médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de la Provence Etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 12 februari 2021

Ook op de 2de dag van de Tour de la Provence is Wout goed doorgekomen, hij verloor weliswaar 6 seconde maar kwam als 17e binnen. Deze 2e etappe  bracht het peloton over een heuvelachtig parcours van Cassis tot Manosque.

5 renners kozen na enkele kilometers voor de aanval: Baptiste Bleier, Samuel Leroux, Eduard Grosu, J√©r√īme Cousin en¬† Filippo Conca.¬†Ondertussen maakten de mannen van Deceuninck-Quick-Step de koers hard in het peloton. Zij¬† rolden de rode loper uit voor Alaphilippe en brachten hem telkens in een zetel naar de voet van de beklimmingen.
Op de top van de laatste klim van de dag (Col Montfuron) werd de laatste vluchter Conca gegrepen.

Het was dus wachten op de laatste kilometers die ook nog stevig omhoog gingen. De wereldkampioen, Julian Alaphilippe, had de beste papieren om te winnen, maar een val in de slotkilometers,gooide roet in het eten. Gelukkig voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step was Davide Ballerini ook nog over de bergjes geraakt en kon hij mee doen in de sprint om de overwinning.

Ballerini ging van heel ver aan, Ciccone, die gisteren ook al goed uit de verf kwam, kon nog even tot aan zijn achterwiel komen, maar verder dan dat kwam hij niet. Ballerini wint voor de 2e keer op een rij en verstevigt zo zijn leiderspositie.

Op dag drie zullen de maskers definitief afvallen, aangezien dan de koninginnenrit op het menu staat richting de Mont Ventoux. De renners klauteren ook dit jaar niet naar het allerhoogste punt, maar het is als betere klimmer zeker mogelijk om het verschil te maken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen