Articles in Category: Laatste nieuws

Wout update juni

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 06 juni 2023

Wout Poels had graag deze week het Critérium du Dauphiné willen rijden als voorbereiding op de Tour de France, maar hij werd ziek tijdens een hoogtestage. En dat is wel een flinke streep door de rekening, zeker omdat op 1 juli de Tour de France start.

 

“Ik zit even niet zo lekker in de koers”, zegt de renner van Bahrain-Victorious 'In Koers', een podcast van hemzelf en Dylan van Baarle.

 

Ziek

 

Poels vertrok voorafgaand aan de Dauphiné op hoogtestage naar Tenerife. “Het ging eigenlijk heel goed, tot halverwege het kamp. Ik kreeg last van mijn darmen, moest wat vaker naar het toilet. Dat soort dingen. Toen herstelde ik niet echt meer. Vooral op hoogte is dat lastig, als je niet helemaal fit bent. Ik was blij dat ik weer naar huis kon omdat ik me niet zo lekker voelde.”

 

Tour de France

 

Poels heeft de hoop op Tour-deelname nog niet verloren. “Ik weet wat je ervoor moet doen om top in de Tour te zijn. Ik weet hoe zwaar die koersen zijn. Als je daarna naartoe wilt, moet de voorbereiding top zijn. Dan kun je daar presteren. Maar als de voorbereiding niet top gaat, dan wordt het een moeilijker verhaal.”

 

Slovenië

 

Poels hoopt op een snel herstel en weer op de fiets te kunnen starten. “Als dat goed gaat, kan ik hopelijk een beetje opbouwen. Hopelijk zit er vooruitgang in. Stel dat ik me zondag weer goed voel, dan gaan we naar een koers als de Ronde van Slovenië.”

Amstel Gold Race 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 16 april 2023

Waar Wout vooraf al bang voor was, bleek ook uit te komen. Tadej Pogacar heeft op imponerende wijze de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. De kopman van UAE-Team Emirates won de Nederlandse wielerklassieker bij zijn tweede deelname na een solo van net iets minder dertig kilometer. Wout gaf tijdens zijn interview voor de race al aan dat hij bang was voor het scenario dat het lijkt of de rest van het peloton amateurs lijken. Het begon al op 90 km voor de finish dat hij al aan de boom schudden. Door een aanval van Gianni Vermeersch werd het bal der favorieten geopend. Hij kreeg een man of 15 mee met daarbij topfavoriet Tadej Pogacar. Ook Tom Pidcock en Aleksey Lutsenko gingen mee, helaas voor Wout zat hij of iemand van de ploeg erbij. 
 Zodoende moest Bahrain-Victorius achtervolgen, maar dichter bij dan twintig seconden kwamen ze niet. Ook de andere achtervolgende ploegen, Jumbo en Trek-Segafredo, konden het gat niet dichtrijden. Bovendien was er in het peloton op dik 50 kilometer een grote valpartij, waardoor de groep gehalveerd werd.
Ook vooraan werd de groep beetje bij beetje uitgedund. Dat gold aan de voet van de Kruisberg ook even voor Pogacar. Hij moest van fiets wisselen, maar kwam op indrukkende wijze razendsnel terug bij de rest van de koplopers. Een paar kilometer later trok de hij ook weer ten aanval op de Eyserbosweg. Pidcock kon net volgen en even na de top haakte ook nog Ben Healy aan. Lutsenko en Andreas Kron zaten net achter dit elitegroepje. Op de Keutenberg ging Pogacar wederom op de pedalen staan. Hierdoor moest eerst Healy en vervolgens ook Pidcock lossen en kon hij verder solo naar de streep. Op respectabele achterstand werd Healy tweede en Piddock met hangen en wurgen nog derde voor Kron en Lutsenko. 
Wout zagen we als 22e over de streep komen op ruim 3 minuten. 
Woensdag is Wout te zien in Waalse Pijl, helaas is Pogacar daar ook weer present, net als een bus met supporters van de fanclub van Wout. 

Brabantse Pijl 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 12 april 2023

Wout heeft vandaag de Brabantse Pijl gereden. Hij probeerde op 63km voor de finish weg te komen door een tempo versnelling, helaas ging er niemand mee waardoor hij niet verder aandrong. De finale brak even later wel echt open. Benoît Cosnefroy opende op de Hagaard, waarna Lotto Dstny en Alpecin-Deceuninck meesprongen. Het peloton werd stevig uitgedund en meerdere elitegroepjes reden weg. 

Rémi Cavagna probeerde te anticiperen. In natte omstandigheden sprong hij naar Meens, Townsend en Gudmestad, de laatste overblijvers van de vroege vlucht, maar het peloton zat hem op de hielen.
Daaruit ontsnapte 2 lokale rondes voor het einde een groep van vier:  Dorian Godon, Andreas Kron, Ben Healy en Lucas Eriksson.

Zij vonden aansluiting bij Cavagna en Gudmestad, waardoor zes koplopers met ruim een halve minuut voorsprong aan de laatste 45 kilometer begonnen.
Vervolgens reed Healy, die bergop de sterkste was, alleen weg, maar hij zakte terug in de kopgroep. Het groepje reed ondertussen steeds verder weg van het uitgedunde peloton met daarin Wout, waar de achtervolging moeilijk op gang kwam.

Bij het ingaan van de laatste ronde van 22 kilometer, met daarin de Hagaard, de Hertstraat, de kasseien van de Moskesstraat, de Holstheide en de S-bocht, was het gat 55 seconden. Healy, Godon en Cavagna reden op de Hagaard weg, waarna de Fransman op de lastige Hertstraat de rol moest lossen. Daardoor bleven de twee sterksten bergop over: Healy en Godon.

De Ier en de Fransman, die bij elkaar bleven op de Moskesstraat, pakten al snel 20 seconden op Cavagna en 40 seconden op Kron en Eriksson. Die verschillen liepen alsmaar verder op, waardoor Healy en Godon mochten gaan denken aan de zege. De EF-renner besloot te pokeren, waardoor Godon de kop op gedrongen werd in de laatste twee kilometers.

 

Healy liet het aankomen op een sprint, maar daarin werd er straf opgelegd door Godon, die met overmacht de overwinning greep. Healy moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Benoît Cosnefroy nog derde werd. Hij passeerde in extremis nog Cavagna en zorgde voor twee AG2R-mannen op het podium.

 

Het peloton strandde op 25 seconden van Godon. Daar won Axel Zingle de sprint om de vijfde plaats. Wout liet deze groep op het einde lopen en werd 30ste op 45 seconde. 
 

 

Ronde van Catalonie 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 27 maart 2023

Gisteren is de Ronde van Catalonië 2023 afgelopen, voor Wout was het een week hard werken. De resultaten kan hij tevreden over zijn. Vele kilometers op kop sleuren bergop zorgde voor een tevreden gevoel bij hem. Zelf kwam hij op plaats 29 in het eindklassement terecht. Nu gaat hij even terug naar huis om zich verder voor te gaan bereiden op de Ardennen klassiekers. 

Ronde van Catalonië 2023 etappe 1+2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 21 maart 2023

Wout is gisteren van start gegaan in Ronde van Catalonië. In de eerste etappe die gewonnen werd door Roglic kon Wout goed volgen en kwam op 10 seconde over de streep. Door een flinke valpartij kwamen er nog verschillen in de etappe. 
Vandaag volgde de eerste bergetappe. Na 165 kilometer was de eindstreep namelijk getrokken op de klim naar skioord Vallter (11 km aan een gemiddelde van 7,6%), op ruim 2.100 meter hoogte. 
In aanloop naar de slotklim werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, met opnieuw slecht nieuws voor Trek-Segafredo. In de openingsrit liep Dario Catalado meerdere botbreuken op en vandaag moest Kenny Elissonde met een (vermoedelijke) polsbreuk opgeven. Het peloton reed inmiddels – zonder de Fransman – richting de elf kilometer lange slotklim. 
In het peloton bepaalde Jumbo-Visma aanvankelijk het tempo, maar de Nederlandse formatie werd met nog 10 kilometer te gaan afgelost door de mannen van de ploeg van Wout Bahrain Victorious. De kopman van de ploeg, Mikel Landa, had duidelijk plannen en dus was het aan Gino Mäder en Wout om de groep uit te dunnen. En vele mannen moesten lossen. Dit kwam allemaal door het helse tempo van Wout, die zich als meesterknecht van Landa volledig leegreed in dienst van de ploeg. Hij wist met een laatste krachtsinspanning vroege vluchter Carr in te rekenen.
Daarna kon hij ontspannen de etappe uit fietsen en ging in de laatste 5 kilometer de strijd tussen de kopmannen verder. Eerst ging Chaves er van tussen. Het was dus wachten op een versnelling van Landa, Roglič of Evenepoel.
De versnelling liet echter lang op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk toch van Landa. De Bask raakte echter niet weg en werd al snel weer ingerekend door een sterke Evenepoel en een attente Roglič. Door de versnelling van Landa en niet veel later ook Evenepoel smolt de voorsprong van Chaves echter wel als sneeuw voor de zon. Die laatste begon met een bonus van amper tien seconden aan de laatste kilometer. Dit bleek echter net niet genoeg voor de ritzege: door het kopwerk van Evenepoel werd de dappere Colombiaan alsnog ingerekend.

Een sprint bergop moest vervolgens de beslissing nemen. Een zelfverzekerde Evenepoel nam resoluut de kop in de laatste twee kilometer en trok meerdere keren door, maar kon Ciccone en Roglič maar niet lossen. Evenepoel kwam vervolgens in de sprint net te kort voor de overwinning. Roglič leek in een zetel aan die sprint te beginnen, maar dat was buiten Ciccone gerekend. Hij wist de Sloveen en de Belg net van de zege te houden.

Roglič blijft wel nog altijd de leider in deze Ronde van Catalonië. Evenepoel en Ciccone zijn de nummers twee en drie en volgen in het klassement op zes seconden van de Sloveen van Jumbo-Visma.
Wout die als 66e over de streep kwam vandaag staat in dat klassement op plaats 64 op ruim 7 minuten. 

 

 

Parijs - Nice 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 12 maart 2023

Voor Wout was het een redelijk goede Parijs-Nice. Veel werk kunnen doen voor de ploeg en op de laatste dag zelf in de aanval. 
Nadat vrijdag de etappe door de extreme windstoten niet doorging was er zaterdag de eerste dag met klimmen. Wout verloor ruim een kwartier. De laatste dag kwam Wout voorop, hij niet voor een goed klassement, maar was hij op de slotdag wel te zien in het offensief. Hij won niet, maar was wel de laatste vluchter vooruit, totdat Tadej Pogacar zijn duivels ontbond op de slotklim. 'Het was een zware dag, net als gisteren. Op de voorlaatste klim wilde ik het wel proberen, maar helaas ging het peloton te hard.'
Gino Mäder was uiteindelijk de klassementsman van dienst. 'Hij heeft weer een mooie stap gemaakt dit jaar', ziet ook Wout, die zelf ook goede benen heeft bij een opgeleefd Bahrain. 'We waren hier een sterke ploeg en hebben een goede week gehad. Mijn vorm is ook niet slecht, al had ik zaterdag wel iets beter kunnen doen. Uiteindelijk was het een goede week, nu op naar Catalonië.'

Parijs - Nice 2023 Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 09 maart 2023

Tadej Pogačar heeft in de eerste bergetappe van Parijs-Nice 2023 een dubbelslag geslagen. Op de slotklim naar La Loge des Gardes begon Jonas Vingegaard eraan, maar de Deen had geen antwoord op een daaropvolgende demarrage van Pogačar op twee kilometer van de top. De Sloveen rekende vervolgens af met David Gaudu.
Wout kwam als 16e over de streep op 1:38m. 

Fans Wout Poels met de bus naar Waalse Pijl

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 09 maart 2023

De fanclub van prof wielrenner Wout Poels (Bahrein) organiseert traditioneel weer een busreis naar de klassieker Waalse Pijl. Deze Ardenner ronde vindt plaats op woensdag 19 april. Wout Poels is met zijn ploeg ook van de partij. De renner uit Blitterswijck staat graag aan de start bij deze klassieker. De Muur van Huy moet door de profs drie keer beklommen worden. De finish is boven op de sfeervolle muur. De winnaar van Luik Bastenaken Luik (2016) finishte  in het verleden geregeld bij de toppers. Zijn beste prestatie in de Waalse Pijl is een vijfde plek. De bus naar Huy vertrekt woensdag 19 april om 8.00 uur vanaf het kerkplein in Blitterswijck. In de touringcar van Ghielen is plaats voor 60 personen.
De kosten bedragen slechts € 15 per persoon. De fanclub van Wout Poels telt ruim 250 fans. Opgave en betaling kan via de website van Wout Poels of in het clublokaal, Café De Zwart in Blitterswijck 

https://woutpoels.nl/aanmelden-activiteit 

Parijs -Nice 2023

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 07 maart 2023

De eerste twee etappes zijn in een sprint geëindigd. Wout verloor alleen de bonificatiesecondes. 
Vandaag was de derde etappe, de ploegentijdrit. De werd gewonnen door Jumbo-Visma. Wout met zijn ploeggenoten werd 9de.
Ze verloren  47 seconde. In het algemeen klassement staat hij op plaats 36 op 55 seconde. 

UAE Tour 2023 etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 27 februari 2023

Wout is de gisteren afgelopen UAE Tour als 6de geëindigd in het algemeen klassement. In de laatste etappe verloor hij net iets teveel om als 5de te eindigen. 
Remco Evenepoel heeft de UAE Tour gewonnen. De wereldkampioen  moest in de slotklim van de Jebel Hafeet Adam Yates laten gaan. De Brit van UAE Team Emirates vormde geen bedreiging meer voor het algemeen klassement en won de rit. Wout kwam als 7de boven. 

UAE Tour 2023 etappe 4+5+6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 25 februari 2023

De afgelopen 3 etappes is er niets veranderd in het algemeen klassement. 3 keer was het sprinten. 
Vandaag werd de etappe gewonnen door Tim Merlier. Etappe 5 was een prooi voor Dylan Groenwegen. En de 4de etappe werd gewonnen door Juan Molano. 
Morgen in de afsluitende rit moet er nog een keer geklommen worden, de finish ligt dan op Jebel Hafeet na een etappe van 153km. 

UAE Tour 2023 etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 22 februari 2023

De Colombiaan Einer Rubio heeft de derde etappe van de Tour UAE  op zijn naam geschreven. De renner van Movistar reed in de lange slotklim van de Jebel Jais op 10 kilometer van de top weg uit het peloton en hield stand tot aan de finish.
De 1489 meter hoge Jebel Jais vormde het slotstuk van de 185 kilometer lange etappe die begon in Umbrella Beach Al Fujairah. De Spanjaard Oier Lazkano was de laatste renner uit een vluchtgroep die vroeg in de klim al werd ingerekend. Rubio kreeg na zijn versnelling alle ruimte om weg te rijden en een kleine minuut voorsprong te pakken. Die marge bleek voldoende om de klassementsmannen, die duelleerden om de overige podiumplaatsen, voor te blijven. Remco Evenepoel sprintte op 14 seconden achterstand naar de tweede plaats en verdiende daarmee de bonificatieseconden om de Australiër Luke Plapp de leiderstrui afhandig te maken. Plapp arriveerde als vijfde, Wout kwam in dezellfde groep over de streep. 
Evenepoel heeft in het  klassement 7 tellen voorsprong op Plapp en 11 op de ploeggenoot van Wout, Pello Bilbao. Wout is op de vijfde plaats met 1.04 minuut achterstand gekomen. 

UAE tour 2023 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 21 februari 2023

Bijna een kwartier lang was er onduidelijkheid over de winnaar van de eerste etappe van de UAE Tour 2023. Na 151 kilometer vol met waaiers moest er een fotofinish aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen tussen Tim Merlier en Caleb Ewan. Uiteindelijk mocht de Belgisch kampioen de bloemen in ontvangst nemen als winnaar.
Klassementsrenners Remco Evenepoel, Pello Bilbao en Luke Plapp deden in het waaiergeweld goede zaken.
De gehele dag was het raak met waaiers. 
Vijftig kilometer voor de finish volgde een samensmelting tussen de kopgroep en de eerste achtervolgende groep. Daardoor kwam er  een peloton van ruim 50 renners vooraan en het tweede peloton op 4.40 minuut achterstand.

Vooraan waren het Soudal Quick-Step en Bahrain Victorious die de vaart erin probeerden te houden, maar dat ging niet heel makkelijk. Daardoor kon het grote peloton meer dan vier minuten terugpakken. Precies op het moment dat het grote peloton op 35 seconden kwam, brak de kopgroep in een nieuwe waaier.

Evenepoel en Merlier waren de aanstichter van de kopgroep van een dertiental renners. Ook Cavendish, Bol, Bilbao, Arndt, Govekar, Bauhaus, Plapp, Kooij, Ewan, Jarrad Drizners en Bert Van Lerberghe schoven mee. Zij pakten meteen 30 seconden op de achtervolgende groep en meer dan een minuut op het grote peloton.
Op 18 kilometer van de meet passeerde de kopgroep al eens de eindstreep, waarna nog een lokale omloop volgde rond Al Mirfa. De eerste achtervolgende groep kreeg meer dan een minuut aan broek gesmeerd en het grote peloton volgde op bijna anderhalve minuut. Die groepen smolten op acht kilometer van de finish samen, op 1.20 minuut van de koplopers.
Het achtervolgende peloton kwam op 51 seconden van Merlier over de finish en dus hebben veel klassementsrenners flink wat tijd goed te maken op Evenepoel, Bilbao en Plapp.
Wout zat ook in het peloton op 51 seconde maar 3 ploeggenoten zaten wel in de voorste groep. Dus een goed uitgangspunt voor de rest van de UAE tour. De tweede etappe  is een ploegentijdrit van 17km. 

Ronde van Valencia etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 04 februari 2023

Tao Geoghegan Hart heeft de 4de etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. Op de flanken van de Alto de Cova Santa won de hij de sprintj van een uitgedunde groep. Thomas Gloag  werd tweede voor klassementsleider Giulio Ciccone. Hij verstevigde door de 3de plaats zijn leidende positie in het klassement.
Het spel ging na de start in Burriana al snel op de wagen en al vroeg in de etappe ging er een grote kopgroep vandoor met daarbij Wout. 
Echter de groep kreeg niet de ruimte om echt om de overwinning te strijden. Als laatste bleef Tymen Arensman nog over. echter was hij kansloos tegen het jagende peloton. Aan de voet van de laatste beklimming was hij eraan voor de moeite. De tegenwind op de klim zorgde ervoor dat ontsnappen heel lastig was. Het werd dan ook vooral een uitputtingsslag, waarin de ene na de andere renner moest lossen dankzij het hoge tempo van INEOS Grenadiers. Toen Tao Geoghegan Hart de sprint aanging, waren er nog zo’n tien renners vooraan over. De winst was dus voor Hart die het werk van INEOS kon afmaken. 
Wout kwam op ruim een kwartier binnen op plaats 80.  Morgen de laatste etappe van deze Ronde. 


Ronde van Valencia etappe 2+3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 04 februari 2023

In etappe 2 met de aankomst bergop kwam Wout net tekort, zijn reactie was dat de motor nog waar moest gaan draaien. 
Giulio Ciccone heeft die tweede etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. Op de de korte, maar pittige Alto de Pinos beschikte hij over het beste eindschot. Wout's ploegenoot Pello Bilbao werd (na een declassering van Tao Geoghegan Hart) tweede, Aleksandr Vlasov eindigde op de derde plek. Ciccone is ook de nieuwe leider na de 2e etappe en blijft dat ook na de derde etappe.

Die 3de etappe eindigde in een sprint, Simone Velasco won. De Italiaanse renner van Astana Qazaqstan versloeg Bob Jungels en Jonas Gregaard in een zware etappe naar Sagunto. De drie bleven over uit de vlucht van de dag en bleef het peloton 3 seconde voor.
Wout eindigde dus in het eerste peloton wat net te laat kwam om de vroege vluchters te grazen te nemen. 
Giulio Ciccone blijft dus aan de leiding in het algemeen klassement. Wout staat op 2:04 op plaats 27. 


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma