médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

Bolletjes tricot voor eeuwig vastgelegd

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 18 juli 2021

De mural van profwielrenner Wout Poels op de gevel van het clublokaal, caf;e de Zwart in Blitterswijck,  is dit weekend aangepast. De gele trui is vervangen door de bolletjes trui.  De mural van Wout is zes jaar geleden aangebracht door beeldend kunstenares Anne Haeyen uit Venray. Omdat zij nu met vakantie is heeft zoon/kunstenaar Korneel Jeuken uit Nijmegen het penseel ter hand genomen en het gele tricot vervangen door de bolletjes trui. Wout Poels fietste enkele dagen in de Tour de France in de bolletjestrui als leider van het bergklassement.  Maar de onbetwiste leider van de Tour dit jaar, Tadej Pogacar,  scoorde op de laatste bergen meer punten. Omdat hij én de gele én de bolletjes trui niet tegelijk kan dragen mag de nummer twee van het bergklassement de shirt dragen tot in Parijs.  Voor de fanclub van Wout Poels was dat niet voldoende. “Het shirt met de rode bolletjes hebben we nu op de mural voor eeuwig vastgelegd “, aldus de fanclub.  Tijdens het schilderen hebben veel voorbijgangers even stilgestaan en foto’s gemaakt. En de reacties waren eens gelijk: “Wat heeft onze Wout toch een geweldige tour gereden en wat waren we allemaal trots op hem. Dat bolletjes shirt past hem uitstekend”.  

 

 

 

tour de France 2021 etappe 18

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 16 juli 2021

Het horror scenario voor Wout heeft zich toch voorgedaan. 

Doordat Pojacar wederom de etappe won en wederom de dubbele punten op de eindstreep pakte, heeft hij de bolletjestrui overgenomen. 

Toch kan Wout terugkijken op een mooi avontuur om de bolletjestrui naar Parijs te brengen. Echter de puntentelling is niet in zijn voordeel geweest. Maar dat risico wist hij dat het erin zat. 

 

Hij wordt wel tweede in het klassement om de bergprijs en mag zich zodoende wel nog laten zien in deze trui tot in Parijs.  

 

Tour de France 2021 etappe 17

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 14 juli 2021

Wout heeft de bolletjestrui nog steeds, maar de concurrentie is wel erg groot geworden door de dubbele punten op de aankomst. 

De etappe werd gewonnen door Pojacar die daarmee meteen de grote concurrent is geworden in de strijd om de bolletjes trui. 

Dit zal nog een hele klus worden om deze morgen nog te behouden. Maar Wout heeft er nog steeds alle vertrouwen in. Hij zal ook de steun nodig hebben van alle fans. Zoals bijvoorbeeld de familie  Cortenraede uit Maastricht, 

 https://twitter.com/i/status/1415241523164233728 

In het algemeen klassement is Wout weer twee plaatsjes gestegen en staat zodoende op plaats 16. 

Tour de France 2021 etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 13 juli 2021

Wout  mag nog een dag langer de bolletjestrui dragen in de Tour de France. Zijn leidende positie kwam in de 16de rit naar Saint-Gaudens niet in gevaar. “Het was een goede dag, ondanks het slechte weer”, vat de klimmer van Bahrain Victorious samen.

“Als de mogelijkheid zich voordeed had ik mee willen springen in de ontsnapping, terwijl ik ook de bewegingen van mijn rivalen voor de bergtrui in het oog moest houden. Uiteindelijk belandde niemand van ons in de vlucht, waardoor ik in staat was om mijn benen wat te kunnen sparen voor de komende dagen”.

De etappe vandaag werd gewonnen door Patrick Konrad. De Oostenrijkse kampioen van BORA - Hansgrohe was na 169 kilometer door de Pyreneeën, met aankomst in Saint-Gaudens, de beste vanuit een vroege vlucht. Het peloton gaf de aanvallers alle ruimte om te strijden om de ritoverwinning, al schoten de favorieten in de finale nog in gang op het laatste klimmetje. Wout kon toen zoals hij zelf al aangaf zijn benen sparen en kwam op 3 minuten achter de favorietengroep binnen. Hierdoor leverde hij in het algemeen klassement 1 plaatsje in. Hij staat nu weer 18e. 

 

Morgen een echter bergrit, Wout hierover: 
“Ik hoop de rit te winnen morgen. Ik probeer in de ontsnapping te zitten en mee te blijven doen op de slotklim. Zeker ook om wat punten te scoren voor het bergklassement, omdat bij de finish bergop dubbele bergpunten te verdienen zijn”.

Tour de France 2021 etappe 15

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 11 juli 2021

Wout heeft vandaag de bolletjestrui weer terug gepakt, hij is daarvoor de gehele dag in de aanval geweest. Op de eerste berg kwam hij als eerste over de top, de tweede col was hij 2de en op de 3de werd hij ook 3de. In de vierde beklimming kwam hij ook weer als 3de boven.

Zodoende heeft hij de meeste punten in het bergklassement.

De etappe gewonnen door Sepp Kuss gewonnen etappe was het al in het begin een groep van 32 man die wegreden. Hierin alle concurrenten voor de bergtrui.

Maar Wout haalde hier vandaag de meeste punten en mag zodoende de derde week van de tour starten in de bollentrui.

Wout werd achter Valverde ook nog knap 3de in de etappe.

 

 

 

Tour de France 2021 etappe 14

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 11 juli 2021

In de door Bauke Mollema gewonnen 14de etappe in de Tour heeft Wout zich goed laten zien in de strijd om de bolletjes trui. 

Hij zat weer mee in de ontsnapping van de dag en wist de eerste sprint te winnen, in de 2de sprint moest hij het afleggen tegen Woods. Daarna was het voor Wout gedaan. Maar in de stand staat hij nu derde op 5 punten van Woods. 

Hopelijk kan hij in de 15e etappe genoeg punten pakken om de trui te veroveren. 

Tour de France 2021 etappe 13

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 juli 2021

Voor is de 13de etappe minder goed verlopen. Op ruim 60 km voor de streep was er een massale valpartij. Wout leek goed weg te komen en overeind te blijven terwijl overal renners de ravijn invlogen en op de grond kwamen te liggen. Wout stond bijna stil maar viel helaas toch over een fiets die nog op de grond lag. Hierdoor liep hij naast een kapotte broek ook nog een aantal schaafwonden op. 
Hij kon weer aansluiten maar in de laatste kilometers had Wout toch iets teveel last van zijn wonden zodat hij toen moest lossen en op ruim 4 minuten van de winnaar Mark Cavendish binnen kwam en zodoende 1 plaats zakte in het algemeen klassement en nu achter Bauke Mollema op plaats 18 staat. 
Voor Cavendish was dit de 34e etappe overwinning in de Tour wat een evenaring is van het record van Eddy Merckx. 
Morgen een etappe waarin genoeg punten te verdienen zijn voor de bolletjestrui, hopelijk is Wout dan weer helemaal fit. 

Tour de France 2021 etappe 11

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 08 juli 2021

De etappe met 2 keer de beklimming van de Mount Ventoux er is gewonnen door Wout van Aert. De alleskunner was de sterkste van het peloton. De gehele dag reed hij in de aanval. 

Voor onze Wout verliep de dag anders. Hij kwam als 39e over de eindstreep op 14:28. Hierdoor klom hij wel een plaatsje in het AK. Hierin staat hij nu 17e op ruim 38 minuten. 

Ook in het bergklassement kon hij helaas geen punten scoren vandaag. Hierin staat hij nu vierde omdat ook Wout van Aert veel punten scoorde. 

 

 

Tour de France 2021 etappe 9

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 05 juli 2021

Wout heeft zijn bolletjes trui helaas alweer verloren aan Quintana. Toch heeft hij hem met hand en tand proberen te verdedigen. Helaas kwam hij toch een aantal puntjes tekort. 

De Colombiaan heeft nu 50 punten, Wout staat op 39 punten. Michael Woods is de nieuwe nummer 2 in het nevenklassement, met 42 punten.

In de negende rit, opnieuw een zware bergetappe door de Alpen, zat Wout wel weer in de vroege vlucht. Hij pakte in de openingsfase nog wat punten, maar daarna ging het licht uit bij en kon hij niet meer concurreren met Quintana en co. Morgen is de eerste rustdag in de Tour.

Ben O’Connor heeft de negende rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De klimmer van AG2R Citroën reed op de slotklim naar Tignes solo naar de zege.

Wout in Bolletjestrui

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 03 juli 2021

Wout heeft vandaag de bolletjestrui overgenomen. Hij ging al vandaag al meteen mee in de vroege ontsnapping en werd in totaal 5de in de etappe. Deze etappe werd gewonnen door teamgenoot Dylan Theuns die nog net uit de greep van Pojacar bleef. Die het algemeen klassement helemaal naar zijn hand heeft gezet vandaag. 

Dit is de stand om de bolletjestrui

 

1. Wout Poels (Bahrain-Victorious): 23 punten

2. Michael Woods (Israel Start-Up Nation): 16 punten

3. Dylan Teuns (Bahrain-Victorious): 12 punten

4. Matej Mohoric (Bahrain-Victorious): 11 punten

5. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates): 10 punten

 

 Ook in het algemeen klassement maakte hij een flinke stap. Hij staat nu op plaats 15, maar morgen zal hij weer flink aan de bak moeten om zijn bolletjestrui te verdedigen. Tevens kreeg hij ook nog de prijs voor meest strijdlustigste renner. 

Tour de France 2021 etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 02 juli 2021

De ploeggenoot van Wout, Matej Mohoric wint een mooie heuveletappe. De langste etappe (249 kilometer) van de Tour de France was een prooi voor Bahrain-Victorious. Mathieu van der Poel verstevigde zijn gele trui, terwijl Primoz Roglic veel tijd verloor.
Wout kwam op 7 minuten net achter het peloton binnen dat ruim 5 minuten achter de winnaar over de streep kwam.

Vanaf de start was het koers. Veel renners probeerden weg te komen, waaronder ook geletruidrager Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe. Op 208 kilometer voor de meet reed er een enorme kopgroep weg met daarbij als grootste namen Van der Poel, Van Aert, Kasper Asgreen, Vincenzo Nibali, Simon Yates, Mark Cavendish en Jasper Stuyven. Naast Van der Poel waren er met Mike Teunissen, Dylan van Baarle en Boy van Poppel nog drie Nederlanders present. De ploeg van wittetrui drager en de grote favoriet Tadej Pogacar, UAE Emirates, moest daarachter veel vuil werk opknappen zonder dat ze terrein goed wist te maken.

Vanaf de start was het koers. Veel renners probeerden weg te komen, waaronder ook geletruidrager Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe. Op 208 kilometer voor de meet reed er een enorme kopgroep weg met daarbij als grootste namen Van der Poel, Van Aert, Kasper Asgreen, Vincenzo Nibali, Simon Yates, Mark Cavendish en Jasper Stuyven. Naast Van der Poel waren er met Mike Teunissen, Dylan van Baarle en Boy van Poppel nog drie Nederlanders present. De ploeg van wittetruidrager en de grote favoriet Tadej Pogacar, UAE Emirates, moest daarachter veel vuil werk opknappen zonder dat ze terrein goed wist te maken.

 

Vooraan werd de finale vroeg geopend. Mohoric trok na de eerste klim van de dag door een groepje kon nog mee komen. De ploeggenoot van Wout  bleek echter de sterkste loste iedereen op 15 kilometer van de streep. De Belg Jasper Stuyven werd tweede. Van der Poel werd vierde achter Magnus Cort Nielsen op 1’40”.

Morgen gaan de bergen beginnen.

Tour de France 2021 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 30 juni 2021

De individuele tijdrit van vandaag is gewonnen door Tadej Pojacar die de 27km met een gemiddelde van 51 km/h wist te winnen. 

Het was echter ook wel de dag voor Mathieu van der Poel die namelijk de gele trui wist te behouden. Dit zeer tegen de verwachtingen in. 
Voor Wout kwam er een achterstand van 2 minuut 41 uit, waarmee hij op plaats 53 eindigde. Daardoor komt hij nu op plaats 39 in het algemeen klassement. 
Morgen wederom een mogelijkheid voor de sprinters. Een etappe van 160km met een vlakke aankomst. 

 

Tour de France 2021 etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 29 juni 2021

Zoals verwacht eindigde deze 4de etappe in een massasprint. Het was echter de verrassende winnaar waar het over ging. Het was namelijk good old Marc Cavendish die zijn etappe wist te winnen. 
Wout kwam mooi vooraan in het peloton binnen op plaats 18. 
Morgen is er een tijdrit van 27km.  

Tour de France 2021 etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 28 juni 2021

Wout is de 3e etappe zonder kleerscheuren doorgekomen. Dit is tegenstelling tot vele andere renners. Het parcours in de laatste kilometers was bochtig, smal en onoverzichtelijk. Het resulteerde in een aantal valpartijen waarbij het grootste slachtoffer de kamergenoot van Wout, Jack Haig, was. De kopman moest opgeven. Verdere slachtoffers van de valpartijen waren Roglic, Thomas, Geesink, Kruijswijk en Ewan.

De etappe werd in een eindsprintje met 20 man gewonnen door Tim Merlier. Mathieu van de Poel blijft in het geel. Wout kwam op 26 seconde binnen van de winnaar in de tweede groep. 

In het algemene klassement komt Wout op plaats 35 op 3 minuten en 15 seconde. 
Morgen volgt er voor het sprintersgilde een sportieve revanche, wanneer de 150 kilometer lange rit tussen Redon en Fougères op het programma staat.