Giro etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 13 mei 2022

Wout heeft zich vandaag laten in de Giro. Na 2 etappes voor de sprinter waarin hij genoeg tijd heeft laten lopen om niet meer gevaarlijk te zijn voor de klassementsrenners kon hij vandaag mee in de ontsnapping van de dag, een groepjes Nederlanders die op pad gingen. Naast Wout waren Bauke Mollema, Koen Bouwman en Tom Dumoulin ook van de partij. Helaas voor Wout bleek hij toch niet de superbenen te hebben vandaag om voor de overwinning te kunnen gaan.

Op de klim van tweede categorie, met een gemiddelde van 9,1 procent de steilste helling van de dag, was Wout helaas de eerste vluchter die eraf moest, even later gevolgd door Villella en Camargo. Daardoor bleef de Italiaanse klimmer Formolo aanvankelijk van voren over met de Nederlanders Dumoulin, Bouwman en Mollema. Camargo kon zich echter met het nodige karakter terugvechten.

 

Het was uiteindelijk Koen Bouwman die de etappe wist te pakken. Voor Wout bleef helaas plaats 73 over op 18:59h.  Maar het was goed te zien dat hij een keer mee in de aanval kon gaan. Helaas nog niet met het gewenste resultaat, maar wie weet de komende etappes. Maar morgen lijkt meer iets voor de sprinters te zijn.

Wout was in de onstuimige beginfase van de etappe zeer actief en probeerde meerdere keren in de ontsnapping te komen. Er was ruim zeventig kilometer koers voor nodig vooraleer een vlucht van de dag daadwerkelijk tot stand kwam, maar toen dat gebeurde, was de Nederlandse klimmer erbij. “Uiteindelijk haalde ik wel de ontsnapping, maar op de tweede klim merkte ik al dat ik op de eerste te veel energie had verspild. Maar zo is koersen.”

 

Uiteindelijk was Wout op de Montagna Grande di Viggiano de eerste vluchter die eraf moest en werd hij vervolgens door het peloton opgeslokt, om op bijna negentien minuten achterstand over de finish te komen. Spijt dat hij in het begin met zijn krachten had gesmeten, heeft hij niet. “Als je het niet probeert, lukt het nooit. Ik ben blij met het gevoel in de benen en er komen nog mooie etappes aan. Daar gaan we dus volle bak voor.”

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma