médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de France 2020 Etappe 12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 10 september 2020

De aanhouder wint. Dus misschien ook binnenkort een kans voor Wout. Deze langste rit in de Tour de France is een prooi geworden voor Marc Hirschi. De Zwitser kwam solo aan. Hij greep eerder deze Ronde tot twee keer toe net mis voor een etappezege, maar nu was het wel raak. 
Zo’n 40 kilometer voor de meet ontstond een kopgroep, met Benoot, Hirschi, Kragh Andersen, Schachmann en Pacher in de gelederen. Julian Alaphilippe probeerde het later alleen vanuit het peloton.

Hirsch liet eerder deze Tour al zien uitstekend te kunnen dalen. Tot twee keer toe had hij net een ritzege misgelopen. En nu dacht hij; drie keer is scheepsrecht. Hirschi daalde als een bezetene. Hij bouwde zijn voorsprong op zowel Soler  als de groep Alaphilippe uit. Het peloton, met alle klassementsrenners, volgde op een kleine twee minuten op 12 kilometer van de finish.

 

Schachmann en Soler probeerden het nog in de achtervolging, maar dat was tevergeefs. Ondertussen kwam ook het peloton er achteraan gedenderd. Het was te laat, Hirschi won glansrijk in zijn eerste Tour meteen een etappe. De klassementsrenners lieten zich ook in de finale niet gelden, waardoor Roglic ook vrijdag weer de gele trui verdedigt. Hij staat 21 seconden voor op zijn naaste belager Egan Bernal. 
Wout kwam goed binnen en lijkt steeds sterker te worden. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen