Articles in Category: Laatste nieuws

Giro 2022 etappe 8

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 14 mei 2022

Wout heeft vandaag wederom een poging gedaan om zijn etappewinst binnen te halen. Helaas stranden deze poging ook weer in schoonheid. 
Hij zat weer in de kopgroep, maar op 30 km voor de streep mistte hij net de slag. 4 man ging er toen van tussen, dit bleek de winnende groep te zijn. Het was uiteindelijjk Thomas de Gendt die de snelste van dit 4 tal bleek. Wout zat in de achtervolgende groep van 5, waarvan in de laatste 3 km nog een breuk ontstond waardoor Wout als 8ste over de streep in Napels kwam. 
Weer een prima prestatie van Wout. 


Giro etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 13 mei 2022

Wout heeft zich vandaag laten in de Giro. Na 2 etappes voor de sprinter waarin hij genoeg tijd heeft laten lopen om niet meer gevaarlijk te zijn voor de klassementsrenners kon hij vandaag mee in de ontsnapping van de dag, een groepjes Nederlanders die op pad gingen. Naast Wout waren Bauke Mollema, Koen Bouwman en Tom Dumoulin ook van de partij. Helaas voor Wout bleek hij toch niet de superbenen te hebben vandaag om voor de overwinning te kunnen gaan.

Op de klim van tweede categorie, met een gemiddelde van 9,1 procent de steilste helling van de dag, was Wout helaas de eerste vluchter die eraf moest, even later gevolgd door Villella en Camargo. Daardoor bleef de Italiaanse klimmer Formolo aanvankelijk van voren over met de Nederlanders Dumoulin, Bouwman en Mollema. Camargo kon zich echter met het nodige karakter terugvechten.

 

Het was uiteindelijk Koen Bouwman die de etappe wist te pakken. Voor Wout bleef helaas plaats 73 over op 18:59h.  Maar het was goed te zien dat hij een keer mee in de aanval kon gaan. Helaas nog niet met het gewenste resultaat, maar wie weet de komende etappes. Maar morgen lijkt meer iets voor de sprinters te zijn.

Wout was in de onstuimige beginfase van de etappe zeer actief en probeerde meerdere keren in de ontsnapping te komen. Er was ruim zeventig kilometer koers voor nodig vooraleer een vlucht van de dag daadwerkelijk tot stand kwam, maar toen dat gebeurde, was de Nederlandse klimmer erbij. “Uiteindelijk haalde ik wel de ontsnapping, maar op de tweede klim merkte ik al dat ik op de eerste te veel energie had verspild. Maar zo is koersen.”

 

Uiteindelijk was Wout op de Montagna Grande di Viggiano de eerste vluchter die eraf moest en werd hij vervolgens door het peloton opgeslokt, om op bijna negentien minuten achterstand over de finish te komen. Spijt dat hij in het begin met zijn krachten had gesmeten, heeft hij niet. “Als je het niet probeert, lukt het nooit. Ik ben blij met het gevoel in de benen en er komen nog mooie etappes aan. Daar gaan we dus volle bak voor.”

 

Giro 2022 Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 mei 2022

Na de 3de etappe en de rustdag was de giro vandaag weer in Italië.  In deze etappe was er een beklimming van de Etna. Op de vulkaan Etna kwam de Duitse klimmer voor Juan Pedro López, met wie hij deel uitmaakte van de lange ontsnapping, als winnaar over de streep. 
De beloning voor Lopez was de roze trui. Voor de ploeg van Wout waren er 3 man in de groep met favorieten. Wout zelf kwam op 16:08 binnen als 83ste. 
Morgen een vlakke rit. 

Giro 2022 etappe 2 tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 mei 2022

Vandaag was de 9km lange tijdrit in Budapest. 

Wout is daarin 64ste geëindigd. De achterstand op de winnaar Simon Yates was 44 seconde. 
In het algemeen klassement komt Wout hierdoor op plaats 41 op een achterstand van 1:03 van nog steeds Mathieu van de Poel die 2e werd in de tijdrit en hierdoor zijn roze trui kon behouden. 

Giro 2022 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 mei 2022

Wout startte vandaag in de Giro. De Giro startte dit jaar in Hongarije met een etappe waarin de punchers en klimmers aan het einde aan de slag konden gaan. Een klim over 5km met een gemiddelde van 5%. 
Na een saai begin van de etappe barsten in de laatste 5 km alles goed los. Diverse treintjes formeerden zich in aanloop naar de 5,5 kilometer lange slotklim naar Visegrád. Lawrence Naesen probeerde met een aanval op 3,5 kilometer van de meet het peloton te verrassen. Hij reed een aantal seconden weg van de favorieten, waar door de nervositeit nog een valpartij plaatsvond. Naesen werd ruim twee kilometer voor de aankomst voorbij gereden door Lennard Kämna. De Duitser stoof weg en begon solo aan de laatste twee kilometer.

De helpers van Girmay hielden het tempo echter hoog in de grote favorietengroep. De zeven seconden voorsprong van Kämna onder de vod waren niet genoeg.

Caleb Ewan leek alles onder controle te hebben, maar hij was niet opgewassen tegen de sprint van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay. Hij ging met moeite op en over zijn concurrent uit Eritrea, maar wist wel als eerste over de streep te komen. In de laatste bocht kwam Ewan ook nog ten val omdat hij het achterwiel van Girmay aan tikte, waardoor hij zijn derde plaats kwijtraakte. Deze ging nu naar een ploeggenoot van Wout, Pello Bilbao namelijk. Wout had hem goed afgezet en wist zelf nog als 44ste over de streep te komen. Hij kreeg wel 12 seconde achterstand toegekend.

Morgen een tijdrit over 9km. 

Luik - Bastenaken - Luik 2022

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 24 april 2022

Voor Wout is het als oud-winnaar altijd speciaal om LBL te rijden. 
Hij  kon zich in Luik-Bastenaken-Luik van dit jaar niet echt  onderscheiden. Wout  eindigde zelf als 39ste, op meer dan vijf minuten van winnaar Remco Evenepoel. “De benen liepen vol, maar ik heb nog wel voor de ploeg kunnen werken”, blikt Poels terug voor de camera van WielerFlits.

Aanvallen op de Redoute is vaak te vroeg, maar niet voor Remco Evenepoel.
Wout is onder de indruk. “Remco is wel een speciale, dus chapeau”. “Ik heb het net nog even gezien, maar als je vanaf daar solo naar de finish rijdt heb je het dik verdiend. Als hij gaat is het alle hens aan dek”, aldus Wout, die zijn ploegmaat en mede-kopman Dylan Teuns zesde zag worden. “Hij had wel goede benen, maar ik denk dat hij op meer had gehoopt.”

Zelf trok Wout in de voorfinale even ten aanval, maar verder reed hij in dienst. “Op zich ging het wel lekker. Op het einde waren de benen een beetje vol, dus heb ik nog voor de ploeg kunnen werken”, vertelt hij. Nu werkt hij toe naar de Giro. “De laatste jaren rijd ik niet heel veel klassiekers, dus het was wel een schok. Maar ik denk dat ik wel in orde ben. Ik kijk heel erg uit naar de Giro. Ik wil heel graag een rit winnen en de ploeg helpen met Mikel Landa.”

Waalse Pijl 2022

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 20 april 2022

Met een groot aantal supporters van Wout  langs de weg is de Waalse Pijl 2022 gewonnen door een ploeggenoot van Wout, namelijk Dylan Teuns. Waar Wout de eerste twee passages op de Muur goed voorin zat, ging het de laatste keer niet meer zo top, op 500 meter voor de streep waren de benen eraan. Helemaal volgelopen gaf hij aan de wedstrijd. Het heeft dan geen zin meer. 
Verder was hij wel positief naar komende zondag toe. Luik Bastenaken Luik staat dan op het programma. Zijn gevoel is in ieder geval goed richting deze wedstrijd. 
Hij kwam trouwens als 25e over de streep vandaag. La Flèche Wallonne 2022 (1.UWT)
Uitslag (202.1km)

1  Dylan Teuns Bahrain - Victorious 4:42:12
2  Alejandro Valverde Movistar Team 0:02
3  Aleksandr Vlasov BORA - hansgrohe ,,
4  Julian Alaphilippe Quick-Step Alpha Vinyl Team 0:05
5  Daniel Felipe Martínez INEOS Grenadiers 0:07
6  Michael Woods Israel - Premier Tech ,,
7  Ruben Guerreiro EF Education-EasyPost ,,
8  Rudy Molard Groupama - FDJ ,,
9  Warren Barguil Team Arkéa Samsic ,,
10  Alexis Vuillermoz TotalEnergies ,,

Ronde van Catalonië 2022 4e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 24 maart 2022

De koninginnenrit in de Ronde van Catalonië 2022 is een prooi geworden voor João Almeida. De Portugees wist na een spannende slotfase Nairo Quintana en Sergio Higuita van de zege te houden. Maar vlak daar achter kwam Wout keurig als vierde over de streep. Op de steile laatste kilometer ging hij keurig mee omhoog en dat laat zien dat hij aan keurig voorseizoen bezig is. 

Hierdoor is in het algemeen klassement de leiding overgenomen door Quintana gelijk met Almeida maar Wout is opgeklommen naar de 5de plaats. 

Ronde van Catalonië etappe 2+3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 24 maart 2022

In de tweede en derde etappe heeft Wout laten zien dat het met zijn vorm wel goed zit. 
In de 2de etappe ontstonden en er waaiers en Wout wist in deze etappe in de eerste groep over de streep te komen. 
In de derde etappe waren er een aantal klimmetjes en ook in deze etappe liet Wout zich weer zien en kwam als zesde over de streep en handhaaft zich voorin het algemeen klassement. 

Fanclub naar Waalse Pijl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 24 maart 2022

Fanclub naar Waalse Pijl

De fanclub van wielrenner Wout Poels organiseert weer een bustocht naar de Waalse Pijl. Deze Belgische wedstrijd vindt plaats op woensdag 20 april. De eendaagse klassieker is vanwege Corona twee jaar niet bezocht door de fanclub. Maar nu het weer kan staan de fans te poppelen om hun wielerheld te zien schitteren op de Waalse heuvels. Het bijzondere van deze Ardennen wedstrijd is dat de finish boven op de steile muur van Huy ligt. De renners passeren de finish drie keer. Daarvoor zijn ook de dames aan het wielrennen en zij passeren de streep twee keer. Zoals vanouds gaat de fanclub met een grote bus van touringcarbedrijf Ghielen. “De sfeer rondom de finish boven op de muur van Huy is altijd geweldig. Fans van alle renners gebroederlijk bijeen in een damp van frites- en bokworst lucht. In de hand een pintje Belgisch bier en ondertussen genietend van het zwoegen van de renner”, aldus secretaris René Poels van de fanclub. De club van Wout Poels is een van de grootste van ons land met ruim driehonderd betalende leden..

De bus vertrek woensdag 20 april om 8.00 uur van het kerkplein in Blitterswijck. Aankomst rond 10.00 uur. Na de wedstrijd vertrekt de bus weer huiswaarts rond 18.00 uur. De kosten om mee te gaan bedragen € 10. Opgave is mogelijk via de website www.woutpoels.nl of aan de bar van het clublokaal café De Zwart te Blitterswijck. De kosten kunnen overgemaakt worden op bankrekening fanclub Wout Poels,  NL35RABO 0130420387 onder vermelding Waalse Pijl 2022

RONDE VAN CATALONIË 2022 1e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 21 maart 2022

Waar in begin iedereen het had over de sprint, die gewonnen werd door Michael Matthews, ging het daarna alleen maar over de nummer 2. De ploeggenoot van Wout, Sonny Collbreli, hij ging namelijk kort na de streep bewusteloos neer. Het medische team ter plaatse moest hartmassage toepassen, waarna de Italiaan werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Colbrelli was gelukkig wel bij bewustzijn.
Later maakte de ploegleiding bekend, Colbrelli werd vervoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Girona, waar hij door de dienstdoende artsen in de gaten wordt gehouden. Hij onderging verdere medische hulp en hij verkeerde in stabiele toestand toen hij in een ambulance naar het ziekenhuis van Girona werd gebracht”, staat er in het persbericht.

“Daar zal zijn toestand verder worden onderzocht. Bahrain Victorious wil de organisatoren en de medische teams bedanken voor hun steun en hulp. Er volgen nog verdere updates.”

De Europese kampioen, die pas net terug is in koers na een periode van ziekte, is bij kennis en kan ook praten en bewegen, maar voelt zich wel slecht.

Parijs - Nice 8ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 13 maart 2022

In de laatste etappe in de rit naar de zon, heeft Wout wederom laten zien dat het wel goed zit met zijn conditie. 
Hij kwam als negende over de streep in de lastige laatste rit. Hierdoor komt hij op plaats 15 in het algemeen klassement. Dit klassement is gewonnen door Roglic. Die in de laatste etappe toch de hulp nodig had van zijn ploeggenoot van Aert. Simon Yates die de etappe won maakte het toch nog erg lastig voor de Jumbo renner. 


Parijs - Nice etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 13 maart 2022

Primož Roglič heeft de 7de etappe van Parijs-Nice gewonnen. Op de Col de Turini klopte hij  Nairo Quintana, Daniel Felipe Martínez, João Almeida en Simon Yates in de sprint.
Wout kwam binnen op een knappe 10e plaats. 

Een groep van 10 man was in begin van de etappe ontsnapt en bleef weg tot op 7 km van de streep.  Toen opende Adam Yates de aanvallen vanuit de groep met daarin Wout.  alleen Roglič, Nairo Quintana en Daniel Martínez reageerden. Dit drietal en Simon Yates sloten aan, waarna Martínez, vierde in het klassement, in de aanval ging. Roglič zorgde vervolgens voor de volgende versnelling. De drager van de gele trui gebruikte de laatste vluchter Mühlberger als springplank en na twee demarrages, wist alleen Martínez het wiel van de Sloveen nog te houden. Met vijftien seconden voorsprong op de broers Yates en Quintana begonnen ze aan de laatste vijf kilometer.
Quintana en Simon Yates wilden zich niet zomaar gewonnen geven en probeerden terug te keren bij Roglič en Martínez. Met nog twee kilometer te koersen sloten Quintana en Yates weer aan bij het tweetal.  Even kwam de kopgroep bijna tot stilstand, maar Roglič trok de boel weer in gang. Met nog 1800 meter te gaan probeerde Yates er hard vandoor te gaan, maar Roglič zat aan zijn wiel geplakt. Ook Martínez en even later Quintana konden mee. Op 1300 meter probeerde Yates het nog eens, maar weer waren Roglič en Martínez mee.

Quintana kon op zijn eigen tempo toch weer terugkeren. De Colombiaan probeerde te verrassen door meteen door te gaan, maar Martínez was alert. Na de aanval van de ene Colombiaan volgde die van de andere. De groep bleef echter steeds weer bij elkaar. Uit de achtergrond was plotseling João Almeida op komst en de Portugees haakte op tweehonderd meter van de streep zijn wagon aan. Vlak daarna lanceerde Roglič al zijn eindsprint, die door de andere vier favorieten niet meer te beantwoorden was.

 

 

Parijs - Nice etappe 4+5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 10 maart 2022

Na de korte tijdrit van gisteren, gewonnen door Wout van Aert, waarin onze Wout 69ste werd. Was er vandaag een etappe voor de klimmers. 
Dit zorgde ervoor dat er 18 renners niet van start gingen. Dit is een record. 
DE 5de etappe werd door Brandon McNulty gewonnen. De Amerikaan van Team UAE bleek solo de sterkste op het heuvelachtige parcours, van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut. Primoz Roglic  de gele trui overgenomen van zijn teamgenoot Wout van Aert.

Een heuvelachtig parcours stond vandaag op het programma. Tijdens de Col de la Mur was het dus  McNulty die ervandoor ging.
McNulty kreeg anderhalve minuut voorsprong van zijn achtervolgers Jorgenson, Vanhoucke en Bonnamour. Daniel Martinez  besloot ook in de aanval te gaan. Een groep met daarin ook Wout sprong ook nog weg maar kwam niet meer in de buurt van de ontsnappers. 
Wout staat nu 30ste in het klassement. 
Vrijdag is een qua zwaarte vergelijkbare rit van Courthézon naar Aubagne.

Parijs - Nice etappe 2+3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 08 maart 2022

Gisteren heeft Wout in de waaieretappe ruim 6 minuten verloren. In een boeiende etappe waarin veel gebeurde kwam Wout in de 3de waaier terecht. De etappe werd in de sprint van het eerste peloton gewonnen door Fabio Jakobsen.  
Vandaag was het vergeleken met de eerste twee etappes wat lastiger, want de renners reden richting het Centraal Massief. Vanuit Vierzon was het parcours aanvankelijk vrijwel vlak, maar in de tweede koershelft ging het langzaam maar zeker steeds meer op en af.
Hierdoor draaide het uit op een eindsprint met een uitgedund peloton, dit keer wel met Wout. 
Deze sprint werd gewonnen door Mats Pedersen. 

Morgen een individuele tijdrit van 13,4 km. 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma