médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vuelta etappe 9

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 27 augustus 2017

Chris Froome heeft daags voor de rustdag zijn rode leiderstrui nog wat in de verf gezet. De Brit won de 9e etappe met aankomst op de Cumbre del Sol. Hij sprong weg in de steile slotkilometer. Het is voor Froome pas zijn eerste dagzege van het seizoen.Maar wel een hele mooie. 

 

Op het steile slotakkoord was het wachten op een move van de favorieten. Froome verschuilde zich in het wiel van Nieve tot hij zijn kans rook. Hij sprong weg op een halve kilometer van de finish. Even leek dat een misrekening want Chavez zette de rode trui nog onder de druk, maar hij raakte niet meer over de Brit.

 

Froome kreeg de tijd om zijn eerste zege van het seizoen uitgebreid te vieren. Hij deelt zijn concurrenten net voor de rustdag opnieuw een klap uit.

Wout kwam op 55 seconde binnen. In het algemeen klassement klom hij hierdoor een plaatsje en staat nu 14e.  Morgen een rustdag om dinsdag weer een etappe te krijgen met een flinke beklimming erin. Het Murciaanse middelgebergte wordt ingeruild voor Calar Alto, dé sportieve en astronomische trekpleister van de provincie Almería. Astronomische? Ja, want op de top van Calar Alto staat het Spaans-Duitse astronomisch centrum, dat zich bezighoudt met onder meer meteorologie, vulkanologie en sterrenkunde. Het centrum heeft met een lengte van 3,5 meter zelfs de langste telescoop van het Europese vasteland tot zijn beschikking.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen