médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Nu sport

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 27 september 2014

http://www.nusport.nl/wielrennen/3888224/poels-in-topvorm-kunnen-we-alle-negen-top-tien-rijden.html  

 

Wout Poels is onder de indruk van de sterkte van de Nederlandse mannenploeg die zondag van start gaat bij de wegwedstrijd van de WK wielrennen in Ponferrada.

"We hebben niet echt een afmaker in huis, maar ik denk dat we alle negen in de top tien kunnen rijden als we top zijn", zegt de Limburger in gesprek met NU.nl.

Bauke Mollema en Tom Dumoulin zijn de kopmannen van de Nederlandse equipe. Naast Poels starten Wilco Kelderman, Tom-Jelte Slagter, Pieter Weening, Stef Clement, Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle.

"Bauke en Tom staken er in de laatste World Tour-koersen bovenuit, dan is de keuze snel gemaakt", aldus Poels. "Maar we moeten de kansen wel spreiden, niet te snel mensen opofferen. Misschien is een van die twee mannen niet goed, dan hebben we er nog zeven."

Kermiskoers

Als het koersverloop volgens plan gaat, schikt Poels zich in een rol als knecht. "Ik denk aan een ondersteunende rol, maar dat betekent wel de mannen in vorm steunen aan het einde. We moeten het eerder opofferen van renners aan de echte favorieten overlaten."

"Ik hoop wel dat dat gebeurt, dan komt de schifting wat makkelijker. Ik zou het mooi vinden als de koers snel hard gemaakt wordt. Vaak is het in zo'n lange klassieker, zeker nu met meer dan 250 kilometer, vaak wachten, wachten en nog eens wachten."

De 26-jarige Poels, die begint aan zijn derde WK, staat naar eigen zeggen in ieder geval in topconditie aan de start.

"Ik voel me goed, na de Giro was ik vermoeider dan na de Vuelta. Ik heb tussendoor zelfs nog een kermiskoers gewonnen, al is dat wel wat anders dan een WK haha."

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen