médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Colum Rene Poels

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 17 juli 2013

Kippevel

KIPPEVEL op de Mont Ventoux!

 

De mysterieuze 2100 meter hoge Mont Ventoux is in de verte al zichtbaar. Het is negen uur in de morgen als we de veel besproken berg naderen om acht uur later de helden van de Tour de France aan te moedigen. En dan vooral onze sportman Vacansoleil-DCM rijder Wout Poels . Oom Jos Poels ¬†heeft zijn camper de avond daarvoor keurig geparkeerd op de 15,8 km van de 18 km lange klim. Even later arriveren wij ook net buiten het dorpje Les Bruns bij de camper. Wout's boezem vriend Pieter en vrienden uit Blitterswijck, getooid in de gele shirts van de Wout Poels fanclub ¬†zijn er ook al. Banieren, vlaggen en shirts worden opgehangen terwijl Pieter een aantal spuitbussen leeg spuit op het asfalt: ¬†I LOVE WOUT POELS. Jos heeft een groot tv scherm ge√Įnstalleerd in de schaduw van enkele bomen. Onder luid applaus arriveren moeder Wilhelmien en Norbert, broer van Wout. Met elf fans, familie en vrienden, zijn we er klaar voor. Meer ¬†dan honderdduizend wielerliefhebbers , al dan n√≠et met grote camper, kleuren de berg. Een paar duizend amateur renners doen een poging om de vreselijk zware berg juist te beklimmen. Als de NOS de eerste beelden uitzendt gaat gejuich op. Wout zit vanaf de start in een tien man sterke kopgroep met zeven minuten voorsprong. 'Zal het hier dan gebeuren' , vragen we ons allen in stilte af. Tientallen wielerliefhebbers die de berg lopend bestijgen houden bij onze plek even rust om de tv beelden te bekijken, anderen lopen verder en scanderen de naam: WOUT! Het is een groot feest!

Het wordt steeds drukker op de berg. Auto's en motoren met loeiende sirenes gaan naar boven. Achter ons landen vijf Tour de France VIP helikopters. De spanning stijgt. De koplopers met Wout verliezen terrein; nog drie minuten voorsprong. We kijken even naar de top van deze mythische berg, een berg die met geen andere te vergelijken is. Boven de bovengrens is het kaal. De lucht is ijl ! Meer dan tweehonderd kilometer koerst Wout al op kop als hij met zijn medevluchters aan de voet van de Mont Ventoux arriveert. Chavavel demareert. Helikopters van de Franse tv vliegen laag over. De spanning giert door onze lijven . Norbert en Pieter staan klaar met een blik Cola en water. En dan verschijnt onze man in de verte, alleen! Shirt open, alles geven! Een knipoog voor moeder Wilhelmien. GEJUICH! Aanmoedigingen. Applaus . Met succes geeft Norbert het blikje Cola aan. Wat een kippevel moment. WILHELMIEN wordt omhelst en gekust . Er worden vreugdedansjes gemaakt. Slechts vijftien tellen hebben we Wout live in beeld gezien. Als derde man begonnen aan de mammoet klim in de jubilerende Tour de France! Voor  de fans is de dag nu al meer dan geslaagd. Wout vecht verderop met zichzelf. Het lichtje ging uit, zou hij later verklaren. 

Froome en Quintana strijden voor plaats een en twee. De gele trui drager wint. Met spanning kijken we allemaal wie er binnen komen terwijl nog steeds renners aan de klim moeten beginnen. In een flits zien we Wout over de streep komen. Achttien minuten na nummer een op de 67ste plek! Wout is even total loss. En wij, familie en vrienden vieren beneden feest! Zondag 14 juli, de dag dat de Mont Ventoux werd beklommen is er een met een gouden randje.  Met dank aan Wout.

René  Poels

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen