Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de L'ain 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 11 augustus 2013

De 2de etappe van de Tour de L'Ain is gewonnen door Vacansoleil-DCM rijder Grega Bole. Hij was de snelste van een peloton van 48 rijders. 

In deze sprint werd Wout 6de. De etappe werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM). Hij werd echter vlak voor de finish teruggehaald. Waarna Bole het in de eindsprint afmaakte voor Vacansoleil-DCM. 

1 BOLE Grega Vacansoleil - DCM 16 20 3:35:04
2 FELLINE Fabio Androni - Venezuela 11 12 ,,
3 WEGMANN Fabian Garmin - Sharp 6 7 ,,
4 MARTINEZ Yannick La Pomme Marseille 5 5 ,,
5 SERRY Pieter Omega Pharma - Quick-Step 4 4 ,,
6 POELS Wout Vacansoleil - DCM 2 3 ,,
7 CHIARINI Riccardo Androni - Venezuela   2 ,,
8 HOWES Alex Garmin - Sharp   1 ,,
9 BARDET Romain AG2R La Mondiale     ,,
10 MANUEL SILVA PIRES Bruno Team Saxo-Tinkoff     ,,

Tour de L'ain 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 10 augustus 2013

Leonardo Duque heeft de eerste rit in lijn gewonnen in de Tour de L' Ain. De Colombiaan was de beste in een massasprint.

De Fransen Guerin en Patous reden lang in de aanval. Op 12 kilometer van de finish werden ze gegrepen. 

 

De Colombiaan Duque was de snelste in de massaspurt. Tweede werd de Fransman Yannick Martinez. Derde werd de sprinter van Vacansoleil-DCM Romain Feillu. Wout kwam in het peloton binnen. . Gianni Meersman, die de proloog won, blijft leider.

Tour de L'ain

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 augustus 2013

Gianni Meersman heeft de proloog in de Tour L' Ain gewonnen. De proloog was een succesverhaal voor Omega Pharma-Quick Step: Meersman was over 4,5 kilometer een tikkeltje sneller dan zijn ploegmaat Dries Devenyns. Wout kwam 10 seconde tekort. Hij eindigde rond de 20ste plaats. 

1 Meersman 2 Devenyns s.t. 3 Gerard +1 4 Clement +2 5 Slagter +2 6 Felline +2 7 Petit +3 8 Brandle +3 9 Maes +4 10 Keizer +4

Mijl van Mares

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 augustus 2013

Wout wint in Maarheeze en koerst nu in Frankrijk

 

 

Wout Poels heeft na de Tour de France een tiental criteriums gereden in ons land. Hij was vaak een van de smaakmakers en liet zich regelmatig aan de kop zien. In Boxmeer, daags na de Tour, won Bouke Mollema nipt van Wout. Tijdens de gezellige Ridderronde in Maastricht won Tom Dumolium net voor Wout. En enkele dagen later in Maarheeze was het andersom. Wou Poels won met overmacht de Mijl van Mares.

 

 

De komende vijf dagen koerst Wout met Vacansoleil-DCM in de Tour de L’Ain. Een wedstrijd met veel klimwerk in de Alpen. Een echte Wout Poels koers. Wout heeft deze tour al twee keer met succes verreden en telkens als tweede geëindigd in het algemeen klassement.

Bestuurslid Theo Bos meldt uit eigen ervaring: “Wout won in 2010 zijn eerste prof zege in de laatste etappe van deze zware cours. In het eindklassement eindigde hij gelijk met de tot winnaar uitgeroepen Zubeldia .Toen  waren wij erbij met Henk en volgens een enthousiaste Franse supporter had Wout deze Ronde gewonnen en was Zubeldia onterecht tot winnaar uitgeroepen.”

 

 

Vuelta

 

 

Na de Tour de L’Ain reist hij naar Spanje om deel te nemen aan de Ronde van Spanje, beter bekend als de Vuelta. De bestuursleden Roy Gooren en Pieter van de Water hebben al een vliegreis geboekt om Wout tijdens de laatste week te ondersteunen.

 

 

Fans en sponsoren kunnen hem elk middag volgen via de Belgische TV of Eurosport.

 

 

WK Florence

 

 

Zoals het er nu uitziet start Wout Poels ook bij de WK in Italië. We hadden als fanclub aanvankelijk de bedoeling om een vliegtuig te huren als we dit konden organiseren tegen sociaal aanvaardbare prijzen. Dat is niet gelukt. Het werd te kostbaar. Maar natuurlijk staat het fans vrij om per auto, vliegtuig of de trein naar Florence af te reizen om daar te genieten van alle kunst maar vooral van de koers.

 

Classic San Sebastian

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 27 juli 2013

Wout 14e

De renner van Vacansoleil-DCM laat weten dat hij tevreden is met zijn top-15 klassering.  Op twitter meldt Wout: “Niet slecht vandaag in "San Sebastian" 14e. Sprint op einde liep niet als gepland. Voor rest van koers tevreden”.  De Fransman Tony Gallopin won de wedstrijd in het Baskenland. De wielrenner van RadioShack-Leopard kwam na 232 kilometer solo over de streep in Baskenland. Voor de 25-jarige coureur was het de grootste zege uit zijn carrière. Achter Gallopin won Alejandro Valverde de sprint van een achtervolgend groepje. De Tsjech Roman Kreuziger die in april de Amstel Gold Race won, eindigde als derde. Bauke Mollema kwam als 9e over de finish, Robert Gesink werd 13e en Wout 15e.

ALGEMEEN

1 FRA Tony Gallopin RLT 5u39'02"
2 SPA Alejandro Valverde MOV +28"
3 TSJ Roman Kreuziger TST +28"
4 SPA Mikel Nieve EUS +28"
5 IER Nicolas Roche TST +29"
6 SPA Mikel Landa EUS +36"
7 ITA Moreno Moser CAN +51"
8 BEL Pieter Serry OPQ +51"
9 NED Bauke Mollema BEL +51"
10 FRA Arnold Jeannesson FDJ

+51"

15 NED Wout Poels VCD +51"

 

http://www.youtube.com/watch?v=uX55P34av54 

Daags na de tour

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 juli 2013

Bauke Mollema is in Boxmeer winnaar geworden van het wielercriterium Daags na de Tour. Hij klopte zijn medevluchter Wout Poels. Kort hierop won Marcel Kittel de sprint van het peloton en werd zo derde. 

“Het is altijd leuk om voor veel eigen fans in de eigen regio te fietsen”, zei Wout Poels voor aanvang van het criterium. “Ik ben tevreden over mijn prestaties in de Tour.”

Tour de France etappe 21

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 juli 2013

Mooi feest in Parijs

Marcel Kittel heeft op de Champs-Elysées de slotrit van de 100e Tour gewonnen, zijn vierde ritzege in deze Tour. In de koninklijke spurt gaf hij Mark Cavendish en André Greipel opnieuw het nakijken. Chris Froome (Sky) is de eindwinnaar van de 100e editie, voor Quintana en Rodriguez.
In het park van Versailles trok het peloton zich in de vooravond op gang voor de laatste 133,5 kilometer van deze Tour.  De eerste wedstrijduren leverden de traditionele plaatjes op. Chris Froome mocht zijn gele trui showen en werd daarbij geflankeerd door Quintana in zijn bolletjestrui en een groene Sagan. Dat laatste mag u letterlijk nemen, want de prettig gestoorde Slovaak had voor de gelegenheid zijn baardje groen geverfd.

Joaquim Rodriguez, de nummer 3 van deze Tour, deed vervolgens zijn bijnaam eer aan. "Purito", Spaans voor sigaartje, trakteerde zijn podiummakkers Froome en Quintana op een sigaar. Ook het gebruikelijk glaasje champagne mocht niet ontbreken.

Toen het peloton na zo'n twee uur paraderen de beroemde Champs-Elysées opdraaide, ging het tempo met een ruk de hoogte in. Voor Lieuwe Westra ging het te snel. De zieke kampergenoot bij  Vacansoleil-DCM van Wout moest de strijd staken op nauwelijks 38 kilometer voor de eindstreep. Dit ook nog in gezicht van de meer dan honderd fans van Wout.

Intussen hadden vier renners al een gaatje geslagen met het peloton. Wout’s  ploegmaat Flecha, in mijn ogen de meest aanvallende renner van deze Tour, was de aanstoker van de ontsnapping, Meyer, Millar en El Fares gleden mee.

Millar hield het vooraan het langst vol, tot hij Roy zag voorbij denderen.  De sprintersploegen Omega Pharma-Quick Step en Argos hielden iedereen keurig aan het lijntje.

Bij het ingaan van de laatste ronde gebeurde het onvermijdelijke: de vluchters werden opgeraapt door het jagende peloton. In de laatste kilometer kwam de trein van Omega Pharma-Quick Step er niet uit. Cavendish, Greipel en Kittel vochten het onder elkaar uit. Kittel was de snelste en pakte zijn vierde ritzege. Voor het eerst in vijf jaar won Cavendish een keer niet op de Champs-Elysées.

 

Een eindje achter het strijdgewoel om de dagzege overschreed Chris Froome arm in arm met zijn ploegmaats triomfantelijk de aankomstlijn, een keer raden wie er net achter dit groepje reed, Wout. Dus komt Wout nog op een aantal foto’s in de wereldpers.  Helaas voor de massaal meegereisde fans van Wout, kwam er geen ereronde van de rijders. Want na 3 weken rijden was er toch sprake van dat bij veel rijders de tank leeg was.  Wout mag terug kijken op een geslaagd optreden in deze 100ste tour de France.   

Rit 21: Versailles - Parijs

Tour de France etappe 20

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 20 juli 2013

Froome stelt geel veilig, Quintana pakt ritzege

Nairo Quintana heeft de voorlaatste rit in de Tour gewonnen. De Colombiaan was de beste in Annecy-Semnoz. Chris Froome was derde en wint zonder ongelukken morgen zijn eerste Tour. Alberto Contador kraakte op de slotklim en tuimelde nog van de tweede naar de vierde plaats in de stand. De start in Annecy was nog maar net gegeven toen Pierre Rolland al het hazenpad koos. Onderweg naar de finish waren nog een pak punten te verdienen voor de bolletjestrui en daarop had de Fransman zijn zinnen gezet. Rolland kreeg natuurlijk Vacansoleil-DCM aanvaller Flecha, Burghardt en Voigt mee in zijn wiel. Dat Rolland als eerste boven kwam op de eerste klim de Côte du Puget, was uiteraard geen verrassing. Dankzij de vijf punten die de Europcar-renner daar sprokkelde, pakte hij virtueel de bolletjestrui. Intussen maakte een zestal renners de aansluiting bij de vier koplopers. In het peloton gaf Movistar de kopgroep een maximale voorsprong van 1'45".

Een controlerend peloton en een kopgroep die gaan, zorgden voor een eerder saai wedstrijdbegin. Zo was er veel mooie vergezicht te zien, zoals de Mont Blanc en de mooie streek rond Annecy. Op de Col des Prés werd in de sprint om de punten voor de bergprijs Igor Anton door Pierre Rolland de hekken in gereden. De Spanjaard ging meteen na de top verhaal halen bij Rolland, maar die reageerde alsof hij niet wist waar het over ging.

Op de Mont Revard, brak de koers eindelijk open. Het was de 41-jarige Jens Voigt die voor animo zorgde door aan het begin van de klim weg te rijden uit de kopgroep.

Gilbert en van Garderen, de BMC-ploegmakkers, maakten met zijn tweeën de sprong van het peloton naar de uiteengeslagen kopgroep. Vooraan probeerde Anton hetzelfde te doen, maar de missie van de Spanjaard om naar koploper Voigt te rijden, was tevergeefs. 

In de finale zette Sky zich op kop van het peloton. Het tempo ging meteen met een ruk de hoogte in. De overblijvers van de kopgroep werden een voor een opgeraapt door een elitegroepje en op 9 kilometer van de streep was ook het liedje van Voigt uit.

Rodriguez stak meteen het vuur aan de lont, Quintana volgde gezwind. De twee sloegen een gaatje, maar werden dan plots voorbij geraasd door een indrukwekkende versnelling van Froome. Die leek even op weg naar een solo, maar werd weer terug gehaald. Van Contador was op dat moment niet veel meer te zien. De ex-winnaar kon het tempo van het koptrio niet volgen en moest lijdzaam toezien hoe Quintana en Rodriguez in de stand over hem passeerde. Quintana verzekerde zich naast de tweede plaats ook van de ritzege. De Colombiaan pareerde een prikje van Froome en snelde dan naar de dagzege én de bolletjestrui. Rodriguez liet ook nog Froome ter plaatste voor de tweede plaats.

Wout werd keurig 23ste op 5:33. Hij reed zijn eigen tempo omhoog en kwam keurig binnen. Morgen wordt hij door de fanclub onthaalt in Parijs als 28e in het algemeen klassement. 

Rit 20: Annecy - Annecy-Semnoz

Tour de France etappe 19

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 19 juli 2013

Tweede overwinning voor Rui Costa

Rui Costa heeft zijn tweede ritzege geboekt in de 100e Tour de France. De 26-jarige Portugees van Movistar Team reed op de slotklim weg uit een grote vluchtgroep en kwam na 204.5 kilometer in Le Grand Bornand solo over de meet.  Andréas Klöden   werd op een kleine minuut tweede. Jan Bakelants werd derde. Robert Gesink kwam op ruim twee minuten als zevende over de meet. Tom Dumoulin  maakte ook onderdeel uit van de grote groep vluchters. Hij finishte als 13e.

 

De favorieten hielden zich rustig vandaag waardoor het de verzwakte Bauke Mollema lukte om zich voorin te handhaven en behoudt zijn zesde plaats in het algemeen klassement. Laurens ten Dam moest in de slotklim lossen en zakt naar de elfde plaats en is slechts één seconde verwijderd van de top 10. 

Het ging meteen bergop met de Glandon (BC). Hesjedal en J.Izagirre reden weg, achter hen schoven 40 renners weg uit het peloton. Rolland profiteerde van de afdaling om die groep te verlaten. Op de Madeleine (BC) raapte de Fransman Izagirre op. Met Hesjedal in zijn wiel pakte hij de 25 bergpunten op de top.

Maar in het peloton was de schade veel groter.

Vacansoleil-DCM rijders Kris Boeckmans en Thomas De Gendt raakten in zware problemen, ook Evans en Gilbert moesten vroeg lossen. De Gendt redde het, Boeckmans stapte af.

Rolland keek niet om, reed Hesjedal los en kwam alleen boven op de twee volgende cols. Hij bleef constant 1 à 2 minuten voor de 19 achtervolgers uitrijden. Op de laatste klim was hij er echter aan voor de moeite. Hij kon zich niet troosten met de bergtrui, daarvoor kwam hij één puntje te kort.

Bakelants en De Clercq bepaalden het tempo, maar konden niet mee bij de demarrage van Costa. Die ging - ondertussen in de gietende regen - op en over Rolland.

 

De Clercq en Bakelants waren bij de sterksten in de achtervolging op de Portugees. Samen met Klöden, Nieve en Navarro hadden ze echter 1'15" achter op de top. Dat maakten ze niet meer goed in de afdaling naar Le Grand Bornand. Costa won dinsdag ook al in Gap.

Ondertussen was het peloton aan de Col de la Croix Fry begonnen. Valverde reed weg met Gadret. Rodriguez gebruikte Valverde en Gadret als springplank toen ze bijna boven waren, Contador, Quintana, Froome konden als enigen nog mee. Wout kon net niet mee met de gele trui.

In de afdaling reed Valverde nog een beetje weg, maar hij kreeg aan de finish nog bijna de hele horde over zich. Ook Mollema, Fuglsang en Monfort finishten samen met Froome. Wout kwam net achter deze groep binnen op de 35e plaats. Zijn reactie na de rit was: Zware rit, reed oké. Nu lkkr rusten in bus:) .In het algemeen klassement komt Wout op de 29e plaats. Valverde, ploegmaat van Costa, deed ook een uitstekende zaak in het klassement. Hij rukte op naar de negende plaats. Zijn landgenoot Daniel Navarro deed nog iets beter. Hij wipte van 13 naar 8 door zijn lange vlucht.

Rit 19: Bourg d'Oisans - Le Grand-Bornand

Tour de France etappe 18

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 18 juli 2013

Riblon zorgt voor Frans delirium op Alpe d'Huez

Christophe Riblon heeft voor de eerste Franse zege in deze Tour gezorgd, en wat voor één. De renner van AG2R won dé rit in deze Tour. Bij de tweede beklimming van Alpe d'Huez reed hij in de laatste kilometer aanvaller van Garderen nog voorbij. Gele trui Chris Froome kreeg een hongerklop, maar beperkte meer dan de schade. Hij finishte nog een minuut voor Alberto Contador. De Col de Manse vormde in het begin van de koers het lanceerplatform voor een spervuur aan demarrages. Froome reed alert mee voorin en liet uiteindelijk een negental wegrijden: Lars Boom, Voigt, Chavanel, van Garderen, Moser, Amador, Danielson, Jeannesson en Riblon. 

Op weg naar de eerste keer Alpe d'Huez stuurde Saxo Paulinho en Roche in de frontlinie, maar Sky raapte ze weer op tijdens de klim. Daarna ging Wout in de aanval met Voeckler, Schleck, Nieve en Rolland, ze raakten wel weg net voor de top en bouwde een voorspong van 1:45 op de gele trui op. In de afdaling van de Sarenne ging Riblon uit de bocht. Hij kwam toch veilig beneden met van Garderen en Moser. Intussen versnelden Contador en Kreuziger maar in de droge afdaling konden ze de gele trui niet in verlegenheid brengen. Wout  en medevluchters werden ook gegrepen aan de voet van de tweede en laatste keer Alpe d'Huez, doordat het tempo van peloton door Movistar flink omhoog ging. Ten Dam en de zieke Mollema gingen al vroeg over boord op de Nederlandse berg. Op 10 km van de finish kletste Froome de concurrentie al uit het wiel, enkel Quintana en Rodriguez konden mee.

Maar op goed 4 km van de top kreeg de gele trui een hongerklop. Gelukkig had hij nog zijn teruggekeerde trouwe luitenant Porte in steun. Quintana en Rodriguez lieten de twee ter plaatse.

Vooraan leek van Garderen solo op weg naar de zege, maar Riblon ging nog op en over hem 2 km van de top. De Fransman kon zo het uitvallen van klassementsman Péraud in de tijdrit goedmaken voor AG2R. Moreno Moser finishte eenzaam als derde.

Quintana regelde het spurtje met Rodriguez en zette Froome nog op meer dan een minuut. De gele trui hield zelf echter nog een minuut over op Contador en doet dus alsnog een goeie zaak in de stand. Quintana rukte op naar de top drie. Wout kwam als beste Nederlander over de streep op de 22e plaats. Zijn  achterstand op Riblon was 6:10. In het algemeen klassement staat Wout nu op plaats 31. 

Zijn reactie na de etappe via nu.nl was: De kopman van Vacansoleil sprong in de eerste beklimming van de Nederlandse berg weg uit het peloton. Vlak voor de tweede beklimming van l’Alpe d’Huez werd hij teruggepakt door de groep met favorieten.

"Ik voelde me goed vandaag. Ik dacht: als we met voorsprong aan de laatste beklimming van l’Alpe d’Huez kunnen beginnen, dan kunnen we misschien wegblijven. Maar helaas. Als je het niet probeert, kun je ook nooit winnen. In het slechtste geval leer ik hier iets van voor de toekomst. "

Het was sowieso niet voldoende geweest, de laatste renners van de kopgroep, Christophe Riblon, Tejay van Garderen en Moreno Moser, bleken te ver weg voor de groep met favorieten.  Poels: "De kopgroep ging heel vroeg weg en met zo’n voorsprong was het moeilijk ze nog terug te halen."Het was een gekkenhuis op de Nederlandse berg, die voor het eerst twee keer in een etappe werd beklommen. "Ik had geen last van de drukte op l’Alpe d’Huez. Het was een mooie ervaring met al die Nederlanders langs de kant."

"Er stonden soms alleen een paar gekken op de weg. Ik zag m’n vrienden onderweg nog op de berg staan. Het zag er goed uit, beetje biertje drinken. Dat zou ik ook wel de hele dag kunnen."

Poels reed zich niet helemaal in het rood in de koninginnenrit. "Ik voel me nu heel goed. Eigenlijk gaat het nu nog steeds goed, ik ben nog niet helemaal leeg." 

Mochten er nog mensen foto's van Wout hebben tijdens deze etappe stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ze komen op de site: http://www.woutpoels.nl/fanclub-nieuws/item/foto-verzamelboek-tour-2013 daar staan al een aantal foto's tijdens deze tour. 

 

Morgen wederom een alpen etappe,  van deze etappe zal veel liefhebbers op het puntje van stoel laten zitten. Er zitten namelijk maarliefst 5 zware beklimmingen in het parcours verwerkt. Voor de echte klassementsrenners is het jammer dat er geen finish bergop is. Toch mag deze etappe niet onderschat worden. De cols; Col du Glandon, Col de la Madeleine, Col de Tamié, Col de l'Epine en de Col de la Croix Fry maken deze rit erg zwaar. De finish ligt 12.5 kilometer na de laatste col; Col de la Croix Fry. De plaatsen die verder nog worden aangedaan zijn La Chambre en Albertville in de Alpen.

 

 

Beklimmingen etappe 19:

 

Km 33,5 - Col du Glandon 21,6 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage  5,1%

Km 83,5 - Col de la Madeleine 19,2 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage 7,9%

Km 143 - Col de Tamié 8,6 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage  6,2%

Km 165 - Col de l’Épine 6,1 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage 7,6%

Km 191,5 - Col de la Croix Fry 11,3 kilometer lang. Gemiddeld stijgingspercentage 7%.

 

tour de france 2013 profiel etappe 19

 

Voor de mensen die nog mee willen naar Parijs met de fanclub er zijn nog enkele plaatsen, geef je snel op via: Klik op deze link en je kunt je gemakkelijk aanmelden: www.woutpoels.nl/aanmelden-activiteit 

Tour de France etappe 17

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 17 juli 2013

Froome pakt derde ritzege in tijdrit, Mollema zakt weg

Chris Froome heeft de lastige tijdrit tussen Embrun en Chorges gewonnen. De gele trui van Team Sky was bij zijn derde ritzege in deze Tour negen seconden sneller dan Alberto Contador. De Spanjaard verovert wel de tweede plaats in de stand ten koste van Bauke Mollema.

Vacansoleil-DCM rijderLieuwe Westra zette de eerste richttijd neer na 33 km over twee Alpen-cols van tweede categorie. De Nederlandse kampioen tijdrijden hield ook zijn ploegmaat Thomas De Gendt af, die sneller was bij elk tussenpunt, maar hij verzwakte in het laatste deel. Tony Martin had vooraf al aangegeven dat het parcours te zwaar was en hij eindigde dan ook pas 27e.

Jon Izagirre ging als eerste onder de tijd van Westra, maar al snel deed Tejay van Garderen nog 34" beter. De BMC-renner kon door de regen zelfs van ritwinst dromen.

Die bui kwam er ook, maar waaide al even snel over. Een van de weinige die daar last van had was Wout. Hij kwam daardoor op 66e plaats uit op 5:12 van de winnaar. Zijn reactie: Regen in eerste afdaling. Zonde zonde zonde...

Doordat het ook weer snel droog werd konden  de favorieten voluit voor ritwinst gaan. Valverde was ijzersterk en deed 1'21" van de tijd van de Amerikaan. Maar het was vooral zijn landgenoot Joaquim Rodriguez die verraste. Hij reed nog 20 seconden sneller dan Valverde. Terwijl Mollema en Ten Dam door het ijs zakten, deed Contador het weer een seconde sneller dan Rodriguez.

 

Froome wisselde op de top van de tweede col van fiets. Met zijn tijdritfiets zette hij zijn 11 seconden achterstand op Contador nog om in winst. Contador, die niet wisselde, reed twee minuten sneller dan Mollema, die van 2 naar 4 zakt in het klassement. 

Rit 17: Embrun - Chorges (tijdrit)

Tour de France etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 16 juli 2013

Costa finisht solo in Gap, Ten Dam verliest tijd

Rui Costa heeft de 16e rit in de Tour gewonnen. De Portugees kwam alleen aan in Gap. Op de slotklim liet hij zijn 24 medevluchters achter. In de gevaarlijke afdaling van de Col de Manse kwam Contador ten val, de gele truidrager Froome moest even hiervoor aan de kant. Maar de twee konden snel weer verder.

Na de tweede rustdag vloog het peloton er meteen weer in: deze eerste Alpenrit was de echte laatste kans voor de vluchters. Dus was het een gevecht om weg te geraken.

Sagan en Valverde waren even mee met een grote groep, maar dat liet team-Sky niet toe. Uiteindelijk raakte 25 man weg, met twee Vacansoleil-DCM rijders Hoogerland  en De Gendt.

Met hardrijders als Gilbert, De Gendt, Hoogerland, Klöden, Costa, Voeckler en Albasini reden de vluchters steeds verder weg van Froome en co, die op elf minuten zou eindigen. Dus moest de winnaar uit deze groep komen.

De 25 werkten goed samen, De Gendt mocht onderweg de Supersprint winnen. Met de slotklim in zicht zat het spel vooraan op de wagen: Marino en Kadri gingen weg. Al snel op de Col de Manse reed Rui Costa echter iedereen  voorbij. Niemand zag de Portugees nog terug.

In het peloton voerden Rodriguez en Contador het tempo op,  Wout ,Andy Schleck en Evans moesten al snel lossen, maar ook top 10-renners Fuglsang, Ten Dam, Péraud en Kwiatkwoski kraakten.

Tot vier keer toe viel Contador aan, maar Froome en Mollema, de twee die voor hem staan in de stand, gaven geen krimp.

Het was wel even schrikken in de gevaarlijke afdaling: Contador ging tegen de vlakte, Froome moest de kant in. De twee konden echter meteen verder. Met Richie Porte als gangmaker haalden ze Mollema en co net op tijd weer bij. 

Reactie van Wout na de etappe:  Mooie dag vandaag, weer lkkr in zonnetje mogen fietsen:) Kopgroep met twee van onze mannen mee. Benen voelden goed aan.

Rit 16: Vaison-la_Romaine - Gap

Tour de France etappe 15

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 14 juli 2013

Wout in de aanval richting de Mont Ventoux

Chris Froome heeft met overmacht de rit naar de Mont Ventoux gewonnen. Hij zette zijn concurrenten voor de eindzege op meer dan een minuut en komt zo dicht bij zijn eerste Tourzege. Nummer twee Mollema volgt al op meer dan vier minuten in de stand.  14 juli is de Franse nationale feestdag en dus zaten er vijf Fransen in de vlucht van tien. Met  deze keer Wout erbij namens Vacansoleil-DCM. El Fares moest onderweg wel lossen met rugproblemen. Pierre Rolland had de slag gemist en probeerde samen met Burghardt de kloof nog te overbruggen, maar de twee konden nooit aansluiten. Omdat Pierre Rolland er niet in slaagde bij de kopgroep te komen, zette zijn ploeg Europcar zich op kop. Het verschil liep daardoor snel terug van 7 tot 4 minuten.

"Achteraf gezien hadden we die Rolland er misschien beter bij kunnen laten komen”, zei Wout. "Hij is bergop natuurlijk sterker, maar je kan beter voor een ereplaats rijden dan dat je maar met zo'n kleine voorsprong aan de berg begint.” "We moesten volle bak rijden om voorop te blijven. Dan is zo'n klim van 20 kilometer erg lastig.” 

Het tempo van Movistar in het peloton zorgden voor een razendsnelle aanloop naar de Ventoux. Sagan, ook mee in de kopgroep, pakte de punten voor groen.

De kopgroep was ten dode opgeschreven, zeker toen Sky het tempo opdreef in de aanloop naar de Ventoux. Chavanel, die zijn medevluchters achtergelaten had, begon nog  met 1'45" voorsprong aan de klim. Nieve greep als eerste Chavanel bij de lurven, maar op dat moment was Quintana al op komst.

Porte versnelde op 9 kilometer van de streep en in no-time hing enkel nog Froome en Contador in zijn wiel. Even later was het aan Froome om een verschroeiende versnelling te plaatsen. Contador moest er onherroepelijk af.

Froome kwam bij Quintana, die lang mocht dromen van een ritzege op de Mont Ventoux. Maar op iets meer dan een kilometer van de streep liet Froome ook Quintana achter. De Colombiaan strandde op een halve minuut.

Contador werd pas zesde op 1'40", de Nederlanders Mollema en Ten Dam eindigden daar vlak achter. Mollema volgt nu als tweede in de stand al op 4'14" van gele trui Froome.

 "Het was al heel zwaar om weg te komen. Ze lieten ons zeven minuten pakken, maar hielden het daarna kort", stelt Wout.

"We moesten volle bak koersen en dan moet je nog de Mont Ventoux op. Als je een rustiger tempo kan rijden, begin je toch frisser aan de klim. Het is mooi om voorop te rijden, maar je wilt liever resultaat", zei Poels tegen de NOS.

Rit 15: Givors - Mont Ventoux

Tour de France etappe 14

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 13 juli 2013

Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step) heeft de veertiende rit in de Tour gewonnen. Hij was de beste van een kopgroep van achttien man.Het beloofde een rit voor vluchters te worden en dus ging het hard van bij de start. Een groep van achttien man vormde zich na een klein uur koersen, maar Lampre en Euskaltel, die geen mannetje voorin hadden, hielden het verschil klein. Na even tegenspartelen gaven ze het toch op: de goeie vlucht, zonder een Vacansoleil-DCM rijder, was vertrokken. Dus ging Johnny Hoogerland, samen met Cunego, in de achtervolging. De Nederlandse kampioen kwam tot op 53 seconde van de kopgroep. 
Het werd snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Op 25 kilometer van de streep sloop er nervositeit in de kopgroep, maar schuchtere pogingen van Albasini, Millar en Kadri bleven zonder succes.

 

Voigt controleerde in de kopgroep voor zijn ploegmaat Bakelants. Op de voorlaatste helling ging hij aan, maar hij kwam niet weg. Simon probeerde op de top van dat heuveltje en kreeg wel ruimte. Van Garderen ging er nog solo achteraan, maar de Amerikaan kon de kloof niet overbruggen.

Ook Kadri waagde de sprong, maar tevergeefs. Alle Fransen zetten hun hoop op hun landgenoot. Ze zagen al een vervroegde feestdag, maar Simon viel stil in de laatste rechte lijn van 2 kilometer. Het werd een spurt met 13 renners. Bakelants leek de loper uit te rollen voor Albasini, maar Trentin kwam als een duivel uit een doosje.

Rit 14: Saint-Pourçain-sur-Sioule - Lyon

Tour de France etappe 13

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 12 juli 2013

Mollema en Contador pakken minuut op Froome in waaierrit

De voorlaatste kans voor de spurters is uitgedraaid op een slachting van onder andere Alejandro Valverde en een serieuze tik voor gele trui Chris Froome. Mark Cavendish won de rit die in waaiers werd getrokken, Alberto Contador en Bauke Mollema deden een gouden zaak en pakten 1 minuut en 8 seconden terug.  Vacansoleil-DCM Kris Boeckmans wou nog met Peter Sagan gaan praten na hun incidentje van afgelopen donderdag, maar voor hij het goed en wel besefte, zat de Belg in de vlucht van de dag. Veel tijd kregen de zes vluchters niet van het peloton, ze moesten het doen met nog geen vier minuten. Na 60 kilometer, met nog 112 kilometer voor de boeg, kreeg de koers een heel andere wending. Omega Pharma-Quick Step ging  aan de kop van het peloton sleuren en dat leidde er toe dat  het verschil tot goed 2 minuten terug liep. 

Maar belangrijker: het peloton werd in drie stukken getrokken en Wout kwam in de tweede groep met onder andere 3-voudig etappe winnaar Kittel, Dat was het sein voor de ploeg van Cavendish om door te gaan en kreeg hulp van onder meer Belkin.

Daarmee was het doodvonnis van de kopgroep getekend en niet veel later werden de zes opgeslokt. Veel wind stond er niet, maar de kloof met de groep van Wout en Kittel groeide en de Duitser leek afgeschreven voor de massaspurt.

Maar toen kreeg Valverde materiaalpech in de eerste groep en was het alle hens aan dek bij Movistar. Met de hulp van vijf ploegmaats kreeg de nummer 2 van het algemeen klassement het gat niet dichtgereden en dus legde hij zijn er bij neer en kwam  van de groep met Wout en Kittel.

Maar tegen de overmacht van de ploeg-Cavendish en Belkin waren de verenigde krachten rond Wout, Valverde en Kittel niet opgewassen. Toen het verschil opliep tot meer dan 2 minuten, brak de veer. Zij zou bijna 10 minuten verliezen. De reactie van Wout na de race was kort: Kl*ten vandaag... Pfff

Ze waren toen op 30 kilometer van de streep en het werd nog gekker: de ploegmaats van Contador legden zich plat op hun stuur en ook Froome was gezien. Mollema, Ten Dam, Cavendish en Sagan waren wel mee met Contador, terwijl BMC en Katjoesja voor Froome de kastanjes uit het vuur haalden.

Lotto-Belisol deed in de achtervolging ook nog even zijn deel van het werk, de ploeg van Froome blonk uit in afwezigheid of - als een enkeling het toch probeerde - in onmacht. Op 10 kilometer van de  streep hadden Contador en co een voorsprong  van 40 seconde. De ploegentijdrit van Saxo viel niet stil en aan de streep hielden ze meer dan een minuut over op Froome.

Om de zege ging het tussen Cavendish en Sagan. Cavendish was duidelijk te sterk en was dolblij met zijn 25e ritzege in de Tour de France.

“We hebben fietsles gekregen”, wond ploegleider Aart Vierhouten er geen doekjes om. “Hilaire had de mannen goed genoeg gewaarschuwd, maar ze hebben niet goed opgelet.”

 

 

“Het was een dag met veel wind”, vertelt zijn collega-ploegleider Hilaire Van Der Schueren. “Alles ging op de kant en onze mannen zaten niet ver genoeg vooraan. Ze hadden niet een sanitaire stop gedaan, maar datzelfde gold voor de drager van de gele trui. En die zat wél in de eerste groep”, aldus de teleurgestelde sportdirecteur. “Morgen is een andere dag. Dan gaan we ons best doen”, belooft de Vlaming beterschap.

 

Rit 13: Tours - Saint-Amand-Montrond


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma