médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Film Wout Poels in Limburgs museum

Geschreven door Joost op dinsdag 29 september 2015

In het Limburgs Museum worden zondagmiddag 11 oktober twee bijzondere documentaires vertoond van vader René (67) en zoon Marijn (40) Poels. René legde in 1981 de aankomst van zijn neef, de Sevenumse missionaris Louis Verhaag, in Kameroen op super acht beelden vast. Marijn maakte in 2012/13 een aangrijpende documentaire RETOUR over zijn neef, de SKY-wielrenner Wout Poels, over zijn opmerkelijke terugkeer na zijn vreselijke val in de Tour de France van 2012.
De twee documentaires worden vertoond in het kader van een speciaal filmprogramma in het Limburgs Museum van vijf voorstellingen met vader en zoon Poels Zowel de makers van de documentaires als de hoofdrolspeler van de Kameroen film zijn zondag 11 oktober aanwezig.René Poels bracht zijn neef Louis Verhaag, na diens priesterwijding, samen met Dagblad voor Nrd-Limbgurg fotograaf Jacques Peeters naar Kameroen. In het dorpje Messamena werd hij begroet door tientallen vrouwen en kinderen. De film laat de hartelijk ontvangst zien en de voorbereidingen hoe het dorp zich opmaakt voor de grootse intocht van Verhaag. De documentaire geeft ook een beeld van de omgeving van Verhaags missiestatie en van de communicatieapparatuur in het oerwoud tot en met de wateropvang en het werken op de grote plantages met bananen, cacao en koffie. Kortom een bijzonder tijdsbeeld van een Limburgse missionaris die met open armen in Kameroen werd onthaald. Louis Verhaag is sinds 1997 terug in Limburg als pastoor van de parochies Kessel en Kessel-Eik.
Marijn Poels volgde Wout Poels uit Blitte5rswijck na diens val tijdens de revalidatie. Het werd een indringend portret van een sportman in hart en nieren die knokte voor elke meter. De filmer volgde de renner tijdens de dagelijks oefeningen, bezoeken in het ziekenhuis en de eerste pedaalslagen op de hometrainer in de kelder van zijn ouderlijk huis tot de glorieuze terugkeer. Wout Poels fietst thans bij een van de beste ploegen ter wereld, SKY, en hielp Chris Froome dit jaar mede aan de winst in de Tour de France. De filmvoorstelling begint om 14 uur. Kaarten zijn te koop in de webshop van het Limburgs Museum (www.limburgsmuseum.nl/bezoek/tickets/) of tijdens openingsuren aan de museumbalie.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


haaruitval levitra kopen zonder voorschrift Medicijnen tegen rugpijn
Wat te doen als je gestoken bent door een bij? priligy kopen zonder recept Zelfgemaakte geneeskunde
de moeite waard om er heen te gaan propecia kopen nederland huismiddeltjes voor kiespijn
angst behandeling spedra kopen zonder recept Maatregelen tegen een droge mond
Behandeling van sinushoofdpijn super kamagra kopen reparatie software