Articles in Category: Laatste nieuws

Ronde van Belgie etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 24 mei 2013

 

Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin heeft zijn ambities in de Ronde van België scherpgesteld. De titelverdediger reed 40 seconden sneller dan de eerste achtervolger en wordt de nieuwe leider. In de biljartvlakke tijdrit van 15 kilometer in Beveren zetten de Russen van Rusvelo Serov en later Ovetsjkin de eerste scherpe tijden neer. Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle  kon er net niet onderduiken.

Wie dat wel kon - op een ondertussen nat wegdek - was Tom Dumoulin. De Limburger stond nog maar enkele minuten op de eerste plaats toen stoomtrein Tony Martin aankwam. De Duitser verpletterde de tijd van Dumoulin met 40 seconden.

De uitdagers van Martin, Philippe Gilbert en Tom Boonen, konden de schade enigszins beperken. Zij startten morgen met een achterstand van om en bij de minuut. De twee komende dagen staan ritten in de Ardennen op het programma.

Wout reed een 30ste tijd, hij was tevreden met dit resultaat. Verder kijkt uit de naar de komende 2 etappes. 

 

UITSLAG RIT 3

1. Tony Martin (Dui) 15 km in 17'42"
2. Tom Dumoulin (Ned) op 40"
3. Artem Ovetsjkin (Rus) 43"
4. Aleksander Serov (Rus) 46"
5. Ben Hermans (Bel) 46"
6. Kristof Vandewalle (Bel) 53"
7. Damien Gaudin (Fra) 56"
8. Tom Boonen (Bel) 1'00"
9. William Clarke (Aus) 1'00"
10. Niki Terpstra (Ned) 1'01"

Ronde van Belgie etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 23 mei 2013

André Greipel heeft de smaak te pakken in de Ronde van België. Tom Boonen lag in de sprint in Ninove lang aan de leiding, maar werd toch nog derde. Greipel is steviger leider, maar morgen staat de tijdrit op het menu.

Ook vandaag waren regen, hagel en rukwinden de reisgezellen van de renners op weg naar Ninove. Aan de aankomststrook in Meerbeke konden de renners mijmeren over de het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen. De Muur lieten de organisatoren wel links liggen, maar met twee passages over de Bosberg en Congoberg was er nog genoeg ander lekkers.

Omega Pharma-Quick Step trok op een winderig stuk de boel uit elkaar. Wout zat hierdoor een groep achter het peloton. 

Op de laatste passage van de Congoberg reed Gilbert weg met Gavazzi. Terpstra sloop mee, maar gedroeg zich als dood gewicht in de ontsnapping.

Een gretige Gilbert, op zoek naar zijn eerste zege in de regenboogtrui, zorgde er bijna op zijn eentje voor dat het verschil opliep tot 20 seconden. Lotto-Belisol van leider Greipel zette net op tijd de achtervolging in.

In de slotkilometer werd de massasprint toch ingezet. Boonen stak zijn hand uit naar zijn felbegeerde eerste zege, maar in de laatste meters knalden Greipel en ook Van Poppel er nog over. Greipel is steviger leider, maar morgen wordt het klassement helemaal door elkaar geschud in de tijdrit.

UITSLAG RIT 2

1. André Greipel (Dui) 181 km in 4u11'29"
2. Danny van Poppel (Ned)  
3. Tom Boonen allen
4. Aleksandr Porsev (Rus)  
5. Adrien Petit (Fra)  
6. Simone Ponzi (Ita) zelfde
7. Aleksej Tsatevitsj (Rus)  
8. Roeslan Tlejoebajev (Kaz)  
9. Niki Terpstra (Ned) tijd
10.

Ramon Sinkeldam (Ned)

120. Wout Poels op 4:02 

 

Ronde van Belgie etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 22 mei 2013

André Greipel heeft de eerste etappe in de Ronde van België gewonnen. De Duitser won net als in 2011 en 2012 de sprint bergop op de Wandelaar in Knokke-Heist. Hij is ook de eerste leider.
Vier jonge Belgen moesten nauwelijks moeite doen om weg te rijden van het peloton. De sprintersploegen, Lotto-Belisol op kop, lieten Laurens De Vreese, Alphonse Vermote, Dieter Uyttersprot en Olivier Chevalier nooit ver weg rijden. Kilometerslang werd de voorsprong op 4 minuten gehouden. In het peloton speelden ze duidelijk met de voeten van de vluchters, want toen de voorsprong iets te snel slonk, werden de teugels weer wat gevierd.  Op 15 km van het einde roerden de grote namen zich plots. Boonen, Gilbert, Van Avermaet en consorten probeerden het peloton uit te dunnen in de polders rond Damme. Dat lukte niet helemaal. Een massasprint was onvermijdelijk.

Boonen, die tot zijn grote frustratie al sinds begin september op een zege wacht, wou zich voor het eerst sinds lang weer smijten in de sprint. Maar het treintje van Greipel stond steviger op de rails. Verder dan het achterwiel van de Duitser kwam de concurrentie niet.

STAND NA RIT 1

1.André Greipel (Dui)in 4u34'43"

2.Tom Boonen (Bel) op 4"

3.Ramon Sinkeldam (Ned)6"

4.Jürgen Roelandts (Bel)7"

5.Pieter Jacobs (Bel) 8"

6.Nikolas Maes (Bel)9"

7.Danny van Poppel (Ned)10"

8.Michael Van Staeyen (Bel) z.t.

9.Yukiya Arashiro (Jap)

10.Tom Van Asbroeck (Bel)

11.Niki Terpstra (Ned)

12.Maxime Vantomme (Bel)

13.Adrien Petit (Fra)

14.David van der Poel (Ned)

15.Sven Vandousselaere (Bel)

116. Wout Poels (Ned)

 


Morgen de 2de etappe: 

Höhenprofil Tour de Belgique - Ronde van België - Tour of Belgium 2013 - Etappe 2

Streckenverlauf Tour de Belgique - Ronde van België - Tour of Belgium 2013 - Etappe 2

Programma komende periode

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 06 mei 2013

Morgen vertrekt hij naar Spanje om samen met Reinier Honing te trainen. 21 mei start Ronde van België waar hij meedoet en van 2 t/m 9 juni fietst hij de Dauphine met o.a. een etappe waarin de Alpe d’Huez wordt beklommen. Wout laat de Ronde van Zwitserland schieten. En dan natuurlijk de Tour der Tours.......

RETOUR op Peel en Maas TV Venray

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 06 mei 2013

Peel en Maas TV (regio Venray) zendt zaterdag 11 mei om 19.00 uur de documentaire RETOUR uit. In deze documentaire toont filmmaker Marijn Poels Swolgen/Berlijn hoe zijn neef de profwielrenner Wout Poels (Vacansoleil-DCM) uit Blitterswijck na de zware val in de Tour de France zich gedurende acht maanden terug vecht in het peloton. De in opdracht van L1 TV gemaakte documentaire is warm ontvangen na de première in Eindhoven en de uitzendingen via L1 bij het publiek en de fans. Ze spreken van een indrukwekkende, emotionele, inspirerende en bijzondere film met prachtige opnames bij Wout Poels thuis, trainend op de Noordlimburgse wegen en in het Spaanse hooggebergte tot en met een inkijkje in het medische circuit en de uithoudingstesten. De film wordt 11 mei elke twee uur herhaald tot en met zondag 12 mei 17.00 uur. Peel en Maas TV is te vinden op Kanaal 43 (digitaal Ziggo) in het hele land te zien en via de website www.peelenmaas.venray.nl

Ronde van Romandië etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 26 april 2013

afgestapt

Wout baalde van zijn opgave. “Het zat er al een beetje aan te komen. Ik hoest en proest al vanaf de eerste dag. Misschien dat het een signaal is van mijn lichaam, dat ik aan een paar dagen rust toe ben. Dat was na Romandië sowieso gepland, maar komt nu twee dagen eerder. Ik ben al vanaf de Algarve in touw.
Als je niet helemaal lekker bent, breekt je dat op dit niveau op. We zitten hier immers wel in de World Tour”, aldus Wout.

Met toptienklasseringen in Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland presteerde de klimmer van Vacansoleil-DCM dit voorjaar boven verwachting. Hij keerde immers pas net terug in het peloton na zijn onfortuinlijke, zware val in de Tour de France. “Ik had gedacht misschien nu pas goed te zijn. En nu heb ik al twee van die prestaties staan. Na zo’n val is het toch afwachten hoe je herstelt en hoe snel. Nu neem ik even wat rust en in principe zou ik er dan in de Ronde van België weer moeten staan.”

Gianni Meersman heeft de derde etappe van de Tour de Romandie trouwens gewonnen. De Belg wist net als in de eerste etappe de sprint te winnen. Francesco Gavazzi kwam als tweede over de meet voor Michael Albasini. 

Ronde van Romandië etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 25 april 2013

Prilly - Grenchen (190,3 km)

Gianni Meersman heeft naast een tweede ritzege op rij gegrepen in de Ronde van Romandië. In de sprint in Granges moest hij Ramunas Navardaskaus en Enrico Gasparotto laten voorgaan. Chris Froome behoudt zijn leiderstrui.

Johnny Hoogerland maakt in de Ronde van Romandië zijn comeback en de Vacansoleil-DCM ploeggenoot besloot in de tweede rit zijn benen eens flink te testen. Samen met Burghardt en Brändle tekende hij voor de vlucht van de dag.

In het peloton bepaalden de Sky-jongens van leider Froome het tempo. Dat lag te hoog voor de sprintersbenen van onder meer Mark Cavendish. Op een klimmetje in de finale roerden de klassementsrijders zich, maar in de afdaling kwam alles weer samen.

 

Een handvol renners probeerde de sprint nog te ontlopen, maar zover lieten de spurtersploegen het niet komen. De verrassende Navardaskaus zette van ver aan en hield zijn inspanning vol tot aan de streep.

Pas toen de Litouwer werd gefeliciteerd door nummer 2 Gasparotto drong de zege door bij de Garmin-renner. Gianni Meersman, winnaar van de eerste rit, strandde op de derde plaats.

Wout kwam wederom in het peloton over de streep, zijn reactie: Lastige finale, benen beginnen met dag beter te draaien. 

 

UITSLAG RIT

1 LIT Ramunas Navardauskas GRS 4u51'49"
2 ITA Enrico Gasparotto AST +0"
3 BEL Gianni Meersman OPQ +0"
4 SLO Luka Mezgec ARG +0"
5 DUI Dominik Nerz BMC +0"
6 ITA Francesco Gavazzi AST +0"
7 BEL Jan Bakelants RLT +0"
8 NED Stef Clement BLA +0"
9 ZWI Michael Albasini OGE +0"
10 ITA Manuele Mori LAM +0"

Ronde van Romandië etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 24 april 2013

Rit 1 : St Maurice - Renens

Gianni Meersman heeft de eerste rit in de Ronde van Romandië. De Belg van Omega Pharma-Quick Step heerste in de massasprint. Proloogwinnaar Chris Froome blijft leider. Het ritverhaal las niet echt als een boeiende roman. Bérard, Veilleux en Bravo mochten enkele bladzijden volschrijven met hun vlucht, maar ze haalden het laatste hoofdstuk niet.

Op een klim in de finale ging Cavendish overboord, zodat Omega Pharma-Quick Step de kaart-Meersman trok. Dat pakte goed uit, want hij kwam er in de massasprint op het juiste moment uit. Nizzolo en Ferrari kwamen te laat.

Wout kwam in peloton binnen. 

 

UITSLAG RIT

1 BEL Gianni Meersman OPQ 4u29'09"
2 ITA Giacomo Nizzolo RLT +0"
3 ITA Roberto Ferrari LAM +0"
4 SLO Luka Mezgec ARG +0"
5 FRA Kévin Reza EUC +0"
6 ITA Francesco Gavazzi AST +0"
7 AUS Matthew Goss OGE +0"
8 POR Rui Costa MOV +0"
9 BEL Gaetan Bille LTB +0"
10 ITA Marco Marcato VCD +0"
68 NED Wout Poels VCD +0"

Ronde van Romandië proloog

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 23 april 2013

7km

Chris Froome (Sky) heeft indruk gemaakt in de proloog in Romandië. Hij reed in de pittige opener over zeven kilometer duidelijk sneller dan de rest. Enkel de Amerikaan Andrew Talansky bleef in de buurt van Froome, Wout leverde meteen 1:12 in en eindigde 79ste. 

Thibaut Pinot had lang de toptijd, maar op het eind doken daar nog vijf toppers onder. Eerst Rui Costa, daarna Richie Porte, de winnaar van Parijs-Nice. Andrew Talansky leek zegezeker, maar dat was zonder Froome gerekend.

Chris Froome was als laatste van het startpodium gerold, maar hij kwam niet als laatste aan. Onderweg snelde hij Daniel Moreno, de winnaar van de Waalse Pijl, voorbij, een bewijs dat hij ijzersterk reed.

"Ik had een maand niet gereden, dus ik wist niet hoe mijn vorm zou zijn. Deze proloogzege is alvast een goed teken. Ik hoop zo lang mogelijk de leiderstrui te houden, maar het wordt sowieso een moeilijke week." 

ALGEMEEN

1 GBR Chris Froome SKY 13'15"
2 USA Andrew Talansky GRS +6"
3 KRO Robert Kišerlovski RLT +13"
4 AUS Richie Porte SKY +15"
5 POR Rui Costa MOV +16"
6 FRA Thibaut Pinot FDJ +17"
7 NED Stef Clement BLA +17"
8 SPA Alejandro Valverde MOV +17"
9 USA Tom Danielson GRS +17"
10 NED Wilco Kelderman BLA

+18"

79 NED Wout Poels VCD +1'12"

 

Waalse Pijl 2013 (update)

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 17 april 2013

Daniel Moreno heeft de 77e Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard klom het snelst op de Muur van Hoei, waar Philippe Gilbert het verschil niet kon maken. Aan zijn BMC-ploeg zal het niet gelegen hebben, want die controleerde de hele wedstrijd. "Heel jammer dat ik het niet kon afmaken", zuchtte Gilbert, "maar de sterkste wint hier altijd." Gilbert had zijn BMC-ploegmaats een duidelijke opdracht gegeven: controleren tot de derde en laatste beklimming van de Muur van Hoei.

De Belgen Jurgen Van Goolen en Gilles Devillers mochten met de Zwitser Pirmin Lang een uitje doen in de Ardennen. Ze kregen zelfs meer dan negen minuten, maar op 30 km van de streep was het over en uit. Wat daarna volgde, was machtsontplooiing van BMC. Toen al was duidelijk dat we een "massasprint" op de Muur zouden krijgen, ondanks de moed van Laurens ten Dam en Simon Geschke.

Aan de voet van die Muur (2 km lang en 9,3% steil) draaide Gilbert als eerste op. Maar het verschil maken, kon hij niet. Peter Sagan en andere toppers als Valverde evenmin.

Dat deed een Colombiaan wel: Carlos Betancur sprong naar voren en leek goeie kaarten te hebben. Maar zijn motor sputterde met de streep in zicht. Toen pakte Daniel Moreno verschroeiend uit. Niemand haalde de Spanjaard nog bij. Met de Colombianen Sergio Henao en Betancur op twee en drie kregen we een verrassend podium in Hoei.

Van fotograaf Jos Vaessens en supporter Harrie van Elst ontvingen we de volgende sfeerbeelden. Bedankt Jos & Harrie!

Bij Wout ging 14 km voor het einde de lamp uit, hij moest het peloton laten gaan, en een mooie klassering in zijn geliefde klassieker kom hij vergeten. Hij kwam als 113e op 8:04 over de streep. Zijn  reactie na de race was: "Afgezien, off day vandaag. Helaas, volgende keer beter! en vooral MOE."

 

Waalse Pijl: Binche - Mur de Huy (205,0 km)

1   Daniel MORENO FERNANDEZ        KATUSHA TEAM                04:52:33  

2   Sergio HENAO MONTOYA           SKY PROCYCLING              00:00:03  

3   Carlos Alberto BETANCUR GOMEZ  AG2R LA MONDIALE            00:00:03  

4   Daniel MARTIN                  GARMIN - SHARP              00:00:03  

5   Michal KWIATKOWSKI             OMEGA PHARMA-QUICK STEP     00:00:03  

6   Joaquim RODRIGUEZ OLIVER       KATUSHA TEAM                00:00:08  

7   Alejandro VALVERDE             MOVISTAR TEAM               00:00:08  

8   Igor ANTON                     EUSKALTEL - EUSKADI         00:00:08  

9   Bauke MOLLEMA                  BLANCO PRO CYCLING TEAM     00:00:08  

10  Rinaldo NOCENTINI              AG2R LA MONDIALE            00:00:08  

11  Gianpaolo CARUSO               KATUSHA TEAM                00:00:08  

12  Peter SAGAN                    CANNONDALE                  00:00:08  

13  Diego ULISSI                   LAMPRE - MERIDA             00:00:13  

14  Tom Jelte SLAGTER              BLANCO PRO CYCLING TEAM     00:00:13  

15  Philippe GILBERT               BMC RACING TEAM             00:00:15  

113 Wout POELS                   VACANSOLEIL-DCM             00:08:04 

Sfeerreportage Brabantse Pijl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 april 2013

De historische studentenstad Leuven is het decor van de start van de 53ste editie van de wielerklassieker Brabantse Pijl op woensdag 10 april 2013. De hemel is bewolkt en mistig en af en toe valt er wat motregen. De start en presentatie zijn op de Grote Markt tussen het historische stadhuis en de Pieterkerk zoals de Leuvenaren hun Sint Petruskerk ook wel noemen. Er hebben zich al vele honderden mensen verzameld op het plein. In de kerk steekt Wilhelmien Poels een kaarsje aan voor de goede afloop van deze wielerklassieker voor haar zoon Wout. “Dat doen we meestal. Een traditie”zegt ze.  Op het plein is de sympathieke presentator al bezig met het voorstellen van de ploegen. Wat een internationaal gezelschap is het wielerpeloton. Alle nationaliteiten passeren de revue. Dan verschijnt onze ploeg, de Vacansoleil-DCM- club met Wout Poels. Wout herkent in de mensenmassa meteen zijn moeder, beste vriend Pieter van de Water en buurman/supporter/fan Martien Wolters. Natuurlijk stapt de presentator op de sympathieke Wout af en memoreert de val in de Tour en de geweldig come-back. Wout lacht. Wat zijn je ambities? Vraagt de presentator. Het antwoord van Wout is helder: “Om te winnen”. Dat willen er vandaag veel!  Het startschot valt om 12.30 uur. Onder een miezerige regenbui nemen 174 renners van op de Grote Markt van Leuven het vertrek van de 53e editie van de Brabantse Pijl. Wij rijden naar de eerste heuvel bij Rue de Hal. Mooie klim. Wout passeert in het peloton en zoals altijd herkend hij de supporters uit Blitterswijck meteen. Die staan met vlag en bannier aan te moedigen. Dan terug naar Overijsse waar drie plaatselijke rondes en enkele gemene klimmetjes de finale vormen van de Brabantse Pijl. Onderweg spuit Pieter nog een bus witte verf op het Belgische asfalt met de tekst: POELS  We vinden een plek in de kern van Overijsse en volgen in een café de verrichtingen op tv. Als het einde nadert gaan we naar buiten richting finish, bergop!. Wouts doorkomsten zijn prima. Hij oogt goed en zit dan midden in het peloton dan weer in de aanval. Er is zelfs een mogelijkheid om aan te sluiten bij de koplopers. Wout vecht voor wat hij waard is. Maar dan op een van de laatste gemene heuvels, eentje met dikke kasseien en een voetpad, gaat het mis. Hij komt verkeerd uit de haakse bocht waardoor het niet lukt om het ‘drukke’ egale voetpad te nemen en Wout via de kasseienstrook naar boven moet. En dat kost tijd en energie. Zelf zei Wout daarover: “Mooie koers Brabantse Pijl, jammer dat ik klim niet goed opdraaide en slag miste.” Wie zien Peter Sagan aanzetten en winnen. Wat een gozer! Hij krijgt een overwinningskus van de blonde rondemiss Maya die hij eerder deze maand kwajongensachtig in de bil kneep en vandaag voor de start zijn excuus aanbood met een kus en een bos bloemen. Peter Sagan kleurt het peloton. 

Voldaan gaan we huiswaarts en onderweg in Aarschot nemen we even de tijd voor een heus Belgische frietje met mayonaise. De dag kan niet meer stuk. 

René Poels  

 

 

DVD: documentaire RETOUR verkrijgbaar bij L1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 april 2013

De documentaire RETOUR, van filmmaker Marijn Poels over de terugkeer van neef en wielrenner Wout Poels, is vanaf heden ook voor fans van Wout Poels bij L1 TV verkrijgbaar. Voor slechts € 9 gaat de DVD in de verkoop. Als jij hem wilt hebben kun je via www.l1shop.nl RETOUR bestellen. De documentaire heeft de afgelopen weken geweldig veel positieve reacties opgeleverd. Zowel naar Wout Poels (“karakter, geweldig dat je je zo bloot geeft, wat een sportman, groot respect”) als naar filmmaker Marijn Poels (“Geweldig portret, prachtige beelden, evenwichtige documentaire, sfeervolle muziek keuze, dramatiek en vreugde, klasse!”)

 


Brabantse Pijl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 10 april 2013

Sagan klopt Gilbert in Brabantse Pijl

Peter Sagan heeft de 53e Brabantse Pijl gewonnen. Na een spannende slotfase was de Slovaak van Cannondale net sneller dan wereldkampioen Gilbert in de sprint.

Het duurde een uur voor een groepje van zes, met de Belgen Maes, Dehaes, Ghyselinck en Hermans, een vrijgeleide kreeg van het peloton. Op 50 kilometer van het einde was het verschil inmiddels onder de minuut gezakt, wat Devolder inspireerde om er alleen naartoe te rijden. Even later kwamen ook Vacansoleil-DCM rijder Leukemans, Voss en Malacarne aansluiten. Enkel Maes en Dehaes konden vooraan het tempo van de frisse jongens volgen, zodat we opnieuw een kopgroep van zes renners kregen.

In het peloton hield Argos de schade binnen de perken. Op een van de 25 klimmetjes trok Van Avermaet met zijn ploegmaat Gilbert op de bagagedrager door. Een imponerende Sagan was meteen bij de les. Even later kwamen ook Geschke en Chavanel aansluiten bij dit trio, dat vlot naar de koplopers reed.

Op de laatste beklimming van de Schavei reageerde Van Avermaet op een aanval van Maes. Sagan werd zo in het defensief gedrongen, maar de Slovaak knapte het op een sterke manier zelf op. Hij sprong, met een stervende Gilbert in zijn wiel, op en over Van Avermaet. Leukemans kwam nog aansluiten, maar had niets meer over voor de sprint. Die werd als eerste ingezet door Gilbert, maar Sagan ging er in de laatste meters nog net over.

Sagan was dit voorjaar op Belgische bodem al eerste geworden in Gent-Wevelgem en tweede in de E3 en de Ronde en daar voegt hij nu dus een eerste overwinning in de Brabantse Pijl aan toe.

Wout voelde zich goed maar toen de beslissende ontsnapping plaats vond zat hij op een kasseienstrook in plaats van het fietspad waar de andere zaten. Uiteindelijk werd hij 48ste. 

UITSLAG:

1    Peter SAGAN                  SVK  CAN  4:45:05   

2    Philippe GILBERT             BEL  BMC  +0        

3    Björn LEUKEMANS              BEL  VCD  +4        

4    Sylvain CHAVANEL             FRA  OPQ  +9        

5    Simon GESCHKE                GER  ARG  +9        

6    Greg VAN AVERMAET            BEL  BMC  +11       

7    Davide MALACARNE             ITA  EUC  +17       

8    Stijn DEVOLDER               BEL  RLT  +19       

9    Paul VOSS                    GER  TNE  +22       

10   Kenny DE HAES                BEL  LTB  +25       

11   Nikolas MAES                 BEL  OPQ  +28       

12   Sergey LAGUTIN               UZB  VCD  +54       

13   Tony GALLOPIN                FRA  RLT  +57       

14   Thomas VOECKLER              FRA  EUC  +57       

15   Danilo WYSS                  SUI  BMC  +57       

16   Michel KREDER                NED  GRS  +57       

17   Pieter SERRY                 BEL  OPQ  +57       

18   Romain ZINGLE                BEL  COF  +57       

19   Tim WELLENS                  BEL  LTB  +57       

20   Nicolas EDET                 FRA  COF  +57       

21   Maxime VANTOMME              BEL  CRE  +57       

22   Vincent JEROME               FRA  EUC  +57       

23   Thomas DEKKER                NED  GRS  +57       

24   Nicki SÖRENSEN               DEN  TST  +57       

25   Francois PARISIEN            CAN  ARG  +57       

26   Scott THWAITES               GBR  TNE  +57       

27   Matthias BRANDLE             AUT  IAM  +57       

28   Karsten KROON                NED  TST  +57       

29   Alessandro BAZZANA           ITA  UHC  +1:03     

30   Kévin REZA                   FRA  EUC  +1:03     

31   Daniel SCHORN                AUT  TNE  +1:03     

32   Jérôme PINEAU                FRA  OPQ  +1:03     

33   Thierry HUPOND               FRA  ARG  +1:03     

34   Jurgen VAN GOOLEN            BEL  AJW  +1:06     

35   Kevin DE WEERT               BEL  OPQ  +1:06     

36   David DE LA CRUZ MELGAREJO   ESP  TNE  +1:06     

37   Laurens DE VREESE            BEL  TSV  +1:06     

38   Yukiya ARASHIRO              JPN  EUC  +1:06     

39   Reinier HONIG                NED  CRE  +1:06     

40   Sébastien DELFOSSE           BEL  CRE  +1:06     

41   Tosh VAN DER SANDE           BEL  LTB  +1:06     

42   Sander ARMEE                 BEL  TSV  +1:06     

43   Marco MARCATO                ITA  VCD  +1:06     

44   Xavier FLORENCIO CABRE       ESP  KAT  +1:06     

45   Pier Paolo DE NEGRI          ITA  VIN  +1:06     

46   Simon SPILAK                 SLO  KAT  +1:06     

47   Martin VELITS                SVK  OPQ  +1:06     

48   Wout POELS                 NED  VCD  +1:14     

49   Reto HOLLENSTEIN             SUI  IAM  +1:16     

50   Pieter JACOBS                BEL  TSV  +1:16  

Ronde van Baskenland etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 06 april 2013

9de in het eindklassement.

Nairo Quintana heeft door een zeer sterke tijdrit op enigszins verrassende wijze de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De Colombiaan moest enkel Tony Martin voorlaten in de 24 kilometer lange tijdrit rond Beasain. Richie Porte legde beslag op plaats twee. 

 

De eerste serieuze richttijd werd zoals verwacht gezet door Tony Martin. De Duitser blies de tegenstand aanvankelijk weg aan de meet, maar de andere grote namen moesten nog komen. Benat Inxtausti kwam met een halve minuut achterstand al redelijk dichtbij. 

De strijd om het algemeen klassement leek na het eerste tussenpunt al beslist. Richie Porte was hier al twintig seconden sneller dan zijn Spaanse rivaal Alberto Contador. Nairo Quintana reed echter een verrassend sterke tijd na twaalf kilometer, en vestigde zich als belangrijkste gegadigde voor de eindzege. De kleine Colombiaan moest slechts zeven seconden toegeven op Martin en was hiermee sneller dan Porte. Leider Henao moest op zijn beurt 24 seconden toegeven op de Duitser. 

Quintana stoomde als een volleerd tijdrijder naar de eindzege, want Porte moest aan de meet meer dan een halve minuut toegeven op Tony Martin. De Colombiaan moest de Duitser weliswaar voorlaten, maar zijn tijd van 35:22 was ruim voldoende om leider Henao te onttronen. 

Wout eindigde als 20ste in de etappe, en werd hierdoor prachtig 9de in het algemeen klassement. 

Uitslag etappe 5: Beasain - Beasain ITT (24 km)

1. Tony Martin (Duitsland/Omega-Pharma Quickstep) in 35m05s

2. Nairo Quintana (Colombia/Movistar Team) op 17s

3. Benat Intxausti (Spanje/Movistar Team) op 32s

4. Richie Porte (Australië/Sky) op 40s

5. Simon Spilak (Slovenië/Katusha) op 48s

6. Jean-Christophe Péraud (Frankrijk/AG2R-La Mondiale) op 51s

7. Sergio Luis Henao (Colombia/Sky) op 57s

8. Carlos Alberto Betancur (Colombia/AG2R-La Mondiale) op 1m05s

9. Pieter Weening (Nederland/Orica-GreenEdge) op 1m06s

10. Alberto Contador (Spanje/Saxo-Tinkoff) op 1m07s

Eindklassement

1. Nairo Quintana (Movistar) 21:39:35

2. Richie Porte (Sky) a 23 

3. Sergio Henao (Sky) a 34 

4. Simon Spilak (Katusha) a 35

5. Alberto Contador (Saxo) a 54

6. Pieter Weening (Orica) a 1:18

7. Carlos Betancur (Ag2r) a 1:19

8. Beñat Intxausti (Movistar) a 1:57

9. Wout Poels (Vacansoleil-DCM) a 2:47

10. John Gadret (Ag2r) a 2:56

Ronde van Baskenland etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 05 april 2013

Richie Porte heeft de vierde rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Australiër van Team Sky glipte in de laatste kilometer weg uit een groep met de favorieten. Sergio Henao, teamgenoot van Porte, blijft leider. Het weer maakte het nog wat lastiger op de venijnige Baskische klimmetjes. Meer dan 40 renners hielden het daarom voor bekeken.

De vijfde etappe werd gekleurd door Omar Fraile. Die koos al vroeg voor de aanval, maar de dappere vluchter kon niet uit de greep van een select groepje met de favorieten blijven.

Samuel Sanchez en Henao waren de haantjes in de kopgroep. Maar het was Porte die op amper één kilometer van de finish het juiste moment koos om weg te glippen. De Australiër hield knap stand en won met amper vier seconden voorsprong. Wout kwam op 27 seconde op de 12 de plaats binnen

Morgen staat de laatste etappe op het menu. Leider Sergio Henao begint aan de afsluitende tijdrit over 24 kilometer met slechts zes seconden voorsprong op zijn landgenoot Nairo Quintana.

Verslag eurosport http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u8iTPCfKMmM

 

UITSLAG RIT

1 AUS Richie Porte SKY 4u40'43"
2 ESP Samuel Sánchez EUS +4"
3 COL Sergio Henao SKY +4"
4 COL Nairo Quintana MOV +4"
5 NED Pieter Weening OGE +4"
6 FRA John Gadret ALM +4"
7 ESP Alberto Contador TST +4"
8 SLO Simon Špilak KAT +4"
9 ITA Diego Ulissi LAM +20"
10 ITA Giampaolo Caruso KAT +20"
11 COL Carlos Betancur ALM +20"
12 NED Wout Poels VCD +27"
13 USA Tom Danielson GRS +27"
14 ESP Omar Fraile CJR +41"
15 BEL Maxime Monfort RLT +44"

 

ALGEMEEN

1 COL Sergio Henao SKY 21u04'07"
2 COL Nairo Quintana MOV +6"
3 AUS Richie Porte SKY +6"
4 ESP Alberto Contador TST +10"
5 SLO Simon Špilak KAT +10"
6 NED Pieter Weening OGE +35"
7 COL Carlos Betancur ALM +37"
8 ESP Samuel Sánchez EUS +47"
9 ITA Giampaolo Caruso KAT +51"
10 ITA Diego Ulissi LAM +1'03"
11 FRA John Gadret ALM +1'07"
12 NED Wout Poels VCD +1'23"
13 ITA Damiano Cunego LAM +1'28"
14 USA Tom Danielson GRS +1'47"
15 ESP Beñat Intxausti MOV +1'48"


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma