médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Ruta del Sol slotweekend

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 19 februari 2017

De vierde etappe van de Ruta del Sol, die de renners van La Campana naar Sevilla voerde, is zaterdag gewonnen door Bryan Coquard. De renner van Direct Energie klopte Daniel Hoelgaard (FDJ) op de meet.
Achter Coquard en Hoelgaard kwam Hugo Hofstetter als derde over de meet, Moreno Hofland en Raymond Kreder werden vierde en vijfde. De leiderstrui blijft om de schouders van Alejandro Valverde, die één seconde voorsprong houdt in het klassement op naaste belager Alberto Contador. Wout  bleef vierde op 21 seconden.

Zondag heeft Tim Wellens zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Hij was in de laatste etappe van de Ruta del Sol in de regen de beste sprinter van een kopgroep van zes. Alejandro Valverde bleef in de buurt van concurrent Alberto Contador en stelde daarmee de eerste plaats in het algemeen klassement veilig.

De etappe bracht het peloton van Setenil de las Bodegas naar Coín, over een afstand van 151,5 kilometer. Een kopgroep van acht kreeg van het peloton de ruimte. 

De acht leiders bouwden een maximale voorsprong van ongeveer zes minuten op en wisten uit de greep van het peloton te blijven. Zes man mochten uiteindelijk  gaan sprinten om de winst. In de regen bleek Wellens niet te verslaan, waarmee hij zijn 3de zege van het jaar liet aantekenen. Clarke werd tweede, Campenaerts eindigde als derde. 

Op 1.45 minuut van Wellens won Héctor Saez de sprint om de achtste plaats. De Spanjaard kwam juichend over de finish en leek te denken gewonnen te hebben. Valverde verdedigde op de slotdag één seconde voorsprong op Contador en deze marge kwam niet in gevaar. Op 21 seconden van de winnaar werd Wout vierde in de eindrangschikking.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen