médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

Olympische wegwedstrijd

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 07 augustus 2016

Zo’n vijfhonderd fans van profwielrenner Wout Poels hebben zaterdag 6 augustus op het dorpsplein in Blitterswijck genoten van de wielerwedstrijd Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Jammer dat Wout door een andere renner van de weg werd gereden en een blessure opliep. Ondanks deze tegenvaller was het sfeervol voor clublokaal café De Zwart het clublokaal van de fanclub. Veel supporters waren gekleed in de gele shirts van de fanclub. Het plein was in Braziliaanse sfeer aangekleed en via het mega grote scherm van Mobiloscoop uit Venray konden de fans de hele webstrijd volgen.

De pers was ook goed aanwezig. Hart van Nederland maakte filmopnames, dagblad De Limburger had een verslaggever naar Blitterswijck gestuurd, L1 radio en tv waren ter plekke voor reportages en sfeervolle plaatjes en de regiozender Reindonk hield de luisteraars op de hoogte met telefonische interviews.

Na afloop werden de kijkers op het dorpsplein nog verrast toen ze ineens koning Willem Alexander in een geanimeerd gesprek zagen met de moeder van Wout, Wilhelmien Poels en haar vriendin Nel Lucassen bij de finish in Rio de Janeiro.

De moeder van Wout volgt de verrichtingen van haar jongste zoon samen met vriendinnen. Zij gaat maandag de speciale TV aanbieden aan het straatkinderenproject AMAR in Rio de Janeiro. Deze TV is aangeschaft dankzij giften van fans van Wout Poels. Deze spontane actie van de fanclub werd gelanceerd omdat de straatkinderen tijdens de Olympische Spelen van de straten worden gehaald en opgesloten in instellingen. Veel straatkinderen vinden bij  AMAR een veilig onderkomen. Dankzij de nieuwe TV kunnen ook deze kinderen van de Olympische Spelen genieten. Meer info: www.woutpoels.nl of www.stichtingsintmartinus.nl

Veel had Wout zich voorgesteld van de olympische wegrace in Rio. Maar op de Copacabana stond zaterdag, na de door de Belg Greg van Avermaet gewonnen wedstrijd, een teleurgestelde renner. Zonder duidelijke reden was het misgegaan. "Als je de benen niet hebt is het snel gedaan",gaf Wout aan.

Zijn val wilde hij niet aanvoeren als reden voor zijn tegenvallende rijden. "Op dat moment wist ik al dat ik niet goed genoeg was om een rol te spelen in de finale."

Wout had eerder al aangegeven niet goed te zijn. "Het is niet zo dat mijn seizoen nu om zeep is, maar dit was wel een mooie kans. Ik baal dus."

“Ik kan nu niet alles met mijn arm, maar het zal niet gebroken zijn”, geeft hij aan. “Ik denk dat het wel meevalt, maar ik moet er nog even goed naar later kijken. Bij de tijdrit moet mijn arm wel op het stuur kunnen liggen en ik moet erop kunnen steunen. Gelukkig hebben we nog een paar dagen.”


 

 

Fans volgen Wout Poels via Mega LED-scherm dorpsplein Blitterswijck

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 29 juli 2016

Profwielrenner Wout Poels strijdt zaterdag 6 augustus tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazilië) om de hoogste eer tijdens de wielerwedstrijd. De inwoners van Blitterswijck en fans uit de hele regio kunnen de verrichtingen van Wout Poels tijdens de hele wedstrijd exclusief volgen.

De fanclub van Wout Poels heeft namelijk gezorgd dankzij Mobiloscoop Venray en EURO PA Tienray voor een megagroot LED-scherm dat op het dorpsplein voor clublokaal de Zwart wordt geplaatst. Op dit grote scherm van 7,5 bij 4 meter kunnen vanaf 15.00 tot 21.00 uur de fans live de wielerwedstrijd volgen. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de gemeente Venray, de dorpsraad van Blitterswijck en enkele ondernemers. Of de zon nu fel schijnt of als het regent, op dit grote LED scherm is het altijd helder en duidelijk. Het dorpsplein wordt uiteraard aangekleed op z’n Braziliaans met zitjes en statafels. Bovendien wordt in het clublokaal voor voldoende verfrissende drankjes gezorgd en de speciale Wout-burgers met broodjes van de ambachtelijke slagerij van de Pash uit Meerlo. Gezien de te verwachte drukte is het handig als geïnteresseerde klapstoeltjes meebrengen. Entree: vrij

*TV voor straatkinderen

 De moeder van Wout Poels, Wilhelmien Poels-Berden, volgt de verrichtingen van haar jongste zoon samen met vriendinnen in Rio de Janeiro. Zij gaat tijdens haar bezoek aan deze metropool de speciale TV aanbieden aan het straatkinderenproject AMAR in Rio de Janeiro. Deze TV is aangeschaft dankzij giften van fans van Wout Poels. Deze spontane actie van de fanclub werd gelanceerd omdat de straatkinderen tijdens de Olympische Spelen van de straten worden gehaald en opgesloten in instellingen. Veel straatkinderen vinden bij  AMAR een veilig onderkomen. Dankzij de nieuwe TV kunnen ook deze kinderen van de Olympische Spelen genieten. Meerlo info: www.woutpoels.nl of www.stichtingsintmartinus.nl

 

Tour de France etappe 20

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 23 juli 2016

De 20ste etappe van de Tour de France 2016 is gewonnen door Ion Izagirre. Hij was de beste in Morzine na een 146 kilometer lange bergetappe. Hij sloeg zijn slag in de afdaling. Jarlinson Pantano werd 2de, Vincenzo Nibali 3de.
Chris Froome kwam niet meer in de problemen en verzekert zich zo van de eindzege in de Tour van 2016.

Met een voorsprong van anderhalve minuut op het achtervolgers begonnen Pantano en Alaphilippe aan de Joux Plane, het peloton volgde op 6 minuten. Kreuziger richtte zich puur op winst in het klassement, hij was zelfs viruteel op podium, terwijl Nibali voor ritsucces ging. Dan moest de Italiaan wel bij het koplopers komen. Nibali sloot op 3 kilometer onder de top aan en versnelde direct door. net onder de top wisten Ion Izagirre en Pantano echter weer de terug te komen bij Nibali. Izagirre sloeg een gat nadat Pantano bijna een bocht miste. De Colombiaan gooide zich daarna als een steen naar beneden, terwijl Nibali niet alle risico’s van de wereld wilde nemen. Izagirre wist zijn voorsprong echter vast te houden en soleerde in de regen naar de etappezege. Wilco Kelderman reed een sterke finale, maar ging in de afdaling onderuit en kwam als 7de over de streep.

In de favorietengroep moest Aru als eerste van de favorieten lossen door de hongerklop en daar profiteerde Mollema van. De Groninger, die op de Ramaz nog in de problemen was, demarreerde. Joaquim Rodriguez counterde en ging op en over Mollema, die zichzelf opgeblazen had. Purito kreeg hulp van Zakarin en reed zich na een goede afdaling de top tien van het algemeen klassement in. De rest van de favorieten bleven bij elkaar doordat Sky met Wout weer het tempo bepaalde, waardoor Froome zijn 3de Tourzege morgen bij mag schrijven, met dank aan zijn team. 

Wout hoefde zich zaterdag niet meer overmatig in te spannen om de gele trui van Chris Froome te verdedigen. De ploeg van Sky stelde in de voorlaatste etappe zonder veel moeite de eindzege in de Tour de France veilig. 
"Het ging makkelijker dan gedacht. De enige aanvallen kwamen van Bauke Mollema en Joaquim Rodriguez, maar die stonden ver achter Chris. Dus dat was perfect."

Tour de France Etappe 19

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 22 juli 2016

Romain Bardet heeft vandaag voor de eerste Franse ritzege in de Tour de France gezorgd. De renner van AG2R La Mondiale was in een natte afdaling weggereden en hield vervolgens stand op de slotklim naar Saint-Gervais Mont Blanc. Er was vandaag geen enkele strijd om in de kopgroep te komen. Twintig renners vielen direct na het officiële startsein aan en waren meteen weg. Daarbij zaten renners als Pantano, Rolland, George Bennett, Costa, De Gendt, Navarro en Majka, en één Nederlander: Laurens ten Dam. 
Het peloton maakte in eerste instantie geen aanstalten om de achterstand beperkt te houden, maar dat was tegen de zin van Astana. De formatie van Fabio Aru sprong plots met drie man weg, met daarbij ook Joaquim Rodriguez en even later zelfs twee andere Astana-renners. Dit groepje werd echter snel weer ingerekend door het peloton, waarna Aru besloot zijn mannen op kop te zetten. Katusha hielp daarbij ook een handje mee. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong van de leiders onder de vier minuten bleef.
Ondertussen moesten Ten Dam en De Gendt passen in de kopgroep. Majka kwam vervolgens als 1ste boven op de Montée de Bisanne, waardoor hij zich definitief verzekerde van de bergtrui, dus na de groene trui voor Sagan ook de 2de trui die vast is voor team Tinkoff. Vlak na de top sprongen Rui Costa en Rolland weg uit de kopgroep, maar Rui Costa moest al snel alleen verder. Het wegdek was glad geworden na een regenbui en Pierre Rolland gleed daardoor hard onderuit.
In het peloton zorgde de natte afdaling voor veel chaos. Het begon met Richie Porte, die vanwege een andere valpartij op achterstand was gekomen, maar hij kon uiteindelijk weer terugkeren. Later kwamen ook Chris Froome en Bauke Mollema ten val. Froome pakte vervolgens de fiets van zijn ploegmaat Geraint Thomas en kwam met hulp met Wout snel weer terug in het favorietengroepje, maar dat lukte Mollema niet meer, terwijl Romain Bardet in de afdaling juist was weggereden.
In de slotfase regende het aanvallen in de groep met favorieten. Daniel Martin, Richie Porte en Fabio Aru probeerden het allemaal, maar niemand raakte echt weg omdat Wout het tempo voor Froome bepaalde. Porte moest even later zelfs lossen en ook Froome kwam in moeilijkheden, maar Wout zorgde dat het verschil niet groot werd. Vooraan soleerde Bardet intussen naar de overwinning. Ruim twintig seconden later spurtte Joaquim Rodriguez naar een tweede plaats. Daarachter waren de tijdsverschillen relatief klein, behalve voor de onfortuinlijke Mollema. De Nederlander kwam binnen op vier minuten en 26 seconden. In het klassement zakt Mollema daardoor naar plaats tien. Bardet is de nieuwe nummer twee in de algemene rangschikking.

Chris Froome beleefde vandaag een hectische dag. De geletruidrager kwam in een afdaling ten val en moest vervolgens op de fiets van Geraint Thomas de slotklim oprijden. “Ik gleed met mijn voorwiel uit over een witte streep op de weg”, verklaart Froome tegenover Sporza. “Gelukkig heb ik me niet ernstig geblesseerd. Ik heb wat huid verloren en mijn knie doet een beetje pijn.”

De Sky-renner kwam uiteindelijk op 36 seconden van ritwinnaar Romain Bardet binnen, in het wiel van Wout. “Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben me tot boven gesteund. Iedereen, maar vooral Wout Poels. We hebben weer een sterke prestatie neergezet met het team.” Het voelt goed om weer een dag dichter bij Parijs te staan. Ik besef ook dat het fout had kunnen lopen. In de Tour heb je nooit een snipperdag.”

http://nos.nl/tour/video/2119135-poels-blessure-froome-valt-wel-mee-denk-ik.html

Tour de France Etappe 18

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 21 juli 2016

Chris Froome heeft zijn tweede ritzege in deze Tour de France gepakt. De kopman van Sky was in de klimtijdrit naar Megève sneller dan Tom Dumoulin en Fabio Aru. Froome behield daardoor zonder problemen zijn leiderstrui. Bauke Mollema eindigde namelijk als dertiende op ruim een minuut. 
Tom Dumoulin reed al vroeger dan de rest van de kandidaten. De 25-jarige Limburger had zijn zinnen op deze tijdrit gezet en ging als een stoomwals van start. Bij het eerste tussenpunt was hij al sneller dan Thomas De Gendt, die op dat punt de leiding had. Net voor het tweede tussenpunt haalde Dumoulin zijn voorgang Jan Bakelants in, die kopschuddend en glimlachend toekeek hoe Dumoulin voorbij vloog. Ook bij het tweede tussenpunt was Dumoulin ruim sneller dan De Gendt. In het laatste stuk was hij ook nog op zijn hoede. Zonder problemen doorstond hij de laatste lastige chicane, waarna hij op de streep een tijd van 31 minuten en vier seconden op de klokken zag staan. “Het was een goede tijdrit, maar ik denk niet dat het genoeg is voor de winst. Chris Froome gaat deze tijd kloppen, denk ik. De tijd kan scherper want ik ben eigenlijk te snel gestart. Maar je weet het niet, ik kan alleen maar afwachten”, zei hij toen bij NOS. 

Ondertussen bleken Joaquim Rodriguez en Daniel Martin verrassend snel onderweg. De volgende klassementsrenners volgden al snel. Fabio Aru lijkt de rustdag het beste verteerd te hebben, daar hij woensdag al goed voor de dag kwam. Die lijn zette hij voort in de klimtijdrit, waar hij op slechts twaalf seconden eindigde van specialist Dumoulin. Ondertussen was ook Richie Porte bezig aan een goede tijdrit, maar hij bleek te ook veel te snel begonnen te . In het tweede deel verloor de Australiër, net als Adam Yates de nodige tijd. Chris Froome bleek zijn tijdrit het beste te hebben ingedeeld. Op het eerste punt was hij nog beduidend langzamer dan Dumoulin, maar op de klim floot hij hem terug. De Tourzege voor Froome is weer stapje dichterbij gekomen voor de Sky ploeg. Wout had daarom niet vol gas de tijdrit mogen rijden gaf hij aan bij de NOS. "Ik heb niet volle bak gereden. Gewoon op tijd binnenkomen. Daar ging het om", aldus de renner van Team Sky, een van de belangrijke knechten van geletruidrager Chris Froome. Wout: "Er komen nog zware dagen aan. Ik moest me sparen. Dat is op zich wel jammer. Maar je weet als je als renner met Sky meegaat naar de Tour, dat je moet 'knechten' en verder niets." 
Hij eindigde op 56e plaats op ruim 3 minuten van zijn kopman. 

Tour de France Etappe 17

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 20 juli 2016

Ilnur Zakarin heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Rus van Katusha was de beste bovenop Finhaut-Emosson nadat hij deel uitmaakte van een omvangrijke kopgroep. De favorietengroep ontplofte in de slotkilometers, waarbij Chris Froome tijd pakte en ruim 45 seconde won op Bauke Mollema.
Wout was weer de laatste die van Sky Froome ondersteunde. 

Op de Forclaz dunde de favorietengroep snel uit. Naast de Sky-mannen zette ook Movistar een renner bij. Tejay van Garderen moest al vroeg lossen en zag zijn top tien plaats in gevaar komen. Astana draaide daarna de gashendel open. Vincenzo Nibali en Diego Rosa bepaalden tot ver op de klim naar Finhaut-Emosson het tempo.

Toen de Astana-mannen uitgewaaierd waren, nam Sky het heft in handen. Alejandro Valverde liet het daarbij niet zitten en gaf er een snok aan. Wout reageerde makkelijk en hield alles bijeen, waar was Pieter voor de cola werd er gevraagd?. Daniel Martin kreeg wel even de ruimte, maar de Ier kon zijn versnelling niet volhouden. Nieve voerde de groep aan, tot Porte ten aanval trok. Quintana en Aru probeerden mee te springen, maar Wout counterde eenvoudig. Mollema wist het tempo niet te volgen en zakte weg.

Froome ging vervolgens Porte hoogstpersoonlijk terugpakken. Niemand kon het wiel van de geletruidrager volgen bij het ingaan van de zware slotkilometer. In de achtervolging probeerde Yates het gat met Mollema te vergroten.

Tour de France Etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 18 juli 2016

De zestiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Peter Sagan. De groenetruidrager versloeg in Bern dankzij een perfect geplaatste jump Alexander Kristoff. Voor Sagan is het zijn derde ritzege in deze Tour. De gele trui van Chris Froome kwam vandaag niet in gevaar.

Het peloton koos in de beginfase van de rit voor een hoog tempo. Na verschillende schermutselingen wist het duo van Etixx-Quick-Step, Tony Martin en Julien Alaphilippe, zich af te scheiden. Het tweetal wist urenlang voorop te blijven terwijl de snelheid niet onder de 47 kilometer per uur zakte. Verschillende pogingen van achtervolgers om het gat te overbruggen draaiden op niets uit.

Door het snoeiharde tempo van Martin werden tien minuten op het snelste tijdschema ingelopen. Op 25 kilometer van het einde  op de Côte de Mühleberg, de enige beklimming van de dag, liet Alaphilippe zich uitzakken waardoor Martin korte tijd zijn vluchtpoging solo voortzette. 

Het inlopen van Martin was voor de aanvallers het sein om ten aanval te trekken. Lutsenko ging als eerste, gevolgd door Voeckler, maar het was Rui Costa die in de glooiende finale een gat wist te slaan. De Portugees maakte een sterke indruk maar kon geen ruime voorsprong bijeen trappen. Op bijna vier kilometer, vlak voor de voet van het klimmetje, werd hij teruggepakt door het peloton onder leiding van IAM Cycling. Het kopwerk werd een kilometer later overgenomen door LottoNL-Jumbo, waar Vanmarcke en Groenewegen in het wiel zaten. Met nog 1,8 kilometer te rijden demarreerde Vanmarcke op de korte hellende kasseistrook. Hij kreeg Navardauskas mee, maar werd al snel weer bijgehaald door een sterk uitgedund peloton. Door het hoge tempo van de groep lukte het niemand meer te demarreren. In een langgerekte eindsprint bleek Sagan op de fotofinish uiteindelijk de als eerste over de streep gekomen te zijn. Hij verwees daardoor met een minimaal verschil de Noor Kristoff naar de tweede plek. Thuisfavoriet Cancellara zat in de spits van de groep, maar was niet opgewassen tegen het sprintgeweld. Hij finishte als zesde. Wout kwam op ruim 3 minuten over de streep en gaat dan met een lekker gevoel naar de rustdag. 

Tour de France Etappe 15

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 juli 2016

arlinson Pantano heeft zondag de loodzware 15de etappe van de Tour de France gewonnen. De Colombiaan van IAM Cycling troefde Tinkoff-renner Rafal Majka af in de sprint, nadat de twee urenlang in de aanval hadden gereden door het Jura-gebergte.

Majka, die de bolletjestrui overnam van Thomas De Gendt, won de afgelopen twee edities in totaal drie etappes. In 2014 pakte hij ook de bolletjestrui. Pantano is bezig aan zijn 2de Tour namens Iam. 
De start van de etappe was furieus. Tientallen renners vochten om een plek in de kopgroep. Uiteindelijk maakten dertig renners zich los van peloton waar Wout met Sky hun zegen gaven aan deze ontsnapping. 

Tom Dumoulin reed eventjes solo aan de leiding, maar zag al snel drie renners aansluiten. Vincenzo Nibali, Pantano en Domenico Pozzovivo hadden de solo van Dumoulin in Andorra nog in gedachte en wisten dat ze de Nederlander niet zomaar konden laten rijden.

Het bleek echter verspilde energie. De overgebleven achtervolgers sloten op de eerste beklimming van de Grand Colombier gewoon weer aan. De rol van de Nederlanders was toen uitgespeeld. Clement, Van Baarle en Slagter waren op de steile col in geen velden of wegen meer te bekennen, terwijl Dumoulin hierna de rem erop zette om energie te sparen. 

Ilnur Zakarin en Julian Alaphillipe  lieten op de Grand Colombier samen met Pantano en Majka zien de sterksten te zijn en sloegen een gat. In de afdaling kon Zakarin niet volgen, terwijl Alaphillipe . Op de slotklim koos Majka andermaal de aanval en liet hij Pantano zijn hielen zien, maar hij stortte zich in de afdaling echter met hoge snelheid naar beneden en sloot op negen kilometer van de meet weer aan, waarna hij Majka in de sprint om de zeg klopte. In de groep van favorieten was het Wout die de hele dag liet zien dat hij een goede dag had. Hij bleef tot als laatste bij zijn kopman, waar alle favorieten achter bleven rijden door het hoge tempo wat Wout ontwikkelde. De zeldzame ontsnappingen werden door Wout allemaal onschadelijk gemaakt.  Het mooiste moment van de dag: Wout die eerst nog even rustig een colaatje ging drinken toen Bardet demarreerde. (Weer een blikje van Pieter?). 

Tour de France Etappe 14

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 16 juli 2016

Tegenwind. Dat was het woord van de etappe vandaag. De openingsuren duurden lang en pas na een tijdje kregen vier renners de ruimte van het peloton. Martin Elmiger, Alex Howes, Jeremy Roy en Cesare Benedetti  sprongen weg, maar wisten dat het een kansloze aanval was. Dit was namelijk de laatste kans voor de pure sprinters voor Parijs.

En dus was het op drie kilometer afgelopen met de laatste vluchters. In de laatste rechte lijn richting de finish in het vogelpark Parc des Oiseaux was het vooral een strijd om niet te vroeg op kop te komen. Etixx-Quick-Step nam de leiding, maar kwam hierdoor Marcel Kittel te vroeg op kop. De Duitser had Mark Cavendish in zijn wiel. De lepe Brit dook uit de rug van zijn concurrent en snelde naar zijn vierde ritzege.
Wout kwam in een tweede groep over de streep. 

Tour de France Etappe 13de 95e

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 15 juli 2016

Tom Dumoulin heeft met een indrukwekkende tijdrit zijn tweede ritzege in deze Ronde van Frankrijk veroverd. De Nederlandse kampioen tegen de klok reed de tegenstand op een hoopje. Bij de favorieten zette Chris Froome de beste tijd neer. Bauke Mollema springt naar de tweede plaats in het klassement. Maar dat was maar een bijzaak na hetgeen gisteravond in Nice gebeurde. Wout zijn reactie vanmorgen was dan ook: Unreal to wake up with this horrible news about Nice, no words....

Wout zelf reed de tijdrit met de gedachte dat er morgen weer een etappe is, hij eindigde op 95e plaats op 6:49. 
We hebben verschillende foto's gekregen van fans tijdens deze etappe. Ze staan in deze fotocollage 

Heb jezelf nog foto's kun je ze altijd doorsturen, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via whatsapp 0031654315366 

Tour de France Etappe 12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 14 juli 2016

Het verslag zou eigenlijk moeten gaan over de mooie strijd die Wout op de Mont Ventoux geleverd had, hij sleurde aan de kop van de groep van favorieten tot Chris Froome zelf gas gaf en er van tussen ging. Dus zou Wout moeten zeggen dat het lekker ging. Maar de etappe van vandaag gaat niet over de wedstrijd maar over het incident met Froome, Porte en Bauke Mollema. 

Chris Froome mag dan morgen toch in zijn gele trui aan de tijdrit beginnen. Hij kwam op achterstand binnen na een bizar incident in de slotfase van de twaalfde etappe, maar hij heeft dezelfde tijd gekregen als Bauke Mollema. Dat maakt de wedstrijdjury bekend. Froome blijft daardoor bovenaan staan in het klassement.

Het incident werd veroorzaakt door een struikelende toeschouwer, die een televisiemotor tot stilstand bracht. Richie Porte klapte vervolgens achter op de motor, waarna ook Bauke Molleme en Chris Froome ten val kwamen. Mollema kon zijn weg snel weer vervolgen, maar Froome zag dat zijn fiets kapot was en ging rennend verder. Pas veel later kreeg de geletruidrager een nieuwe fiets, waardoor hij op grote achterstand binnenkwam. De jury heeft echter besloten om hem dezelfde tijd te geven als Mollema, die als eerste klassementsrenner de finish passeerde. Wat volgens Wout de enige juist beslissing is. 

De wedstrijdjury heeft de uitslag aangepast. Nairo Quintana is teruggezet naar de groep met Adam Yates en wint daardoor zeven seconden. De Colombiaan wipt hierdoor over Bauke Mollema, die nu dus vierde staat in het klassement.

Tour de France Etappe 11

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 13 juli 2016

De elfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Peter Sagan. Hij pleegde, samen met geletruidrager Chris Froome, een coup na gebruik gemaakt te hebben van de wind in de finale van deze 162,5 kilometer lange vlakke etappe. De wereldkampioen kwam als eerste over de finish, voor Chris Froome en Maciej Bodnar.
Al vanaf gisteravond was het peloton in de ban van de wind. De nervositeit in het peloton werd duidelijk door meerdere valpartijen in de eerste kilometers. 
Bij de tussensprint konden de gegadigden voor de groene trui zich uitleven; Marcel Kittel pakte de volle mep, voor Peter Sagan en Mark Cavendish. Op 35 kilometer volgde een hergroepering van beide pelotons, een grote groep was gelost, hierbij zat ook Wout omdat hij aan het begin van de etappe al zijn werk had moeten doen. Toch was het wachten op de volgende poging om waaiers te vormen, maar meer dan pogingen waren het niet, vooral Tinkoff, BMC, Lotto-Jumbo en Sky probeerde het regelmatig met een prikje.
Pas op dertien kilometer veerde het peloton weer op: Trek-Segafredo en Tinkoff versnelden. Maciej Bodnar nam Sagan op sleeptouw, waarna een sterke Froome solo de oversteek maakte. Geraint Thomas volgde zijn kopman en zag dat het achter hem stilviel. Het kwartet draaide goed rond en liep uit op wat nog overgebleven was van het peloton. De sprintersploegen moesten achtervolgen, maar tot een goede organisatie kwam het niet. Dimension Data deed  niet mee, aangezien Cavendish loste met een lekke band. Dus keek iedereen naar elkaar en bleven de vier vooraan weg. Het gat groeide richting de twintig seconden. In de sprint was het Sagan die zegevierde, voor Froome. Daarmee pakt de Brit wel zes bonificatieseconden. Zes tellen later won Alexander Kristoff de sprint van de achtervolgers. Wout kwam in de laatste groep op 5:39 binnen. Morgen staat de etappe naar de top van de Mont Ventoux op het programma. Of de finish ook bovenop is op een stuk eerder is nog niet duidelijk aangezien de wind vrij extreem is op het moment. 
In algemeen klassement pakt Froome dus enkele secondes meer voorsprong, maar zijn manier van fietsen is een lust voor het oog van de liefhebbers en voor de concurrentie een deuk in het vertrouwen. Ook vielen er twee rijders uit de top 10. 
 

Tour de France etappe10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 12 juli 2016

De renners moesten vandaag direct vanuit de start de Port d’Envalira op. Deze 22,6 kilometer lange reuzencol zorgde voor een spervuur aan demarrages. Vooral Peter Sagan was erg actief in de beginfase. Uiteindelijk kwam Rui Costa als eerste boven. Een halve minuut later volgde Tom Dumoulin als tweede. De etappewinnaar van zondag sprokkelde daarmee acht bergpunten, maar hij belandde niet in de uiteindelijke kopgroep. Het waren Peter Sagan en Vincenzo Nibali die naar Rui Costa reden. 12 anderen kwamen even later aansluiten. Waaronder drie renners van Orica: Daryl Impey, Luke Durbridge en kopman Michael Matthews. Ook Mikel Landa (Sky), Samuel Dumoulin, Tony Gallopin, Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings, Damiano Caruso, Greg Van Avermaet  en Sylvain Chavanel waren de deelnemers aan de kopgroep, die goed samenwerkten.

Op 25 kilometer van het einde kwam die goede samenwerking tot een einde, toen Sagan het tempo opschroefde en voor een breuk in de kopgroep zorgde. Hij kreeg Van Avermaet, Boasson Hagen, Dumoulin en het trio van Orica-BikeExchange met zich mee. De rest van de vluchters was al meteen gezien.

Op negen kilometer van het einde kwamen de zeven leiders aan bij de voet van de Côte de Saint-Ferréol: een 1,8 kilometer lang klimmetje met een stijging van 6,6 procent. Het drietal van Orica probeerde hier de overtalsituatie uit te spelen door Impey tot twee keer toe te laten aanvallen, maar Sagan hield alles onder controle. Durbridge kon het tempo niet volgen en liet lopen.

In de afdaling deelde Edvald Boasson Hagen een speldenprik uit, maar opnieuw reed Sagan het gat dicht. De wereldkampioen reageerde vervolgens ook weer toen Impey probeerde weg te komen. Niemand kon aan Sagan ontsnappen, dus stevenden de zes vluchters af op een spannende sprint. Impey had in de slotkilometer het tempo hoog gehouden,  om vervolgens de spurt aan te trekken. Van Avermaet zette als eerste aan, maar Matthews bleek over de snelste benen te beschikken. Sagan werd tweede. Als troostprijs mag hij morgen de groene trui aantrekken. De Slowaak pakte veel punten door zijn tweede plek en won onderweg ook de tussensprint.
Wout eindigde in het peloton op 9:39. 

Tour de France Etappe 9

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 juli 2016

Direct vanuit de start liep de weg omhoog. De Port de la Bonaigua van eerste categorie was de ideale start voor klimmers om ten aanval te trekken. Het peloton veerde op toen twee Spanjaarden de handen ineen sloegen. Alberto Contador en Alejandro Valverde sprongen uit het peloton naar een grote groep met ontsnapten. Froome moest direct reageren om het gat niet te groot te laten worden. Aan de top werd de rekening opgemaakt: Contador was niet sterk genoeg, Valverde maakte wel deel uit van de kopgroep samen met twee ploegmaats.

In de afdaling liet Sky merken dat een kopgroep mét Valverde geen kans van slagen had. Valverde liet zich daarom terugzakken, waarna de Sky-trein het tempo drukte en de overgebleven kopgroep van twintig renners vrij baan gaf. Hierin zaten onder meer wereldkampioen Peter Sagan, Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Thomas De Gendt, Stef Clement, bolletjestruidrager Rafal Majka, Luis Leon Sanchez, Diego Rosa en Rui Costa.  Terwijl de kopgroep zes minuten voorsprong kreeg, stapte Contador in de ploegleiderswagen; hij gooide de handdoek in de ring na een week van ellende en met de koorts die vanmorgen had is logisch dat hij afstapt. De Gendt, Pinot en Majka gingen door met hun onderlinge strijd om de bergpunten. Bij het binnenrijden van Andorra was het verschil tussen beide groepen ook meer dan tien minuten. Op de top van de Col de la Cormella sprong De Gendt weg voor de punten, waarna hij solo doortrok. Hij pakte een kleine voorsprong. Op de zeer steile flanken van de Beixalis moest de Belg echter als snel passen en ontstond een select groepje. Bennett voelde zich sterk en versnelde meerdere malen, maar kon geen gat slaan. Richting de voet van Arcalis maakten de overgebleven leiders er een grote strijd van met  spervuur aan demarrages. Dumoulin koos het juiste moment en begon met een voorsprong van een 44 seconde aan de laatste beklimming.

Achter Dumoulin was het vooral Pinot die de snelheid bepaalde, maar hij kreeg geen hulp. Rui Costa ging in de achtervolging, gevolgd door Majka en Pinot. De bollentruidrager reed zijn Franse concurrent uit het wiel en sloot aan bij Costa. Ondertussen was de regen op de slotklim veranderd in hagel, maar dat deerde Dumoulin niet. Een strak tempo leidde hem naar de etappezege, veertig seconden voor Costa en Majka.

In de favorietengroep was het Sky dat het tempo bepaalde op de Beixalis. Pas aan de voet van Arcalis trok Wout namens de  Sky ploeg flink door. Dit was er te veel aan voor Kelderman en Rolland. Na een korte maar heftig beurt kon Wout zich laten afzakken. Hierna opende  Henao de strijd, waardoor Dan Martin moest reageren. Froome was de volgende die er de pees op legde, maar alles kwam weer tezamen. Aru kon de versnellingen niet volgen.

Mollema voelde zich sterk in het zeikweer en trok twee keer door. Froome liet echter niets toe en koos ook zelf voor de aanval. Samen met Porte, Yates, Martin en Quintana vormde hij de prominentengroep. Op zes en een halve minuut van Dumoulin kwamen zij over de finish, waardoor Froome zijn leiderstrui kon behouden op de rustdag morgen. Wout kwam op 14 minuten van Tom Dumoulin binnen. 

Tour de France Etappe 8

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 10 juli 2016

Al vanaf de start was bekend dat de kopgroep geen kans van slagen had. Pas op de flanken van de Tourmalet kreeg een drietal de ruimte. Thibaut Pinot, Rafal Majka en Tony Martin sprongen weg. Vooral Sky, en ook een beetje Movistar, hielden de teugels strak. De Poolse kampioen wist met zijn aanval de bolletjestrui over te nemen van Thomas De Gendt. Het strakke tempo van Sky dunde de groep der favorieten stevig uit. Onder meer Alberto Contador, Warren Barguil en Wilco Kelderman zakten weg. Op de slotklim naar de Col de Peyresourde ontbrandde de koers.

De demarrages volgden elkaar op, met Chris Froome, Sergio Henao en Nairo Quintana in de hoofdrollen. Een groep van veertien rondde de top, waarna alleen de afdaling nog wachtte. Vlak voor de afdaling veerde opeens Froome op uit zijn zadel. Hij versnelde en sloeg een gat. Een gat dat de achtervolgers niet meer dicht kregen. Terwijl hij zat op zijn stang én bijtrapte, breidde de Brit zijn voorsprong uit. Met dertien seconden voorsprong kwam hij over de finish. Hierdoor trekt hij naar de rit ook de macht in het klassement naar zich toe.
"Volgens mij is dit niet van tevoren besproken", vertelde Wout. "En het was niet echt een makkelijke afdaling om weg te blijven. Dus chapeau. Op trainingskamp heb ik hem wel vaker zo af zien dalen. Ik ben er niet zo'n voorstander van, het brengt wel wat gevaar mee, maar het werkte vandaag. En hij zal wel weten wat hij doet, hoop ik... Ik zou het zelf niet zo snel doen."