médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Vuelta a EspaƱa

Waar?

Spanje

Vindt plaats vanaf

zaterdag 19 augustus 2017

tot en met

zondag 10 september 2017

Omschrijving

De Ronde van Spanje (Vuelta Ciclista a EspaƱa) is een wielerwedstrijd die sinds 1935 bijna jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Het is een van de drie Grote Rondes. Vanaf 2011 behoort hij tot de UCI World Tour, nadat hij sinds 2008 in de Historische kalender werd opgenomen.

De Ronde van Spanje is net als de Tour de France en de Giro d'Italia een belangrijke ronde in de wielersport. Vanwege hun grote aanzien en hun lengte (drie weken) worden deze drie rondes samen wel De Drie Grote Rondes genoemd.

Waar de Tour de France in het begin van de zomer wordt gehouden, wordt de Ronde van Spanje later in de zomer gehouden. Vroeger werd de Vuelta in april-mei gehouden. De koers heeft door de verplaatsing naar later in het jaar (in 1995) meer prestige gekregen en is daardoor internationaler van karakter geworden, ook omdat renners die in de Ronde van Frankrijk teleurgesteld hebben, in de Vuelta hun seizoen willen goedmaken (Alberto Contador in 2014). Een overwinning in de Vuelta wordt nu even belangrijk geacht als een overwinning in de Giro wat voorheen veel minder was.

De Spanjaard Roberto Heras is met vier eindzeges (2000, 2003, 2004, 2005) tot en met heden recordhouder.