médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Wout Poels verrast over Street Art van Venrayse kunstenares

Geschreven door Joost op dinsdag 22 oktober 2013

Blitterswijck is sinds de derde Wout Poels fanclubdag zaterdag 19 oktober een bijzonder kunstwerk rijker van de Venrayse kunstenares Anne Haeyen. Een heuse street art op de muur van café De Zwart in de dorpskern van Blitterswijck met Wout Poels in het middelpunt.
Een combinatie van een schildering en een installatie in de vorm van een racefiets. Het kunstwerk werd onthuld door burgemeester Hans Gillissen van de gemeente Venray samen met de Vacansoleil-DCM wielrenner Wout Poels. Dat gebeurde in bijzijn van vele fans waaronder sportwethouder Lucien Peeters van Venray en Vacansoileil ploegleider Michel Cornelisse die speciaal uit Amsterdam was gekomen. “Het is een fantastisch kunstwerk geworden. Mijn complimenten voor de kunstenares die Wout geweldig heeft neergezet”, aldus Cornelisse.
Het idee om een kunstwerk te maken rondom Wout Poels is ontstaan in de koker van het bestuur van de fanclub. Die vroeg de Venrayse kunstenares Anne Haeyen om een racefiets op te pimpen zodat deze de gevel van het café zou kunnen versieren. Haeyen vond dat niet zo’n geweldig idee en herinnerde zich street art in Maleisië. “Daar zag ik tegen de muur een fiets staan en op de muur een man en twee kinderen geschilderd. Ik vond dat heel gaaf en dat inspireerde mij om zoiets ook met Wout te doen”, aldus Anne Haeynen. Kastelein Roy Gooren stukadoorde een deel van de buitenmuur waar tegen een racefiets werd gemonteerd. Daarboven schilderde Anne Haeyen een zittende en vrolijk wuivende Wout. “Ik ben er van onder de indruk”,liet burgemeester Gillissen weten. “Het is een fraai kunstwerk”. Ook Wout was zeer tevreden over het resultaat. “Het is vreemd als je jezelf zo ziet. Ik ben verrast door het resultaat”, aldus de renner van Vacansoleil. Het mooie van dit kunstwerk is dat veel voorbijgangers hier halt houden om samen met de geschilderde Wout op de foto te komen, al dan niet Wout een duwtje in de rug gevend. Vele fans hebben dat zaterdag in elk geval al gedaan.

Foto’s:

*Burgemeester Hans Gilissen van Venray en Wout Poels hebben zojuist het kunstwerk onthuld.

*Vacansoleil-DCM ploegleider Michiel Cornelisse geeft Wout nog een zetje

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen