médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: In de pers

Telegraaf colum Johnny Hoogerland

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 15 juli 2012

Van onze Telesportredactie

Het werd gisteren opeens een heel aparte avond. Kenny van Hummel en ik zaten naar het vuurwerk te kijken op Quatorze Julliet, toen we om beurten gebeld werden door een beschermd nummer. Beiden namen we niet op, maar toen zei Kenny; weet je wie dat was? Woutje Poels....

Gelukkig werd er daarna nog een keer gebeld. En ja hoor, het was Woutje. Het was echt geweldig om hem weer te horen. We hadden hem niet meer gesproken na zijn val, waarbij hij zwaargewond raakte en op de intensive care belandde.

Woutje belde vanuit het ziekenhuis. Het gaat nog niet super met hem, maar hij was al weer wat aan het grappen en grollen. Dan weet je in ieder geval dat het de goede kant op gaat met hem. We weten niet precies hoe het nu is, maar zeker is wel dat hij nog een paar dagen in het ziekenhuis moet blijven.

Op zulke momenten merk je toch wel dat je een bijzondere band met hem hebt. Ik had hem al eerder een sms gestuurd. En als hij dan opeens terugbelt, doet dat toch wat met je. Ook met Kenny, met wie ik nu een kamer deel.

Hoewel het voor ons tot nu toe geen goede Tour is, gaan we er zeker nog wat van proberen te maken. Door dat telefoontje van heb ik nieuwe inspiratie gekregen. We hebben ook tegen hem gezegd: Wout, als we hier winnen, dan doen we dat voor jou….

Colum Thijs Zonneveld

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 11 juli 2012

Bron: http://www.nusport.nl/thijs-zonneveld/2856296/he-woutje.html

Hoe is-ie jongen? Zijn de zusters lief voor je? Is het ziekenhuisvoedsel een beetje te hachelen? En is er nog wat op tv - of verveel je je ondertussen al stierlijk?

Je schijnt stil te moeten liggen, als een zak aardappelen op een bed. Dat lijkt me onmogelijk.

 

Je benen hadden moeten malen, je armen hadden aan het stuur moeten trekken, de zuurstof had door je luchtpijp moeten gieren. Hoe moet je stil liggen als je eigenlijk honderden kilometers verderop in de Tour had moeten rijden?

Ach, Woutje. Ik zie je nog liggen in de ambulance, op die ene zwarte namiddag in Metz. Je was zo wit als een blanco A4'tje. Je hoofd was gebogen, er stond een zonnebril op je neus om je tranen te verbergen en je verging van de pijn. Je zag eruit als mijn kleine broertje, ook al ben je dat niet. Of toch ook wel.

Doorgesnoven Portugees

Ergens ben je het kleine broertje van het hele peloton. Zo'n klein, fragiel, bleu jochie met een zachte g. Toen ik je voor het eerst zag fietsen dacht ik: ach gut. En ik was niet de enige.

Ik weet nog die ene wedstrijd in Spanje, toen je na de finish ruzie kreeg met een doorgesnoven Portugees die je te lijf ging met zijn achterwiel. Voordat die vent zijn wiel op je hoofd had kunnen timmeren stonden we er met tien man tussen. Kom niet aan mijn kleine broertje.

Maar nu lig je in een ziekenhuisbed met een gescheurde nier, een gescheurde milt, gebroken ribben en gekneusde longen. Je bent een ruimteschip van Lego waaraan je maanden hebt gewerkt - en dat je 's morgens in duizend stukjes op de grond naast je nachtkastje vindt. Zo kapot. Zo oneerlijk kapot.

Dit was jouw Tour, Woutje. De ene waarin je een rit zou winnen, en de bolletjestrui. Het kon zomaar, want dit was de Tour van de Nederlanders. We zouden in totaal achtenvijftig etappes winnen en minstens elf man bij de eerste tien van het klassement wurmen.

Dit was onze Tour. Die waar we al jaren op wachten. Die waarvan we al jaren zeggen dat ie er volgend jaar aan komt. Tien jaar geleden beloofden we elkaar dat we volgend jaar heel goed zouden zijn, vijf jaar geleden deden we hetzelfde; drie jaar geleden, twee jaar geleden en vorig jaar wisten we ook zeker dat het volgend jaar allemaal goed zou komen. Maar hoe zeker we het ook wisten en hoe hard we het ook hoopten, het lukte niet.

Klotekoers

De Tour is een klotekoers. Maar dat wist je vast al. Je startte twee keer en kreeg net zo vaak DNF achter je naam. Op de een of andere manier kunnen Nederlandse renners overal meedoen voor de prijzen, maar niet in Frankrijk; wielrennen in de Vuelta of de Ronde van Zwitserland is blijkbaar wat anders dan wielrennen in de Tour.

Daar komen we vooral in het nieuws omdat we op z'n Kenny's elke dag achteraan rijden, of omdat we ondersteboven in het prikkeldraad worden gekatapulteerd.

Woutje. Jongen toch. Help ons hopen. Kom terug. Sta op uit de doden en leid ons de weg. Doe het. Alsjeblieft, doe het. Verlos ons van die Tourvloek en win achtenvijftig etappes en een of andere trui.

Volgend jaar lukt het. Zeker weten.

 
© NUsport/Thijs Zonneveld

Dagblad de Limburger: Allemensen

Geschreven door Joost op woensdag 13 juni 2012

Twee ingezonden stukken van lezers in Dagblad de Limburger. Deze zijn terug te vinden in het regio nieuws onder Allemensen. In het tweede stukje wordt een reactie gegeven op de geplaatste artikelen in der verschillende regionale bladen.