Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de France etappe 12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 juli 2013

KITTEL KLOPT CAVENDISH VOOR DERDE KEER

Marcel Kittel (Argos-Shimano) heeft zijn derde ritzege in deze Tour gepakt. Met een jump op de streep ging de Duitser nog over Mark Cavendish. De slotfase in de straten van Tours werd opnieuw ontsierd door een valpartij, die enkele renners van Vacansoleil-DCM enLotto-Belisol uitschakelde. 

De rit kende een wel heel traditioneel verloop. Vijf renners,  onder leiding van een Vacansoleil-DCM rijder J.A. Flecha samen met Gavazzi, Sicard, Mori en Delaplace, kregen van het peloton groen licht en kregen een maximale voorsprong van 9 minuten. Er werd ook met een rotvaart naar Tours gereden, gemiddeld zo'n 45 km/u.  Het peloton werd gecontroleerd door de ploegen van Cavendish, Greipel en Kittel. Aan de supersprint, op 52 kilometer van de finish, was de voorsprong van de vijf vluchters al geslonken tot 2'30".  Sicard moest na de spurt de rol lossen in de kopgroep en werd niet veel later opgepeuzeld door het jagende peloton. Even probeerden de vier overblijvers elkaar te verschalken met demarrages, maar niemand raakte weg. Een voor een werden ze ingerekend, Flecha spartelde het langst tegen, tot kilometerpaal 6.

 

Een valpartij vooraan in het peloton op drie kilometers van de streep schakelde een tiental renners uit, waaronder enkele van Vacansoleil-DCM. Daardoor stormde een compact groepje, zonder Greipel, Boeckmans en de gebroeders van Poppel, af op de twee haakse bochten op 500 meter van de streep. Steegmans zette Cavendish perfect af en de Brit leek te gaan winnen, maar Marcel Kittel ging er met een jump op de streep nog over, en scoorde zijn derde etappe zege. Wout zijn reactie na de finish:  218km zitten weer in de benen. Nu lkkr op massage tafel. Valpartij op laatst net kunnen ontwijken:) 

 

 

 

Rit 12: Fougères - Tours

Tour de France etappe 11

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 10 juli 2013

Tony Martin en Chris Froome zijn de winnaars van de dag

Chris Froome heeft zijn greep op de gele trui verstevigd met een sterke prestatie in de tijdrit naar Mont-Saint-Michel. Hij kwam nog heel dicht in de buurt van de tijd van Tony Martin, maar de wereldkampioen tijdrijden was 12 seconden sneller. Vacansoleil-DCM teamgenoot Thomas De Gendt was heel knap derde. Svein Tuft, die als tweede was vertrokken, de eerste snelle man. Zijn tijd hield stand tot Thomas De Gendt ruim een halve minuut sneller was. Maar lang zou De Gendts tijd niet standhouden. Want de volgende die arriveerde, was Tony Martin, de wereldkampioen tegen de klok. Hij was twee minuten na De Gendt vertrokken en kwam één minuut later aan. Hij was dus een minuut sneller. 

Met zijn tijd van 36'29", tegen een gemiddelde snelheid van zo'n 54 km/u, leek de dagzege weg en was het daarna vooral uitkijken naar wat de mannen met klassementsambities zouden doen. Wout had een achterstand op Martin van 3'36". Hij kwam daar uiteindelijk mee op plaats 63. Reactie van Wout: 63ste in tt, niet slecht niet super. Morgen 218km op programma. Nu lkkr uitpuffen. 

Evans en Schleck deden geen goeie zaak, net als Quintana. Contador, zijn ploegmaat Kreuziger, Valverde en Mollema deden het wel behoorlijk en finishten op ongeveer 2'15" van Martin en in elkaars buurt. Ten Dam beperkte de schade.

 

Maar dé man was - andermaal - Froome. Hij was aan de tussenpunten 1 seconde en 2 seconden sneller dan Martin, maar was aan de streep toch een tikje trager. Martin hield even zijn adem in, zag het dubbeltje tot zijn grote opluchting op de goede kant vallen en toverde een glimlach op zijn gezicht.

Rit 11: Avranches - Mont-Saint-Michel (tijdrit)

Tour de France etappe 10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 09 juli 2013

Kittel pakt zijn tweede ritzege in de Tour

Marcel Kittel heeft de 10e Tour-rit gewonnen. De sprinter van Argos klopte André Greipel nog net in de massasprint in Saint-Malo. Cavendish, betrokken bij een val van Tom Veelers, werd derde. Chris Froome behoudt zijn gele trui.

Vooraf werd geschreven dat deze tiende etappe op een massasprint zou uitdraaien. Vijf renners probeerden toch het voorbestemde lot te ontvluchten: Natuurlijk iemand van Vacansoleil-DCM  Lieuwe Westra  hij kreeg mee Jérôme Cousin, Juan José Oroz, Julien Simon en Luis Angel Maté. De sprintersploegen lieten  de groep vluchters nooit meer dan een handvol minuten uitlopen. Omega-Pharma-Quick-Step, Lotto-Belisol en Argos lieten elk een renner helpen het tempo van het peloton te bepalen. 

Het peloton werd zenuwachtiger naarmate de Atlantische Oceaan dichterbij kwam. Op de stroken langs de zee wilde iedereen, sprinters en klassementsrenners, voorin zitten.

Niemand wilde zich laten wegwaaien. Vooral de Saxo-ploeg van

Alberto Contador was prominent voorin, terwijl Froome amper een ploegmaat had. Maar het peloton scheurde niet.

De vluchters werden nog opgepikt en daarna kon de spurtvoorbereiding starten. De treintjes stonden op de rails en de Lotto-trein rolde de rode loper uit voor Greipel

Greipel leek ook op de zege af te stevenen, maar Kittel dichtte in de laatste 100 meter nog een kloofje op zijn landgenoot en ging er nog over. Mark Cavendish, die met zijn schouder Tom Veelers raakte waardoor die viel, werd derde. Wout handhaafde zich ook weer netjes in het peloton, en kwam als 22ste over de streep. Zijn reactie meteen na afloop was: 

Etappe 10 gedaan, 22ste in etappe. Ploegen klassement gewonnen met@VacansoleilDCM. Morgen TT

 

Rit 10: Saint-Gildas-des-Bois - Saint-Malo

Tour de France etappe 9

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 07 juli 2013

Daniel Martin heeft de negende rit in de Tour op zijn naam gezet. De Ier van Garmin versloeg in een sprintje in Bagnères-de-Bigorre zijn Deense medevluchter Jakob Fuglsang. Chris Froome behoudt - ondanks een vroeg offensief van de ploeg van Alejandro Valverde - de leiding. 

Een helse tocht met vijf cols binnen een dikke 100 kilometer kende een verschrikkelijk begin voor het Team Sky van Froome. De helpers, onder wie Richie Porte, van de gele trui raakten vroeg de regie kwijt en brachten hun patron zo in een penibele situatie. Froome zat al op de eerste col, de Portet d'Aspet, totaal geïsoleerd in de tang van zijn dichtste belagers. Eerst Garmin en daarna een sterk Movistar, de ploeg van Valverde, persten er één langgerekt offensief uit en leken de Tour helemaal op zijn kop te zetten. Het nog altijd beulenwerk verrichtende Movistar, dat de groep met de tenoren tientallen kilometers aan een stuk meesleurde, fietste de kloof uiteindelijk dicht en liet Quintana meteen enkele plaagstootjes uitdelen. 

 

Froome was echter niet uit zijn evenwicht te brengen. Autoritair en zonder ogenschijnlijk grote inspanning bluste de Brit de brandjes. Martin en Fuglsang vormden geen bedreiging voor Froome en mochten het onder elkaar uitvechten voor de ritoverwinning. In de spurt verschalkte Martin de Deen. Wout liet zich vandaag in het slot van de bergetappe naar Bagnères-de-Bigorre goed zien aan kop van de wedstrijd. Hij  was na een mindere dag gisteren vandaag de best geklasseerde Nederlander. Hij is tevreden met zijn eigen prestatie.

 http://nos.nl/video/526936-poels-demarreert-op-hourquette.html (beelden van de demarrage) 

In de slotfase ging hij op jacht naar de vluchters Martin en Fuglsang. “Het was mooier geweest als ik die twee nog had terug gepakt. Maar ze zijn verdiend voorop gebleven. Ik heb toch nog een mooie zevende plek,” reageerde hij na afloop voor de camera’s van de NOS. “Op die laatste klim had ik nog een beetje over. Als je het niet probeert, win je natuurlijk nooit. Maar ze hadden nog best wel een gat. In de afdaling kon ik de bochten lastig inschatten en wilde ik geen onnodige risico’s nemen,” kijkt hij terug.

 

Vandaag hervond hij zijn vorm. “Ik had vandaag gewoon een betere dag. Je hebt af en toe een slechte dag. Ik was gisteren ook niet heel slecht, maar miste net dat kleine beetje om te volgen. Dan wordt je op negen minuten gereden. Vandaag had ik net dat beetje extra wel.”

 

Hij is blij met zijn klassering. “Het is mooi dat je top tien kan rijden. Daar heb ik altijd voor getraind,” besloot hij geëmotioneerd.

http://nos.nl/artikel/526955-emoties-poels-na-zevende-plaats.html 

Rit 9: Saint-Girons - Bagnères-de-Bigorre

Tour de France etappe 8

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 06 juli 2013

Chris Froome heeft in de eerste bergrit meteen laat zien wie de topfavoriet voor deze tour is. De Brit van Team Sky won na een macthsvertooning de slotklim naar skioord Ax 3 Domaines. Hij smeerde concurrenten als Alberto Contador, Alejandro Valverde, Joachuim Rodriguez en Cadel Evans een mooie achterstand aan en vertrekt zondag in de gele trui.

De lange aanloop naar de Col de Pailhères bood een vlucht van drie Fransen (Marino, Riblon en Molard) en Vacansoleil-DCM rijder Johnny Hoogerland. Hun kop rolde op de Pailhères, een onregelmatige berg buiten categorie met verraderlijke haarspeldbochten over slechtlopend asfalt.

De Colombiaan Quintana wachtte de zware col af om  weg te fladderen uit de favorietengroep, waaruit behalve de Zuid-Afrikaanse gele trui Impey en ook Wout op 36 km voor einde wegviel. 

Topfavoriet Froome had niet al te veel steun meer van zijn ploeg, maar liet de enkele mannetjes aan zijn zijde een hoog tempo rijden. Op de slotklim naar skioord Ax 3 Domaines waren de gevolgen niet te overzien voor Evans en Schleck.

Terwijl Quintana met schrikbarend gemak bleef klimmen en de glorie leek tegemoet te gaan, vielen de maskers op vijf kilometer van de finish in de groep der grote namen af. Rodriguez, Valverde en Contador begaven onder het beulenwerk van Froomes rechterhand Porte. De Brit aarzelde niet, nam dankbaar over van Porte en had in een vingerknip Quintana te stekken. 

Froome voelde zijn benen niet en reed onweerstaanbaar richting finish. Achter hem spanden z'n concurrenten nog samen, maar trouwe luitenant Porte legde beslag op een meer dan verdienstelijke tweede plaats. Derder werd Valverde voor de verrassende Nederlanders van Belkin Mollema en Ten Dam. Wout kwam op ruim 9 minuten als 48ste over de streep. 

 In de het algemeen klassement komt Wout op 41e plaats te staan. Zijn achterstand is 9:45. 

UITSLAG RIT

1 GBR Chris Froome SKY 5u03'18"
2 AUS Richie Porte SKY +51"
3 SPA Alejandro Valverde MOV +1'08"
4 NED Bauke Mollema BEL +1'10"
5 NED Laurens ten Dam BEL +1'16"
6 SPA Mikel Nieve EUS +1'34"
7 CZE Roman Kreuziger TST +1'45"
8 SPA Alberto Contador TST +1'45"
9 COL Nairo Quintana MOV +1'45"
10 SPA Igor Antón EUS +1'45"
48 NED Wout Poels VCD +9'15"

 

Morgen de 9e etappe

 

Het parcours van deze etappe uitdagend voor iedereen die een gooi wilt doen naar het bolletjes trui klassement. Doordat er maarliefst 5 beklimmingen in zitten zijn er veel punten te verdienen voor het bergklassement. Allereerst moeten de renners de Col de Portet-d'Aspet op. Vervolgens een Col van 7 kilometer lang; de Col de Menté. Daarna bevinden de renners zich in Bagnères-de-Luchon. Dan volgen 3 bergen zich snel na elkaar op. De Col de Peyresourde, de Col de Val Louron-Azet  en de finale klim Hourquette d'Ancizan. 

De finale begint pas na de Hourquette d'Ancizan. Een col van circa 10 kilometer, maar omdat de aankomst 30 kilometer verder ligt verwacht ik weinig verschil tussen de klassementsrenners. 

Tour de France etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 05 juli 2013

Peter Sagan heeft in een sprint zonder de andere topsprinters zijn slag geslagen. De Slovaak doet ook een gouden zaak voor het groen. 

 

Vanuit kuststad Marseille sloegen de renners vandaag het binnenland in, naar de uitlopers van de Pyreneeën in Albi. Er werd een felle strijd aangekondigd om in de vlucht van de dag te geraken, maar Jens Voigt en Blel Kadri werd geen strobreed in de weg gelegd. Kadri zou aan zijn ontsnapping  over de bergjes de bolletjestrui overhouden, die hij overneemt van Pierre Rolland. Toch was meedoen voor de dagzege een utopie, zeker omdat Cannondale op de beklimming van de Col de la Croix de Mounis de gaspedaal induwde.

De sprinters moesten het geweld van Cannondale één voor één overboord. De ploegen van Cavendish, Kittel en Greipel maakten nog wel verwoed jacht op het peloton, maar na een tijdje zagen ze het onzinnige van hun onderneming in en staakten ze de strijd.

Peter Sagan kon zo de punten binnen halen bij de Supersprint, waardoor hij nog steviger in het groen komt. Maar met enkel wat punten onderweg was Sagan echter niet tevreden.

Jan Bakelants maakte van de windstilte na de Supersprint gebruik om stiekem weg te springen. Even later kwamen ook Cyril Gautier en Juan José Oroz aansluiten.

Een minuutje namen ze voorsprong, maar daarna regelde Cannondale de wedstrijd. Op 4 km van Albi werden de drie weer bijgehaald. Ook in de voorbereiding op de sprint duldden Sagan en co geen concurrentie. Maar in de finale werden de groene jongens toch afgebluft door de Argos-trein, in dienst van John Degenkolb.

De Duitser gooide in de sprint ook als eerste zijn kaarten op tafel, maar Sagan zat te lachen in zijn wiel. De Slovaak dook op het juiste moment uit het wiel en rondde zo het magistrale werk van zijn ploeg af.

 "Als ik niet had gewonnen, had ik mezelf door het hoofd geschoten", zegt Sagan. 

Wout kwam weer keurig voorin het peloton binnen. De 18de plaats was zijn deel. Het eerste gedeelte van de tour zit er nu op, morgen gaat de tour voor de favorieten beginnen met een rit in de Pyreneeën. Wout komt dan ook te weten waar hij nu staat. 

Rit 7: Montpellier - Albi

Tour de France etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 04 juli 2013

André Greipel heeft in Montpellier zijn eerste ritzege in deze Tour veroverd. De Duitser van Lotto-Belisol klopte in Montpellier Sagan, Kittel en Cavendish in een massaspurt. Daryl Impey krijgt als eerste Zuid-Afrikaan de gele trui.

Luis Maté van Cofidis volgde het voorbeeld van Thomas De Gendt gisteren: hij sprong meteen weg na de start. Hij reed  alleen wel een voorsprong 5'30" bij elkaar, maar toen vonden Omega Pharma-Quick Step en Orica-GreenEdge het genoeg.  De renners namen een snipperdag en konden genieten van het goeie weer. Ze reden trager dan het traagste schema, in een vlucht had niemand zin. Wie er helemaal geen zin meer in had, was Bouhanni. De FDJ-spurter, die gisteren in de sprint zwaar viel, raakte minuten achterop en stapte af. Net als Kessiakoff.

In de laatste 50 km ging de snelheid wel fors de hoogte in.

Het was Cavendish die voor de eerste opschudding zorgde. Op 30 km van de streep viel hij, maar enkele kilometers verder had hij zijn 45" achterstand goedgemaakt. 

Daarna speelden de sprinttreinen hun gebruikelijke rol. Omega Pharma-Quick Step zette zich van te ver op kop en viel door de mand. Argos nam in de slotkilometers over, met Lotto-Belisol in hun wiel. Een ontketende Greipel werd perfect gelanceerd en won de sprint. 

Daryl Impey finishte als 13e. Hij neemt zo de gele trui over van zijn Orica-ploegmaat Simon Gerrans, die door een breuk in het peloton op 5 seconden finishte. Impey schrijft met het geel Afrikaanse geschiedenis. Wout eindigde net na de breuk op 5 seconde als 55ste. 

Rit 6: Aix-en-Provence - Montpellier

Tour de France etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 03 juli 2013

Mark Cavendish heeft zijn eerste ritzege beet in de Tour. De Brit van Omega Pharma-Quick Step was de snelste in de massasprint in Marseille. Op weg naar de start had Vacansoleil-DCM team de hulp nodig van de politie: In de file, komt politie-escorte ons er doorheen loodsen!  http://t.co/ZpLGUaCMo3  was de tweet van de dag van Wout.

 

Het peloton gunde weer de eerste vlucht van de dag alle vrijheid. Eén renner van Vacansoleil-DCM was alert ondanks de vertragingen vooraf en was mee in de ontsnapping van de dag, Thomas De Gendt. Samen met Delaplace, Arashiro, Reza, Sicard en Loetsenko kregen zij een maximale voorsprong van ruim 12 minuten. Orica van gele truidrager Gerrans knabbelde gestaag aan de voorsprong en na de supersprint kreeg de ploeg hulp van Lotto-Belisol en Argos in de jacht op de kopgroep. Op een lastige strook op 50 kilometer van Marseille vonden Thomas De Gendt en Arashiro het tijd om te versnellen. Zo verdwenen Sicard en Delaplace uit de kopgroep. Ook in het peloton ging het tempo flink omhoog, want alle sprintersploegen zetten wat extra mannetjes in. Op de klimmetjes in de slotfase ging de gashendel helemaal open in het peloton. De voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. De Gendt kreeg de prijs van de strijdlustigste renner van de dag, maar ook hij werd met de rest teruggehaald door het peloton. Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step rolden voor Greipel en Cavendish de rode loper uit. Cavendish kwam perfect uit in de eindsprint en de Britse kampioen maakte het werk af. Boasson Hagen en Sagan strandden in het wiel van Cavendish. Wout kwam ondanks een valpartij in de laatste kilometer goed binnen en werd zelfs 19e. Hij was blij dat overeind bleef. Zijn reactie was dan ook: Langste rit in "Tour" zit erop. 19e in chaotische massasprint. Zelf gelukkig overeind gebleven.

,,Ik koos in de finale mijn eigen weg en ben er weer goed door gerold. Je kunt beter voor een crash zitten dan erachter'', zei Wout aan de finish in Marseille.

Op enkele honderden meters van de streep, in de volle finale, kwakten heel wat renners in het uitgedunde peloton tegen het asfalt. ,,Ik zag nog hoe een renner van Omega Pharma zich liet afzakken en ik denk dat de man naast me er vol op is geklapt. Dat heb ik niet gezien of gehoord hoor, gelukkig maar. Ik weet wat het is om te vallen. Parijs is nog ver, zeggen ze toch altijd, maar het is fijn als je van pijn bespaard blijft. Ik sta nog elke dag met een glimlach op. Het gaat goed en daar ben ik blij om'', aldus Wout.

Rit 5: Cagnes-sur-Mer - Marseille

 

Tour de France etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 02 juli 2013

ploegentijdrit

Orica heeft de ploegentijdrit in Nice gewonnen. De Australische ploeg was amper 75 honderdste seconde sneller dan Omega Pharma-Quick Step. Simon Gerrans, gisteren nog ritwinnaar, neemt de gele trui over van Jan Bakelants. Omega Pharma-Quick Step vertrok als tweede ploeg en zette in Nice meteen de richttijd neer. De gemiddelde snelheid van de Belgische ploeg met onder meer Terpstra, Martin en Kwiatkowski was bijna 58km/u. De andere teams beten een voor een hun tanden stuk op de toptijd. Het Saxo van Contador strandde op 6 seconden, Sky en Froome gaven amper 2 seconden toe op Omega Pharma-Quick Step.

Lotto-Belisol deed het ook goed met een verlies van 16 seconden voor Jurgen Van den Broeck. Dan deden BMC, Cadel Evans en Tejay van Garderen het nog 9 seconden trager.

In het kamp van Omega Pharma-Quick Step begon men te dromen van de zege, maar toen kwam Orica. De Australische ploeg dook net onder de tijd van Tony Martin & co: 75 honderdste seconde.

Het was dan nog wachten op RadioShack en Jan Bakelants. Zijn troepen konden de tijd van Orica niet meer verbeteren en dus verliest Bakelants zijn gele trui. Simon Gerrans, gisteren ritwinnaar, mag daar nu mee pronken. Wout met Vacansoleil-DCM werd met de 12e plek de beste Nederlandse ploeg, op 33 seconden van het winnende Orica-GreenEdge. „Dat maakt me niets uit”, gaf Lieuwe Westra te kennen. „Het is hier wereldtop. Je moet negen goede tijdrijders hebben om hier te kunnen winnen. Wij moeten ons vergelijken met ploegen als BMC (9e) en dan hebben we het heel goed gedaan.” Wout reageerde Auw, dat was ploegentijdrit. 12e, mooi resultaat! 

Voorbeschouwing etappe 5:

 

Etappe 5, woensdag 3 juli 2013. De dag na de belangrijke ploegentijdrit waarin al kleine individuele verschillen gemaakt zullen zijn staat een relatief vlakke rit naar Marseille op het programma van de renners. De renners fietsen in het Zuid Oosten van Frankrijk. 

 

1.Orica-GreenEdge (Aus)25 km in 25'56"

2.Omega Pharma-Quick Step (Bel)op 1"

3.Team Sky (GBr)3"

4.Saxo-Tinkoff (Den)9"

5.Lotto-Belisol (Bel)17"

6.Garmin (VS)17"

7.Movistar (Spa)19"

8.Lampre (Ita)25"

9.BMC (VS)26"

10.Katjoesja (Rus)28"

11.RadioShack (Lux)29"

12.Vacansoleil-DCM (Ned)33"

13.Cannondale (Ita)34"

14.Belkin (Ned)37"

15.FDJ (Fra)42"

16.Astana (Kaz)56"

17.AG2R (Fra)1'04"

18.Sojasun (Fra)1'10"

19.Europcar (Fra)1'13"

20.Cofidis (Fra)1'20"

21.Euskaltel (Spa)1'24"

22.Argos-Shimano (Ned)1'47"

 

 

Tour de France etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 01 juli 2013

Simon Gerrans heeft Peter Sagan het nakijken gegeven in de derde rit in de Tour. De Australiër van Orica klopte Sagan in de sprint van een uitgedund peloton. Jan Bakelants behoudt de gele leiderstrui.

De eerste ontsnapping kreeg net zoals de voorbije dagen meteen de vrijheid van het peloton. Aanstoker Vacansoleil-DCM rijder Lieuwe Westra kreeg Gautier, Clarke, Minard en Vuillermoz mee. Clarke, winnaar van het bergklassement in de Vuelta vorig jaar, had zijn zinnen gezet op de bergpunten en troefde in het spurtje op de top van elke klim zijn metgezellen af.

In het peloton reed RadioShack op kop om de gele trui te beschermen. Ze hielden de kopgroep op korte afstand, vooral Jens Voigt controleerde de vluchters. Zo was de vlucht in de finale ten dode opgeschreven. Met de slotklim in zicht, de Col de Marsolino, verliet Clarke de kopgroep. Minard kon de Australiër nog even volgen, maar dat duurde niet lang. Clarke probeerde solo de top te bereiken, maar dat liet Rolland niet toe, die zijn bergtrui verdedigde. De Fransman graaide net als gisteren de volle buit mee op de top van een col van tweede categorie.

In de afdaling kreeg Rolland het gezelschap van een ontketende Chavanel. Ook Nordhaug en Nieve konden de sprong maken. Maar in het uitgedunde peloton reden Orica en Cannondale op kop. Zij kregen hulp van de ploeg van geletruidrager Bakelants en de vier werden gegrepen.

Tom Dumoulin probeerde het ook nog met een solo, maar Cannondale smoorde zijn poging in de kiem, hij kwam tot op 450 meter. De sprint draaide uit op een spannend duel tussen Sagan en Gerrans, de Australiër trok aan het langste eind. Wout kwam in het eerste peloton binnen op de 48ste plaats en handhaaft zich vooraan in het klassement. Morgen wordt het algemeen klassement wat door elkaar geschud, er is immers een ploegentijdrit in Nice van 25km. 
Meteen na de etappe is de Vacansoleil-DCM ploeg naar het vaste land gegaan, reactie van Wout via twitter: 

Charter vlucht van Corsica naar Nice. Mooi vliegtuig!http://t.co/jTGFzUHh9P

Hij had ook al een reactie over een verkregen oranje trui: 

Lastige rit, maar een mooie oranje trui aan overgehouden! Vet cool;) #bnn #spitshttp://t.co/lGfgGf67sA

Rit 3: Ajaccio - Calvi

Tour de France etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 30 juni 2013

Jan Bakelants heeft zijn eerste profzege behaald in de Tour de France. De Belg bleef in Ajaccio net uit de greep van het uitgedunde peloton. Peter Sagan won de sprint voor de tweede plaats. Dankzij zijn voorsprong van 1 seconde is Bakelants tevens de nieuwe leider. Net als in de eerste rit was de eerste poging meteen de goede. Lars Boom was er weer bij en kreeg het gezelschap van Veilleux, Kadri en Perez. Op de colletjes kregen we wat vuurwerk. Boom pakte de volle buit op de eerste col van de dag, maar op de Col de la Serra viel de kopgroep helemaal uiteen.

In de achtergrond roerde Voeckler zich, maar hij raakte niet voorin. Op de volgende col, de col de la Vizzavona, slaagde zijn ploegmaat Rolland daar wel in. Hij raapte met Kadri de laatste vluchter op.  Rolland zette even door in de afdaling, maar zag snel het nutteloze in van zijn onderneming. Cannondale en BMC namen het heft in handen, want Gilbert en natuurlijk Sagan roken winstkansen.
Op het steile slotklimmetje versnelden wederom Vacansoleil-DCM renner J.A. Flecha en kreeg Gautier mee. Door het werk van Porte werd Flecha weer gegrepen, Gautier zette door en kreeg zowaar Froome in zijn spoor. Gautier verdedigde zijn krappe voorsprong met hand en tand, maar werd toch gegrepen.

Daarop ging  Chavanel er van tussen. Hij kreeg wederom J.A. Flecha mee, ook gingen Izaguirre, Fuglsang, Mori, en Jan Bakelants mee.

De ploeg van Sagan kreeg de kloof net niet dicht, mede door het storende werk van Wout. In de  laatste kilometer koos Bakelants het haze-pad toen de overige koplopers het niet eens waren. Radio-Shack rijder Jan Bakelants  hield stand tegenover het spurtende peloton. Hij hield zoals gezegd precies één seconde over op de streep ten opzichte van Peter Sagan, die daardoor tweede werd. Derde werd Michal Kwiatkowski. Dankzij die seconde verovert Jan Bakelants ook de gele trui. Wout kwam in het eerste peloton binnen op plaats 23. 

Rit 2: Bastia - Ajaccio

Tour de France etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 29 juni 2013

Marcel Kittel heeft de eerste rit in de Tour gewonnen. De Duitser van Argos was de snelste in een onthoofde massasprint en is ook de eerste leider. Greipel, Cavendish en Sagan konden hun kansen niet verdedigen door een val. Elke renner krijgt dezelfde tijd aangerekend.

Voor de start van de 100e editie sloeg de Tour voor het eerst in zijn geschiedenis zijn tenten op op Corsica. De gezichten van de renners stonden strak gespannen, want velen keken met een bang hartje uit naar de als gevaarlijk aangekondigde ritten op het eiland.

Dat bleek op papier goed mee te vallen. Tourbaas Christian Prudhomme had nog maar net met zijn vlag gewapperd of vijf renners kregen de zegen van het peloton. De Spanjaard van Vacansoleil-DCM JA Flecha  Lobato, Cousin, Lemoine en Lars Boom hadden de eer de eerste vluchters van deze jubileumeditie te zijn. Achter hen zorgden,de sprintersploegen ervoor dat het verschil niet al te groot werd. Wout met rugnummer 201 was regelmatig achterin het peloton te zien. Na hun duel om de bergprijs ebde de zin van de vluchters om er nog iets van te maken snel weg. Ze spraken af om zich te laten inlopen, maar Cousin had andere plannetjes en ging alleen op pad. Dat pikten zijn oude makkers niet. Hoewel het peloton hen nagenoeg te pakken had, gingen Boom en co toch weer op zoek naar Cousin.

Dat lukte ook, maar uiteindelijk zou dit kleine oorlogje slechts een voetnoot blijken in een voor de rest erg rustige opening van de Tour. Met de gevaarlijke slotfase in het verschiet moesten de sprintersploegen plots plaats maken voor de ploegen van de klassementsrijders.

Het bleek allemaal maar randvoorwaarden, want het tumultueuze slot eiste alle aandacht op. Eerst was er paniek toen de bus van Orica vastzat onder de boog van de finish. Pas op het laatste nippertje werd de finishlijn ontruimd, maar daarbij waren alle fotofinish apparatuur beschadigd.

Daarna werd het peloton opgeschrikt door een zware valpartij. Sagan, Greipel en Cavendish waren erbij. De koninklijke massasprint was onthoofd, maar dat maakte Argos niets uit. Die ploeg counterde een late aanval van Niki Terpstra en daarna maakte Kittel het af in de onthoofde sprint. Tweede werd de Noor Kristoff en derde Vacansoleil-DCM rijder Danny van Poppel. 

Wout zat tijdens de valpartijen niet in de buurt en kon veilig de streep bereiken, dit in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Nederlands kampioen Johnny Hoogerland die schade aan zijn elleboog overhield aan een valpartij.

Rit 1: Porto-Vecchio - Bastia

De volledige Vacansoleil-DCM ploeg in de Tour de France:

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 28 juni 2013

met rugnummers

De volledige Vacansoleil-DCM ploeg in de Tour de France:

 

 201. Wout Poels (Ned) 

202. Kris Boeckmans (Bel) 

203. Thomas de Gendt (Bel) 

204. Juan Antonio Flecha (Spa) 

205. Johnny Hoogerland (Ned) 

206. Sergej Lagoetin (Oez) 

207. Boy van Poppel (Ned) 

208. Danny van Poppel (Ned) 

209. Lieuwe Westra (Ned)

 

Driemaal is scheepsrecht!

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 28 juni 2013

Driemaal is scheepsrecht!

 

 

Wout Poels start zaterdag voor de derde maal aan de Tour de France. Op het eiland Corsica gaat de 100ste editie van dit grootste wielerspektakel ter wereld van start. Wout heeft zich de afgelopen maanden, na zijn herstel, volledig geconcentreerd op deelname aan de Tour de France. Hij is kerngezond, gemotiveerd en staat te popelen om van start te gaan. Wat kunnen we van Wout verwachten? Wout is daar zelf heel nuchter in. Hij hoopt op een of twee goede uitslagen tijdens deze tour en hij wil zich geregeld laten zien. De komende weken zullen links en rechts vele honderden fans van Wout langs het parcours staan om de Blitterswijckse renner aan te moedigen. Wij wensen Wout en zijn collega’s van Vacansoleil-DCM erg veel succes! Volg zijn verrichtingen ook op onze website: www.woutpoels.nl

 

 

Ronde van Luxembourg etappe laatste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 16 juni 2013

Bob Jungels heeft de slotetappe van de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De renner van RadioShack-Leopard kwam na een 146 kilometer lange rit tussen Mersch en Luxemburg als eerste over de finish. Paul Martens (Blanco) eindigde als tweede, voor Jan Bakelants (RadioShack-Leopard). Martens nam op de slotdag de leiding in het klassement over van de Fransman Hivert.

In de slotfase probeerde Wout met een aanvalspoging vooruit te blijven. Hij ging met een kleine voorsprong de slotronde in, waarin hij gezelschap kreeg van thuisrijder Bob Jungels. De Luxemburger bleef vervolgens aan de finish de Duitser Martens en zijn ploeggenoot bij RadioShack-Leopard Bakelants voor. Het eindklassement moest hij wel laten aan Blanco-renner Martens.

Jungels kreeg van de jury nog een straf van tien seconden vanwege een onreglementaire handaflossing op de laatste klim. Zijn etappezege mocht hij wel houden. Dat was extra wrang voor Wout, zijn reactie daarop was: Kun je net niet aanpikken bij Jungels hoor je dat hij tijdstraf krijgt door handaflossing op klim. #bedankt!!!

 

Ronde van Luxemburg 2013 (2.HC)

Uitslag etappe 4: Mersch en Luxemburg

1. Bob Jungels (Luxemburg/RadioShack-Leopard) in 3u24m39s

2. Paul Martens (Duitsland/Blanco Pro Cycling)

3. Jan Bakelants (België//RadioShack-Leopard)

4. Jonathan Hivert (Frankrijk/Sojasun) op 7s

5. Mathias Brändle (Oostenrijk/IAM Cycling)

6. Jonathan Fumeaux (Zwitserland/IAM Cycling) op 10s

7. Björn Leukemans (België/Vacansoleil-DMC) op 12s

8. Vincent Jerome (Frankrijk/Europcar)

9. Julien El Fares (Frankrijk/Sojasun)

10. Nico Sijmens (België/Cofidis)

26. POELS WoutVacansoleil - DCMop 27s

Eindklassement Ronde van Luxemburg 2013

1. Paul Martens (Duitsland/Blanco Pro Cycling) in 16u45m38s

2. Jonathan Hivert (Frankrijk/Sojasun) op 4s

3. Jan Bakelants (België//RadioShack-Leopard) op 6s

4. Mathias Brändle (Oostenrijk/IAM Cycling) z.t.

5. Bob Jungels (Luxemburg/RadioShack-Leopard) op 13s

6. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil-DCM) op 15s

7. Julien El Fares (Frankrijk/Sojasun) op 20s

8. Jonathan Fumeaux (Zwitserland/IAM Cycling) op 21s

9. Robert Gesink (Nederland/Blanco Pro Cycling) z.t.

10. Nico Sijmens (België/Cofidis) op 22s

19.Wout POELSVacansoleil - DCM op 0:37


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma