médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Wielermuseum in pand HoutBrox

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 16 september 2016

De modewinkel aan de Grotestraat in het centrum van Venray waarin HoutBrox was gevestigd, krijgt tijdelijk een nieuwe bestemming. Vanaf vrijdag 16 september doet het pand dienst als pop-upmuseum. Het Noord-Limburgs wielermuseum opent er voor tien dagen zijn deuren. Het wielermuseum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend.

 

Het wielermuseum wordt samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. Stichting Wielerpromotie Venray roept wielerclubs en wielrenners en mountainbikers van ieder niveau en iedere leeftijd op om een attribuut met een bijzonder verhaal of foto in te sturen om te exposeren in het museum. De stichting is bezig om ook zelf bijzondere wielerattributen met een link naar Noord-Limburg te verzamelen. Er zal in het museum bovendien aandacht zijn voor (oud-)Noord- Limburgse wielerprofs. Noord-Limburgse wielrenners die willen exposeren in het pop-upmuseum, kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. melden bij het bestuur van de stichting. De opbrengst van het museum gaat naar de Noord-Limburgse Wielerweek.

Van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september staat Noord-Limburg in het teken van de wielersport met tal van wedstrijden, clinics, evenementen en een wielercafé. Het is voor de eerste keer dat de wielersport in Noord-Limburg de handen ineen heeft geslagen en samen een thematische week organiseert om de wielersport te promoten en meer mensen actief kennis te laten maken met het wielrennen. Fietsen past bij onze vitale regio en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Het programma is zo opgesteld, dat zoveel mogelijk facetten van de wielersport aan bod komen (voor jong en oud) en dat de evenementen zoveel mogelijk verspreid plaatsvinden in Noord-Limburg.

 

Het programma

 

Zaterdag 17 september Dernyclinic, Raceway Venray;

 

Dinsdag 20 september clinic dameswielrennen, Thyas in Panningen;

 

Woensdag 21 september wielercafé in Café De Lange in Horst;

 

Donderdag 22 september baanwedstrijd wieleromgeving Herungerberg Venlo;

 

Vrijdag 23 september ploegentijdrit met start en finish in centrum van Venray ;

 

Zaterdag 24 september stuif-in met omnium, Thyas in Panningen;

 

Zondag 25 september jeugdronde van Well en tevens finalewedstrijd om het Limburgs

 

kampioenschap.

 

Meer informatie: www.wielerpromotievenray.nl

 

Openingstijden museum

Vrijdag 16-9 19.00-21.00 uur (opening)

Zondag 18-9 15.00-17.00 UUr

Maandag 19-9 12.00-17.30 UUr

Dinsdag 20-9 10.00-17.30 UUr

Woensdag 21-9 10.00-17.30 UUr

Donderdag 22-9 10.00-17.30 UUr

Vrijdag 23-9 10.00-21.00 UUr

Zaterdag 24-9 10.00-18.00 UUr

Zondag 25-9: 10.00-17.00 uur (koopZondag)

 

Tour of Britain etappe 10 september 2016

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 11 september 2016

Gisteren stonden er twee etappes op de planning. Een korte tijdrit en een rit in lijn. Tuurlijk werd er ook door Wout teruggekeken naar de vrijdag waarin hij de etappe won. Hij¬†had zijn zinnen op deze etappe gezet. ‚ÄúHet is erg mooi om hier te winnen‚ÄĚ, stelt hij op de ploegsite. ‚ÄúZeker gezien het feit dat er maar √©√©n aankomst bergop is. Ik ben heel bij met deze overwinning.‚ÄĚ

Wout was eigenlijk van plan om voor het klassement gaan in de Britse rittenkoers. ‚ÄúMaar op de tweede dag was ik niet goed, dus wilde ik hier erg graag winnen. Het is mijn derde overwinning in de Tour of Britain, en de zesde van het seizoen! Het gaat erg goed dit jaar en het is altijd mooi om te winnen in de Tour of Britain. Dit is een erg leuke koers, met heel veel publiek langs de kant.‚ÄĚ

Gistermorgen was Tony Martin de beste in de tijdrit van de Tour of Britain. Hij versloeg Rohan Dennis en Tom Dumoulin op het 15 kilometer lange parcours door Bristol. 
De verwachting was dat Bradley Wiggins vandaag de eerste richttijd zou neerzetten. De vijfvoudig Olympisch kampioen deed het echter rustig aan en klokte een tijd van 20 minuten en 31 seconden. Hij kwam daarmee niet eens in de buurt van de top.

Zijn landgenoot Alex Dowsett was even later bijvoorbeeld 110 seconden sneller. De Movistar-renner deed 18 minuten en 41 seconden over het parcours. Dowsett mocht vervolgens vrij lang de hot seat warm houden, al kwam Taylor Phinney erg dichtbij. De Amerikaans kampioen klokte bij het tussenpunt de beste tijd, maar een valpartij gooide daarna roet in het eten. Toch wist Phinney de schade redelijk beperkt houden. Hij eindigde op slechts vijf seconden van Dowsett.

Het was uiteindelijk Tony Martin die Dowsett van de eerste plaats stootte. De Duitser bleek maar liefst 35 seconden sneller. Niemand wist daarna nog zijn tijd te verbeteren. Dennis en Dumoulin kwamen wel dichtbij, maar de twee strandden op respectievelijk drie en vijf seconden. Wout verloor 1  minuut en werd daarmee 23ste

's middags was er een korte etappe die Rohan Dennis heeft gewonnen op dag zeven van de Tour of Britain. De BMC-renner was in de finale weggesprongen en bleef het sprintende peloton voor. Ariel Maximiliano Richeze  spurtte naar een 2de plaats, voor de Nederlanders Dylan Groenewegen en Danny van Poppel (Sky). Wouot kwam op 2:33 binnen op de 60ste plaats. 

 

Wout wint de koninginnenrit van de ronde van Groot-Brittanni√ę.

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 september 2016

Wout heeft vrijdag de koninginnenrit van de ronde van Groot-Brittanni√ę gewonnen. Tom Dumoulin werd derde.

Hij won de bergrit door in de slotfase weg te springen bij zijn twee vluchtmakkers Rohan Dennis en Tom Dumoulin. Denis kwam uiteindelijk op zes seconden als tweede over de finish, Dumoulin completeerde het podium op acht seconden van winnaar Poels.

Rohan Dennis stak op de slotklim het lont in het kruitvat. Hij ging op vier kilometer van de top in de aanval en kreeg gezelschap van vier renners. Dumoulin nam daarna de regie over. De Maastrichtenaar zorgde er met een aanval voor dat de kopgroep werd teruggebracht tot drie renners. Dat bleek echter niet genoeg voor de zege, want een versnelling van Poels bleek uiteindelijk zowel Dumoulin als Dennis te machtig.

Klassement

Stephen Cummings is de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Brit werd op 20 seconden van Wout achtste en dat was ruim genoeg om de concurrentie voor te blijven. Zijn naaste belager is inmiddels Dumoulin. Hij steeg naar plek twee op 49 seconden van Cummings. Zaterdag volgen er nog twee etappes - waaronder een tijdrit van 15 kilometer - en zondag eindigt de ronde van Groot-Brittani√ę.

Vervolg Tour of Britain

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 08 september 2016

De eerste dagen van de Tour of Britain waren iets minder voor Wout. Hij liep tegen tijdverlies aan, hierdoor moest hij helpen om de ploeg aan overwinningen en het klassement voor Ben Swift te verdedigen. Dit lukte vrij goed. 

Vandaag in de vijfde etappe wederom een sprinters aankomst.¬†Met drie beklimmingen van de tweede categorie onderweg leek deze etappe voor de vluchters, maar daar dachten de sprintersploegen anders over. Al na een aantal kilometer kregen Jonathan McEvoy, Ama√ęl Moinard, Javier Moreno, Jack Bauer en Erick Rowsell een vrijgeleide van het peloton, dat geleid werd door de Lotto-teams der lage landen. De maximale voorsprong van de vijf kwam nooit boven de zes minuten. De vijf hielden ondanks aanvalspogingen van Moinard in de slotfase nipt stand, waarna Bauer zich de beste toonde. Het peloton kwam uiteindelijk tien meter tekort voor de ritzege. Wout kwam net achter peloton binnen.¬†
In het AK heeft Wout met een achterstand van ruim 13 minuten een 48e plaats in handen. 

Tour of Britain etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 04 september 2016

Wout is vandaag weer begonnen aan de Tour of Britain, na een kleine onderbreking na de Spelen. De eerste etappe is in een massasprint ge√ęindigd. Wout kwam als 24e over de streep.¬†


Glasgow - Castle Douglas (161,8 km)

1 André Greipel 4:52:40

2 Caleb Ewan +0:00

3 Ramon Sinkeldam +0:00

4 Maximiliano Richeze +0:00

5 Giacomo Nizzolo +0:00

6 Nicola Ruffoni +0:00

7 Steele Von Hoff +0:00

8 Christopher Latham +0:00

9 Daniel McLay +0:00

 

10 Jens Debusschere +0:00

Wout naar EK

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 04 september 2016

Wout is door bondscoach Johan Lammerts geselecteerd voor de wegwedstrijd van het EK wielrennen in Frankrijk.

Hij komt 18 september in actie. Het EK wordt gehouden in Plumelec-Morbihan.

Oorspronkelijk zou het kampioenschap in Nice worden gehouden, maar vanwege de terroristische aanslag op 14 juli in die stad werd het evenement verplaatst.

Het is voor het eerst dat er tijdens het EK wedstrijden voor profs worden verreden. Voorheen kwamen bij de mannen alleen de beloften (onder de 23 jaar) en junioren in actie.

Koninklijke ontmoeting en een Tv voor straatkinderen in Rio

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 augustus 2016

Koninklijke ontmoeting en een Tv voor straatkinderen in Rio

De moeder van wielrenner Wout Poels, Wilhelmien Poels uit Blitterswijck, was in Rio om haar zoon aan te moedigen en om namens de fanclub Wout Poels een TV aan te bieden aan een tehuis voor straatkinderen van de Stichting Sint Martinus. Tot grote verrassing van Wilhelmien werd ze in het rennerskwartier op Copacabana spontaan aangesproken door niemand minder dan koning Willem Alexander. "Het was een bijzondere ontmoeting en een mooi en hartelijk gesprek", aldus Wilhelmien. De koning wist alles van Wout; van zijn ongeval en zijn geweldige prestaties in de Tour en de winst van Luik-Bastenaken-Luik. "Uw zoon is een echte bikkel een groot sportman", aldus de koning. Tegelijk maakte Wilhelmien ook nog kennis met Chris Froome, de collega van Wout die mede dankzij de inzet van haar zoon de Tour de
France heeft gewonnen. "Hij omhelsde mij en vond het fijn om kennis te maken. Leuk je te hebben ontmoet, zei Chris", aldus Wilhelmien.
Na deze Koninklijke ontmoeting ging Wilhelmien met haar vriendin Nel Lucassen uit Horst en het echtpaar Marian en Eugene Poels uit Swolgen naar het opvanghuis Casa Don Helder Camara (AMAR) van de Limburgse organisatie Sint Martinus. Daar bood Wilhelmien namens de fanclub van haar zoon het tehuis en de kinderen een grote TV aan en een jaarabonnement. "Wij zijn hier
allerhartelijkst ontvangen door de leiding van het huis en de vele
tientallen kinderen. Die hebben voor ons gezongen en gedanst", vertelt Wilhelmien na haar terugkomst in Blitterswijck. "We hebben in Rio kennis gemaakt met de fantastische organisatie AMAR die zich inzet voor de straatkinderen en de kinderen in de favela's. De kinderen kwamen op schoot zitten en bleven maar knuffelen. Ze hebben allemaal behoefte aan warmte. Ik ben echt onder de indruk en heb nu met eigen ogen gezien dat het geld dat
vanuit Nederland naar dit project gaat heel goed wordt besteed", aldus Wilhelmien Poels. Na de onthulling konden de kinderen meteen kijken naar een voetbalwedstrijd van het Braziliaanse team. De Horsterse Marielle Martens -zij begeleidde in Rio de Venrayse zwemmer Dion Dreesens- en haar vriend Raymond waren ook bij dit bezoek aanwezig. Namens de fanclub was Joost Bos van de partij. Nel Lucassen was onder de indruk van de gedreven en vakkundige leiding van het straatkinderproject. "Zuster Adma, een van de directeuren van het project, is zo'n ontzettend lieve en aardige vrouw voor de kinderen. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen niet op straat gaan slenteren en mogelijk koerier worden van de drugsbaronnen. Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Het project heeft grote indruk op ons gemaakt",
aldus Lucassen.
Terug in Nederland is het Limburgse gezelschap volop bezig met het verwerken van deze bijzonder trip naar de Olympische Spelen in Rio. "We zijn van tevoren door Jan en Alleman bang gemaakt over de gevaarlijke stad. Wij hebben een stad aangetroffen die bruist. Prachtig en met ontzettend aardige en behulpzame mensen. Natuurlijk zie je ook de favela's waar de armere
mensen wonen. Ook dat is Rio de Janeiro. Het is voor ons allemaal een onvergetelijke reis geworden. Ik had het voor een goud willen missen", aldus Wilhelmien. Meer info over het straatkinderen project:
www.stichtingsintmartinus.nl

 

Olympische wegwedstrijd

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 07 augustus 2016

Zo’n vijfhonderd fans van profwielrenner Wout Poels hebben zaterdag 6 augustus op het dorpsplein in Blitterswijck genoten van de wielerwedstrijd Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Jammer dat Wout door een andere renner van de weg werd gereden en een blessure opliep. Ondanks deze tegenvaller was het sfeervol voor clublokaal café De Zwart het clublokaal van de fanclub. Veel supporters waren gekleed in de gele shirts van de fanclub. Het plein was in Braziliaanse sfeer aangekleed en via het mega grote scherm van Mobiloscoop uit Venray konden de fans de hele webstrijd volgen.

De pers was ook goed aanwezig. Hart van Nederland maakte filmopnames, dagblad De Limburger had een verslaggever naar Blitterswijck gestuurd, L1 radio en tv waren ter plekke voor reportages en sfeervolle plaatjes en de regiozender Reindonk hield de luisteraars op de hoogte met telefonische interviews.

Na afloop werden de kijkers op het dorpsplein nog verrast toen ze ineens koning Willem Alexander in een geanimeerd gesprek zagen met de moeder van Wout, Wilhelmien Poels en haar vriendin Nel Lucassen bij de finish in Rio de Janeiro.

De moeder van Wout volgt de verrichtingen van haar jongste zoon samen met vriendinnen. Zij gaat maandag de speciale TV aanbieden aan het straatkinderenproject AMAR in Rio de Janeiro. Deze TV is aangeschaft dankzij giften van fans van Wout Poels. Deze spontane actie van de fanclub werd gelanceerd omdat de straatkinderen tijdens de Olympische Spelen van de straten worden gehaald en opgesloten in instellingen. Veel straatkinderen vinden bij  AMAR een veilig onderkomen. Dankzij de nieuwe TV kunnen ook deze kinderen van de Olympische Spelen genieten. Meer info: www.woutpoels.nl of www.stichtingsintmartinus.nl

Veel had Wout zich voorgesteld van de olympische wegrace in Rio. Maar op de Copacabana stond zaterdag, na de door de Belg Greg van Avermaet gewonnen wedstrijd, een teleurgestelde renner. Zonder duidelijke reden was het misgegaan. "Als je de benen niet hebt is het snel gedaan",gaf Wout aan.

Zijn val wilde hij niet aanvoeren als reden voor zijn tegenvallende rijden. "Op dat moment wist ik al dat ik niet goed genoeg was om een rol te spelen in de finale."

Wout had eerder al aangegeven niet goed te zijn. "Het is niet zo dat mijn seizoen nu om zeep is, maar dit was wel een mooie kans. Ik baal dus."

‚ÄúIk kan nu niet alles met mijn arm, maar het zal niet gebroken zijn‚ÄĚ, geeft hij aan. ‚ÄúIk denk dat het wel meevalt, maar ik moet er nog even goed naar later kijken. Bij de tijdrit moet mijn arm wel op het stuur kunnen liggen en ik moet erop kunnen steunen. Gelukkig hebben we nog een paar dagen.‚ÄĚ


 

 

Fans volgen Wout Poels via Mega LED-scherm dorpsplein Blitterswijck

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 29 juli 2016

Profwielrenner Wout Poels strijdt zaterdag 6 augustus tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazili√ę) om de hoogste eer tijdens de wielerwedstrijd. De inwoners van Blitterswijck en fans uit de hele regio kunnen de verrichtingen van Wout Poels tijdens de hele wedstrijd exclusief volgen.

De fanclub van Wout Poels heeft namelijk gezorgd dankzij Mobiloscoop Venray en EURO PA Tienray voor een megagroot LED-scherm dat op het dorpsplein voor clublokaal de Zwart wordt geplaatst. Op dit grote scherm van 7,5 bij 4 meter kunnen vanaf 15.00 tot 21.00 uur de fans live de wielerwedstrijd volgen. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de gemeente Venray, de dorpsraad van Blitterswijck en enkele ondernemers. Of de zon nu fel schijnt of als het regent, op dit grote LED scherm is het altijd helder en duidelijk. Het dorpsplein wordt uiteraard aangekleed op z‚Äôn Braziliaans met zitjes en statafels. Bovendien wordt in het clublokaal voor voldoende verfrissende drankjes gezorgd en de speciale Wout-burgers met broodjes van de ambachtelijke slagerij van de Pash uit Meerlo. Gezien de te verwachte drukte is het handig als ge√Įnteresseerde klapstoeltjes meebrengen. Entree: vrij

*TV voor straatkinderen

 De moeder van Wout Poels, Wilhelmien Poels-Berden, volgt de verrichtingen van haar jongste zoon samen met vriendinnen in Rio de Janeiro. Zij gaat tijdens haar bezoek aan deze metropool de speciale TV aanbieden aan het straatkinderenproject AMAR in Rio de Janeiro. Deze TV is aangeschaft dankzij giften van fans van Wout Poels. Deze spontane actie van de fanclub werd gelanceerd omdat de straatkinderen tijdens de Olympische Spelen van de straten worden gehaald en opgesloten in instellingen. Veel straatkinderen vinden bij  AMAR een veilig onderkomen. Dankzij de nieuwe TV kunnen ook deze kinderen van de Olympische Spelen genieten. Meerlo info: www.woutpoels.nl of www.stichtingsintmartinus.nl

 

Tour de France etappe 20

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 23 juli 2016

De 20ste etappe van de Tour de France 2016 is gewonnen door Ion Izagirre. Hij was de beste in Morzine na een 146 kilometer lange bergetappe. Hij sloeg zijn slag in de afdaling. Jarlinson Pantano werd 2de, Vincenzo Nibali 3de.
Chris Froome kwam niet meer in de problemen en verzekert zich zo van de eindzege in de Tour van 2016.

Met een voorsprong van anderhalve minuut op het achtervolgers begonnen Pantano en Alaphilippe aan de Joux Plane, het peloton volgde op 6 minuten. Kreuziger richtte zich puur op winst in het klassement, hij was zelfs viruteel op podium, terwijl Nibali voor ritsucces ging. Dan moest de Italiaan wel bij het koplopers komen. Nibali sloot op 3 kilometer onder de top aan en versnelde direct door. net onder de top wisten Ion Izagirre en Pantano echter weer de terug te komen bij Nibali. Izagirre sloeg een gat nadat Pantano bijna een bocht miste. De Colombiaan gooide zich daarna als een steen naar beneden, terwijl Nibali niet alle risico’s van de wereld wilde nemen. Izagirre wist zijn voorsprong echter vast te houden en soleerde in de regen naar de etappezege. Wilco Kelderman reed een sterke finale, maar ging in de afdaling onderuit en kwam als 7de over de streep.

In de favorietengroep moest Aru als eerste van de favorieten lossen door de hongerklop en daar profiteerde Mollema van. De Groninger, die op de Ramaz nog in de problemen was, demarreerde. Joaquim Rodriguez counterde en ging op en over Mollema, die zichzelf opgeblazen had. Purito kreeg hulp van Zakarin en reed zich na een goede afdaling de top tien van het algemeen klassement in. De rest van de favorieten bleven bij elkaar doordat Sky met Wout weer het tempo bepaalde, waardoor Froome zijn 3de Tourzege morgen bij mag schrijven, met dank aan zijn team. 

Wout hoefde zich zaterdag niet meer overmatig in te spannen om de gele trui van Chris Froome te verdedigen. De ploeg van Sky stelde in de voorlaatste etappe zonder veel moeite de eindzege in de Tour de France veilig. 
"Het ging makkelijker dan gedacht. De enige aanvallen kwamen van Bauke Mollema en Joaquim Rodriguez, maar die stonden ver achter Chris. Dus dat was perfect."

Tour de France Etappe 19

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 22 juli 2016

Romain Bardet heeft vandaag voor de eerste Franse ritzege in de Tour de France gezorgd. De renner van AG2R La Mondiale was in een natte afdaling weggereden en hield vervolgens stand op de slotklim naar Saint-Gervais Mont Blanc.¬†Er was vandaag geen enkele strijd om in de kopgroep te komen. Twintig renners vielen direct na het offici√ęle startsein aan en waren meteen weg. Daarbij zaten renners als Pantano, Rolland, George Bennett, Costa, De Gendt, Navarro en Majka, en √©√©n Nederlander: Laurens ten Dam.¬†
Het peloton maakte in eerste instantie geen aanstalten om de achterstand beperkt te houden, maar dat was tegen de zin van Astana. De formatie van Fabio Aru sprong plots met drie man weg, met daarbij ook Joaquim Rodriguez en even later zelfs twee andere Astana-renners. Dit groepje werd echter snel weer ingerekend door het peloton, waarna Aru besloot zijn mannen op kop te zetten. Katusha hielp daarbij ook een handje mee. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong van de leiders onder de vier minuten bleef.
Ondertussen moesten Ten Dam en De Gendt passen in de kopgroep. Majka kwam vervolgens als 1ste boven op de Montée de Bisanne, waardoor hij zich definitief verzekerde van de bergtrui, dus na de groene trui voor Sagan ook de 2de trui die vast is voor team Tinkoff. Vlak na de top sprongen Rui Costa en Rolland weg uit de kopgroep, maar Rui Costa moest al snel alleen verder. Het wegdek was glad geworden na een regenbui en Pierre Rolland gleed daardoor hard onderuit.
In het peloton zorgde de natte afdaling voor veel chaos. Het begon met Richie Porte, die vanwege een andere valpartij op achterstand was gekomen, maar hij kon uiteindelijk weer terugkeren. Later kwamen ook Chris Froome en Bauke Mollema ten val. Froome pakte vervolgens de fiets van zijn ploegmaat Geraint Thomas en kwam met hulp met Wout snel weer terug in het favorietengroepje, maar dat lukte Mollema niet meer, terwijl Romain Bardet in de afdaling juist was weggereden.
In de slotfase regende het aanvallen in de groep met favorieten. Daniel Martin, Richie Porte en Fabio Aru probeerden het allemaal, maar niemand raakte echt weg omdat Wout het tempo voor Froome bepaalde. Porte moest even later zelfs lossen en ook Froome kwam in moeilijkheden, maar Wout zorgde dat het verschil niet groot werd. Vooraan soleerde Bardet intussen naar de overwinning. Ruim twintig seconden later spurtte Joaquim Rodriguez naar een tweede plaats. Daarachter waren de tijdsverschillen relatief klein, behalve voor de onfortuinlijke Mollema. De Nederlander kwam binnen op vier minuten en 26 seconden. In het klassement zakt Mollema daardoor naar plaats tien. Bardet is de nieuwe nummer twee in de algemene rangschikking.

Chris Froome beleefde vandaag een hectische dag. De geletruidrager kwam in een afdaling ten val en moest vervolgens op de fiets van Geraint Thomas de slotklim oprijden. ‚ÄúIk gleed met mijn voorwiel uit over een witte streep op de weg‚ÄĚ, verklaart Froome tegenover Sporza. ‚ÄúGelukkig heb ik me niet ernstig geblesseerd. Ik heb wat huid verloren en mijn knie doet een beetje pijn.‚ÄĚ

De Sky-renner kwam uiteindelijk op 36 seconden van ritwinnaar Romain Bardet binnen, in het wiel van Wout. ‚ÄúIk moet mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben me tot boven gesteund. Iedereen, maar vooral Wout Poels. We hebben weer een sterke prestatie neergezet met het team.‚Ä̬†Het voelt goed om weer een dag dichter bij Parijs te staan. Ik besef ook dat het fout had kunnen lopen. In de Tour heb je nooit een snipperdag.‚ÄĚ

http://nos.nl/tour/video/2119135-poels-blessure-froome-valt-wel-mee-denk-ik.html

Tour de France Etappe 18

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 21 juli 2016

Chris Froome heeft zijn tweede ritzege in deze Tour de France gepakt. De kopman van Sky was in de klimtijdrit naar Megève sneller dan Tom Dumoulin en Fabio Aru. Froome behield daardoor zonder problemen zijn leiderstrui. Bauke Mollema eindigde namelijk als dertiende op ruim een minuut. 
Tom Dumoulin reed al vroeger dan de rest van de kandidaten.¬†De 25-jarige Limburger had zijn zinnen op deze tijdrit gezet en ging als een stoomwals van start. Bij het eerste tussenpunt was hij al sneller dan Thomas De Gendt, die op dat punt de leiding had. Net voor het tweede tussenpunt haalde Dumoulin zijn voorgang Jan Bakelants in, die kopschuddend en glimlachend toekeek hoe Dumoulin voorbij vloog.¬†Ook bij het tweede tussenpunt was Dumoulin ruim sneller dan De Gendt. In het laatste stuk was hij ook nog op zijn hoede. Zonder problemen doorstond hij de laatste lastige chicane, waarna hij op de streep een tijd van 31 minuten en vier seconden op de klokken zag staan. ‚ÄúHet was een goede tijdrit, maar ik denk niet dat het genoeg is voor de winst. Chris Froome gaat deze tijd kloppen, denk ik. De tijd kan scherper want ik ben eigenlijk te snel gestart. Maar je weet het niet, ik kan alleen maar afwachten‚ÄĚ, zei hij toen bij NOS.¬†

Ondertussen bleken Joaquim Rodriguez en Daniel Martin verrassend snel onderweg.¬†De volgende klassementsrenners volgden al snel. Fabio Aru lijkt de rustdag het beste verteerd te hebben, daar hij woensdag al goed voor de dag kwam. Die lijn zette hij voort in de klimtijdrit, waar hij op slechts twaalf seconden eindigde van specialist Dumoulin. Ondertussen was ook Richie Porte bezig aan een goede tijdrit, maar hij bleek te ook veel te snel begonnen te . In het tweede deel verloor de Australi√ęr, net als Adam Yates de nodige tijd. Chris Froome bleek zijn tijdrit het beste te hebben ingedeeld. Op het eerste punt was hij nog beduidend langzamer dan Dumoulin, maar op de klim floot hij hem terug. De Tourzege voor Froome is weer stapje dichterbij gekomen voor de Sky ploeg. Wout had daarom niet vol gas de tijdrit mogen rijden gaf hij aan bij de NOS.¬†"Ik heb niet volle bak gereden. Gewoon op tijd binnenkomen. Daar ging het om", aldus de renner van Team Sky, een van de belangrijke knechten van geletruidrager Chris Froome.¬†Wout: "Er komen nog zware dagen aan. Ik moest me sparen. Dat is op zich wel jammer. Maar je weet als je als renner met Sky meegaat naar de Tour, dat je moet 'knechten' en verder niets."¬†
Hij eindigde op 56e plaats op ruim 3 minuten van zijn kopman. 

Tour de France Etappe 17

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 20 juli 2016

Ilnur Zakarin heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Rus van Katusha was de beste bovenop Finhaut-Emosson nadat hij deel uitmaakte van een omvangrijke kopgroep. De favorietengroep ontplofte in de slotkilometers, waarbij Chris Froome tijd pakte en ruim 45 seconde won op Bauke Mollema.
Wout was weer de laatste die van Sky Froome ondersteunde. 

Op de Forclaz dunde de favorietengroep snel uit. Naast de Sky-mannen zette ook Movistar een renner bij. Tejay van Garderen moest al vroeg lossen en zag zijn top tien plaats in gevaar komen. Astana draaide daarna de gashendel open. Vincenzo Nibali en Diego Rosa bepaalden tot ver op de klim naar Finhaut-Emosson het tempo.

Toen de Astana-mannen uitgewaaierd waren, nam Sky het heft in handen. Alejandro Valverde liet het daarbij niet zitten en gaf er een snok aan. Wout reageerde makkelijk en hield alles bijeen, waar was Pieter voor de cola werd er gevraagd?. Daniel Martin kreeg wel even de ruimte, maar de Ier kon zijn versnelling niet volhouden. Nieve voerde de groep aan, tot Porte ten aanval trok. Quintana en Aru probeerden mee te springen, maar Wout counterde eenvoudig. Mollema wist het tempo niet te volgen en zakte weg.

Froome ging vervolgens Porte hoogstpersoonlijk terugpakken. Niemand kon het wiel van de geletruidrager volgen bij het ingaan van de zware slotkilometer. In de achtervolging probeerde Yates het gat met Mollema te vergroten.

Tour de France Etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 18 juli 2016

De zestiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Peter Sagan. De groenetruidrager versloeg in Bern dankzij een perfect geplaatste jump Alexander Kristoff. Voor Sagan is het zijn derde ritzege in deze Tour. De gele trui van Chris Froome kwam vandaag niet in gevaar.

Het peloton koos in de beginfase van de rit voor een hoog tempo. Na verschillende schermutselingen wist het duo van Etixx-Quick-Step, Tony Martin en Julien Alaphilippe, zich af te scheiden. Het tweetal wist urenlang voorop te blijven terwijl de snelheid niet onder de 47 kilometer per uur zakte. Verschillende pogingen van achtervolgers om het gat te overbruggen draaiden op niets uit.

Door het snoeiharde tempo van Martin werden tien minuten op het snelste tijdschema ingelopen. Op 25 kilometer van het einde ¬†op de C√īte de M√ľhleberg, de enige beklimming van de dag, liet Alaphilippe zich uitzakken waardoor Martin korte tijd zijn vluchtpoging solo voortzette.¬†

Het inlopen van Martin was voor de aanvallers het sein om ten aanval te trekken. Lutsenko ging als eerste, gevolgd door Voeckler, maar het was Rui Costa die in de glooiende finale een gat wist te slaan. De Portugees maakte een sterke indruk maar kon geen ruime voorsprong bijeen trappen. Op bijna vier kilometer, vlak voor de voet van het klimmetje, werd hij teruggepakt door het peloton onder leiding van IAM Cycling. Het kopwerk werd een kilometer later overgenomen door LottoNL-Jumbo, waar Vanmarcke en Groenewegen in het wiel zaten. Met nog 1,8 kilometer te rijden demarreerde Vanmarcke op de korte hellende kasseistrook. Hij kreeg Navardauskas mee, maar werd al snel weer bijgehaald door een sterk uitgedund peloton. Door het hoge tempo van de groep lukte het niemand meer te demarreren. In een langgerekte eindsprint bleek Sagan op de fotofinish uiteindelijk de als eerste over de streep gekomen te zijn. Hij verwees daardoor met een minimaal verschil de Noor Kristoff naar de tweede plek. Thuisfavoriet Cancellara zat in de spits van de groep, maar was niet opgewassen tegen het sprintgeweld. Hij finishte als zesde. Wout kwam op ruim 3 minuten over de streep en gaat dan met een lekker gevoel naar de rustdag. 

Tour de France Etappe 15

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 juli 2016

arlinson Pantano heeft zondag de loodzware 15de etappe van de Tour de France gewonnen. De Colombiaan van IAM Cycling troefde Tinkoff-renner Rafal Majka af in de sprint, nadat de twee urenlang in de aanval hadden gereden door het Jura-gebergte.

Majka, die de bolletjestrui overnam van Thomas De Gendt, won de afgelopen twee edities in totaal drie etappes. In 2014 pakte hij ook de bolletjestrui. Pantano is bezig aan zijn 2de Tour namens Iam. 
De start van de etappe was furieus. Tientallen renners vochten om een plek in de kopgroep. Uiteindelijk maakten dertig renners zich los van peloton waar Wout met Sky hun zegen gaven aan deze ontsnapping. 

Tom Dumoulin reed eventjes solo aan de leiding, maar zag al snel drie renners aansluiten. Vincenzo Nibali, Pantano en Domenico Pozzovivo hadden de solo van Dumoulin in Andorra nog in gedachte en wisten dat ze de Nederlander niet zomaar konden laten rijden.

Het bleek echter verspilde energie. De overgebleven achtervolgers sloten op de eerste beklimming van de Grand Colombier gewoon weer aan. De rol van de Nederlanders was toen uitgespeeld. Clement, Van Baarle en Slagter waren op de steile col in geen velden of wegen meer te bekennen, terwijl Dumoulin hierna de rem erop zette om energie te sparen. 

Ilnur Zakarin en Julian Alaphillipe  lieten op de Grand Colombier samen met Pantano en Majka zien de sterksten te zijn en sloegen een gat. In de afdaling kon Zakarin niet volgen, terwijl Alaphillipe . Op de slotklim koos Majka andermaal de aanval en liet hij Pantano zijn hielen zien, maar hij stortte zich in de afdaling echter met hoge snelheid naar beneden en sloot op negen kilometer van de meet weer aan, waarna hij Majka in de sprint om de zeg klopte. In de groep van favorieten was het Wout die de hele dag liet zien dat hij een goede dag had. Hij bleef tot als laatste bij zijn kopman, waar alle favorieten achter bleven rijden door het hoge tempo wat Wout ontwikkelde. De zeldzame ontsnappingen werden door Wout allemaal onschadelijk gemaakt.  Het mooiste moment van de dag: Wout die eerst nog even rustig een colaatje ging drinken toen Bardet demarreerde. (Weer een blikje van Pieter?).