médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de France Etappe 14

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 16 juli 2016

Tegenwind. Dat was het woord van de etappe vandaag. De openingsuren duurden lang en pas na een tijdje kregen vier renners de ruimte van het peloton. Martin Elmiger, Alex Howes, Jeremy Roy en Cesare Benedetti  sprongen weg, maar wisten dat het een kansloze aanval was. Dit was namelijk de laatste kans voor de pure sprinters voor Parijs.

En dus was het op drie kilometer afgelopen met de laatste vluchters. In de laatste rechte lijn richting de finish in het vogelpark Parc des Oiseaux was het vooral een strijd om niet te vroeg op kop te komen. Etixx-Quick-Step nam de leiding, maar kwam hierdoor Marcel Kittel te vroeg op kop. De Duitser had Mark Cavendish in zijn wiel. De lepe Brit dook uit de rug van zijn concurrent en snelde naar zijn vierde ritzege.
Wout kwam in een tweede groep over de streep. 

Tour de France Etappe 13de 95e

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 15 juli 2016

Tom Dumoulin heeft met een indrukwekkende tijdrit zijn tweede ritzege in deze Ronde van Frankrijk veroverd. De Nederlandse kampioen tegen de klok reed de tegenstand op een hoopje. Bij de favorieten zette Chris Froome de beste tijd neer. Bauke Mollema springt naar de tweede plaats in het klassement. Maar dat was maar een bijzaak na hetgeen gisteravond in Nice gebeurde. Wout zijn reactie vanmorgen was dan ook: Unreal to wake up with this horrible news about Nice, no words....

Wout zelf reed de tijdrit met de gedachte dat er morgen weer een etappe is, hij eindigde op 95e plaats op 6:49. 
We hebben verschillende foto's gekregen van fans tijdens deze etappe. Ze staan in deze fotocollage 

Heb jezelf nog foto's kun je ze altijd doorsturen, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via whatsapp 0031654315366 

Tour de France Etappe 12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 14 juli 2016

Het verslag zou eigenlijk moeten gaan over de mooie strijd die Wout op de Mont Ventoux geleverd had, hij sleurde aan de kop van de groep van favorieten tot Chris Froome zelf gas gaf en er van tussen ging. Dus zou Wout moeten zeggen dat het lekker ging. Maar de etappe van vandaag gaat niet over de wedstrijd maar over het incident met Froome, Porte en Bauke Mollema. 

Chris Froome mag dan morgen toch in zijn gele trui aan de tijdrit beginnen. Hij kwam op achterstand binnen na een bizar incident in de slotfase van de twaalfde etappe, maar hij heeft dezelfde tijd gekregen als Bauke Mollema. Dat maakt de wedstrijdjury bekend. Froome blijft daardoor bovenaan staan in het klassement.

Het incident werd veroorzaakt door een struikelende toeschouwer, die een televisiemotor tot stilstand bracht. Richie Porte klapte vervolgens achter op de motor, waarna ook Bauke Molleme en Chris Froome ten val kwamen. Mollema kon zijn weg snel weer vervolgen, maar Froome zag dat zijn fiets kapot was en ging rennend verder. Pas veel later kreeg de geletruidrager een nieuwe fiets, waardoor hij op grote achterstand binnenkwam. De jury heeft echter besloten om hem dezelfde tijd te geven als Mollema, die als eerste klassementsrenner de finish passeerde. Wat volgens Wout de enige juist beslissing is. 

De wedstrijdjury heeft de uitslag aangepast. Nairo Quintana is teruggezet naar de groep met Adam Yates en wint daardoor zeven seconden. De Colombiaan wipt hierdoor over Bauke Mollema, die nu dus vierde staat in het klassement.

Tour de France Etappe 11

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 13 juli 2016

De elfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Peter Sagan. Hij pleegde, samen met geletruidrager Chris Froome, een coup na gebruik gemaakt te hebben van de wind in de finale van deze 162,5 kilometer lange vlakke etappe. De wereldkampioen kwam als eerste over de finish, voor Chris Froome en Maciej Bodnar.
Al vanaf gisteravond was het peloton in de ban van de wind. De nervositeit in het peloton werd duidelijk door meerdere valpartijen in de eerste kilometers. 
Bij de tussensprint konden de gegadigden voor de groene trui zich uitleven; Marcel Kittel pakte de volle mep, voor Peter Sagan en Mark Cavendish. Op 35 kilometer volgde een hergroepering van beide pelotons, een grote groep was gelost, hierbij zat ook Wout omdat hij aan het begin van de etappe al zijn werk had moeten doen. Toch was het wachten op de volgende poging om waaiers te vormen, maar meer dan pogingen waren het niet, vooral Tinkoff, BMC, Lotto-Jumbo en Sky probeerde het regelmatig met een prikje.
Pas op dertien kilometer veerde het peloton weer op: Trek-Segafredo en Tinkoff versnelden. Maciej Bodnar nam Sagan op sleeptouw, waarna een sterke Froome solo de oversteek maakte. Geraint Thomas volgde zijn kopman en zag dat het achter hem stilviel. Het kwartet draaide goed rond en liep uit op wat nog overgebleven was van het peloton. De sprintersploegen moesten achtervolgen, maar tot een goede organisatie kwam het niet. Dimension Data deed  niet mee, aangezien Cavendish loste met een lekke band. Dus keek iedereen naar elkaar en bleven de vier vooraan weg. Het gat groeide richting de twintig seconden. In de sprint was het Sagan die zegevierde, voor Froome. Daarmee pakt de Brit wel zes bonificatieseconden. Zes tellen later won Alexander Kristoff de sprint van de achtervolgers. Wout kwam in de laatste groep op 5:39 binnen. Morgen staat de etappe naar de top van de Mont Ventoux op het programma. Of de finish ook bovenop is op een stuk eerder is nog niet duidelijk aangezien de wind vrij extreem is op het moment. 
In algemeen klassement pakt Froome dus enkele secondes meer voorsprong, maar zijn manier van fietsen is een lust voor het oog van de liefhebbers en voor de concurrentie een deuk in het vertrouwen. Ook vielen er twee rijders uit de top 10. 
 

Tour de France etappe10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 12 juli 2016

De renners moesten vandaag direct vanuit de start de Port d’Envalira op. Deze 22,6 kilometer lange reuzencol zorgde voor een spervuur aan demarrages. Vooral Peter Sagan was erg actief in de beginfase. Uiteindelijk kwam Rui Costa als eerste boven. Een halve minuut later volgde Tom Dumoulin als tweede. De etappewinnaar van zondag sprokkelde daarmee acht bergpunten, maar hij belandde niet in de uiteindelijke kopgroep. Het waren Peter Sagan en Vincenzo Nibali die naar Rui Costa reden. 12 anderen kwamen even later aansluiten. Waaronder drie renners van Orica: Daryl Impey, Luke Durbridge en kopman Michael Matthews. Ook Mikel Landa (Sky), Samuel Dumoulin, Tony Gallopin, Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings, Damiano Caruso, Greg Van Avermaet  en Sylvain Chavanel waren de deelnemers aan de kopgroep, die goed samenwerkten.

Op 25 kilometer van het einde kwam die goede samenwerking tot een einde, toen Sagan het tempo opschroefde en voor een breuk in de kopgroep zorgde. Hij kreeg Van Avermaet, Boasson Hagen, Dumoulin en het trio van Orica-BikeExchange met zich mee. De rest van de vluchters was al meteen gezien.

Op negen kilometer van het einde kwamen de zeven leiders aan bij de voet van de C√īte de Saint-Ferr√©ol: een 1,8 kilometer lang klimmetje met een stijging van 6,6 procent. Het drietal van Orica probeerde hier de overtalsituatie uit te spelen door Impey tot twee keer toe te laten aanvallen, maar Sagan hield alles onder controle. Durbridge kon het tempo niet volgen en liet lopen.

In de afdaling deelde Edvald Boasson Hagen een speldenprik uit, maar opnieuw reed Sagan het gat dicht. De wereldkampioen reageerde vervolgens ook weer toen Impey probeerde weg te komen. Niemand kon aan Sagan ontsnappen, dus stevenden de zes vluchters af op een spannende sprint. Impey had in de slotkilometer het tempo hoog gehouden,  om vervolgens de spurt aan te trekken. Van Avermaet zette als eerste aan, maar Matthews bleek over de snelste benen te beschikken. Sagan werd tweede. Als troostprijs mag hij morgen de groene trui aantrekken. De Slowaak pakte veel punten door zijn tweede plek en won onderweg ook de tussensprint.
Wout eindigde in het peloton op 9:39. 

Tour de France Etappe 9

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 juli 2016

Direct vanuit de start liep de weg omhoog. De Port de la Bonaigua van eerste categorie was de ideale start voor klimmers om ten aanval te trekken. Het peloton veerde op toen twee Spanjaarden de handen ineen sloegen. Alberto Contador en Alejandro Valverde sprongen uit het peloton naar een grote groep met ontsnapten. Froome moest direct reageren om het gat niet te groot te laten worden. Aan de top werd de rekening opgemaakt: Contador was niet sterk genoeg, Valverde maakte wel deel uit van de kopgroep samen met twee ploegmaats.

In de afdaling liet Sky merken dat een kopgroep mét Valverde geen kans van slagen had. Valverde liet zich daarom terugzakken, waarna de Sky-trein het tempo drukte en de overgebleven kopgroep van twintig renners vrij baan gaf. Hierin zaten onder meer wereldkampioen Peter Sagan, Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Thomas De Gendt, Stef Clement, bolletjestruidrager Rafal Majka, Luis Leon Sanchez, Diego Rosa en Rui Costa.  Terwijl de kopgroep zes minuten voorsprong kreeg, stapte Contador in de ploegleiderswagen; hij gooide de handdoek in de ring na een week van ellende en met de koorts die vanmorgen had is logisch dat hij afstapt. De Gendt, Pinot en Majka gingen door met hun onderlinge strijd om de bergpunten. Bij het binnenrijden van Andorra was het verschil tussen beide groepen ook meer dan tien minuten. Op de top van de Col de la Cormella sprong De Gendt weg voor de punten, waarna hij solo doortrok. Hij pakte een kleine voorsprong. Op de zeer steile flanken van de Beixalis moest de Belg echter als snel passen en ontstond een select groepje. Bennett voelde zich sterk en versnelde meerdere malen, maar kon geen gat slaan. Richting de voet van Arcalis maakten de overgebleven leiders er een grote strijd van met  spervuur aan demarrages. Dumoulin koos het juiste moment en begon met een voorsprong van een 44 seconde aan de laatste beklimming.

Achter Dumoulin was het vooral Pinot die de snelheid bepaalde, maar hij kreeg geen hulp. Rui Costa ging in de achtervolging, gevolgd door Majka en Pinot. De bollentruidrager reed zijn Franse concurrent uit het wiel en sloot aan bij Costa. Ondertussen was de regen op de slotklim veranderd in hagel, maar dat deerde Dumoulin niet. Een strak tempo leidde hem naar de etappezege, veertig seconden voor Costa en Majka.

In de favorietengroep was het Sky dat het tempo bepaalde op de Beixalis. Pas aan de voet van Arcalis trok Wout namens de  Sky ploeg flink door. Dit was er te veel aan voor Kelderman en Rolland. Na een korte maar heftig beurt kon Wout zich laten afzakken. Hierna opende  Henao de strijd, waardoor Dan Martin moest reageren. Froome was de volgende die er de pees op legde, maar alles kwam weer tezamen. Aru kon de versnellingen niet volgen.

Mollema voelde zich sterk in het zeikweer en trok twee keer door. Froome liet echter niets toe en koos ook zelf voor de aanval. Samen met Porte, Yates, Martin en Quintana vormde hij de prominentengroep. Op zes en een halve minuut van Dumoulin kwamen zij over de finish, waardoor Froome zijn leiderstrui kon behouden op de rustdag morgen. Wout kwam op 14 minuten van Tom Dumoulin binnen. 

Tour de France Etappe 8

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 juli 2016

Al vanaf de start was bekend dat de kopgroep geen kans van slagen had. Pas op de flanken van de Tourmalet kreeg een drietal de ruimte. Thibaut Pinot, Rafal Majka en Tony Martin sprongen weg. Vooral Sky, en ook een beetje Movistar, hielden de teugels strak. De Poolse kampioen wist met zijn aanval de bolletjestrui over te nemen van Thomas De Gendt. Het strakke tempo van Sky dunde de groep der favorieten stevig uit. Onder meer Alberto Contador, Warren Barguil en Wilco Kelderman zakten weg. Op de slotklim naar de Col de Peyresourde ontbrandde de koers.

De demarrages volgden elkaar op, met Chris Froome, Sergio Henao en Nairo Quintana in de hoofdrollen. Een groep van veertien rondde de top, waarna alleen de afdaling nog wachtte. Vlak voor de afdaling veerde opeens Froome op uit zijn zadel. Hij versnelde en sloeg een gat. Een gat dat de achtervolgers niet meer dicht kregen. Terwijl hij zat op zijn stang én bijtrapte, breidde de Brit zijn voorsprong uit. Met dertien seconden voorsprong kwam hij over de finish. Hierdoor trekt hij naar de rit ook de macht in het klassement naar zich toe.
"Volgens mij is dit niet van tevoren besproken", vertelde Wout. "En het was niet echt een makkelijke afdaling om weg te blijven. Dus chapeau. Op trainingskamp heb ik hem wel vaker zo af zien dalen. Ik ben er niet zo'n voorstander van, het brengt wel wat gevaar mee, maar het werkte vandaag. En hij zal wel weten wat hij doet, hoop ik... Ik zou het zelf niet zo snel doen."

Tour de France etappe 7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 08 juli 2016

Na de sprintersetappe van gisteren gewonnen door Cavendish ging het vandaag in de richting van Pyrenee√ęn. Gisteren verloor Wout een klein minuutje in de laatste fase van de etappe. De eerste rit was er eentje met verrassingen. Een groep van 28 renners ging er van tussen.¬†Cummings mocht in de slotfase van de etappe als eerste beginnen aan de Col d'Aspin, een berg van de eerste categorie. De 35-jarige Brit werd op de hielen gezeten door een groep achtervolgers, met daarin ook Vincenzo Nibali en Greg van Avermaet. De Belg die afgelopen woensdag de vijfde etappe won en de gele trui pakte.

Van Avermaet kon op de d'Aspin het tempo niet volgen van Impey, Navarro en Nibali. Cummings reed nog daarvoor in zijn eentje de berg op. Hij kwam in zijn eentje boven en wist in de korte afdaling die nog volgde al dat de etappewinst voor hem was.

Daryl Impey won ruim een minuut achter Cummings het sprintje om plaats twee. Van Avermaet hield verrassend de gele trui vast, sterker nog hij breidde zijn leidende positie zelfs uit.
De groep der Tourfavorieten dat achter ritwinnaar Steve Cummings op weg was naar de finish, werd opgeschrikt door een een ingestorte kilometerboog. Het met lucht opgeblazen markeringspunt zakte net voor dat het peloton passeerde in elkaar. In deze groep zat ook Wout. Hij leidde de groep der favorieten naar boven op de Aspin en zag er sterk uit. Hij kwam als 8ste over de streep. 
Morgen een volgende Pyrenee√ęn etappe.¬†

http://www.telegraaf.nl/tv/telesport/wielersport/26176738/__Poels_grapt_over_ingezakte_boog__.html

Tour de France Etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 06 juli 2016

Vandaag de vijfde aflevering over de etappe naar Le Lioran, waarin Greg Van Avermaet op grootse wijze zich verzekerde van een tweede Touretappe in twee jaar én zijn eerste gele trui uit zijn carrière.

Uit een kopgroep van negen sprongen drie renners weg: Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt en Andriy Grivko. Zij reden het grootste deel van de dag op kop. Het peloton nam opnieuw hun rust in de eerste uren en liet het verschil oplopen tot meer dan een kwartier. De zes achtervolgers volgden op enkele minuten, maar wisten het gat met het koptrio niet te dichten. In de lastige finale loste Grivko bij Van Avermaet en De Gendt.

 

 

Enigszins verrassend wist Van Avermaet zijn landgenoot, die als betere klimmer te boek staat, te lossen op de Col du Perthus en op de macht naar de etappezege te snellen. Vandaag stond er geen maat op d’n Greg en hij beloonde zichzelf met een gele trui en een voorsprong van meer dan vijf minuten op de tweede in het algemeen klassement. De favorietengroep kwam namelijk binnen op 5.07 van Van Avermaet, zónder Alberto Contador. Hij moest lossen op het laatste klimmetje en verloor 33 tellen op zijn rivalen.

Wout kwam op 18 minuten binnen, maar dat is waarschijnlijk de tactiek van de ploeg, waar maar een ding telt. 

Tour de France Etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 05 juli 2016

En wederom een fotofinish, Marcel Kittel heeft zijn ritzege in de Ronde van Frankrijk veroverd. De Duitser kon op een licht oplopende aankomst Bryan Coquard nog net afhouden. Het verschil op de fotofinish was zelfs nog kleiner dan spannende sprint van gisteren. In de straten van Limoges denderde het peloton zonder ongelukken voorbij de verkeerseilandjes en we kregen de voorspelde massasprint.

Coquard moest daarin van ver komen. Hij perste de sterkste eindsprint uit zijn benen, maar moest uiteindelijk buigen voor Kittel. Net als gisteren kwam er een finishfoto aan te pas om de winnaar te bepalen. Kittel en Etixx-Quick Step namen zo wraak voor de gemiste kans gisteren. 

Peter Sagan sprintte naar de derde plaats. Hij trekt morgen in het geel het Centraal Massief in. Bovendien neemt hij ook de groene trui weer over van Cavendish. Wout liet wederom op het einde lopen en kwam op 4:52 over de streep. 

 "Zo'n tien tot vijftien kilometer voor het einde zeggen ze via de communicatie: Wout, naar achteren. Dan kan ik me laten afzakken en zit mijn werk erop", zegt de knecht van Chris Froome, die voor zijn derde triomf gaat in de Tour de France.

Hijzelf zal dus niet hoog eindigen in het klassement. "Maar dat was ook niet de planning", reageert Wout op de vraag van de NOS, die zich spaart voor de bergetappes. "De vijfde etappe (morgen) wordt al een lastige rit. Dan moet ik bij de pinken zijn. En rit acht en negen, dat worden ook wel lastige ritten", aldus Wout, die weet dat Alberto Contador, een van de grote concurrenten van Froome, al 48 tellen achterstand heeft. "Voor ons is het alleen maar goed dat hij 48 seconden verliest. Die moet je bergop maar terug zien te pakken.". 

Voor de etappe liet Luke Rowe al blijken dat zijn smaak anders is dan die van Wout qua muziek, gezien de tweet die hij verstuurde: 

The music on the bus has reached an all time low with@WoutPoels¬†blasting Crazy Frog !!!!¬†ūüźłūüźłūüźł

Tour de France etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 04 juli 2016

Mark Cavendish (Dimension Data) heeft zijn 2de etappe in de Tour gewonnen. Na een slaapverwekkende etappe, met een gappende Tom Dumoulin, moest een fotofinish de winnaar aanduiden na een zeer spannende sprint met André Greipel. 
Wout liet op het einde lopen en kwam op 1.49 binnen op de 178e plaats. In het algemeen klassement blijft Peter Sagan leider. Wout staat 117e op 5:21. 

Tour de France Etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 03 juli 2016

Peter Sagan (Tinkoff) heeft de 2de etappe van de Tour de France 2016 gewonnen. Door zijn zege is de wereldkampioen ook de nieuwe gele truidrager.  Julian Alaphilippe was zijn grootste uitdager in de laatste meters. Jasper Stuyven leek het vanuit de vroege vlucht te redden, maar de heuvelop finish in Cherbourg was een bult te ver.

Dit keer waren het vier renners die ten aanval trokken. Bergtruidrager Paul Voss was weer aanwezig, samen met ploegmaat Cesare Benedetti, Jasper Stuyven en Vegard Breen. In regenachtige omstandigheden voerde het Dimension Data van Mark Cavendish het peloton aan. Zij lieten het gat groeien tot boven de zes minuten. Ondanks zijn bollentrui krees Voss het niet cadeau. Van de drie bergjes van vierde categorie in de openingsfase pakte Breen er één en Stuyven er twee. Op 120 kilometer van de finish was er enig oponthoud in het peloton. Onder meer Alberto Contador, Warren Barguil en Michael Matthews waren erbij betrokken, maar konden verder. In het pelton deed men rustig aan. Alleen bij de  tussensprint veerden de sprinters op: Greipel was hier sneller dan Kristoff en Kittel.

Op veertig kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de leiders nog vijf minuten. Op dat moment stak Direct Energie een handje toe op kop, maar de koplopers hadden ook nog een deel energie opgespaard voor de finale. Benedetti niet. Hij moest laten lopen op twintig kilometer van de meet door toedoen van de grote motor: Jasper Stuyven. Zelfs renners als Rohan Dennis, Luke Rowe en Tony Martin konden het gat niet kleiner maken.

Op ruim acht kilometer van de streep lag een klein heuveltje. Stuyven nam geen risico en koos voor de solo trok de Vlaming stevig door. Hij hield het aanstormende peloton op anderhalve minuut tot aan de voet van de C√īte de la Glacerie (1,9 km aan 6,5%). Wout hield daar met de rest van de pleog Froome voorin het peloton. Vanuit dit peloton versnelde onder meer Tom-Jelte Slagter. Hij naderde Stuyven tot op een halve minuut met nog 1500 meter te gaan.¬†Kreuziger haalde Slagter terug in dienst van Sagan en op 450 meter werd Jasper Stuyven ingerekend. Valverde ging als eerste aan, maar Sagan hield hem gaten. Alaphilippe leek nog over de wereldkampioen heen te wippen, maar Sagan pakte de winst in laatste meters.¬†

Wout kwam in de laatste kilometers niet meer mee en liet het lopen na de gedane arbeid. Hij kwam op ongeveer 1:30 na de winnaar over de streep, maar zijn kopman bleef mooi in het klassement. 

 

Tour de France 2016 etappe1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 03 juli 2016

De tour van 2016 is gestart, de rol van Wout is duidelijk dit jaar. Hij is de luitenant van Chris Froome. De eerste etappe was op voorhand een etappe voor de sprinters. Zoals algemeen bekend is kun je de Tour wel verliezen in de 1ste etappes maar niet winnen. In een door een massale valpartij zwaar ontregelde etappe heeft Mark Cavandish de zege gegrepen. Veel renners werd opgehouden door de val van onder meer Sam Bennett in de laatste gedeelte van de etappe. Ook Wout verloren uiteindelijk 1:33. 

Al direct vanuit de start reden sprongen vijf renners weg uit het peloton: Leigh Howard, Paul Voss, Jan Barta , Alex Howes  en Anthony Delaplace. Zij gingen met name op jacht naar de bolletjestrui. Die werden op overtuigende wijze gepakt door Voss, de 2de etappe in de bolletjestrui mag starten.

 

 

De ploegen van de sprinters hielden de vluchters ruim binnen schot. Met nog 80 kilometer te gaan leek alles al weer samen te smelten, maar toen werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Onder meer Alberto Contador ging hard tegen de grond. Hij liep flinke verwondingen op aan zijn schouder, zij en heup, maar reed wel verder.
Delaplace en Howes bleven als laatste van de vluchters over, maar ook hun poging strandde zodat de sprinters aan de bak konden voor de dagzege. Peter Sagan kwam vroeg op kop, maar moest buigen en zag Marcel Kittel en Mark Cavendish voorbij komen. André Greipel moest genoegen nemen met de vierde plek op Utah Beach, een van de stranden waar de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-Day hun offensief tegen de Duitsers startten.
Cavendish (31) is dankzij zijn zege ook de eerste leider in het algemeen klassement en mag in de 2de etappe in het geel starten.

NK Tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 22 juni 2016

Wout is op een 6de plaats ge√ęindigd tijdens het NK tijdrijden.¬†Tom Dumoulin is voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Hij had 59.04 nodig voor het parcours over 50 kilometer en was daarmee 34 seconden sneller dan Jos van Emden, die tweede werd.
Dumoulin werd in 2014 voor het eerst nationaal kampioen op de tijdrit. Vorig jaar werd hij afgetroefd door Wilco Kelderman die 3de werd op 1.18. 

In een kleine garage aan de Eendrachtstraat in Middelharnis had Wout  zich teruggetrokken. Hij zocht er de schaduw op om zich warm te rijden voor zijn tijdrit. Hij was van te voren druk bezig om zijn drie tijdritfietsen af te stellen, samen met ploegleider Servais Knaven. Helaas voor Wout bleek al bij het tussenpunt dat het vandaag niet aan hem besteed was, daar hij na alle renners pas terug te vinden was op plek vijf. Hij gaf op dat moment al een twee en een halve minuut toe op de leider. Uiteindelijk zou hij als zesde eindigen.

Vandaag kreeg hij verder te horen dat hij in de definitieve ploeg van de Tour zit.  

Wout wel aan NK tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 15 juni 2016

Wout doet overigens wel mee aan de NK-wedstrijden op het onderdeel tijdrijden. Die wedstrijd op woensdag 22 juni 2016 past in het wedstrijd schema van Wout voorafgaand aan de Tour de France en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazili√ę).

Het NK-parcours voor de individuele tijdrit is 51,3 kilometer lang en heeft de start en finish in Middelharnis. De mannen rijden een rondje op Goeree-Overflakkee op een vlak parcours met liefst twintig scherpe bochten.

 

De individuele tijdrit op het NK wordt tegen de klok in verreden. Na de start rijden de renners over de Westhavendijk richting het Haringvliet. Daar slaan ze linksaf, de Bekadeweg op, om voor de Haven van Dirksland nogmaals linksaf te slaan. Die haven is liefst 5,5 kilometer en de renners volgen hem helemaal tot in Dirksland zelf.

 

Over de Geldersedijk aan ze dan richting Herkingen, maar vlak voor het binnenrijden van dit dorpje volgen er twee scherpe bochten en over de Wellestrijpsdijk en Galgeweg voert de route naar Battenoord en vervolgens langs het natuurgebied Noorder Krammer naar Oude Tonge. Via de Langeweg bereiken de coureurs Nieuwe Tonge om de plaats door de buitenwijken te verlaten en over de Duivenwaardsedijk en Oudelandsedijk terug naar Middelharnis te koersen. In de laatste kilometers zitten nog vijf scherpe bochten.

 

De eerste renner gaat om 19:10 van start en de finish van de laatste renner wordt om 21:00 verwacht.Een groot gedeelte van het parcours is op open terrein, dus de wind heeft vrij spel.