médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Ronde van Polen etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 31 juli 2017

In de 3e rit van de Ronde van Polen was het de beurt aan de betere klimmers. Met 4 beklimmingen van 1e categorie voor de boeg wreven Wout, Majka, Nibali en co zich in de handen.

Auch, that was a hard finish! Great job from @TeamSky boys, finished 9. Four more days to go!  Dat was de reactie van Wout direct na de finish van de 3de etappe. 


Dylan Teuns (BMC) heeft de eerste WorldTour-zege uit zijn carrière geboekt. De BMC-Belg was op een Poolse puist de sterkste van een elitegroepje. Peter Sagan werd t2de en is de nieuwe leider.

In het begin van de etappe  trokken 7 vrijbuiters in de aanval. SZe fietste een maximale voorsprong van 4 minuten bij elkaar. Toen Team Sky zich evenwel op de kop van het peloton zette, was het snel gedaan met de pret. Met nog 30 kilometer voor de boeg werd het zevental voorin gegrepen. Monfort wilde nog even alleen aangaan, maar was er snel aan voor de moeite. 
Met de laatste beklimming in het vooruitzicht nestelden de grote kanonnen zich stilaan voorin. Het was vooral Katjoesja-Alpecin dat er alles aan deed om het tempo hoog te houden. Na puik voorbereidend werk sprong Ilnoer Zakarin weg, maar die werd snel weer gegrepen.

Een gevecht tussen de groten drong zich stilaan op, maar het was evenwel Jack Haig (Orica-Scott) die net voor de top van de Salmopol op zijn kousenvoeten ontsnapte. De Australi√ęr hield stand tot op anderhalve kilometer van het einde maar uitstekend kopwerk van BMC bracht de favorieten terug.

In een venijnige slotfase besloten Adam Yates en Dylan Teuns het erop te wagen. Op stroken tot 17% schudden zij Wout, Sagan en co af. Teuns toonde zich op autoritaire wijze de sterkste door met een verbluffende eindjump de ritzege te pakken.

De 3e overwinning in 7 dagen voor Dylan Teuns, die vorige week al 2 ritzeges alsook het eindklassement in de Ronde van Walloni√ę wegkaapte. Wereldkampioen Peter Sagan eindigde vandaag 2e, maar neemt zo wel de gele leiderstrui over van Danny van Poppel. Wout blijft 8ste in het algemeen klassement door de etappe van vandaag.¬†

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen