médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vuelta etappe 12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 31 augustus 2017

Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) heeft de 12e rit in de Vuelta gewonnen. Hij reed op 20 kilometer van de streep weg uit de kopgroep. Contador lanceerde een offensief in de finale en pakte tijd terug. Froome kwam ten val en verloor 20 seconden op Nibali en co. 

Wat een halve snipperdag voor het peloton had moeten worden, draaide geheel onverwacht toch nog uit op een zenuwslag. Een bommetje van Alberto Contador op de laatste klim van de dag bezorgde Team Sky toch een beetje kopzorgen.

 

Contador begon aan een eenzame opdracht, Sky hield het verschil beperkt tot een half minuutje. Maar in de afdaling werd leider Chris Froome toch (te) nerveus. De rode trui moest plots voet aan de grond zetten met materiaalpech, al dan niet na een val.

Froome kreeg een nieuwe fiets, maar een bocht later was het weer prijs. De Brit schoof knullig onderuit en moest met de hulp van Wout en zijn ploegmaat Nieve aan een lange achtervolging beginnen.

Contador kon in de afdaling naar de finish rekenen op de steun van Theuns, lid van de vlucht van de dag. Maar al bij al bleven de verschillen beperkt: Contador pakte 22 seconden op Nibali en co, die zeker niet het volle pond gaven na de val van Froome. De leider zelf bolde nog eens 20 seconden later over de finish.
Door het resultaat in deze etappe blijft Wout in de top 15. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen