médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Ronde van Zwitserland etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 12 juni 2021

Vandaag een tijdrit met een flinke klim van 23,2 km. In de door Uran gewonnen tijdrit liet Wout een goede indruk achter, hij werd 11e in de etappe. Hij moet 1:14 toegeven op de winnaar. 
Hierdoor komt hij in het algemeen klassement op plaats 15 op 5:58 van de leider Richard Carapaz. 
Morgen de laatste etappe van Andermatt naar Andermatt, hierin zitten ruim 3500 hoogte meters op een etappe van 160km. 

Ronde van Zwitserland 5e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 11 juni 2021

In de 5de etappe van de Ronde van Zwitserland, een bergetappe, is Wout als 25e over de streep gekomen. Carapaz maakte op de slotklim van de 175 kilometer lange etappe van Gstaad naar Leukerbad indruk door op overtuigende wijze weg te springen uit een groepje favorieten. Zonder moeite reed de Ecuadoriaan van Ineos een gat van 41 seconden dicht op koploper Jakob Fugslang, om de Deen van Astana vervolgens te kloppen in het sprintje om de dagzege.
In het algemeen klassement heeft Carapaz, in 2019 winnaar van de Ronde van Itali√ę, een voorsprong van 26 seconden op Fuglsang, die tweede staat. Wout bezet plek 14. Zijn achterstand bedraagt vijf minuten en¬† achtendertig seconden.

Ronde van Zwitserland 3e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 08 juni 2021

Wederom werd de etappe vandaag gewonnen door Mathieu vd Poel. 
Rit 3 stond in het programmaboek genoteerd als een vlakke etappe. Zwitsers vlak dan, want met 2.490 hoogtemeters ging het toch weer goed op en neer zal ik maar zeggen. Vier renners - 2 Zwitsers, een Amerikaan en een Fransman - mochten lang voorop rijden. Op de laatste klim zouden ze toch moeten passen en werden ze ingelopen. 

Zeker toen Mathieu van der Poel zijn turbo aansprak. Hij dunde het peloton stevig uit, enkel de toppers bleven over waaronder Wout.

Julian Alaphilippe voelde zich aangesproken en reageerde met een korte solo. Teamwork van Ineos - voor kopman Carapaz - deed hem de das om.

In de slotkilometers probeerde Garcia Cortina het. Onder de vod riep een sterke Mauri Vansevenant hem tot de orde. De jonge wolf reed zich uit de naad voor zijn kopman Alaphilippe, maar het was Van der Poel die op 200 meter het snelst sprong en wederom als eerste over de streep kwam. Wout kwam als 14e over de streep van het eerste peloton van ongeveer 45 man. Dit brengt hem op plaats 16 in het algemeen klassement. 

Ronde van Zwitserland 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 07 juni 2021

Wout heeft een mooie 3e plaats in de 2de etappe behaald. Winnaar werd Mathieu van de Poel.¬†De Nederlands kampioen¬† klopte in Lachen de Duitser Maximilian Schachmann, met wie hij in de slotkilometers was weggereden. Wout werd vlak daarachter dus derde. Stefan K√ľng behield zijn leiderstrui nipt.
In het algemeen klassement klimt Wout naar de 18e plaats. 

Ronde van Zwitserland 1e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 06 juni 2021

De eerste etappe was een tijdrit van 10,9 km in Frauenfeld. De vlakke tijdrit werd door Wout afgelegd met gemiddelde van 49,4 km/h.¬† Hij eindigde daarmee op plek 121 met een achterstand van 1:14 op de winnaar¬†Stefan K√ľng.¬†
Morgen een etappe van 178km, die een redelijk vlak verloop kent. Toch komt erop 8km voor de streep nog een gelegenheid om de sprinters te lossen met een klimmetje van 2km. 

Luik - Bastenaken - Luik 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 26 april 2021

Wout is gisteren als 108e over streep in Luik gekomen. Door een versnelling op de La Redoute miste hij de aansluiting en was meteen kansloos. 
Tadej Pogacar heeft deze Luik-Bastenaken-Luik van 2021 gewonnen. Hij was na bijna 260 kilometer de beste van een kopgroep van vijf, die weggereden was op de Roche-aux-Faucons op 13 kilometer van de finish. Pogacar versloeg wereldkampioen Julian Alaphilippe op de streep. David Gaudu werd derde, voor Alejandro Valverde en Michael Woods.

Amstel Gold Race 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 18 april 2021

Wout is vandaag als 58e gefinisht in de Amstel Gold Race. De koers werd in opdracht van de coronaregels aangepast in een rit over een 17km lang gesloten parcours. 
Voor zijn gevoel ging het goed nadat hij vrijdag terug is gekomen van hoogtestage op Tenerife. 

De koers werd gewonnen door Wout van Aert die in een milliemeter sprint Piddock versloeg. 
Wout kan in een tweede peloton binnen op ruim 2 minuten. Woensdag gaat het voor Wout weer verder met de Waalse Pijl. 

Ronde van Cataloni√ę 6e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 27 maart 2021

Na een paar zware bergetappes in de Ronde van Cataloni√ę stond er zaterdag een relatief vlakke etappe naar Mataro op het menu. In de afgelopen twee dagen zagen we bij Wout goede vooruitgang. Waar hij donderdag nog op grote achterstand binnen kwam was het gisteren alweer een stuk beter. Dus het doel van kilometers maken en wedstrijdhardheid krijgen loopt goed.¬†
Een sprint lag vandaag in de lijn der verwachtingen. 5 renners kregen een voorsprong van 4 minuten. Op twintig kilometer van de meet werd Strakhov als laatste tot de orde geroepen.
Alleen de Alt El Collet zou daarna nog voor verschillen kunnen zorgen. De drie kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van slechts 2,8% zou de sprinters vermoedelijk geen angst inboezemen. Toch zagen we een aantal aanvallen van onder andere Wout maar zonder succes. Maar goed dat hij het kon proberen. 
Daarna kregen we de bevestiging dat er een sprint in de maak was. Meerdere ploegen brachten hun rappe mannen naar voren, maar uiteindelijk was het Sagan die als eerste zijn wiel over de meet drukte. De Slowaak passeerde Daryl Impey en Juan Sebastian Molano, die tweede en derde werden. Wout kwam 16e over de streep. 
Morgen nog een sprintersetappe in Barcelona. 

Ronde van Cataloni√ę 3e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 24 maart 2021

In de 3de etappe heeft Wout weer verder gewerkt aan zijn herstel. 
Hij kwam uiteindelijk als 144e over de streep op 17:38 van de winnaar Adam Yates. Die ook de leiderstrui veroverde met deze dubbelslag. 

Ronde van Cataloni√ę 2e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 23 maart 2021

De tweede etappe was een tijdrit van 18,5 km. Wout Werd 63ste op 1:40 van de winnaar Rohan Dennis. 
De Australische tijdritspecialist van INEOS Grenadiers was Rémi Cavagna vijf seconden te snel af in deze tijdrit rond Banyoles. João Almeida werd derde en veroverde daarmee de leiding in het algemeen klassement.

Ronde van Cataloni√ę 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 maart 2021

Nadat Wout door een knieblessure niet kon meedoen aan Parijs - Nice heeft hij vandaag zijn rentree gemaakt in de Ronde van Cataloni√ę.¬†
Hij moest vandaag de toppers laten gaan en zich bezig houden met ritme opdoen. Hij kwam op ruime achterstand binnen. Op bij een kwartier van de winnaar Andreas Kron. 

Tour de UAE 2021 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 25 februari 2021

Jonas Vingegaard heeft de bergetappe in de UAE Tour naar Jebel Jais gewonnen. De Deense klimmer van Jumbo-Visma was na een etappe van 170 kilometer als eerste boven op de twintig kilometer lange slotklim in de Verenigde Arabische Emiraten. 
De etappe werd gekenmerkt door de ontsnapping van 8 man. 
De ploeg van Adam Yates hield het tempo hoog, maar omdat Jebel Jais een echte ‚Äėloper‚Äô is bleef de favorietengroep behoorlijk groot. Op tien kilometer van de meet was het verschil tussen de vrpege vluchter¬† Lutsenko en het peloton ruim een minuut. INEOS-helper Brandon Rivera was niet in staat om het gat snel dicht te rijden, waardoor Lutsenko mocht blijven hopen op de ritzege.¬†
Daniel Felipe Martínez trok de overgebleven elitegroep vervolgens op een lint, waarna Vincenzo Nibali hoopte te profiteren van een stil moment. Harm Vanhoucke zag zijn kans om met de ervaren Italiaan mee te springen, maar hij kon het gat niet meteen dichten. Een tegenaanval van een groepje met onder meer Wout werd gecounterd door João Almeida, die alle achtervolgers op Lutsenko terugbracht.

Het viel vervolgens wel compleet stil in de favorietengroep, waardoor Jonas Vingegaard voor de aanval koos. De kleine klimmer van Jumbo-Visma had onder de boog van de laatste kilometer nog een achterstand van tien seconden op Lutsenko, maar liep snel in op de Kazach. Op 300 meter van de streep sloot Vingegaard aan bij Lutsenko, waarna de jonge Deen in de sprint wist te winnen.
Wout werd nog 8ste op 8 seconde. Daardoor komt hij plaats 21 in het algemeen klassement. 
Morgen weer een 165 kilometer lange etappe die vrijwel vlak is. 

 

Tour de UAE 2021 Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 24 februari 2021

Nadat gisteren Pogacar gisteren won, en Wout op 2:11 als 19e boven op de Jebel Hafeet was er vandaag een etappe voor de sprinters. 

Sam Bennett was oppermachtig in de sprint in rit 4 van de UAE Tour. David Dekker werd tweede, Caleb Ewan derde.
Wout kwam in het peloton als 110e over de streep. 

Morgen is het weer een etappe die bergop gaat eindigen. Dus zal er waarschijnlijk meer te beleven zijn. 

 

Onze kopman is niet meer

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 23 februari 2021

Fanclub Wout Poels mist voorzitter Jos Waals

 

 

 

‚ÄúOnze kopman is niet meer‚ÄĚ

Door: René Poels

De fanclub van Wout Poels is geschokt door het plotseling overlijden van hun eminente en sympathieke voorzitter Jos Waals.¬† De oud-burgemeester van Venray is vanaf het eerste moment betrokken bij de 300 leden tellende fanclub van prof wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck. Waals was een echte wielerliefhebber. Hij volgde de grote wedstrijden en kende de mannen van het peloton. ¬†Ook maakte hij geregeld van de mogelijkheid gebruik om wedstrijden te bezoeken met de fans naar onder andere de finale van de Tour de France in Parijs, het WK wielrenner in Insbruck en de finish van de Waalse Pijl in Hoei. Vanuit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour) laat Wout Poels weten enorm geschrokken te zijn van het overlijden van Jos Waals. ‚ÄúHij was een pracht mens die grote interesse had met in wat ik deed en hoe ik mij voelde. Een warme persoonlijkheid. Ik zal hem missen‚ÄĚ, aldus Wout Poels.

Tien jaar geleden werd de fanclub Wout Poels opgericht in clublokaal Café De Zwart in Blitterswijck. Het initiatief ging uit van enkele vrienden van Wout samen met de familie Poels. Jos Waals werd benaderd met de vraag of hij ook wilde meedoen waarop hij volmondig ja zei. En hij vulde aan dat hij eigenlijk alleen maar kon voorzitten. Hij werd met algemene stemmen aangenomen. De bestuursvergaderingen in het clublokaal onder leiding van Jos Waals waren altijd een feest. Kort de agenda bespreken en daarna onder het genot van een glas rode wijn ouwehoeren over de wielrennerij. Onder zijn leiding startte de fanclub met de jaarlijkse druk bezochte fanclub dag op het dorpsplein in Blitterswijck en de huldiging na het winnen van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Mede dankzij zijn vele contacten werd de jaarlijkse wielerprijs Beste Wielrenner van Limburg door de Club van 24 georganiseerd in Venray. Een van de hoogtepunten van de fanclubdagen was de tourrit met Jos Waals als onze Christian Prudhomme (de baas van de Tour de France) die met een vlag in de hand in een open jurywagen voorop reed.

Het succes, de uitstraling en de status van de Wout Poels fanclub is mede te danken aan Jos Waals. Zijn inzet was groot en zijn warme interesse voor de bestuursleden en hun families was hartverwarmend. De fanclub mist Jos Waals. ‚ÄúDe kopman van onze ploeg is niet meer.‚ÄĚ

 

 

Tour de UAE etappe 2 2021

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 februari 2021

Wout heeft vandaag in de tijdrit gereden, hij is 35e geworden.
Hij eindigde op 58 seconde. 

Voor de fanclub van Wout was er droevig nieuws. Vanmiddag kwam het bericht dat voorzitter Jos Waals plotseling op 77 jarige leeftijd plotseling is overleden. 

We gaan je missen Jos.