médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

3de etappe Ruta del Sol

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 18 februari 2022

Vandaag wederom een etappe die Wout wel zou kunnen liggen. Hij zat dan ook in de groep der favorieten op de laatste beklimming. 

Bahrain Victorious bepaalde het tempo in deze groep. Heel hard ging het niet, waardoor een achtervolgend peloton dichterbij kon komen. Op 2,5 kilometer van de finish brak de voorste groep in stukken vanwege een valpartij in een bocht. Dat zorgde voor een ongecontroleerde finale.¬†Magnus Sheffield reageerde op een licht oplopende strook op een aanval van K√§mna en ging meteen op en over de Duitser. De Amerikaanse hardrijder van INEOS Grenadiers ‚Äď nog maar 19 jaar oud ‚Äď sloeg meteen een gat, dat niet meer gedicht kon worden. Achter hem sprintte Simon Clarke naar de tweede plaats, voor Stan Dewulf. Wout was op plek zes wederom goed geklasseerd.¬†
In het algemeen klassement klimt hij naar plaats 11 nog steeds op 16 seconde. 
Morgen wederom een etappe met ongeveer 3000 hoogtemeters. We zullen weer zien. 

2de etappe Ruta del Sol

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 17 februari 2022

De 2de etappe van de Ruta del Sol is gewonnen door Alessandro Covi. De Italiaan ging op de steile slothelling naar Alcal√° la Real vroeg aan en wist de Colombianen Miguel √Āngel L√≥pez en Iv√°n Ramiro Sosa af te houden. Hij nam ook de leiderstrui over van Rune Herregodts.

In het eerste deel van de slotklim werd er, onder leiding van INEOS Grenadiers, een hoog tempo gereden. Dit was voor de leider, Herregodts, te veel: hij moest eraf en zou zijn leiderstrui af moeten staan. Aanvallen waren er op dit moment nog niet, dat gebeurde pas in de laatste kilometer. Het was namelijk  Wout zelf  die de knuppel in het hoenderhok gooide. Maar hij liep al gauw op een counter van Alessandro Covi.

De Italiaan sloeg in zijn eentje een gaatje op de rest. Op een zeker moment leek hij wat stil te vallen, maar toch draaide hij als eerste de keienstrook op, die de laatste honderden meters inluidden. Achter hem was er ondertussen een stevige versnelling van Miguel √Āngel L√≥pez, echter was hij niet meer in staat om Covi te achterhalen.

De verschillen waren niet echt groot. Wout eindigde 10 seconde als 11de. 

 

In het algemeen klassement komt hij op plaats 13 op 16 seconde. 

Start seizoen 2022

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 16 februari 2022

Voor Wout is het seizoen ook weer begonnen. Zijn seizoen is begonnen met de 68thVuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol. 
De eerste etappe was een rit 200 km met daarin een paar klimmetjes. 
De etappe werd gewonnen door  Rune Herregodts. De Belg maakte deel uit van de vlucht van de dag, die onderweg ruim een kwartier voorsprong kreeg van het peloton.  Uiteindelijk hielden zij een halve minuut over. Op de slotklim naar Iznájar beschikte Herregodts, over de beste sprint. Stephen Bassett werd 2de. 

Wout kwam als 16e over de streep op 37 seconde. 

Morgen ook weer een pittige etappe met veel hoogtemeters.  

 

Etappe 17 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 01 september 2021

Vandaag heeft Wout zich weer eens laten zien als locomotief van de groep met de kanshebbers. Hij heeft op de laatste berg het peloton uitgedund tot alleen het groepje van de kanshebbers over bleven. Door zijn tempo vlogen de renners er een voor een af. 
Doordat dat Roglic al vertrokken was uit deze groep moest Bahrain-Victorious het in de achtervolgende groep het tempo voor Haig en Madrer hoog houden. 

Dit was een mooie opdracht voor Wout. Die zelf uiteindelijk als 18e over de streep kwam. In het algemeen klassement kwam Roglic weer in de rode trui. Voor de ploeggenoten van Wout zaten er ook sprongen in het AK in. Haig ging naar plaats 4 en Madrer is nu 10de in AK. 
Verder gaat de ploeg nu weer aan de leiding in het ploegenklassement door de prestaties van Wout, Haig en Madrer. De eigenlijke kopman Landa staat vandaag af. 
Morgen wederom een bergetappe. 

Etappe 16 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 01 september 2021

Wout is in de door Fabio Jakobsen gewonnen etappe als 116e over de streep gekomen. 

Op 2:38 na de winnaar kwam Wout over de streep. Hij zal al zijn energie besparen om te zorgen dat zijn kamergenoot Jack Haig zo hoog mogelijk in het klassement zal eindigen. Momenteel staat Jack op de 6de plaats met nog mogelijkheden om te stijgen. Ook ploeggenoot Gino Mader heeft nog mogelijkheden om de top10 binnen te komen, dus werk genoeg voor Wout de komende dagen. Vandaag moet er flink geklommen worden, maar liefst 4437 hoogtemeters. 

Wout zelf staat op plaats 41. 

Bied op wedstrijdshirt van Wout met handtekening

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 27 augustus 2021

Mocht je het nog niet gezien hebben, je kunt bieden op een wedstrijdshirt van Wout met handtekening, ga hiervoor naar de volgende pagina: 

 

https://veiling.limburgoetdedrup.nl/veiling/gesigneerd-shirt-van-wout-poels/ 

 

 

 

In de 13de etappe is Wout in het 2de peloton op 1:39 binnen gekomen. Het was Florian Sénéchal, een ploeggenoot van Jakobsen, die zijn wiel na 203,7 kilometer als eerste over de streep in Villanueva de la Serena duwde. Favoriet Jakobsen had niet de gewilde benen en moest op 1,5 km passen. Zijn ploeg ging toch gewoon verder en het was dus Florian Senechal die won. Sénéchal, voor wie het zijn eerste ritzege in een grote ronde betekende, bleef in de sprint de Italianen Matteo Trentin en Alberto Dainese voor. 

Odd Christian Eiking  blijft leider in het algemeen klassement. Guillaume Martin volgt op 58 tellen en Primoz Roglic  volgt op 1 minuut en 56 seconden.

Morgen  staat er weer een bergrit in het routeboek. Dan voert de 14de rit het peloton over 165,7 kilometer van Don Benito naar Pico Villuercas.

 

 

Etappe 12 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 26 augustus 2021

Afgelopen dagen heeft Wout zijn klassement nog verder laten lopen. Toch heeft hij zijn werk voor de ploeg kunnen doen. Zijn eigen klassement was al geen vraag meer dus andere dingen doen zijn dan belangrijker.

Vandaag kwam hij op 12 minuten van het eerste peloton binnen in de Magnus Cort gewonnen etappe, die was het snelste van het eerste peloton van ongeveer 50 man. Wout eindigde vandaag op plaats 103. 

Het algemeen klassement wordt aangevoerd door Odd Eiking, een Noor, die in de 10e etappe in een grote groep zat die flinke voorsprong kregen. Wout staat hierin nu 42ste. 
Morgen weer eens etappe voor de sprinters. 

Etappe 7+8+9 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 23 augustus 2021

Wout heeft in de 7de etappe veel tijd verloren. In de bergetappe kwam hij op ruim 26 minuten over de streep. De renner van Bahrain Victorious kwam in de rit van Gandía naar Balcón de Alicante ruime achterstand na ritwinnaar Michael Storer over de meet.

In de de 8ste etappe een sprintetappe kwam Wout in het peloton binnen. De etappe werd gewonnen door Fabio Jakobsen. 

In de 9de etappe heeft Wout zich wel laten zien. Hij was op de eerste berg als eerste boven. Echter daarna kwam hij niet in de kopgroep terecht waardoor hij niet mee kon doen voor de ritwinst. Deze winst ging wel naar zijn ploeggenoot Damiano Caruso. 
Wout staat hierdoor op de eerste rustdag 36e in algemeen klassement.  

 

Etappe 6 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 19 augustus 2021

De 6e etappe in de Vuelta, met aankomst op de Alto de la Monta√Īa de Cullera, is ten prooi gevallen aan Magnus Cort. De Deen maakte deel uit van de vroege vlucht, leek nog te worden ingerekend door Primoz Roglic, maar hij wist met een uiterste krachtsinspanning toch nog uit de greep te blijven van Roglic. De etappe had verder al een onrustige aanloop naar de finish. Telkens werd er geprobeerd waaiers te vormen.¬†
Wout kwam op 1:27 als 48e over de streep. Hierdoor zakt Wout enkele plaatsen in het algemeen klassement. Hij is na deze etappe 28 op 3:19 van de nieuwe leider, Roglic. 

Morgen is er een bergetappe naar Balcón de Alicante. 

Etappe 4+5 Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 19 augustus 2021

De afgelopen 2 sprinters etappe heeft Wout zijn positie in het algemeen klassement kunnen behouden. 

In etappe 4 was  het Fabio Jakobsen die de etappe wist te winnen. Etappe 5 was iets anders op 11 km voor het einde  was er namelijk een grote valpartij. Wout wist deze te omzeilen. De etappe werd gewonnen door Jasper Philipsen. Hij staat daarom nu 23ste in het algemeen klassement. 

 

Etappe 6 is lange vlakke etappe met op het einde nog een klimmetje. 

3de etappe Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 16 augustus 2021

De eerste bergetappe in de Vuelta a Espa√Īa is gewonnen door Rein Taaram√§e. Op de 3de dag was de Est als eerste op de top van de steile Pic√≥n Blanco in de regio Burgos. Taaram√§e was de beste van een kopgroep die de vrijgeleide kreeg van het peloton.

Dertig kilometer voor het einde was het verschil nog altijd negen minuten tussen de koplopers en het peloton. Daar ging het tempo vervolgens in de golvende aanloop richting de slotklim wel de hoogte in, omdat alle ploegen hun kopmannen uit de problemen wilden houden.

Het Bahrain Victorious team van Wout was een van die ploegen die het verschil onder de vier minuten bracht.¬† Tijdens de laatste beklimming werd in¬†het peloton bracht de klimtrein van Bahrain Victorious een eerste versnelling op de Pic√≥n Blanco. Na Mark Padun was het aan Wout om het tempo de hoogte in te gooien voor Landa. Dat ging ten koste van onder meer Steven Kruijswijk, bergtruidrager Sepp Kuss en Andrea Bagioli. Een eerste echte aanval kwam van David De la Cruz, maar de Spanjaard van UAE Emirates reed ‚Äď mede door de tegenwind op de klim ‚Äď niet ver weg.

Dombrowski, Taaramäe en Elissonde bleven daardoor over vooraan. Van die drie was de Est van Intermarché-Wanty-Gobert de sterkste. Op 2,8 kilometer van de finish plaatste hij een demarrage die Elissonde en Dombrowski overboord gooide. 

Wout kwam achter de favorieten op 2:17 van de winnaar binnen. Hij eindigde hiermee als 29ste. In het algemeen klassement komt hij hierdoor opplaats 28 te staan op 2:16 van de nieuwe leider Taaramae. 

Morgen ook weer een pittige etappe met de nodige hoogtemeters. 

2de etappe Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 15 augustus 2021

De tweede etappe in Vuelta is gewonnen door Jasper Philipsen, in de massasprint was hij te snel voor Fabio Jakobsen. 
Wout verliest 38 seconde doordat op 4km van de streep een valpartij er voor zorgde dar er een breuk in het peloton kwam. 

Roglic behoudt zijn leiderstrui. 

Morgen hebben een etappe met aan het einde nog een korte steile klim. Dus kansen voor niet sprinters lijkt het te zijn. 

 

Proloog Vuelta 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 14 augustus 2021

Wout is als 85ste ge√ęindigd in de door Roglic gewonnen proloog.¬†

Wout moest 39 seconde toegeven op de 7.1km lange tijdrit. 

 

Morgen een sprintersetappe. 

Wout start zaterdag in de Ronde van Spanje

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 augustus 2021

Wout start zaterdag in Burgos in de 75ste Vuelta a Espa√Īa. Na de voor hem succesvolle Tour de France is dit weer een nieuwe kans om te scoren in de Ronde van Spanje met zeven bergetappes. Wout heeft er weer veel zin in.¬†

Poels was één van de smaakmakers in de strijd om de bolletjestrui in de Tour.

De uit Blitterswijck afkomstige renner van Team Bahrain-Victorious ziet zich in de laatste grote ronde van dit jaar omringd door een sterke ploeg. Poels is vooraf echter niet de aangewezen kopman voor het algemeen klassement. Dat is zijn Spaanse ploeggenoot Mikel Landa.

Volgens ploegleider Gorazd ҆tangelj zouden Poels en zijn ploeggenoten in staat moeten zijn om tenminste een etappe te winnen.

Poels eindigde vorig jaar in de Spaanse rittenkoers als zesde in het eindklassement. De editie van 2020 werd gewonnen door PrimoŇĺ Roglic. De renner van Team Jumbo-Visma zal dit jaar zijn titel proberen te verdedigen.


FOTO: Op de mural van Wout Poels, op de muur gemaakt van het clublokaal in Blitterswijck door kunstenares Anne Haeyen, is de gele trui vervangen door de bolletjes trui. Veel voorbijgangers stoppen er en maken foto’s.

 

(foto: Peter Surminski)

 

 

Wout niet verkozen tot meest strijdlustige renner

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 18 juli 2021

Na de bergtrui heeft Wout ook net naast de prijs voor meest strijdlustige renner van de Tour de France gegrepen. Hij was een van de negen genomineerden, maar moest deze eer laten aan Franck Bonnamour.

 

Dat valt niet onterecht te noemen. De Fransman van B&B Hotels reed deze Ronde van Frankrijk veelvuldig in de aanval. Dat leverde hem onder meer twee vijfde plaatsen en nog twee top tien noteringen op.

 

De Superstrijdlust werd in het verleden drie keer uitgereikt aan een Nederlander. Gerrie Kneteman, Maarten Ducrot en Erik Dekker ontvingen de prijs, waaraan een behoorlijk geldbedrag is gekoppeld.