hem nauwelijks. Tijdens de grote rondes leven de ploegen tegenwoordig helemaal afgezonderd van de buitenwereld. ‚ÄúMaar in andere jaren ben je in een grote ronde eigenlijk ook alleen met je ploeg op stap. Het is fietsen, masseren, eten en slapen. Je focus is helemaal op de wedstrijd gericht, waardoor je ook geen afleiding gaat zoeken.‚ÄĚ

 

In zijn laatste trainingsblokken richting de Ronde van Spanje voelde Poels dat zijn vorm stijgende was. Al verloor hij in de eerste twee zware ritten wel het nodige terrein. ‚ÄúDie hardheid van die twee ritten had ik waarschijnlijk nodig.‚ÄĚ

 

 

In de derde etappe naar La Laguna Negra de Vinuesa arriveerde hij bergop net achter Dan Martin, PrimoŇĺ Roglińć en Richard Carapaz op de vierde plaats. Een ongelooflijke opsteker. Juist wanneer Poels het vertrouwen weer aan zijn zijde heeft kan hij boven zichzelf uitsteken. Inmiddels staat hij negende in het klassement. ‚ÄúMisschien dat ik dit weekend naar plek zes kan doorschuiven. Het verschil met de drie renners voor me bedraagt slechts negentien seconden. Met deze twee zware ritten zijn er zeker mogelijkheden.‚ÄĚ

 

En natuurlijk kijkt hij uit naar de rit van zondag met de finish op de Alto de El Angliru. Na twee tweede plaatsen wordt het daar toch eens tijd om echt te shinen. ‚ÄúIk hoop er lekker als vanouds van voren te rijden‚ÄĚ, kijkt de inmiddels 33-jarige Noord-Limburger vooruit.

 

Steile klimmen

‚ÄúDe vraag waarom deze klim me goed ligt, kan ik niet beantwoorden. Op de een of andere manier verteer ik de extreem steile stukken goed. Op de Muur van Hoei voel ik me al in mijn element. Maar zeker in de langere klimmen met stroken met stijgingspercentages van meer dan twintig procent kom ik goed tot mijn recht. Zo reed ik in de Giro d‚ÄôItalia ook al twee keer goed omhoog op de Monte Zoncolan. Gelukkig heb ik juist op tijd voor de Angliru mijn goede benen weer teruggevonden.‚ÄĚ

Vuelta 2020 8ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 28 oktober 2020

Wout kwam vandaag goed voor de dag. In deze etappe met finish bergop werd hij 6de.¬†PrimoŇĺ Roglińć heeft deze etappe op zijn naam gezet. Na een spannend duel met Richard Carapaz was de Sloveen¬†
de beste op de Alto de Moncalvillo. Daarmee naderde hij de Ecuadoraan tot op dertien tellen in de strijd om het rood.

In het klassement wisselden Roglińć en Carthy van plaats. De Sloveen staat nu tweede, de Brit is de nieuwe nummer vier. Door het tijdsverlies van Soler, schoven Chaves en Valverde een plaats op. Wout klom drie plekken en bekleedt nu de tiende positie met uitzicht op meer.¬†
De etappe morgen is meer een vlakke etappe.