médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vuelta etappe 20

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 september 2017

Wout heeft weer laten zien waarom hij de beste denkbare knecht van Froome is. Tijdens de etappe kwam hij als 2de over de streep. 
De winst ging naar de afscheid nemende Contador. 
De Spanjaard, die zondag 10-9-17 stopt als renner, kwam 20 seconden tekort voor het podium. Chris Froome is zo goed als zeker van eindwinst.

Een korte maar heftige etappe vormde zaterdag  het decor voor de grote apotheose van de Vuelta. Een rist aanvallen zorgde voor een warrige openingsfase. Uiteindelijk kon een groep van 18 renners de sprong naar voren maken, waaronder de gebroeders Yates, Bardet, Rui Costa en Denifl.

 

In het peloton deelde vooral Trek-Segafredo de lakens uit. De troepen van Alberto Contador lieten de voorgift van de kopgroep nooit boven de anderhalve minuut uitstijgen.

 

 

De eerste 2 beklimmingen leverden geen noemenswaardig spektakel op. De afdaling van de Cordal eiste evenwel veel slachtoffers. Eerst was het koploper Soler die onderuit gleed, daarna kwakten ook de la Cruz en Nibali tegen de grond. De Pool Marczynski stoomde door en zette tocht richting de laatste en meest gevreesde beklimming van de dag, de Angliru.

In de achtergrond nam Pantano zijn kopman Contador op sleeptouw. Op de Angliru begon Contador aan een dijk van een beklimming. Een voor een rolde hij zijn voorgangers allemaal op. Soler was degene die het langst kon standhouden, maar kon het verschroeiende tempo van Contador uiteindelijk niet volgen.

 

In de achtergrond hielden de andere favorieten zich gedeisd. Tempoversnellingen van Zakarin en Kruijswijk zetten Nibali het mes op de keel. Het was echter Wout die samen met zijn kopman Froome voor een stevige prik zorgde.

Het Sky-duo kwam in de laatste kilometers nog sterk opzetten maar kon Contador uiteindelijk niet meer bedreigen. De Spanjaard triomfeerde op de top van de Angliru en zet zo een mooie bekroning op een fantastische carrière.

Chris Froome nam nog wat extra tijd op zijn concurrenten en mag de champagne koud zetten. Zonder ongelukken viert hij tijdens de laatste etappe zijn eindwinst van de Vuelta in Madrid.

UITSLAG RIT

1SPA Alberto ContadorTFS 3u31'33"

2NED Wout PoelsSKY+17"

3GBR Chris FroomeSKY+17"

4RUS Ilnur ZakarinKAT+35"

5ITA Franco PellizottiTBM+51"

6ITA Vincenzo NibaliTBM+51"

7NED Steven KruijswijkTLJ+51"

8NED Wilco KeldermanSUN+1'11"

9FRA Romain BardetALM+1'25"

10CAN Michael WoodsCDT+1'36"

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen