médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Parijs - Nice etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 13 maart 2022

PrimoŇĺ Roglińć heeft de 7de etappe van Parijs-Nice gewonnen. Op de Col de Turini klopte hij¬† Nairo Quintana, Daniel Felipe Mart√≠nez, Jo√£o Almeida en Simon Yates in de sprint.
Wout kwam binnen op een knappe 10e plaats. 

Een groep van 10 man was in begin van de etappe ontsnapt en bleef weg tot op 7 km van de streep.¬† Toen opende Adam Yates de aanvallen vanuit de groep met daarin Wout.¬† alleen Roglińć, Nairo Quintana en Daniel Mart√≠nez reageerden. Dit drietal en Simon Yates sloten aan, waarna Mart√≠nez, vierde in het klassement, in de aanval ging. Roglińć zorgde vervolgens voor de volgende versnelling. De drager van de gele trui gebruikte de laatste vluchter M√ľhlberger als springplank en na twee demarrages, wist alleen Mart√≠nez het wiel van de Sloveen nog te houden. Met vijftien seconden voorsprong op de broers Yates en Quintana begonnen ze aan de laatste vijf kilometer.
Quintana en Simon Yates wilden zich niet zomaar gewonnen geven en probeerden terug te keren bij Roglińć en Mart√≠nez. Met nog twee kilometer te koersen sloten Quintana en Yates weer aan bij het tweetal.¬† Even kwam de kopgroep bijna tot stilstand, maar Roglińć trok de boel weer in gang. Met nog 1800 meter te gaan probeerde Yates er hard vandoor te gaan, maar Roglińć zat aan zijn wiel geplakt. Ook Mart√≠nez en even later Quintana konden mee. Op 1300 meter probeerde Yates het nog eens, maar weer waren Roglińć en Mart√≠nez mee.

Quintana kon op zijn eigen tempo toch weer terugkeren. De Colombiaan probeerde te verrassen door meteen door te gaan, maar Mart√≠nez was alert. Na de aanval van de ene Colombiaan volgde die van de andere. De groep bleef echter steeds weer bij elkaar. Uit de achtergrond was plotseling Jo√£o Almeida op komst en de Portugees haakte op tweehonderd meter van de streep zijn wagon aan. Vlak daarna lanceerde Roglińć al zijn eindsprint, die door de andere vier favorieten niet meer te beantwoorden was.

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen