médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vrijdag 5 juli 2012 Thuis in Limburg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 juli 2012

Vrijdag 5 juli: Thuis in Limburg!

Wat een mooie dag beloofd te worden aan de vooravond van de eerste bergetappe in de Tour de France 2012 krijgt een desastreus einde met de ziekenhuisopname in Metz van profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck.

 

Wout  vertrekt opgewekt en goed gehumeurd als altijd samen met zijn ploegmaten rond het middaguur vanuit Epernay richting Metz. De zesde etappe is van start! De valpartijen in het begin van de wedstrijd kan hij nog goed ontwijken. Wout heeft maar een gedachte: vandaag moet ik uitgerust aan de finish komen zodat ik morgen tijdens de eerste bergetappe kan vlammen.

 

Ondertussen neemt TV Limburg in het kader van hun zomerprogramma Thuis in Limburg in Intratuin Roermond een tv-programma op waarin o.a. de fanclub van Wout Poels een rol speelt. In bijzijn van enkele (jeugd)fans in de gele fan T-shirts en spandoek √©n het oudste fanclublid oma Dora Driessen (88) uit Horst wordt secretaris Ren√© Poels van de fanclub ge√Įnterviewd door Marcel Penders van TV Limburg. Een leuk gesprek over het reilen en zeilen van de fanclub en natuurlijk over de verwachtingen die de fans hebben. ‚ÄúWij steunen Wout tijdens hoogtepunten en tijdens dieptepunten. De fans zijn er altijd voor hem‚ÄĚ, zegt de secretaris. ¬†Ook UCI jurylid Jean Houben uit Geleen komt uitgebreid aan het woord.

 

Ondertussen rijden vanuit Limburg tientallen fans richting de top van La Planche des Belles Filles om Wout Poels daar morgen te zien schitteren.

 

Maar zover mag het niet komen. Vijfentwintig kilometer voor de finish is er een massale valpartij zoals we die zelden zien in de grote koersen. Enorme chaos. We herkennen liggend in de greppel onze Wout. Korte tijd later komt het onheilspellend bericht: Wout Poels is uit de koers. Wat een drama voor Wout! 

 

De fans van Wout, net terug van de TV-opnames, zitten thuis verslagen op de bank voor de TV. Het zal toch niet waar zijn. Er wordt gebeld en getwitterd. Dan ineens het verlossende woord. Poels is weer opgestapt. Wat een karakter, wat een held! Maar de vreugde is van korte tijd. Wout Poels is definitief uit de koers. Directeur Daan Luykx vindt het niet langer verantwoord dat Wout Poels op de fiets blijft. Enkele ogenblikken later wordt Wout in een ambulance gelegd en naar het ziekenhuis in Metz vervoerd.  Wat hij precies heeft weten we op dit moment nog niet: vermoedelijk grote problemen met zijn ribben.

 

Over enkele dagen is Wout Thuis in Limburg. Wout Poels en de honderden, wellicht duizenden fans hadden dat liever niet gezien.

 De uitzending bij TV Limburg staat gepland voor maandag 9 juli vanaf 14.00 uur.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen