médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de France etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 08 juli 2016

Na de sprintersetappe van gisteren gewonnen door Cavendish ging het vandaag in de richting van Pyrenee√ęn. Gisteren verloor Wout een klein minuutje in de laatste fase van de etappe. De eerste rit was er eentje met verrassingen. Een groep van 28 renners ging er van tussen.¬†Cummings mocht in de slotfase van de etappe als eerste beginnen aan de Col d'Aspin, een berg van de eerste categorie. De 35-jarige Brit werd op de hielen gezeten door een groep achtervolgers, met daarin ook Vincenzo Nibali en Greg van Avermaet. De Belg die afgelopen woensdag de vijfde etappe won en de gele trui pakte.

Van Avermaet kon op de d'Aspin het tempo niet volgen van Impey, Navarro en Nibali. Cummings reed nog daarvoor in zijn eentje de berg op. Hij kwam in zijn eentje boven en wist in de korte afdaling die nog volgde al dat de etappewinst voor hem was.

Daryl Impey won ruim een minuut achter Cummings het sprintje om plaats twee. Van Avermaet hield verrassend de gele trui vast, sterker nog hij breidde zijn leidende positie zelfs uit.
De groep der Tourfavorieten dat achter ritwinnaar Steve Cummings op weg was naar de finish, werd opgeschrikt door een een ingestorte kilometerboog. Het met lucht opgeblazen markeringspunt zakte net voor dat het peloton passeerde in elkaar. In deze groep zat ook Wout. Hij leidde de groep der favorieten naar boven op de Aspin en zag er sterk uit. Hij kwam als 8ste over de streep. 
Morgen een volgende Pyrenee√ęn etappe.¬†

http://www.telegraaf.nl/tv/telesport/wielersport/26176738/__Poels_grapt_over_ingezakte_boog__.html

Tour de France Etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 06 juli 2016

Vandaag de vijfde aflevering over de etappe naar Le Lioran, waarin Greg Van Avermaet op grootse wijze zich verzekerde van een tweede Touretappe in twee jaar én zijn eerste gele trui uit zijn carrière.

Uit een kopgroep van negen sprongen drie renners weg: Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt en Andriy Grivko. Zij reden het grootste deel van de dag op kop. Het peloton nam opnieuw hun rust in de eerste uren en liet het verschil oplopen tot meer dan een kwartier. De zes achtervolgers volgden op enkele minuten, maar wisten het gat met het koptrio niet te dichten. In de lastige finale loste Grivko bij Van Avermaet en De Gendt.

 

 

Enigszins verrassend wist Van Avermaet zijn landgenoot, die als betere klimmer te boek staat, te lossen op de Col du Perthus en op de macht naar de etappezege te snellen. Vandaag stond er geen maat op d’n Greg en hij beloonde zichzelf met een gele trui en een voorsprong van meer dan vijf minuten op de tweede in het algemeen klassement. De favorietengroep kwam namelijk binnen op 5.07 van Van Avermaet, zónder Alberto Contador. Hij moest lossen op het laatste klimmetje en verloor 33 tellen op zijn rivalen.

Wout kwam op 18 minuten binnen, maar dat is waarschijnlijk de tactiek van de ploeg, waar maar een ding telt. 

Tour de France Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 05 juli 2016

En wederom een fotofinish, Marcel Kittel heeft zijn ritzege in de Ronde van Frankrijk veroverd. De Duitser kon op een licht oplopende aankomst Bryan Coquard nog net afhouden. Het verschil op de fotofinish was zelfs nog kleiner dan spannende sprint van gisteren. In de straten van Limoges denderde het peloton zonder ongelukken voorbij de verkeerseilandjes en we kregen de voorspelde massasprint.

Coquard moest daarin van ver komen. Hij perste de sterkste eindsprint uit zijn benen, maar moest uiteindelijk buigen voor Kittel. Net als gisteren kwam er een finishfoto aan te pas om de winnaar te bepalen. Kittel en Etixx-Quick Step namen zo wraak voor de gemiste kans gisteren. 

Peter Sagan sprintte naar de derde plaats. Hij trekt morgen in het geel het Centraal Massief in. Bovendien neemt hij ook de groene trui weer over van Cavendish. Wout liet wederom op het einde lopen en kwam op 4:52 over de streep. 

 "Zo'n tien tot vijftien kilometer voor het einde zeggen ze via de communicatie: Wout, naar achteren. Dan kan ik me laten afzakken en zit mijn werk erop", zegt de knecht van Chris Froome, die voor zijn derde triomf gaat in de Tour de France.

Hijzelf zal dus niet hoog eindigen in het klassement. "Maar dat was ook niet de planning", reageert Wout op de vraag van de NOS, die zich spaart voor de bergetappes. "De vijfde etappe (morgen) wordt al een lastige rit. Dan moet ik bij de pinken zijn. En rit acht en negen, dat worden ook wel lastige ritten", aldus Wout, die weet dat Alberto Contador, een van de grote concurrenten van Froome, al 48 tellen achterstand heeft. "Voor ons is het alleen maar goed dat hij 48 seconden verliest. Die moet je bergop maar terug zien te pakken.". 

Voor de etappe liet Luke Rowe al blijken dat zijn smaak anders is dan die van Wout qua muziek, gezien de tweet die hij verstuurde: 

The music on the bus has reached an all time low with@WoutPoels¬†blasting Crazy Frog !!!!¬†ūüźłūüźłūüźł

Tour de France etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 04 juli 2016

Mark Cavendish (Dimension Data) heeft zijn 2de etappe in de Tour gewonnen. Na een slaapverwekkende etappe, met een gappende Tom Dumoulin, moest een fotofinish de winnaar aanduiden na een zeer spannende sprint met André Greipel. 
Wout liet op het einde lopen en kwam op 1.49 binnen op de 178e plaats. In het algemeen klassement blijft Peter Sagan leider. Wout staat 117e op 5:21. 

Tour de France Etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 03 juli 2016

Peter Sagan (Tinkoff) heeft de 2de etappe van de Tour de France 2016 gewonnen. Door zijn zege is de wereldkampioen ook de nieuwe gele truidrager.  Julian Alaphilippe was zijn grootste uitdager in de laatste meters. Jasper Stuyven leek het vanuit de vroege vlucht te redden, maar de heuvelop finish in Cherbourg was een bult te ver.

Dit keer waren het vier renners die ten aanval trokken. Bergtruidrager Paul Voss was weer aanwezig, samen met ploegmaat Cesare Benedetti, Jasper Stuyven en Vegard Breen. In regenachtige omstandigheden voerde het Dimension Data van Mark Cavendish het peloton aan. Zij lieten het gat groeien tot boven de zes minuten. Ondanks zijn bollentrui krees Voss het niet cadeau. Van de drie bergjes van vierde categorie in de openingsfase pakte Breen er één en Stuyven er twee. Op 120 kilometer van de finish was er enig oponthoud in het peloton. Onder meer Alberto Contador, Warren Barguil en Michael Matthews waren erbij betrokken, maar konden verder. In het pelton deed men rustig aan. Alleen bij de  tussensprint veerden de sprinters op: Greipel was hier sneller dan Kristoff en Kittel.

Op veertig kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de leiders nog vijf minuten. Op dat moment stak Direct Energie een handje toe op kop, maar de koplopers hadden ook nog een deel energie opgespaard voor de finale. Benedetti niet. Hij moest laten lopen op twintig kilometer van de meet door toedoen van de grote motor: Jasper Stuyven. Zelfs renners als Rohan Dennis, Luke Rowe en Tony Martin konden het gat niet kleiner maken.

Op ruim acht kilometer van de streep lag een klein heuveltje. Stuyven nam geen risico en koos voor de solo trok de Vlaming stevig door. Hij hield het aanstormende peloton op anderhalve minuut tot aan de voet van de C√īte de la Glacerie (1,9 km aan 6,5%). Wout hield daar met de rest van de pleog Froome voorin het peloton. Vanuit dit peloton versnelde onder meer Tom-Jelte Slagter. Hij naderde Stuyven tot op een halve minuut met nog 1500 meter te gaan.¬†Kreuziger haalde Slagter terug in dienst van Sagan en op 450 meter werd Jasper Stuyven ingerekend. Valverde ging als eerste aan, maar Sagan hield hem gaten. Alaphilippe leek nog over de wereldkampioen heen te wippen, maar Sagan pakte de winst in laatste meters.¬†

Wout kwam in de laatste kilometers niet meer mee en liet het lopen na de gedane arbeid. Hij kwam op ongeveer 1:30 na de winnaar over de streep, maar zijn kopman bleef mooi in het klassement. 

 

Tour de France 2016 etappe1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 03 juli 2016

De tour van 2016 is gestart, de rol van Wout is duidelijk dit jaar. Hij is de luitenant van Chris Froome. De eerste etappe was op voorhand een etappe voor de sprinters. Zoals algemeen bekend is kun je de Tour wel verliezen in de 1ste etappes maar niet winnen. In een door een massale valpartij zwaar ontregelde etappe heeft Mark Cavandish de zege gegrepen. Veel renners werd opgehouden door de val van onder meer Sam Bennett in de laatste gedeelte van de etappe. Ook Wout verloren uiteindelijk 1:33. 

Al direct vanuit de start reden sprongen vijf renners weg uit het peloton: Leigh Howard, Paul Voss, Jan Barta , Alex Howes  en Anthony Delaplace. Zij gingen met name op jacht naar de bolletjestrui. Die werden op overtuigende wijze gepakt door Voss, de 2de etappe in de bolletjestrui mag starten.

 

 

De ploegen van de sprinters hielden de vluchters ruim binnen schot. Met nog 80 kilometer te gaan leek alles al weer samen te smelten, maar toen werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Onder meer Alberto Contador ging hard tegen de grond. Hij liep flinke verwondingen op aan zijn schouder, zij en heup, maar reed wel verder.
Delaplace en Howes bleven als laatste van de vluchters over, maar ook hun poging strandde zodat de sprinters aan de bak konden voor de dagzege. Peter Sagan kwam vroeg op kop, maar moest buigen en zag Marcel Kittel en Mark Cavendish voorbij komen. André Greipel moest genoegen nemen met de vierde plek op Utah Beach, een van de stranden waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day hun offensief tegen de Duitsers startten.
Cavendish (31) is dankzij zijn zege ook de eerste leider in het algemeen klassement en mag in de 2de etappe in het geel starten.

NK Tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 22 juni 2016

Wout is op een 6de plaats ge√ęindigd tijdens het NK tijdrijden.¬†Tom Dumoulin is voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Hij had 59.04 nodig voor het parcours over 50 kilometer en was daarmee 34 seconden sneller dan Jos van Emden, die tweede werd.
Dumoulin werd in 2014 voor het eerst nationaal kampioen op de tijdrit. Vorig jaar werd hij afgetroefd door Wilco Kelderman die 3de werd op 1.18. 

In een kleine garage aan de Eendrachtstraat in Middelharnis had Wout  zich teruggetrokken. Hij zocht er de schaduw op om zich warm te rijden voor zijn tijdrit. Hij was van te voren druk bezig om zijn drie tijdritfietsen af te stellen, samen met ploegleider Servais Knaven. Helaas voor Wout bleek al bij het tussenpunt dat het vandaag niet aan hem besteed was, daar hij na alle renners pas terug te vinden was op plek vijf. Hij gaf op dat moment al een twee en een halve minuut toe op de leider. Uiteindelijk zou hij als zesde eindigen.

Vandaag kreeg hij verder te horen dat hij in de definitieve ploeg van de Tour zit.  

Wout wel aan NK tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 15 juni 2016

Wout doet overigens wel mee aan de NK-wedstrijden op het onderdeel tijdrijden. Die wedstrijd op woensdag 22 juni 2016 past in het wedstrijd schema van Wout voorafgaand aan de Tour de France en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazili√ę).

Het NK-parcours voor de individuele tijdrit is 51,3 kilometer lang en heeft de start en finish in Middelharnis. De mannen rijden een rondje op Goeree-Overflakkee op een vlak parcours met liefst twintig scherpe bochten.

 

De individuele tijdrit op het NK wordt tegen de klok in verreden. Na de start rijden de renners over de Westhavendijk richting het Haringvliet. Daar slaan ze linksaf, de Bekadeweg op, om voor de Haven van Dirksland nogmaals linksaf te slaan. Die haven is liefst 5,5 kilometer en de renners volgen hem helemaal tot in Dirksland zelf.

 

Over de Geldersedijk aan ze dan richting Herkingen, maar vlak voor het binnenrijden van dit dorpje volgen er twee scherpe bochten en over de Wellestrijpsdijk en Galgeweg voert de route naar Battenoord en vervolgens langs het natuurgebied Noorder Krammer naar Oude Tonge. Via de Langeweg bereiken de coureurs Nieuwe Tonge om de plaats door de buitenwijken te verlaten en over de Duivenwaardsedijk en Oudelandsedijk terug naar Middelharnis te koersen. In de laatste kilometers zitten nog vijf scherpe bochten.

 

De eerste renner gaat om 19:10 van start en de finish van de laatste renner wordt om 21:00 verwacht.Een groot gedeelte van het parcours is op open terrein, dus de wind heeft vrij spel.

Wout Poels slaat NK over

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 15 juni 2016

Wout Poels doet niet mee aan het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg. Hij laat de wedstrijd die op 25 juni op Goeree Overflakkee verreden wordt, schieten. Dat meldt 1Limburg.nl

 

Volgens de NOS is het opmerkelijk dat Poels niet aan de start verschijnt, omdat daarmee eigenlijk zijn deelname aan de Olympische Spelen in gevaar komt.

Reglementen

Volgens de reglementen moet een wielrennen verplicht deelnemen aan het NK als hij geselecteerd wil worden voor de Spelen of de wereldkampioenschappen. Tenzij er een goede reden is om af te zeggen. Wijlen KNWU-directeur Huib Kloosterhuis zei vorig jaar dat daar in 2016 serieus naar gekeken zou worden.

Voorbereiding

Thorwald Veneberg, technisch directeur van de KNWU, laat aan de NOS(link is external) weten dat er overleg is geweest. "We hebben met de ploegen en renners rond de tafel gezeten. Wij vinden dat een renner zich optimaal moet kunnen voorbereiden met bijvoorbeeld een hoogtestage op de Olympische Spelen."

Goede reden

"We begrijpen het dat een renner dan dit Nederlands kampioenschap, een praktisch vlak parcours, over wil slaan. Wij zien dat dus als een goede reden. Veel staat in het teken van de Spelen dit jaar", zegt Veneberg. "Elke renner wil in zijn carrière Nederlands kampioen worden, maar soms dient het hogere doel. In dit geval dus de Spelen en de Tour de France."

Tom Dumoulin

Naast de afzegging van Wout Poels twijfelen ook Bauke Mollema en Steven Kruijswijk over deelname aan het NK. Tom Dumoulin, ook geselecteerd voor de Spelen, gaat wel van start.

 

 

Froome wint Dauphine

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 12 juni 2016

De Sky kopman Chris Froome heeft voor de derde keer de generale repetitie op de Tour de France gewonnen. In de slotrit van het Critérium du Dauphiné pareerde hij met behulp van Wout en zijn ploeggenoten, de prikjes van zijn rivalen. Dagwinnaar Cummings rondde een solo van 55 kilometer af.

De openingsfase werd gekenmerkt door de eerste van zes beklimmingen. Hierop wist geen kopgroep weg te geraken. In het verlengde slaagden zeven renners daar wel in. Onder hen Wout, Thibaut Pinot en Thomas De Gendt. Zij werden afgelost door een vluchtersgroep van twintig: Robert Kiserlovski, Jeremy Roy, Alexey Lutsenko, Ben Gastauer, Daryl Impey, Jurgen Van den Broeck, Tony Gallopin, Thomas De Gendt, Stephen Cummings, Daniel Teklehaimanot, Ryder Hesjedal, Nelson Oliveira, Romain Sicard, Jack Bauer, Tom-Jelte Slagter, J√©r√īme Coppel, Bartosz Huzarski, Paul Voss, Guillaume Martin en Tsgabu Grmay.

De twintig kregen de ruimte van het peloton. Onder aanvoering van Sky en Etixx-Quick-Step bleef het gat hangen rond de drie minuten. Teklehaimanot pakte onderweg genoeg punten om de bergtrui voor zich op te eisen, waardoor hij voor het tweede jaar op rij de bollentrui won. Op de Col de Moissière brak de kopgroep uiteen. Een ijzersterke Cummings koos voor de solo. De Brit liep alleen maar uit op zijn achtervolgers en het peloton. Hoe hard Etixx-Quick-Step ook achtervolgde, ze liepen niet in.

 

Bij aanvang van de Col du Noyer, had de rasaanvaller vijf minuten bij elkaar gesprokkeld op het peloton en die gaf hij  niet meer weg. 

Op die voorlaatste beklimming demarreerde Alberto Contador uit de favorietengroep, maar veel venijn zat niet achter de versnelling. El Pistolero leek teruggepakt te worden, maar hield het tempo er wel in. Hierdoor moest Froome zelf in de achtervolging. De leider nam Richie Porte en Romain Bardet met zich mee, waardoor een favorietengroep van vier gevormd werd.

Doordat het tempo hier stilviel, konden even voor de voet van de slotklim naar Superdévoluy gelosten terug aansluiten waaronder Wout. Samen met nog 2 ploeggenoten nam Wout de kop en lieten geen aanval van de concurrentie meer toe. Pierre Rolland probeerde het, maar hij werd vakkundig teruggehaald. De sprint was nog het spannendst. Hierin was het Daniel Martin die tweede plaats werd, voor Bardet. Wout eindigde als vierde.

Eindwinnaar Chris Froome: "Ik kwam naar hier in de hoop dat ik voor het podium zou kunnen strijden. Het is een geweldig gevoel dat ik hier in het geel zit. De finale was heftig, maar mijn ploegmaats hebben fantastisch werk geleverd. Deze overwinning komt op het juiste moment voor de Tour. We hebben wel nog veel werk voor juli.

UITSLAG RIT

1 GBR Steve Cummings DDD 4u05'06"
2 IER Daniel Martin EQS +3'58"
3 FRA Romain Bardet ALM +3'58"
4 NED Wout Poels SKY +3'58"
5 GBR Adam Yates OGE +3'58"
6 FRA Julian Alaphilippe EQS +3'58"
7 ITA Diego Rosa AST +3'58"
8 ZAF Louis Meintjes LAM +3'58"
9 AUS Richie Porte BMC +4'03"
10 GBR Chris Froome SKY +4'03"

etappe 5 Dauphine

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 09 juni 2016

Rit 5: Tain-l'Hermitage - Belley
Na de etappezege van Aru van gisteren was er vandaag nog een kans voor de sprinters in de etappe naar Belly. 

Boasson Hagen heeft deze vijfde rit  gewonnen. Hij was de snelste in de voorspelde massasprint.  Alberto Contador blijft leider.

 

Het scenario van de vijfde rit leek al voor de start vast te liggen. Gisteren lieten de sprinters zich de kaas van het brood eten door de late uitval van Aru. Dat mocht vandaag, de laatste kans voor de sprinters in deze Dauphiné, niet meer gebeuren.

Frederik Veuchelen ging samen met de Fransen Maxime Bouet en Bryan Nauleau  de vroege vlucht van de dag in. Hun voorsprong liep snel op, maar de tegenwind maakte de opdracht gedoemd was te mislukken.

Vooraan was Bouet  de sterkste. Op 12 kilometer voor het einde probeerde hij het nog een keer alleen, maar de ploegen van de sprinters lieten zich niet meer het kaas van het brood eten.

In de licht hellende slotkilometer begon Van Avermaet de sprint van ver. Hagen volgde en had nog iets over voor een indrukwekkende extra versnelling. Op de macht hield hij Bouhanni en Alaphilippe achter zich. 

Alberto Contador blijft leider in de Dauphiné, maar een valpartij in de slotfase van de vijfde rit zorgde voor een scheurtje in het peloton. De Spanjaard verloor negen seconden op Chris Froome. "Het voelt onrechtvaardig."

Lees ook:

Boasson Hagen grijpt laatste sprinterskans in de Dauphiné

 

Op twee kilometer van de streep smakte een renner tegen het asfalt waardoor het peloton scheurde. Froome, die tweede staat in het algemeen klassement, was mee in de voorste groep, samen met Wout, van 21 renners en pakte daardoor tijd terug op Richie Porte en Alberto Contador.

Wout kwam als 16e over de streep

1 NOO Edvald Boasson Hagen DDD 4u39'26"
2 FRA Julian Alaphilippe EQS +0"
3 FRA Nacer Bouhanni COF +0"
4 BEL Jens Debusschere LTS +0"
5 BEL Greg Van Avermaet BMC +0"
6 FRA Samuel Dumoulin ALM +0"
7 BEL Jens Keukeleire OGE +0"
8 DUI John Degenkolb TGA +0"
9 IER Sam Bennett BOA +0"
10 SLO Luka Pibernik LAM +0"

 

Etappe 2 Dauphine

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 07 juni 2016

Wout is vandaag uit de top van klassement weggevallen. Op 5km voor het einde moest hij de groep met alle toppers erbij laten gaan. Hij kwam op 1:40 van de winnaar¬†Jes√ļs Herrada over de streep.¬†

De slotfase, met een beklimming in twee trappen, was een uitgelezen kans voor vrijbuiters om uit de greep van het peloton te blijven. Er lag onderweg een mooi pakketje punten te grabbel voor het bergklassement en dus was het geen verrassing dat Daniel Teklehaimanot in de aanval trok.

De Eritree√ęr, die vorig jaar het bergklassement won in de Dauphin√©, kreeg vier kompanen mee, maar met nog 20 kilometer voor de boeg ging Gougeard er alleen vandoor. Achter de jonge Fransman werden er in het peloton heel wat prikken uitgedeeld door punchers die mogelijkheden zagen.

Kwiatkowski probeerde het, maar viel terug. Pauwels had meer succes. Samen met Gallopin en Jeandesboz maakte hij de sprong naar Gougeard, die in de laatste kilometers zijn meerdere moest erkennen in de drie frissere renners.

Het trio leek zich te mogen opmaken voor een gevecht om de ritzege, maar dat was buiten het peloton gerekend. In de hellende slotkilometer werden de vluchters bij de lurven gegrepen. Het was uiteindelijk Jesus Herrada die als een duiveltje uit een doosje opdook en met de ritzege aan de haal ging.

Herrada klimt dankzij de ritzege van de tiende naar de vijfde plaats in het klassement. Contador blijft leider, met een voorsprong van zes seconden op Richie Porte. Wout kon het tempo op de laatste klim niet bijbenen en valt weg uit de top van het klassement. Romain Bardet verloor tijd door een valpartij bergop.

 

Uitslag etappe 2: Cr√™ches-sur-Sa√īne - Chalmazal-Jeansagni√®re (168km)

1 Jes√ļs HerradaMovistar Team4:13:43

2 Tony GallopinLotto Soudal0:02

3 Serge PauwelsDimension Data,,

4 Fabrice JeandesbozDirect Energie,,

5 Daniel MorenoMovistar Team,,

6 Bauke MollemaTrek - Segafredo,,

7 Greg Van AvermaetBMC Racing Team,,

8 Christopher FroomeTeam Sky,,

9 Valerio ContiLampre - Merida,,

10 Joaquim RodríguezTeam Katusha,,

 

1ste etappe Dauphiné

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 06 juni 2016

De eerste etappe van de Dauphine is gewonnen door Nacer Bouhanni, hij slaat letterlijk de concurrentie van zich af. Tijdens de laatste kilometer deelde hij nog een aantal kopstoten uit, maar het mocht uiteindelijk allemaal van de jury. Zodoende wint hij de etappe in de sprint voor Jens de Busschere en Sam Bennet. Het was dus Bouhanni die met boksbewegingen als zegegebaar zijn overwinning vierde.

riterium du Dauphiné 2016 (2.UWT)

Uitslag etappe 1: Cluses - Saint-Vulbas (186km)
1  Nacer Bouhanni Cofidis, Solutions Crédits 4:27:53
2  Jens Debusschere Lotto Soudal ,,
3  Sam Bennett Bora-Argon 18 ,,
4  Edvald Boasson Hagen Dimension Data ,,
5  Jonas van Genechten IAM Cycling ,,
6  Moreno Hofland Team LottoNL - Jumbo ,,
7  Tony Hurel Direct Energie ,,
8  Sondre Holst Enger IAM Cycling ,,
9  Daryl Impey Orica GreenEDGE ,,
10  Edward Theuns Trek - Segafredo ,,
Volledige uitslag

 

Algemeen klassement na etappe 1
1  Alberto Contador Tinkoff 4:39:29
2  Richie Porte BMC Racing Team 0:06
3  Christopher Froome Team Sky 0:13
4  Daniel Martin Etixx - Quick Step 0:21
5  Julian Alaphilippe Etixx - Quick Step 0:24
6  Wout Poels Team Sky 0:25
7  Romain Bardet AG2R La Mondiale 0:29
8  Adam Yates Orica GreenEDGE 0:31
9  Diego Rosa Astana Pro Team 0:37
10 ¬†Jes√ļs Herrada Movistar Team 0:39
Volledig klassement

Proloog Critérium du Dauphiné

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 05 juni 2016

Wout is voor het eerst sinds zijn overwinning in Luik weer present. Ditmaal in Frankrijk in het Critérium du Dauphiné. De proloog van deze ronde van een korte klimtijdrit van 3,9km. Hoewel er slechts 3,9 kilometer afgelegd hoefde te worden, was het met een gemiddelde stijging van maar liefst 9,7 procent kun je toch wel spreken van een pittig parcours. De Dauphiné wordt door velen gezien als de ideale voorbereiding op de Tour de France, waardoor er veel toppers aan de start van deze rittenkoers staan. In de straten van Les Gets werd het startschot voor het Tour-voorproefje gegeven. 
Toch heeft Alberto Contador een eerste tikje uitgedeeld aan Chris Froome. Hoewel de kopman van Team Sky met een prima optreden hard op weg was naar de winst in de klimproloog van het Critérium du Dauphiné, gaf Contador zijn visitekaartje af met de snelste tijd. Froome moest ook Richie Porte voor zich dulden en zag hij  Wout op plaats zes eindigen.  Met een tijdrit van 11.49 verbeterde Contador de tijd van de sterke Julian Allaphilippe, die uiteindelijk vijfde werd achter Daniel Martin.Wout deed het keurig en was 25 tellen minder snel dan Contador.
De Dauphiné duurt tot volgende week zondag. Het zwaartepunt van de koers bevindt zich in de laatste dagen.

Criterium du Dauphiné 2016 (2.UWT)

Uitslag Prologue: Les Gets - Les Gets (4km)
1  Alberto Contador Tinkoff 11:36
2  Richie Porte BMC Racing Team 0:06
3  Christopher Froome Team Sky 0:13
4  Daniel Martin Etixx - Quick Step 0:21
5  Julian Alaphilippe Etixx - Quick Step 0:24
6  Wout Poels Team Sky 0:25
7  Romain Bardet AG2R La Mondiale 0:29
8  Adam Yates Orica GreenEDGE 0:31
9  Diego Rosa Astana Pro Team 0:37
10 ¬†Jes√ļs Herrada Movistar Team 0:39