médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Verslag reis naar Parijs 2013

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 juli 2013

De fanclub van Wout vertrok op zondag 21 juli ’13 om 8:30 uur vanuit Blitterswijck richting Parijs. De 2 bussen waren bijna vol, de moed zat er goed in.

http://l1.bbvms.com/view/standaard/2196831.html

Eenmaal aangekomen in Parijs, rond 16:00 uur,  kwamen de Vacansoleil petjes goed van pas. De tempratuur buiten de bus was inmiddels opgelopen naar tropische waarden.  

Nadat de groepsfoto gemaakt was werd iedereen ‚Äúvrijgelaten‚ÄĚ. De tijd tot aan de wedstrijd werd door iedereen anders ingevuld. Van stadswandeling tot caf√© bezoek en van uit rusten tot een geschikte plaats zoeken aan het parcours waren de activiteiten die de fans allemaal ondernamen. Vanaf een uur of 18:00 werd de afgesproken plaats aan de Champs-√Člys√©es steeds beter bevolkt door de Wout Poels fans. Herkenbaar aan de mooie gele shirts met opdruk I ‚ô• Wout Poels liepen er veel fans rond. Het leken er wel veel meer dan ruim honderd die bekend waren. Of waren het de gele shirts van de organisatie die ook veel te zien waren?¬† Toen de renners de eerste keer de Champs Elysees op kwamen rijden, vloog La patrouille de France in tegengestelde richting over de renners heen. Wat zich vervolgens af speelde voor de ogen van de fans, was een peloton van renners die zich kapot moesten trappen om de op hol geslagen groep te kunnen volgen. Het was duidelijk dat om te kunnen volgen je moest topfit zijn. Na de 2de doorkomst bleek dat de kamergenoot van Wout, Lieuwe Westra, het peloton niet kon volgen. Wat er zelfs toe leiden dat hij moest afstappen, 38 kilometer voor de finish. Zo kreeg ook iedereen het gevoel dat je pas in Parijs bent als je over de finish bent. De groep fans kreeg Wout 20 keer te zien. Voor zover als het mogelijk was om het peloton te kunnen zien. De mensen langs de kant stonden namelijk 6-7 rijen dik. Dit werd geprobeerd op te lossen door hekwerk ¬†aan te slepen waar vooral de kleinere fans op konden gaan staan zodat ze dan toch een glimp van het voorbij razende peloton kunnen opvangen. In dit peloton zagen de fans Wout ¬†meestal achterin zitten. Links achterin in het peloton was deze tour toch wel zijn favorieten positie, de fans hebben hem daar nog vele malen kunnen zien. Na de finish van de etappe werden de winnaars van de diverse klassementen gehuldigd. Helaas bleek dat er geen ereronde gereden werd. De meeste renners waren na 3 weken door Frankrijk rijden erg moe. Ook Wout was zo moe dat hij terug naar het hotel ging om te gaan rusten. De fans moesten nog een tijdje wachten op de bus voordat ze weer richting Blitterswijck konden. Maar dit mocht de pret niet drukken. Iedereen van klein tot groot en van jong tot oud had een geweldige trip gehad.

 

Kleine kanttekening voor de organisatie van de Tour, voor 2014. Zorg dat jullie ook wat toiletgelegenheden regelen, voor de rest was het perfect geregeld. Dit geldt ook voor de reis van de fanclub. Hiervoor willen wij iedereen dit mogelijk maakte bedanken. 

 

Onderstaand zijn de foto's gemaakt door Rene Poels, Henk Lammen en Els Hoeijmakers. Mocht er nog meer foto's zijn, aarzel niet en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je kunt de foto's helemaal in beeld krijgen door er op te klikken. Dus denk niet dat er niets opstaat. klik op de foto en de originele foto wordt geopend.  

 

Reacties (1)

 • Ans

  Ans

  22 juli 2013 op 16:01 |
  Het was een geweldige ervaring...de 100ste Tour
  Wat een fijne groep....
  We hebben enorm genoten...
  Bedankt iedereen voor het prettige gezelschap.
  Jos...zorg jij de volgende keer voor leuke muziek....?

  Wout succes verder

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen