médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Sint zwaait Wout Poels uit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 25 november 2016

Sint zwaait Wout Poels uit

Sinterklaas en zijn gevolg bezochten zaterdag Blitterswijck. De Sint had even tijd om het kunstwerk van Anne Haeyen (Venray) te bezoeken tegen de gevel van café De Zwart in Blitterswijck. Symbolisch zwaaide de goedheilige man Wout uit die sinds deze week in Monaco woont. De SKY renner heeft zijn vakantie erop zitten en is in het Zuiden van Europa weer volop aan het trainen.

 

 

Team AWARDS voor Wout Poels

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 27 oktober 2016

Team AWARDS voor Wout Poels

Team Sky, het team van Wout Poels,  heeft jaarlijks een team- /feestavond (was begin deze week) waarbij ze met de hele club het jaar evalueren. Hierbij worden ook renners extra in het zonnetje gezet en worden awards uitgereikt. Wout heeft twee awards gewonnen.

 

·         De award voor de overwinning van het jaar. Luik Bastenaken Luik stond hoger aangeschreven dan de Tour overwinning van Froome, aldus de directie van SKY..

·         De Team Sky Fan Award, dit is een prijs die wordt gegeven door de supporters van Team Sky. Fans van Team Sky konden via Twitter laten horen wie hun favoriete renner was gedurende het afgelopen jaar.

 

Zie facebook van SKY.

Wout reageerde zeer verrast op dezer awards waar hij heel blij mee is. Op dit moment is Wout Poels onderweg naar Japan voor een wedstrijd. Daarna heeft hij vakantie.

Supportersbus Wout Poels bij koninklijk hotel in Lech

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 23 oktober 2016

De foto-wedstrijd van de supportersbus van de fanclyub van Wout Poels is gewonnen door John Jenniskens. Hij maakte de foto van de bus van Touringscarbedrijf Ghielen uit Beringe enkele maanden geleden voor hotel Post in Lech. Het hotel waar onze Koninklijke familie tijdens de wintermaanden logeert als ze op ski-vakantie gaan. De supportersbus wordt door Ghielen ingezet voor vakantiereisjes naar Oostenrijk en voor de uitstapjes van de fanclub. De prijswinnaar werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de Wout Poels fanclubdag in Blitterswijck. John Jenniskens kon er niet bij zijn: als chauffeur van ‚Äėonze‚Äô bus was hij met een gezelschap wederom ergens in Oostenrijk. Voor deze wedstrijd waren o.a. foto‚Äôs ingestuurd van de supportersbus bij de presentatie in Venray, de finale van de Tour de France en ergens in Zuid-Duitsland.
  

Tweehonderd Fans verzamelen zich rondom SKY-renner Wout Poels

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 23 oktober 2016

Ruim tweehonderd fans hebben zaterdag de vijfde Wout Poels fanclubdag bijgewoond op het dorpsplein en clublokaal de Zwart in Blitterswijck. Het begon ’s morgens met een toertocht voor E-bikers gevolgd door een training van Wout met zestig amateur renners door Noord-Limburg en een stukje Duitsland. Vanaf twee uur was het feest op het plein met Wout als middelpunt. Velen lieten zich fotograferen voor het finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik. Hoogtepunt was ongetwijfeld de Tour de Blitterswijck voor kinderen tot twaalf jaar door Blitterswijck. Voorafgegaan door een echte knal rode jurywagen met koersdirecteur Jos Waals uit het dak fietsten de jonge renners als volleerde pelotonrenners samen met Wout vijf rondjes om de kroeg. Luid toeterend door de jurywagen vertrok het jeugdige peloton onder de grote roze boog van Liefde voor Limburg. Gade geslagen door ouders en grootouders en veel belangstellenden. 

Deput√© Ger Koopmans (CDA, sport) feliciteerde Wout Poels voor de geweldige prestaties die de renner uit Blitterswijck het afgelopen jaar heeft neergezet. Hij benadrukte dat Wout ondanks deze successen een gewone jongen uit Blitterswijck is gebleven. De successen dragen ook bij tot promotie van de wielersport in Limburg en zet de provincie ook op de kaart: in Europa en de hele wielerwereld. De deput√© loofde ook de actieve fanclub voor de wijze waarop zij telkens mooie evenementen organiseert rondom de succesvolle SKY-renner. Samen met de moeder van Wout, Wilhelmien Poels, bevestigde Koopmans vervolgens een plaquette bij het kunstwerk dat de Venrayse kunstenares Anne Haeyen heeft gemaakt van Wout. ‚ÄúJij bent wellicht de enigste wielrenner ter wereld waarvan al een monument is gemaakt terwijl je nog volop koerst‚ÄĚ, aldus Koopmans. Waarop Wout nuchter reageerde met: ‚ÄúDan is dat ook al geregeld‚ÄĚ. ¬†Wout Poels onthulde dat hij over enkele weken gaat verhuizen naar Monaco. ‚ÄúMeer jongens van de SKY-ploeg hebben daar woonruimte en ik woon dan vlak bij de bergen waar ik goed kan trainen. Bovendien is in de buurt ook een SKY-centrum waar mijn trainer en medische verzorger verblijven‚ÄĚ, motiveerde Wout de verhuizing. Hij voegde er meteen aan toe dat hij regelmatig in de buurt van Blitterswijck zal zijn en jaarlijks de fanclubdag blijft bijwonen. Hij dankte alle fans voor de geweldige steun het afgelopen jaar. ¬†Volgende week vertrekt hij voor de laatste wedstrijd naar Japan en neemt dan samen met zijn Engelse vriendin Alice drie weken vakantie op het Indonesische eiland Bali.¬†

 Foto's staan onder het menu fotoalbum, foto's van fanclubdag 2016.

http://woutpoels.nl/fotoalbum 

Mocht je nog foto's hebben sturen deze een door naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik kan deze erbij plaatsen.

Wout 3 jaar langer bij SKY

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 30 september 2016

Wielrenner Wout Poels  heeft zijn contract bij Team Sky met drie jaar verlengd. De wielrenner uit Blitterswijck is bezig aan zijn tweede jaar bij het Engelse team, waarin hij onder andere Chris Froome naar zijn derde Tour-winst leidde. Zelf won hij o.a. de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

Morgen zaterdag (zijn verjaardag) koerst Wout de Ronde van Lombardije en zaterdag 22 oktober is hij de hele dag te gast op zijn eigen fanclubdag op het dorpsplein in Blitterswijck en in het clublokaal De Zwart in Blitterswijck. Die dag is er o.a. meet en Greet met Wout, een tourtocht door Noord/Limburg met Wout en een grote E/bike toertocht. Ook wordt hij in het zonnetje gezet vanwege de fantastische overwinning Luik/Bastenaken/Luik. Daar is ook het grote finishdoek te zien dat Wout afgelopen woensdag ontving tijdens het Wielercaf√© in Horst. Fans kunnen met dat doek op de foto. Traditioneel wordt de fanclubdag afgesloten met de Ronde van Blitterswijck voor de allerkleinsten fans (tot groep 8 van de basisscholen) die samen met Wout enkele rondjes om de kerk fietsen. Volgens de fanclub zijn er ¬īs middags op het dorpsplein allerhande leuke activiteiten waaronder de quiz petje/af petje/op en de verkiezing fan van het jaar.

Zeer druk bezocht wielercafé Horst

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 22 september 2016

Zeer druk bezocht wielercafé Horst

Het Wielercaf√© in caf√© De Lange in Horst is zeer druk bezocht. Tweehonderd wielerliefhebbers hingen aan de lippen van de Limburgse renners die vertelden over hun wielerleven. De oudste oud-profrenner was Jaap Kersten (81) uit Siebengewald en de jongste Mike Teunissen (24) uit Ysselsteyn. Peter Winnen (59) uit Venray, Reinier Honing uit Maastricht (32) en Wout Poels (28) uit Meerlo zorgden voor een mooi pallet van verhalen uit de koers. De renners werden geintervieuwd door Bas Steman (oud-renner en journalist). De verhalen werden afgewisseld met mooie beelden uit belangrijke wedstrijden zoals de winst van Mike bij de beloften van Parijs-Roubaix en de legendarische winst van Wout van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Wout die momenteel in de Belgische Ardennen aan het trainen is voor de wedstrijd van volgende week woensdag (Milaan-Adriatico) was speciaal naar Horst gekomen om deel te nemen aan dit wielercaf√©. Aan het einde van de meeting kreeg Wout van de directie van het Deurnese bedrijf Movico het vijf bij vier meter grote finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik aangeboden. ‚ÄúIk moet eens kijken waar ik dat thuis kan neerhangen‚ÄĚ, lachte een verraste Wout. De verhalen werden afgewisseld door drie prachtige muzieknummers van saxofonist Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst. Bij elk nummer legde hij het publiek uit waarom hij gekozen had voor een bepaald nummer. ¬†De organisatie van het Wielercaf√© was in handen van de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen i.s.m. Bike Writers. Dit evenement is een van de onderdelen van de eerste Noordlimburgse wielerweek. ¬†In Venray is de komende dagen nog het Wielermuseum geopend in de Grotestraat. Daar hangen attributen van de Noordlimburgse renners.

 

EK 2016 Plumelec

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 18 september 2016

Peter Sagan is in het Franse Plumelec Europees kampioen bij de profs geworden. De Slowaak won na een wedstrijd van 236 kilometer de sprint van een uitgedund peloton. Julian Alaphilippe werd tweede, voor Dani Moreno. Wout werd 18e. 

In Bretagne kozen 4 renners tijdens de eerste van zeventien lokale ronden voor de aanval. Met Bert-Jan Lindeman was er ook een Nederlander mee in de kopgroep. Hij had onderweg gezelschap van de Zwitser Pirmin Lang, de Est Risto Raid en de Oekra√Įner Andrii Bratashchuk. Het peloton liet de vluchters begaan en bij de eerste passage van de finishlijn was de voorsprong al 3:25. De maximale voorspong zou zelfs uitgroeien tot meer dan elf minuten, maar onder aanvoering van met name Frankrijk en Itali√ę werd de voorsprong gaandeweg minder.

Lang en Raid haakten onderweg af, waardoor Lindeman en Bratashchuk samen verder moesten. Met nog 56 kilometer te gaan ging Lindeman er uiteindelijk alleen vandoor, maar hij zou het niet tot het einde volhouden. Na het inrekenen van Lindeman ontstond er een nieuwe kopgroep, waaruit uiteindelijk de Sloveen Jan Polanc en de Zwitser Fabian Lienhard ontsnapten. Het peloton liet de twee echter niet te ver gaan, waarna weer eenhergroepering volgde.

Na een versnelling van Sam Oomen ontstond er een nieuwe kopgroep van ongeveer twintig renners.

Naast Oomen was Koen de Kort de tweede Nederlander in de groep, die verder bestond uit onder meer Philippe Gilbert, Tiesj Benoot, Fabio Aru, Mathias Frank en Paul Martens. Op de C√īte de Cadoudal kwam het peloton weer aansluiten, waardoor opnieuw alles samen kwam.

 

 

De Italiaan Moreno Moser probeerde het vervolgens solo. Hij kreeg een voorsprong van een halve minuut. Tijdens de slotkilometer haalde Davide Villela zijn landgenoot in. Op 400 meter van de finish kwam alles bij elkaar, waarna Sagan met overmacht de sprint won. De Slowaak is dankzij deze overwinning de eerste Europees kampioen bij de profs ooit.

Reactie van Wout bij NOS: 

http://nos.nl/artikel/2133016-oppermachtige-sagan-sprint-naar-eerste-ek-goud-op-weg.html

Wielermuseum in pand HoutBrox

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 16 september 2016

De modewinkel aan de Grotestraat in het centrum van Venray waarin HoutBrox was gevestigd, krijgt tijdelijk een nieuwe bestemming. Vanaf vrijdag 16 september doet het pand dienst als pop-upmuseum. Het Noord-Limburgs wielermuseum opent er voor tien dagen zijn deuren. Het wielermuseum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend.

 

Het wielermuseum wordt samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. Stichting Wielerpromotie Venray roept wielerclubs en wielrenners en mountainbikers van ieder niveau en iedere leeftijd op om een attribuut met een bijzonder verhaal of foto in te sturen om te exposeren in het museum. De stichting is bezig om ook zelf bijzondere wielerattributen met een link naar Noord-Limburg te verzamelen. Er zal in het museum bovendien aandacht zijn voor (oud-)Noord- Limburgse wielerprofs. Noord-Limburgse wielrenners die willen exposeren in het pop-upmuseum, kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. melden bij het bestuur van de stichting. De opbrengst van het museum gaat naar de Noord-Limburgse Wielerweek.

Van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september staat Noord-Limburg in het teken van de wielersport met tal van wedstrijden, clinics, evenementen en een wielercafé. Het is voor de eerste keer dat de wielersport in Noord-Limburg de handen ineen heeft geslagen en samen een thematische week organiseert om de wielersport te promoten en meer mensen actief kennis te laten maken met het wielrennen. Fietsen past bij onze vitale regio en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Het programma is zo opgesteld, dat zoveel mogelijk facetten van de wielersport aan bod komen (voor jong en oud) en dat de evenementen zoveel mogelijk verspreid plaatsvinden in Noord-Limburg.

 

Het programma

 

Zaterdag 17 september Dernyclinic, Raceway Venray;

 

Dinsdag 20 september clinic dameswielrennen, Thyas in Panningen;

 

Woensdag 21 september wielercafé in Café De Lange in Horst;

 

Donderdag 22 september baanwedstrijd wieleromgeving Herungerberg Venlo;

 

Vrijdag 23 september ploegentijdrit met start en finish in centrum van Venray ;

 

Zaterdag 24 september stuif-in met omnium, Thyas in Panningen;

 

Zondag 25 september jeugdronde van Well en tevens finalewedstrijd om het Limburgs

 

kampioenschap.

 

Meer informatie: www.wielerpromotievenray.nl

 

Openingstijden museum

Vrijdag 16-9 19.00-21.00 uur (opening)

Zondag 18-9 15.00-17.00 UUr

Maandag 19-9 12.00-17.30 UUr

Dinsdag 20-9 10.00-17.30 UUr

Woensdag 21-9 10.00-17.30 UUr

Donderdag 22-9 10.00-17.30 UUr

Vrijdag 23-9 10.00-21.00 UUr

Zaterdag 24-9 10.00-18.00 UUr

Zondag 25-9: 10.00-17.00 uur (koopZondag)

 

Tour of Britain etappe 10 september 2016

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 11 september 2016

Gisteren stonden er twee etappes op de planning. Een korte tijdrit en een rit in lijn. Tuurlijk werd er ook door Wout teruggekeken naar de vrijdag waarin hij de etappe won. Hij¬†had zijn zinnen op deze etappe gezet. ‚ÄúHet is erg mooi om hier te winnen‚ÄĚ, stelt hij op de ploegsite. ‚ÄúZeker gezien het feit dat er maar √©√©n aankomst bergop is. Ik ben heel bij met deze overwinning.‚ÄĚ

Wout was eigenlijk van plan om voor het klassement gaan in de Britse rittenkoers. ‚ÄúMaar op de tweede dag was ik niet goed, dus wilde ik hier erg graag winnen. Het is mijn derde overwinning in de Tour of Britain, en de zesde van het seizoen! Het gaat erg goed dit jaar en het is altijd mooi om te winnen in de Tour of Britain. Dit is een erg leuke koers, met heel veel publiek langs de kant.‚ÄĚ

Gistermorgen was Tony Martin de beste in de tijdrit van de Tour of Britain. Hij versloeg Rohan Dennis en Tom Dumoulin op het 15 kilometer lange parcours door Bristol. 
De verwachting was dat Bradley Wiggins vandaag de eerste richttijd zou neerzetten. De vijfvoudig Olympisch kampioen deed het echter rustig aan en klokte een tijd van 20 minuten en 31 seconden. Hij kwam daarmee niet eens in de buurt van de top.

Zijn landgenoot Alex Dowsett was even later bijvoorbeeld 110 seconden sneller. De Movistar-renner deed 18 minuten en 41 seconden over het parcours. Dowsett mocht vervolgens vrij lang de hot seat warm houden, al kwam Taylor Phinney erg dichtbij. De Amerikaans kampioen klokte bij het tussenpunt de beste tijd, maar een valpartij gooide daarna roet in het eten. Toch wist Phinney de schade redelijk beperkt houden. Hij eindigde op slechts vijf seconden van Dowsett.

Het was uiteindelijk Tony Martin die Dowsett van de eerste plaats stootte. De Duitser bleek maar liefst 35 seconden sneller. Niemand wist daarna nog zijn tijd te verbeteren. Dennis en Dumoulin kwamen wel dichtbij, maar de twee strandden op respectievelijk drie en vijf seconden. Wout verloor 1  minuut en werd daarmee 23ste

's middags was er een korte etappe die Rohan Dennis heeft gewonnen op dag zeven van de Tour of Britain. De BMC-renner was in de finale weggesprongen en bleef het sprintende peloton voor. Ariel Maximiliano Richeze  spurtte naar een 2de plaats, voor de Nederlanders Dylan Groenewegen en Danny van Poppel (Sky). Wouot kwam op 2:33 binnen op de 60ste plaats. 

 

Wout wint de koninginnenrit van de ronde van Groot-Brittanni√ę.

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 september 2016

Wout heeft vrijdag de koninginnenrit van de ronde van Groot-Brittanni√ę gewonnen. Tom Dumoulin werd derde.

Hij won de bergrit door in de slotfase weg te springen bij zijn twee vluchtmakkers Rohan Dennis en Tom Dumoulin. Denis kwam uiteindelijk op zes seconden als tweede over de finish, Dumoulin completeerde het podium op acht seconden van winnaar Poels.

Rohan Dennis stak op de slotklim het lont in het kruitvat. Hij ging op vier kilometer van de top in de aanval en kreeg gezelschap van vier renners. Dumoulin nam daarna de regie over. De Maastrichtenaar zorgde er met een aanval voor dat de kopgroep werd teruggebracht tot drie renners. Dat bleek echter niet genoeg voor de zege, want een versnelling van Poels bleek uiteindelijk zowel Dumoulin als Dennis te machtig.

Klassement

Stephen Cummings is de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Brit werd op 20 seconden van Wout achtste en dat was ruim genoeg om de concurrentie voor te blijven. Zijn naaste belager is inmiddels Dumoulin. Hij steeg naar plek twee op 49 seconden van Cummings. Zaterdag volgen er nog twee etappes - waaronder een tijdrit van 15 kilometer - en zondag eindigt de ronde van Groot-Brittani√ę.

Vervolg Tour of Britain

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 08 september 2016

De eerste dagen van de Tour of Britain waren iets minder voor Wout. Hij liep tegen tijdverlies aan, hierdoor moest hij helpen om de ploeg aan overwinningen en het klassement voor Ben Swift te verdedigen. Dit lukte vrij goed. 

Vandaag in de vijfde etappe wederom een sprinters aankomst.¬†Met drie beklimmingen van de tweede categorie onderweg leek deze etappe voor de vluchters, maar daar dachten de sprintersploegen anders over. Al na een aantal kilometer kregen Jonathan McEvoy, Ama√ęl Moinard, Javier Moreno, Jack Bauer en Erick Rowsell een vrijgeleide van het peloton, dat geleid werd door de Lotto-teams der lage landen. De maximale voorsprong van de vijf kwam nooit boven de zes minuten. De vijf hielden ondanks aanvalspogingen van Moinard in de slotfase nipt stand, waarna Bauer zich de beste toonde. Het peloton kwam uiteindelijk tien meter tekort voor de ritzege. Wout kwam net achter peloton binnen.¬†
In het AK heeft Wout met een achterstand van ruim 13 minuten een 48e plaats in handen. 

Tour of Britain etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 04 september 2016

Wout is vandaag weer begonnen aan de Tour of Britain, na een kleine onderbreking na de Spelen. De eerste etappe is in een massasprint ge√ęindigd. Wout kwam als 24e over de streep.¬†


Glasgow - Castle Douglas (161,8 km)

1 André Greipel 4:52:40

2 Caleb Ewan +0:00

3 Ramon Sinkeldam +0:00

4 Maximiliano Richeze +0:00

5 Giacomo Nizzolo +0:00

6 Nicola Ruffoni +0:00

7 Steele Von Hoff +0:00

8 Christopher Latham +0:00

9 Daniel McLay +0:00

 

10 Jens Debusschere +0:00

Wout naar EK

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 04 september 2016

Wout is door bondscoach Johan Lammerts geselecteerd voor de wegwedstrijd van het EK wielrennen in Frankrijk.

Hij komt 18 september in actie. Het EK wordt gehouden in Plumelec-Morbihan.

Oorspronkelijk zou het kampioenschap in Nice worden gehouden, maar vanwege de terroristische aanslag op 14 juli in die stad werd het evenement verplaatst.

Het is voor het eerst dat er tijdens het EK wedstrijden voor profs worden verreden. Voorheen kwamen bij de mannen alleen de beloften (onder de 23 jaar) en junioren in actie.

Koninklijke ontmoeting en een Tv voor straatkinderen in Rio

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 22 augustus 2016

Koninklijke ontmoeting en een Tv voor straatkinderen in Rio

De moeder van wielrenner Wout Poels, Wilhelmien Poels uit Blitterswijck, was in Rio om haar zoon aan te moedigen en om namens de fanclub Wout Poels een TV aan te bieden aan een tehuis voor straatkinderen van de Stichting Sint Martinus. Tot grote verrassing van Wilhelmien werd ze in het rennerskwartier op Copacabana spontaan aangesproken door niemand minder dan koning Willem Alexander. "Het was een bijzondere ontmoeting en een mooi en hartelijk gesprek", aldus Wilhelmien. De koning wist alles van Wout; van zijn ongeval en zijn geweldige prestaties in de Tour en de winst van Luik-Bastenaken-Luik. "Uw zoon is een echte bikkel een groot sportman", aldus de koning. Tegelijk maakte Wilhelmien ook nog kennis met Chris Froome, de collega van Wout die mede dankzij de inzet van haar zoon de Tour de
France heeft gewonnen. "Hij omhelsde mij en vond het fijn om kennis te maken. Leuk je te hebben ontmoet, zei Chris", aldus Wilhelmien.
Na deze Koninklijke ontmoeting ging Wilhelmien met haar vriendin Nel Lucassen uit Horst en het echtpaar Marian en Eugene Poels uit Swolgen naar het opvanghuis Casa Don Helder Camara (AMAR) van de Limburgse organisatie Sint Martinus. Daar bood Wilhelmien namens de fanclub van haar zoon het tehuis en de kinderen een grote TV aan en een jaarabonnement. "Wij zijn hier
allerhartelijkst ontvangen door de leiding van het huis en de vele
tientallen kinderen. Die hebben voor ons gezongen en gedanst", vertelt Wilhelmien na haar terugkomst in Blitterswijck. "We hebben in Rio kennis gemaakt met de fantastische organisatie AMAR die zich inzet voor de straatkinderen en de kinderen in de favela's. De kinderen kwamen op schoot zitten en bleven maar knuffelen. Ze hebben allemaal behoefte aan warmte. Ik ben echt onder de indruk en heb nu met eigen ogen gezien dat het geld dat
vanuit Nederland naar dit project gaat heel goed wordt besteed", aldus Wilhelmien Poels. Na de onthulling konden de kinderen meteen kijken naar een voetbalwedstrijd van het Braziliaanse team. De Horsterse Marielle Martens -zij begeleidde in Rio de Venrayse zwemmer Dion Dreesens- en haar vriend Raymond waren ook bij dit bezoek aanwezig. Namens de fanclub was Joost Bos van de partij. Nel Lucassen was onder de indruk van de gedreven en vakkundige leiding van het straatkinderproject. "Zuster Adma, een van de directeuren van het project, is zo'n ontzettend lieve en aardige vrouw voor de kinderen. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen niet op straat gaan slenteren en mogelijk koerier worden van de drugsbaronnen. Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Het project heeft grote indruk op ons gemaakt",
aldus Lucassen.
Terug in Nederland is het Limburgse gezelschap volop bezig met het verwerken van deze bijzonder trip naar de Olympische Spelen in Rio. "We zijn van tevoren door Jan en Alleman bang gemaakt over de gevaarlijke stad. Wij hebben een stad aangetroffen die bruist. Prachtig en met ontzettend aardige en behulpzame mensen. Natuurlijk zie je ook de favela's waar de armere
mensen wonen. Ook dat is Rio de Janeiro. Het is voor ons allemaal een onvergetelijke reis geworden. Ik had het voor een goud willen missen", aldus Wilhelmien. Meer info over het straatkinderen project:
www.stichtingsintmartinus.nl