Ronde van Catalonië 2023 etappe 1+2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 21 maart 2023

Wout is gisteren van start gegaan in Ronde van Catalonië. In de eerste etappe die gewonnen werd door Roglic kon Wout goed volgen en kwam op 10 seconde over de streep. Door een flinke valpartij kwamen er nog verschillen in de etappe. 
Vandaag volgde de eerste bergetappe. Na 165 kilometer was de eindstreep namelijk getrokken op de klim naar skioord Vallter (11 km aan een gemiddelde van 7,6%), op ruim 2.100 meter hoogte. 
In aanloop naar de slotklim werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, met opnieuw slecht nieuws voor Trek-Segafredo. In de openingsrit liep Dario Catalado meerdere botbreuken op en vandaag moest Kenny Elissonde met een (vermoedelijke) polsbreuk opgeven. Het peloton reed inmiddels – zonder de Fransman – richting de elf kilometer lange slotklim. 
In het peloton bepaalde Jumbo-Visma aanvankelijk het tempo, maar de Nederlandse formatie werd met nog 10 kilometer te gaan afgelost door de mannen van de ploeg van Wout Bahrain Victorious. De kopman van de ploeg, Mikel Landa, had duidelijk plannen en dus was het aan Gino Mäder en Wout om de groep uit te dunnen. En vele mannen moesten lossen. Dit kwam allemaal door het helse tempo van Wout, die zich als meesterknecht van Landa volledig leegreed in dienst van de ploeg. Hij wist met een laatste krachtsinspanning vroege vluchter Carr in te rekenen.
Daarna kon hij ontspannen de etappe uit fietsen en ging in de laatste 5 kilometer de strijd tussen de kopmannen verder. Eerst ging Chaves er van tussen. Het was dus wachten op een versnelling van Landa, Roglič of Evenepoel.
De versnelling liet echter lang op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk toch van Landa. De Bask raakte echter niet weg en werd al snel weer ingerekend door een sterke Evenepoel en een attente Roglič. Door de versnelling van Landa en niet veel later ook Evenepoel smolt de voorsprong van Chaves echter wel als sneeuw voor de zon. Die laatste begon met een bonus van amper tien seconden aan de laatste kilometer. Dit bleek echter net niet genoeg voor de ritzege: door het kopwerk van Evenepoel werd de dappere Colombiaan alsnog ingerekend.

Een sprint bergop moest vervolgens de beslissing nemen. Een zelfverzekerde Evenepoel nam resoluut de kop in de laatste twee kilometer en trok meerdere keren door, maar kon Ciccone en Roglič maar niet lossen. Evenepoel kwam vervolgens in de sprint net te kort voor de overwinning. Roglič leek in een zetel aan die sprint te beginnen, maar dat was buiten Ciccone gerekend. Hij wist de Sloveen en de Belg net van de zege te houden.

Roglič blijft wel nog altijd de leider in deze Ronde van Catalonië. Evenepoel en Ciccone zijn de nummers twee en drie en volgen in het klassement op zes seconden van de Sloveen van Jumbo-Visma.
Wout die als 66e over de streep kwam vandaag staat in dat klassement op plaats 64 op ruim 7 minuten. 

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma