médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Giro 2022 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 mei 2022

Wout startte vandaag in de Giro. De Giro startte dit jaar in Hongarije met een etappe waarin de punchers en klimmers aan het einde aan de slag konden gaan. Een klim over 5km met een gemiddelde van 5%. 
Na een saai begin van de etappe barsten in de laatste 5 km alles goed los. Diverse treintjes formeerden zich in aanloop naar de 5,5 kilometer lange slotklim naar Visegrád. Lawrence Naesen probeerde met een aanval op 3,5 kilometer van de meet het peloton te verrassen. Hij reed een aantal seconden weg van de favorieten, waar door de nervositeit nog een valpartij plaatsvond. Naesen werd ruim twee kilometer voor de aankomst voorbij gereden door Lennard Kämna. De Duitser stoof weg en begon solo aan de laatste twee kilometer.

De helpers van Girmay hielden het tempo echter hoog in de grote favorietengroep. De zeven seconden voorsprong van Kämna onder de vod waren niet genoeg.

Caleb Ewan leek alles onder controle te hebben, maar hij was niet opgewassen tegen de sprint van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay. Hij ging met moeite op en over zijn concurrent uit Eritrea, maar wist wel als eerste over de streep te komen. In de laatste bocht kwam Ewan ook nog ten val omdat hij het achterwiel van Girmay aan tikte, waardoor hij zijn derde plaats kwijtraakte. Deze ging nu naar een ploeggenoot van Wout, Pello Bilbao namelijk. Wout had hem goed afgezet en wist zelf nog als 44ste over de streep te komen. Hij kreeg wel 12 seconde achterstand toegekend.

Morgen een tijdrit over 9km. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen