médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vuelta etappe 17

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 06 september 2017

Froome buigt, maar breekt niet op loodzware slotklim.

De moordende slotklim heeft spektakel opgeleverd in de 17e rit in de Vuelta. Leider Chris Froome gaf tijd prijs op zijn rivalen en ziet Vincenzo Nibali naderen in het klassement. De ritzege op Los Machucos was voor vroege vluchter Stefan Denifl (Aqua Blue). Alberto Contador fladderde naar de 2e plaats en zet zijn opmars richting podium voort.

Het hele peloton keek bevreesd uit naar deze rit naar Cantabri√ę met aankomst op Los Machucos, door de lokale bevolking "inhumanas rampas" (onmenselijke hellingen) genoemd. De grillige klim buiten categorie - voor het eerst in de Vuelta - heeft percentages tot 28 procent.

Maar onderweg lag ook nog een klim van 2e en van 1e categorie. Bergkoning Villella was meegeglipt met de vlucht van de dag en pakte in de mist en de koude op de Portillo de Lunada de bergpunten.

Achter de vijf mochten Astana (voor Lopez) en Bora (voor Majka) van Team Sky de achtervolging leiden. De maximale voorsprong van 9'10" ging snel naar beneden.

In de 35 km lange afdaling in gevaarlijke omstandigheden kon Villella zijn vijf metgezellen - Alaphilippe, De Marchi, Cort Nielsen, Moreno en Denifl - niet meer volgen.

Nibali en zijn Bahrein-teammaats zetten bergaf de concurrentie onder druk, waarop het peloton in stukken brak, maar onder meer Trentin en Majka konden weer aansluiten voor de Puerto de Alisas.

Met nog dik 2 minuten begonnen de vluchters aan de col van 1e categorie. Esteban Chaves maakte halfweg de klim een move met teammaat Adam Yates.

Ze kregen het gezelschap van onder meer De La Cruz, Antonio Nibali en Pantano. Maar boven bracht Sky alles weer samen. Denifl kwam er als eerste door met 1'20" op Froome en co.

En de winnaar van de Ronde van Oostenrijk dit jaar toonde zich ook de sterkste op de verschrikkelijke Los Machucos. Steile stukken van 17, 22 en 28 procent wisselden af met korte afdalingen. Moreno gokte, maar verloor. Denifl reed wél gestaag weg, van Alaphilippe en De Marchi was al lang geen sprake meer.

Alleen een ontketende Contador leek nog even een bedreiging te vormen. Samen met Lopez reed de Spaanse veteraan weg. Lopez vergaloppeerde zich, Contador raapte iedereen op. Alleen Denifl was te ver weg.

 

 

Froome was ondertussen aan het harken op de steile flanken: hij moest zijn dichtste belagers Nibali en Kelderman laten gaan en mocht zijn teammaats - Nieve op kop - bedanken dat hij het tijdverlies kon beperken. De Tour-winnaar houdt 1'16" over op Nibali en 2'13" op Kelderman. Contador is tot op 3'34" genaderd. 

De etappe van donderdag leidt het peloton van Suances naar Santo Toribio de Liébana. Onderweg moeten drie cols van de derde categorie worden beklommen. De finishstreep is getrokken op eveneens een beklimming van de derde categorie. 

 

Ook vrijdag en zaterdag moet het peloton nog behoorlijk wat hoogtemeters overbruggen, waaronder de gigantische en angstaanjagende Angliru. Zondag volgt een rit voor de sprinters met finish in Madrid.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen